Statická vozidla do tratí

Chcete vozidla jako objekty v tratích?

• Ano, kdekoliv.

Hlasů: 5 9.8%
  • Jen tam kde stojí ve skutečnosti a nehýbe se s nima.

Hlasů: 18 35.3%
  • Jen tam kde to zbytečně nezabírá kolej, na kterou by se pak mohlo jet.

Hlasů: 16 31.4%
  • Ne.

Hlasů: 12 23.5%

• Hlasovalo členů
    51
  • Ukončená anketa .

Hynďa

Průvodčí
Zdravím! Zajímalo by mě jaký je váš názor na vozidla jako statické objekty v tratích. Má to své pro i proti. Jaký je váš názor?

Můj názor je jednoznačný. Žádná statická vozidla by se na trati nacházet neměla. Autor tratě je sice postaví například na kusou kolej, ale pak tam například chci udělat MN aktivitu a ony vozidla mi tam překážejí ( viz trať "dvoukolejka" ). Navíc je to zbytečné. Každý kdo aktivity tvoří dá do každé stanice příslušné vozy jako traffic takže ony pevné ztratí smysl, maximálně ještě snižují FPS. A pokud si trať pouze projíždíš tak si myslím že ti stejně chybět nebudou.

Tommy66 napsal:
Můj názor je jednoznačný. Žádná statická vozidla by se na trati nacházet neměla. Autor tratě je sice postaví například na kusou kolej, ale pak tam například chci udělat MN aktivitu a ony vozidla mi tam překážejí ( viz trať "dvoukolejka" ). Navíc je to zbytečné. Každý kdo aktivity tvoří dá do každé stanice příslušné vozy jako traffic takže ony pevné ztratí smysl, maximálně ještě snižují FPS. A pokud si trať pouze projíždíš tak si myslím že ti stejně chybět nebudou.
Podle mě zas autor nejlíp jak to ve stanici chodí a co kde stojí. To aktivitář, teda podle mě, tak dobře neví.

Hynďa napsal:
Tommy66 napsal:
Podle mě zas autor nejlíp jak to ve stanici chodí a co kde stojí. To aktivitář, teda podle mě, tak dobře neví.

Dá se to ještě ošetřit tím,že v databázi tratě pojmenuješ kolej jako např.
5.kolej obsazená.

Statická vozidla na dopravních a manipulačních kolejích sice vypadají na oko pěkně, ale pokud někdo potřebuje v takové stanici udělat zajímavou aktivitu, tak takové vozy jsou na obtíž. Je to tak jak napsal Tommy66.
Statická vozidla bych toleroval pouze na kolejích, kam se vlak hráče nikdy nedostane, například rotundy depa nebo na vzdálené namalované koleje. Také jsou možné některé šturcové koleje, kde hnijí desítky let vyřazené vozy.

Hynďa napsal:
Podle mě zas autor nejlíp jak to ve stanici chodí a co kde stojí.

Mne tam v tej vete niečo chýba........

Hynďa napsal:
To aktivitář, teda podle mě, tak dobře neví..

Máš nejak extrémne názory. A trochu nechápem načo spúšťaš anketu , keď hneď po prvom názore presadzuješ ten svoj. Keď postavím nejakú trať podla plánov a sklonových pomerov, znamená to že mám geniálny prehľad o celej tej štreke? Neznamená.....okrem toho nejaký aktivitár čo tam priamo žije, alebo často chodí na tú danú stanicu, alebo trať môže o tom vedieť viac ako staviteľ trate..........Čo sa týka statických objektov (vozne a rušne atď...) mne osobne neprekážajú až dovtedy keď to už začne bit na úkor hratelnosti (FPS).......

dem napsal:
A trochu nechápem načo spúšťaš anketu , keď hneď po prvom názore presadzuješ ten svoj.
Já nic neprosazuju, jen mě napadl tento argument, který by mohl použít i kdokoliv jiný
dem napsal:
Keď postavím nejakú trať podla plánov a sklonových pomerov, znamená to že mám geniálny prehľad o celej tej štreke? Neznamená.....okrem toho nejaký aktivitár čo tam priamo žije, alebo často chodí na tú danú stanicu, alebo trať môže o tom vedieť viac ako staviteľ trate.........
Jo to je taky pravda jen si myslím že stavitelé většinou tu trať znají lépe než aktivitáři, kteří mohou žít třeba na druhém konci republiky ale máš pravdu že to záleží na situaci.

Trať je od toho, aby v ní byly koleje. A aktivita od toho, aby na ty koleje dostala nějaký vlaky. Statický vozidla fakt jen na točny, pomníky apod...

Nehledě k tomu, že tohle se tu už probíralo s dost živou diskusí před nějakými asi dvěma roky a je toho popsáno dost. Nejspíš v některém archívu.
Konečný verdikt tehdy vyzněl NE.

Tommy66 napsal:
Můj názor je jednoznačný. Žádná statická vozidla by se na trati nacházet neměla. Autor tratě je sice postaví například na kusou kolej, ale pak tam například chci udělat MN aktivitu a ony vozidla mi tam překážejí ( viz trať "dvoukolejka" ).
Ach jo, to se zase dovídám několik dnů po aktualizaci tratě věci. A kolikrát jsem žádal (co žádal, přímo prosil !) o připomínky k trati Dvoukolejka. A došlo mi zpravidla houby. Ba ani kmenoví aktivitáři proti statickým vozidlům nic nenamítali (ale mají ty vozy v trati označené). Smazat je z celé trati je otázkou několika minut. Ale je to jen k dobru věci?
Tu diskuzi starou nějaký ten rok jsem samo četl. Nicméně v reálu to často vypadá tak, že na některých kolejích "jsou odloženy" takřka tytéž vagony desítky let (např. v Nemoticích na 340), o tomto ovšem mohou vědět jen místní aktivitáři.
PS: V JZD takové vozy nestojí už na databázové koleji, ale na na koleji - objektu.

bob57_cz napsal:
Nehledě k tomu, že tohle se tu už probíralo s dost živou diskusí před nějakými asi dvěma roky a je toho popsáno dost. Nejspíš v některém archívu.
Konečný verdikt tehdy vyzněl NE.
Před dvěma roky ještě nebyl BIN, tam kde je dneska.

Jinak můj názor je jednoznačně ANO:D. Důvod je jasný, když projíždím stanicí, tak tam chci něco vidět a ne vidět 50 kolejí nalevo a napravo prázdných.
Argument 1) dá si je tam aktivář - ano dá si je tam, ale v omezeném množství - důvod: normální vůz má v dnešní době už i 20 000 polygonů ( made in Kank:) ) a když se jich tam dá třeba 50, uvidíte co to bude dělat s FPS, kdežto vozů statických s nižší kvalitou daleko víc.
Argument 2) ucpou se koleje, nelze dělat aktivity - netvrdím že se o má dávat na všechny koleje, ale třeba v Olomouci přednádraží a podobných velkých nádraží by se klidně vlezlo 15 - 20 souprav a ještě zbude aspoň 20 kolejí volných a to je myslím na aktivitu víc než dost.

V argumentu 1 souhlasím s Kubou. Uvedu příklad České Třebové v BP. Pokud chtěl mít člověk aktivitu blížící se realitě, musel dávat na "hřbitov" za depem nějaké ty brejlovce. Teď, když tam stojí staťáky, tak už mi to ušetří čas i sílu. Toť můj názor.

Václav B.: Samozřejmě, Česká Třebová a její pohřebiště si určitě zaslouží statické modely (prostě to neodmyslitelně k trati patří). Jen bych neumisťoval na koleje statický soupravy, který tam jsou jen odstavený (a můžou klidně zítra odjet)...

Tak většinou ve velkých stanicích bývají odstavené vozy jako správky na nějaké koleji klidně i roky.Mě osobně se tam vozy jako statické objekty líbí a když v databázi tratě nazvu kolej obsazenou,tak aktivitáři nemají problém dělat aktivity po jiných kolejích vedle.A určitě je to menší zátěž na FPS.

Šnek napsal:
Hynďa napsal:
Tommy66 napsal:

Dá se to ještě ošetřit tím,že v databázi tratě pojmenuješ kolej jako např.
5.kolej obsazená.
Tak k tomu se rád vyjádřím taky. Mne to ze začaátku štvalo taky, ale konkrétně u DVK vůbec ne. Tam to má Jiřík označeno např 5k a na ní je označena nákladní kolej s názvem vagón. Takže aktivitář tvořící manipulák ví kde vést trasu hráče a kde stavět traffic. Dokonce pro aktivitáře výbornou věcí je označení mostu, jako nákladní kolej. To se Jiříkovi moc povedlo, přesně vím, kde mám např. umístit 30 km/h (oprava mostu, povodeň...), nebo dovézt páru na most pro zatěžkávací zkoušku a po odpojení na mostě se tak aktivita ukončí. Horší je to na 321, tam má Martin jen nákladní kolej a pokud aktivitář trať perfektně nezná, tak to aktivity malinko komplikuje, ale po delší době tak 5. aktivitě na této trati už ví kde co je.:D:D
S pozdravem Dan.

Páni neviem čo tu riešite, ja som pre oživenie prevádzky dával do niektorých staníc na ŽSR130 skupinové modely lp vozov, ktoré sú vyrobené zvlášť pre toto použitie, miestne pomery v staniciach dokonale poznám, tak som vedel čo kde mám dať a čo je najdôležitejšie aby pri tvorbe úkolu nedošlo k stretu označil som koľaje ako obsadené a hotovo,Toto isté aj s vrakom čmeliaka v depe na hlavnom v Ba a podobne.Myslím že to je dobré riešenie a keď už o tomto hovorím nebolo by škoda keby nejaký šikovný modelár vyrobil v lp verzii statické súpravy osobných vozov, náramne by sa to hodilo na odstavné koľajiská a do veľkých staníc, aktivitári by sa skôr mali zamyslieť na tým, že keď niečo tvorím pre trať ktorú som videl iba na mape tak sa "miestnych" aspoň spýtam čo a ako tam chodí, lebo už som v nejakej aktivite stretol v Galante aj 163-ku.:eek:Toť môj názor.

Naposled editoval moderátor:
Problém u statických vozidel v trati je taky epocha. V trati DVK stojí vněkolika stanicích u remízy MUV 69. To vypadá sice hezky a na tyto koleje by snad ani nebyla potřeba jezdit v aktivitách. Ale pak je problém s aktivitami v jiném časovém období. Na "muvce" je, jestli se nepletu, logo ČD. U aktivit z 80. let by vadilo jen to logo, ale pro období 60. let se už muvka nehodí.Aktivitář by tam mohl postavit VM53, ale nemůže.
U vozů na manipulačních kolejích to platí taky

Tož taky přispěju do diskuse.
Nesouhlasím s Kubou a jeho 1).To bylo problémem před vznikem binu.Tehdy hra padala při větším počtu těchto traffic ve stanici,proto se vytvořil set vozidel s Low polys.Dnes je ovšem msts stabilnější a ustojí více těcho traffic na jednom místě,já osobně Low vozy nepožívám a dávám tam klasické vozy.To co píšeš Kubo spíš přijde,jakoby se ti ty traffic nechtěli dělat,protože to zdržuje.Ano,zdržuje a to hlavně ve velkých stanicích,ale to už je holt úděl aktivitáře.Další věc je ta,že někdo do stanic místo traffic,ostavených na prázdných kolejí, nacpe loose consisty.Ano pak to je opravdu na hraně s FPS a chováním simulátoru v inkriminovaném místě,a to nemluvím a opravování těchto souprav při použití jiného vozidla než má hráč v trainsetu.
Osobně stojím za tím,co napsal Tommy66.

poison napsal:
Tož taky přispěju do diskuse.
Nesouhlasím s Kubou a jeho 1).To bylo problémem před vznikem binu.Tehdy hra padala při větším počtu těchto traffic ve stanici,proto se vytvořil set vozidel s Low polys.Dnes je ovšem msts stabilnější a ustojí více těcho traffic na jednom místě,já osobně Low vozy nepožívám a dávám tam klasické vozy.To co píšeš Kubo spíš přijde,jakoby se ti ty traffic nechtěli dělat,protože to zdržuje.Ano,zdržuje a to hlavně ve velkých stanicích,ale to už je holt úděl aktivitáře.Další věc je ta,že někdo do stanic místo traffic,ostavených na prázdných kolejí, nacpe loose consisty.Ano pak to je opravdu na hraně s FPS a chováním simulátoru v inkriminovaném místě,a to nemluvím a opravování těchto souprav při použití jiného vozidla než má hráč v trainsetu.
Osobně stojím za tím,co napsal Tommy66.
Ano, souhlasím že to zdržuje, když bych měl do velkých stanic dávat tolik trafficu co bych chtěl. Proto nevidím problém v tom, dát do velkých stanic na některé koleje vozy jako trvalé objekty + si tam samozřejmě může ještě aktivář přidat trafficu kolik chce.

duuso napsal:
aktivitári by sa skôr mali zamyslieť na tým, že keď niečo tvorím pre trať ktorú som videl iba na mape tak sa "miestnych" aspoň spýtam čo a ako tam chodí, lebo už som v nejakej aktivite stretol v Galante aj 163-ku.:eek:Toť môj názor.
Souhlasím,a musím podotknout,že práce s Tommym66 je v tomhle případě vynikající.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře