Setkání - Bohumín , 4.10. - 5.10.2008

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Ve dnech 4.10. a 5.10.2008 se v Bohumíně konalo setkání fandů Č-S MSTS.Stejně jako vloni,sobota byla vyhrazena schůzování a neděle prohlídce ústředního stavědla a posléze i návštěvě zdejší provozní jednotky.
Zatímco ještě většina účastníků setkání spolu klábosí v jistém bohumínském stravovacím podniku,já již vysedávám doma a mimo péči o našeho zrovna se probouzejícího prcka sepisuji tento příspěvek.:D

Ještě jednou tedy děkuji Jackovi,Poisonovi,Taxovi,Jirkovi Tovačovskému,Tomáši Volejníkovi,Tommymu 66,Štefovi "742.041",Zbyňkovi,Michalovi,Deteriovi,Kankovi,Pawlikovi,Pepovi Harkabusovi,Honzovi Švecovi,panu Zapletalovi,Martinovi "Staviteli" a Ondrovi Janišovi za účast na této povedené akci.:)
Poděkování samozřejmě patří také "kuchyni" a obsluhujícímu personálu podniku,kde jsme trávili sobotní odpoledne i pozdní večer a zapomenout nelze ani na pracovníky ústředního stavědla a DKV Olomouc,provozní jednotky Bohumín.
Snad zase někdy naviděnou.:)

Zdraví

David

ed675caf3f43d4cb11e0226bfc87edf8.jpg
Před stavědlem postávají zleva : Tommy 66,Poison,Tomáš Volejník,Honza Švec,Deterio,Štefan "742.041",Zbyněk,Tax,Pawlik,Kank a Michal.

618dd56ef512e10b4c80b03d71205a88.jpg
U Brejlovce 754

edde04e4176f4364b8311e4c9acab75f.jpg
Tommy66 a Tax rozjímají u Kyklopa

8261e100ef8b3f3b10171d4469bfa014.jpg
Kdepak Deterio,na Ostravanu už s Kyklopem asi nikdy nepojedeš :(

8b9dc5720b3396df0cdd0b889f8772e3.jpg
Na Kyklopovi postává Deterio a pod ním zleva Jirka Tovačovský,Kank,Tomáš Volejník,Poison,Štefan "742.041",Honza Švec,Pawlik,Zbyněk,Tommy 66,Michal,Tax a Pepa Harkabus.

ba72340b0fca9c07e701c7dce0355094.jpg
U stroje 140 098

260dc0c6561811d500a37a573322c6ee.jpg
Prohlídka trosek ze Studénky

6cb7ee4cf224ed591488a10824fb65fc.jpg
Diskutující Deterio,Zbyněk,Tomáš Volejník,Tommy 66 a Tax

Naposled editoval moderátor:
Davide díky za super fotky i za skvělé zorganizování druhého klání v Bohumíně.Ještě s Pawlikem a Kankem vesele okupujem jídelní vůz řazený v EC Praha.Akce se opět skvěle vyvedla a další nášup fotek dodá sám Kank.

Davide díky tobě. A doufám že příští rok to opět klapne. Jinak za sebe můžu říct že setkání bylo super a rád jsem se setkal se všemi kteří tam byli.

Davide.I já ti děkuji za tebou bezvadně zvládnuté setkání všech nás MSTSkářů kteří se sjeli do Bohumína.Jako loni i letos vše fungovalo bezvadně k spokojenosti mé a jistě i ostatních.Již se těším na další takovéto sleziny
Zde jsou již mé fotografie ke stažení -> http://www.edisk.cz/stahni/02447/Sraz_Bohumin_5.10.08.rar_71.88MB.html

Tak už i brněnská část dorazila na místo určení:D. Jinak i já přidávám velké poděkování Davidovi za skvělé setkání.

Na jednom jsme se všichni shodli. Tohle bylo nejlepší prostředí na sleziny. Nemělo to chybu. Uzavřená společnost, servírky chodili snad v minutových intervalech, jestli není žízeň nebo hlad, výborná kuchyně. A jak jsem poznal i dnes v poledne, téměř všichni máme rádi česnekovou polévku.
Davide, bylo to supr. Jen je škoda, že tyto prostory končí.
Jinak já se celý tento týdel ládoval česnekem, abych náhodou na tuto slezinu neměl problém s nachlazením. Ale bohužel, v pátek jsem frajírek si česnek nevzal a v sobotu ráno škrabání v krku. Pak se to nějak srovnalo, v poledne česnečka a pravidelné dávky ohnivé vody od Poisona. Dnes sice už bylo relativně lépe, ale celková slabost. Myslel jsem, že ještě zbude trochu ohnivé vody, ale kde. Ta flaška nějak tekla a do rána vše prý vyprchalo. Tak to v poledne zachránila opět silnější česnečka.
Pak jsem si chtěl dát dvacet ve vlaku do Brna, ale ty vozy Beer nemají boční opěrku hlavy. Tak jsem si do čela vytlačil obrys okenního rámu. Ale jinak dráha jezdila dobře. Na rozdíl od cesty tam fungovalo i topení.

Jinak jsem vzpomínal, kdy jsem naposledy spal na drážní nocležně. Asi to bylo před mnoha lety v Pardubicích. I tentokrát byl pod okny odstavený panťák, sice ne 451, ale nějaký PKP a to dodávalo na autentičnosti. Jinak drážní klasika ala film Kalamita. Lampička při pokusu o rozsvícení se pomalu rozpadla pod rukama a vidlice držela v zásuvce doslova "na verím v Boha". Opatrně se to muselo zastrčit, nedýchat, nechodit a pak to i svítilo (do prvního zakašlání). Zkrátka paráda.

Davide, i já děkuji. Pro mě to byla vůbec první slezina a byla vynikající. Rád jsem se poznal se všemi, kteří přijeli.

Možná jsem poslední, kdo teprve zakončil zpáteční cestu. Přeci jen je to do Krkonoš trošku z ruky;). Jen škoda, že jsem nemohl dorazit domů, ale do práce na noční šichtu:cry:
Slezina byla opravdu na jedničku s hvězdičkou! Tímto děkuji Davidovi za veškerou organizaci!
Mě těší, že jsem měl po dlouhé době příležitost projet se skutečným vlakem a ne jenom v simulátoru. No, hlavně jsem Vás všechny rád viděl!!

P.S.: Ta servírka (za cenu regulačního poplatku 30Kč/osobu) byla fakt dokonalá. Takové služby my za Julínkových 30 korun nenabízíme:oops:

Už i já jsem se doplazil domů. Díky Davide, za organizaci.
Stejně jako loni to němělo chybu. Jsem rád, že jsem poznal další tvůrce v MSTS osobně a setkal se s lidmi, které už znám z minulosti.
Jen to ranní vstávání...:rolleyes:
Tak ahoj, nezapomeňte, že alkohol je metla lidstva a za rok na Ydykseb.:)

Tax už je tiež doma, napriek meškaniu všetkých troch vlakov, ktorými dnes cestoval. :D
Táto slezina bola asi naozaj najlepšia zo všetkých, ktoré som absolvoval. Ktovie, či to nebolo aj tým, že tu chýbala laická verejnosť a stretli sme sa len tí, ktorí sa poznáme jednak z mailov, ICQ či Skype, ale predovšetkým tí, ktorí viac či menej spolupracujeme na rôznych projektoch.
Organizácia i program boli zvládnuté prefektne, naozaj treba pochváliť Davida za zorganizovanie akcie, obsluhu, kuchyňu i cenovo prístupný nocľah s pridanou hodnotou v podobe uspávanky od veselej kravy :D
Snáď sa na budúci rok stretneme v tomto či podobnom zložení opäť.

PS: Info pre slovenských neúčastníkov - hanebne nízku účasť zo Slovenska pomohla Taxovi jakožto jedinému účastníkovi z daleké ciziny troška vylepšiť jedna z obsluhujúcich dám, slečna Míša, ktorá má korene v Devínskej Novej Vsi

Tax napsal:
... , slečna Míša, ktorá má korene v Devínskej Novej Vsi

Nazdar Taxi,
tak to je škoda.Kdyby měla holka kořeny v Nové Vsi Spišskej,mohla nám v tamním depu nafotit zadní čela "Dvojiček".:D
Jinak samozřejmě děkuji za vesměs kladné ohlasy.:) Jak víte,příští rok nám už "Mini Bar" nevyjde,ale někdo se tady zmínil o expedici "Ydykseb",takže nějaká ta chajda v Beskydech by vyjít mohla.Pravda,tipů bych měl spoustu,ale bohužel,dopravně by to bylo pro většinu z vás nedostupné /Jablunkovsko a okolí/.Potom by se ale také jednalo o nutné nemalé investice v podobě nájmu "zasedaček" apod.,takže by šlo o vééééélmi složité zařizování,na které se jaksi necítím.:eek:
No,ale zkusím se poptat v "loňském" baru Rio.:wink:

David

PS.Příští týden si koupím naše městské noviny OKO a schválně si prvně pročtu sloupek "Maják městské policie".Totiž kdoví,co někteří z vás v noci v bohumínských ulicích a podnicích vyváděli. :D

David Hájek napsal:
... PS.Příští týden si koupím naše městské noviny OKO a schválně si prvně pročtu sloupek "Maják městské policie".Totiž kdoví,co někteří z vás v noci v bohumínských ulicích a podnicích vyváděli. :D
Davide, za koho nás máš ? Boli sme vzorní, väčšina išla poslušne spať ( nechcem byť zlomyslený, ale títo mladí chlapci takmer nič nevydržia :rolleyes: ), poniektorí takmer doslova so slepicami :D
Česť nočných flámovačov sme zachraňovali jedine my dvaja s Poisonom, ale ostali sme pri zdravom rozume a nič sme v tom jedinom otvorenom nočnom bare v Bohumíne nerozbili, ani sme nikoho nezbili a nezabili - radšej si tie noviny nekúp, boli by to zbytočne vyhodené peniaze, ktoré môžeš zužitkovať na niečo príjemnejšie:cool:

Poklonu jsem již z WRm 008 pronesl z večera a přiznávám,že už i já jsem doma.Jelikož panu taxikářovi,který mne vezl z ČB home vyšla suma na Tax-ametru jen k restauračnímu zařízení v mém domovisku,šel jsem ještě zapít tento víkend k mé "oblíbené" restauratérce Lucii.Jak jsem jí objal tak jsem,jak vidíte pánové omládl!
Letošnímu setkání v Bohumíně nechybělo vůbec nic.Jen jak píše Tax ,někteří členové početného seskupení předběhli slepice a šli spát zbytečně brzo,druzí padli do postelí chvilku po nich,ale pro jistotu se zamkli na pokoji.:-P
Jinak cestování domů nemělo chybu.S Pawlikem a Kankem jsme skvěle pokecaly nad vybrujícím podvozkem oného WRm,s Kankem jsme zůstaly věrni zlatavému moku,který jsem si dokonce v originální lahvi vzal až na Vršovický peron,kde jsem jej pokořil.:)
Jinak oproti ostatním jsem dorazil domů za tmy a ještě cestou jsem stihl slušně probral víkend se Štefanem na ICQ.
Pochvalu kvality mnou přivezeného meruňkového lektvaru pošlu dále až k autorovi osobně.Všem chutnal jen Kank se po dvou poldeckách raději věnoval blýskání na zlaté časy,které doufám dopadlo dobře a brzo bude zde link na stažení materiálu vyblýskaného.
Jediné co mohu já jako šoto poskytnout je ranní vstávání s Beskydem.
Pak již nezbývá než pochválit superčesnečku v pizzerii
Tax,
To pohodové zakončení sobotního večera u dobrého pití,se skvělou muzikou a v líbivém prostředí nám budou všichni slepicoidní spáči do konce života závidět.

poison napsal:
To pohodové zakončení sobotního večera u dobrého pití,se skvělou muzikou a v líbivém prostředí nám budou všichni slepicoidní spáči do konce života závidět.
No tak třebá já, který jsem v době setkání sloužil kapitalistické vlasti, jsem si sice povzdechl, že je to škoda, že jsem se nemohl zúčastnit. Ale to dobré pití, skvělou muziku a líbivé prostředí onoho lokálu - proč to závidět, to máme u nás taky, na to nemusíme jezdit přes půl republiky.

Hej, vy mlaďoši, jak utržení ze řetězu :D. Já Vám dám spaní se slepicemi:D.
Pan doktor Švec spal na sobotu asi hodinu, aby v neděli odjel opět sloužit noční, ale budu mluvit za sebe. Jak jsem předznamenal, pokoušelo se o mě nějaké nachlazení a varianta nouze byla odjez domů hned ráno.
Jinak meruňka byla opravdu dobrá, ale tento mok já užívám trochu jinak, spíš jako medicínu. Těch pět litrů co jsem si doma na zimu sehnal musí vydržet do jara:D.
Jo kdyby jste měli zásoby dobrého domácího vínka, to bych do toho poledne (24.00) určitě vydržel a šel spát jako vy ostatní normální. V minibaru sice víno bylo, ale jen bílé nebo červené. To bylo vše, co personál věděl. (nic ve zlém, Bohumín není kraj vína). Já jsem tipoval, že to mohl být Iršai Oliver. Trochu se to podobalo. Ale když jsme šli dolů do baru zaplatit, už mi bylo jasné, co je to za odrůdu. Zrovna nalévali někomu víno. Veltlín zelený už do jedné skleničky byl málo, tak to servírka dolila Muler Turgau. :D:
Ale blbec, nenapadlo mne být aktivnější a jít si koupit celou litrovku Veltlínu a bylo vše vyřešeno. :D

JiříkTK napsal:
... jsem si sice povzdechl, že je to škoda, že jsem se nemohl zúčastnit. Ale to dobré pití, skvělou muziku a líbivé prostředí onoho lokálu - proč to závidět, to máme u nás taky, na to nemusíme jezdit přes půl republiky.

Jirko, ale tu nejde o to piť dobré vínko v obľúbenom lokále, tu ide skôr o to s kým ho piť - nuž ale to pitie, to bol len taký podružný sprievodný jav, prím držali naozaj debaty o MSTS a o všeličom inom, proste hlavný dôvod bol utužiť dobré vzťahy s podobne infikovanými ľuďmi v užšom kruhu a priateľskej atmosfére ...

Jak som tak uvažoval, Bohumín vyzerá byť dobrá poloha pre sleziny, má dobré dopravné spojenie od Ašu až po Čiernu nad Tisou - pritom je to dostupné každému takmer rovnako. Praha je naproti tomu trocha excentricky, pre prípadných účastníkov zo Slovenska ( teda tých, čo bývajú ďalej než v Bratislave či Žiline ) je už trocha ďaleko. Nuž ale kto chce prísť, prekážky prekoná a nájde si spôsob, ako sa tam dostať, je už jedno, či do Bohumína, alebo do Prahy. Každopádne posledná bohumínska slezina bola veľmi prospešná a zároveň pohodová, myslímže všetci zúčastnení si prišli na svoje. Kto nebol, môže akurát tak ľutovať.

PS: Kanku, už si vyvolal fotky ? :D:cool:

Davidovi patří velké dík za organizaci a všem ostatním za účast, byla to opět paráda!
S Pawlikem jsme cestu do Bohumína započali v Praze na hlavním usednutím do vlaku vyšší kvality IC 583 "Jan Perner". Ten byl řazen z opravdu reprezentativních vozů řad A, Bmee a B. Naštěstí nás v pořádku dovezl do Bohumína a po připojení dalších účastníků jsme se vydali do "Mini baru". Jak to tam vypadalo, se dozvíte brzy z fotodokumentace :). Večer bych to měl dát dohromady a poslat na web. Jen to musím trošku protřídit (sympatická slečna Míša na tisíce způsobů) a zmenšit.
Poison: Ta meruňka byla vynikající, Kank se jen bál vychutnávat si jí ve větším množství. Společně s vypitými pivky by to mohlo následující den skončit nejistou chůzí a pádem do prohlídkové jámy :)
Cesta zpět fajn, EC Praha jela snad komplet ve správném zařízení a jízda restaurákem s Poisonem a Pawlikem (a v části cesty ještě se Štefanem 742.041, Tommym66 a Deteriem) byla fajn. Dokonce jsem se zase mohl nabažit mého nejoblíběnějšího zlatavého moku, Budvárku :) Ve vyšších rychlostech jsme pak oceňovali výborné chodové vlastnosti podvozku Görlitz Va. Z hlavasu následovala cesta na Masnu, ta ale byla obsazena nacisty....

Takže fotky by měly být k dispozici snad kolem osmé až deváté hodiny večerní. Ještě jednou dík všem a za rok snad zase na viděnou.

Tak odtud můžete stahovat 153 fotek z bohumínské sleziny. Zmenšené, zkomprimované a zabalené to má 32,1 MB. Podle výrazů ve tvářích všech zúčastněných je vidět, že bylo opravdu veselo. Snad se budou fotky líbit.
Taxi, teď už můžeš založit kočičí vlákno :D

Kank napsal:
Taxi, teď už můžeš založit kočičí vlákno :D
Už je tu: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1975
Vy, ktorí ste tam s nami neboli, môžete tíško závidieť :rolleyes:

David Hájek: Ahoj. Ja som zo Spišskej Novej Vsi a ak chceš nafotím dvojičiek koľko budeš chcieť :D:D:D:D Zopár som ich už poslal aj Heklovi, ktorý už na tom pracuje ;) Tiež by som išiel na nejaké také stretnutie, ale keďže som ešte laik a zatiaľ len fotím na textúry vlaky a stanice takže možno niekedy, ešte som na to asi primladý :D

Back
Nahoře