Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

slanour napsal:
Zdravím, mám problém s msts. Když si nahraju cokoliv dostane mě to do menu vyberu trat soupravu nebo aktivitu a pak si všechno načtu bez problému objeví se incializace a nahrávání kompletní chvilku to stojí a a pak to bez jakéhokoliv varování pokaždě spadne. díky za odpověď

A máš ten problém s MSTS (s každou tratí), nebo jenom s Tratí 321?
Pokud se ten problém týká všech tratí, tak nevím proč to píšeš sem na forum do tohoto vlákna. A pokud je to problém s Tratí 321, tak to tady taky nemá co dělat, máš to řešit přímo se mnou přes e-mail, nebo icq, je to v návodu na dvd.

A taky se mě prosím nikdo neptejte, kdy bude další aktualizace, denně se mě na to ptá několik lidí přes e-maily, přes SZ i přes icq, já na to prostě nebudu odpovídat.:mad:

Aktualizace 17 bude určitě ještě letos, přece jenom do toho Grazu to není zrovna jednoduchá trať:D
Taky se budu snažit, aby letos byla hotová i Praha, akorát teď o víkendu musím ještě posbírat nějaké "informace" a pak už se na to můžu vrhnout.
Takže když teď v neděli dopoledne uvidíte nějakého blázna, jak stojí na čtyřkolejné estakádě a spouští dolů nějaký provázek se závažím, tak nevolejte policii, je to jen Stavitelxx a měří výšku estakády:oops: Tady hodinky nepomůžou, tolerance půl metru je hodně, nové spojení chci mít přesně na centimetry:wink:

Naposled editoval moderátor:

Zdravím, k těm chybějícím předzvěstníkům. Všiml jsem si toho také při aktivitě Matostava z Košic do Žiliny, chybí tam většina, přesná místa teď nevím...

faldicek napsal:
Zdravím, k těm chybějícím předzvěstníkům. Všiml jsem si toho také při aktivitě Matostava z Košic do Žiliny, chybí tam většina, přesná místa teď nevím...

Nejdříve si přečtěte železniční pravidla, pak budete vědět, že nikde žádný předvěstník nechybí.
Při snížení rychlosti o 10 km/h se předvěstník nedává.
A to jsou ještě ty lepší případy, ze směru od Břeclavi těsně před Vídní je kvůli ostré zatáčce snížení rychlosti ze 120 na 80 km/h a ejhle, předvěstník nikde:D
Rakušáci asi musí mít důkladné poznání tratě, jinak by s vlakama končili v poli...

Jo jo, to jsou ti "mazáci", co jezdí bez monitoru F4, ale přitom trať vůbec neznají. :D:D

koncili v poli? inu, maximalna rychlost v obluku (kvoli nedostatku prevysenia) je len asi 10% rychlosti potrebnej na prevratenie. na "preskocenie" hlavy kolajnice asi bude stacit menej.

inak v CR (ak ma pamat neklame) sa zacinaju osadzovat predzvestniky aj na znizenia rychlosti o 10 km/h a dokonca nizsie. v useku praha-malesice - praha-bechovice bol (a snad stale je) osadeny predzvestnik "7,5" (na 75 km/h)

jeffer napsal:
v useku praha-malesice - praha-bechovice bol (a snad stale je) osadeny predzvestnik "7,5" (na 75 km/h)

Potvrzuji ... v neděli jsem jel kolem něj a docela jsem hleděl :)

Bez monitoru F4 se dá jezdit všude, kromě Rakouska, tam i já ten monitor (tahák) používám a to bych tu trať měl znát, když jsem ji stavěl:oops:
Zbyňku ta předvěst "8" tam není ani v reálu a ti chudáci nemají monitor F4, takže kdo to nezná, vpálí do toho oblouku stodvacítkou.
Jo v Praze pořád ještě je rychlostník "7,5", taky jsem na to nechápavě koukal...
Možná se někde osazují předvěstníky i při snížení rychlosti o 10 km/h, ale to budou zřejmě jen vyjímky, já o žádném takovém nevím (v Trati 321 není) Spíš se mi líbí předvěstníky "16" na koridoru, taky jsem na ně nejdříve koukal, že se asi někdo spletl...:D

Na koridoru jsou předvěstníky i pro snížení o 5 km/h. Ale nezapomenu za Bolševika, kdy na trati Praha - Kolín, když na trati bylo 120 a přes všechny stanice 100, asi se opil traťák a k rychlostníkům před stanicí omezujícím rychlost na 100 doplnil předvěstník na 120. Tak jsme s kolegou usoudili, že nás chtěl tím upozornit, že za stanicí zase můžeme zvyšovat rychlost na 120. Vydrželo to tam asi měsíc, než se tam projel nějaký panák a toto opilecké osazení předvěstníků nechal odstranit.:D:D

Javim napsal:
Spíš se mi líbí předvěstníky "16" na koridoru, taky jsem na ně nejdříve koukal, že se asi někdo spletl...:D

1) A já myslel, že u Vás v Ostravě se hledí...
2) Na dráze se nikdy ničemu nediv, nebo se zblázníš....

Čouda napsal:
Javim napsal:
Spíš se mi líbí předvěstníky "16" na koridoru, taky jsem na ně nejdříve koukal, že se asi někdo spletl...:D

1) A já myslel, že u Vás v Ostravě se hledí...

Ale ten předvěstník "16" je u Přelouče, to není na Ostravsku, takže jsem nehleděl

To je furt tlachání.... Prosímtě Ostravaku - staviteli - vyhoď někam pryč to hlášení. Padá kuli tomu simulátor a prostě ty aktivity nejdou ject. To hlášení je jedině na škodu.

prosímtě jak to odstraním. Mi se nechce čekat, já chci jezdit... Díky

Čouda napsal:
To je furt tlachání.... Prosímtě Ostravaku - staviteli - vyhoď někam pryč to hlášení. Padá kuli tomu simulátor a prostě ty aktivity nejdou ject. To hlášení je jedině na škodu.

prosímtě jak to odstraním. Mi se nechce čekat, já chci jezdit... Díky

né že bych Tě znal osobně a proto se Ti omlouvám za tykání,ale jsem už takovej.Kdyby si tady také tak hloupě netlachal a pročetl si pár stránek zpátky, tak to tu bylo napsané. Je to příspěvek z 24.1.09 od JiříkTK, kdy tato problematika byla celkem horká,ale aby si nemusel vyhledávat až na tuším 14-tou stránku, tak jsem Ti to zkopíroval:
"Když jste nuceni kvůli výkonu vašeho hardware smazat ta hlášení, mažte jen zvukové soubory .wav a soubory .sms v trati ponechejte. Pak bude v příslušné stanici ticho, ale ne hlášky "chybí sms". "
Doufám, že stačí.

Díky Aleši, ale měl bys vědět, že nemám čas tady číst každej příspěvek. Však se podívej kolik nepotřebného se od vydání poslední aktualizace objevilo v tomhle vlákně. To je hrozný. Potom se ale nemůžem divit, že se člověk zeptá na tu samou věc, která je zodpovězena na předchozí straně.A že je to problematika horká se ani nedivím. Já jsem se mohl zbláznit než jsem přišel na to, co to dělá.

Dobrý den,mám takový problém.Před chvilkou jsem si udělal aktivitu,která vede z Prahy Libně do Košic.Jen,co projedu Prahu Běchovice a blížím se ke Klánovicím,tak mi MSTS zamrzne a nejde s tím nic udělat.Totéž se mi stalo při testu jiné aktivity,taky mi to zamrzlo před Klánovicemi.Tak jsem si tu aktivitu nahrál znovu a stalo se to samé.Tak jsem si do třetice úkol uložil v Běchovicích a poté jsem ho nahrál a úsek jsem bez problému projel,ale pak mi to zamrzlo někde mezi Kolínem a Pardubicemi.Nevíte prosím někdo,jak je to možné a co mám udělat pro to,abych se téhle chyby zbavil?Děkuji

Musa napsal:
Dobrý den,mám takový problém.Před chvilkou jsem si udělal aktivitu,která vede z Prahy Libně do Košic.Jen,co projedu Prahu Běchovice a blížím se ke Klánovicím,tak mi MSTS zamrzne a nejde s tím nic udělat.Totéž se mi stalo při testu jiné aktivity,taky mi to zamrzlo před Klánovicemi.Tak jsem si tu aktivitu nahrál znovu a stalo se to samé.Tak jsem si do třetice úkol uložil v Běchovicích a poté jsem ho nahrál a úsek jsem bez problému projel,ale pak mi to zamrzlo někde mezi Kolínem a Pardubicemi.Nevíte prosím někdo,jak je to možné a co mám udělat pro to,abych se téhle chyby zbavil?Děkuji
Dobrý večer, buď máte slabé PC a máte hru nastavenou na max. proto Vám počítač nestíha brát objekty které jsou kolem trati a potom hra zamrzá. Mě to dělalo úplně to sámé dokud jsem si PC nenastavil podle desatera zbyňka Šemory.

Šimůnek

Simunekxx napsal:
Musa napsal:
Dobrý večer, buď máte slabé PC a máte hru nastavenou na max. proto Vám počítač nestíha brát objekty které jsou kolem trati a potom hra zamrzá. Mě to dělalo úplně to sámé dokud jsem si PC nenastavil podle desatera zbyňka Šemory.

Šimůnek

MSTS má nastavené přesně podle desatera pana Šemory,ale ještě se na to zkusím podívat a udělat kontrolu.Počítač by slabý být neměl,v pohodě jsem to hrál i na slabším,než mám teď.I tak Vám děkuji.S pozdraven Šimon (Musa)

Ahoj. Dovolím si oponovat, já mám úplmě nový PC, rozepisovat to zde nebudu, ale věř, že to je nadstandard a trať 321 mi vyhazuje furt hlášky o selhání sms a občas vytuhne. Nikdy mi to nedělalo, až po přidání těch hlášení. Ono je možné, že když to zkoušíš jen na určitém úseku, tak v pohodě. Mě to padne a když to znova načtu, tak v pohodě. Jedná se o dlouhé trasy hráče společně s traffic. A testerům to padalo taky. Takže bych to fakt viděl na sražení waw staničních hlášení. Bohužel v MSTS platí, že co jede jednomu nemusí jet 50 dalším uživatelům.
S pozdravem Dan.:cool:

Dan J. napsal:
Ahoj. Dovolím si oponovat, já mám úplmě nový PC, rozepisovat to zde nebudu, ale věř, že to je nadstandard a trať 321 mi vyhazuje furt hlášky o selhání sms a občas vytuhne. Nikdy mi to nedělalo, až po přidání těch hlášení. Ono je možné, že když to zkoušíš jen na určitém úseku, tak v pohodě. Mě to padne a když to znova načtu, tak v pohodě. Jedná se o dlouhé trasy hráče společně s traffic. A testerům to padalo taky. Takže bych to fakt viděl na sražení waw staničních hlášení. Bohužel v MSTS platí, že co jede jednomu nemusí jet 50 dalším uživatelům.
S pozdravem Dan.:cool:

Jo tak na to,že mi to vyhazuje hlášky typu "selhalo vytvoření sms souboru" už jsem si zvykl.Mám vytypovaná místa,kde mi to pokaždé vyhodí a ještě,než tam dojedu,tak si hru uložím a hned načtu a tohle místo projedu v pořádku bez jediné hlášky...Tak jsem ten úsek projel znovu (Praha Běchovice - Praha Klánovice) a vůbec nic se nestalo,krásný čistý průjezd.Přesně,jak říkáš..."co jede jednomu,nemusí jet 50 dalším" .Jen mě ještě štve,že nikdy nedojedu do Žiliny směrem od Čadce bez hlášky...pravidelně mi to hodí hlášku před vjezdem do stanice a to se opravdu nehodí,že musím restartovat celý noťas.

Pro Stavitelexx : měl bych pro vás stránku http://www.novespojeni.cz/
(možná jí někteří znáte),je na ní všechno ohledně Nového spojení.

No ona ta stránka funguje dost dlouho a tak si myslím, že jí bude znát hodně lidí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře