Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Podle mě zas autor nejlíp jak to ve stanici chodí a co kde stojí. To aktivitář, teda podle mě, tak dobře neví.Tommy66 napsal:Můj názor je jednoznačný. Žádná statická vozidla by se na trati nacházet neměla. Autor tratě je sice postaví například na kusou kolej, ale pak tam například chci udělat MN aktivitu a ony vozidla mi tam překážejí ( viz trať "dvoukolejka" ). Navíc je to zbytečné. Každý kdo aktivity tvoří dá do každé stanice příslušné vozy jako traffic takže ony pevné ztratí smysl, maximálně ještě snižují FPS. A pokud si trať pouze projíždíš tak si myslím že ti stejně chybět nebudou.
Hynďa napsal:Podle mě zas autor nejlíp jak to ve stanici chodí a co kde stojí. To aktivitář, teda podle mě, tak dobře neví.Tommy66 napsal:Můj názor je jednoznačný. Žádná statická vozidla by se na trati nacházet neměla. Autor tratě je sice postaví například na kusou kolej, ale pak tam například chci udělat MN aktivitu a ony vozidla mi tam překážejí ( viz trať "dvoukolejka" ). Navíc je to zbytečné. Každý kdo aktivity tvoří dá do každé stanice příslušné vozy jako traffic takže ony pevné ztratí smysl, maximálně ještě snižují FPS. A pokud si trať pouze projíždíš tak si myslím že ti stejně chybět nebudou.
Hynďa napsal:Podle mě zas autor nejlíp jak to ve stanici chodí a co kde stojí.
Hynďa napsal:To aktivitář, teda podle mě, tak dobře neví..
Já nic neprosazuju, jen mě napadl tento argument, který by mohl použít i kdokoliv jinýdem napsal:A trochu nechápem načo spúšťaš anketu , keď hneď po prvom názore presadzuješ ten svoj.
Jo to je taky pravda jen si myslím že stavitelé většinou tu trať znají lépe než aktivitáři, kteří mohou žít třeba na druhém konci republiky ale máš pravdu že to záleží na situaci.dem napsal:Keď postavím nejakú trať podla plánov a sklonových pomerov, znamená to že mám geniálny prehľad o celej tej štreke? Neznamená.....okrem toho nejaký aktivitár čo tam priamo žije, alebo často chodí na tú danú stanicu, alebo trať môže o tom vedieť viac ako staviteľ trate.........
Ach jo, to se zase dovídám několik dnů po aktualizaci tratě věci. A kolikrát jsem žádal (co žádal, přímo prosil !) o připomínky k trati Dvoukolejka. A došlo mi zpravidla houby. Ba ani kmenoví aktivitáři proti statickým vozidlům nic nenamítali (ale mají ty vozy v trati označené). Smazat je z celé trati je otázkou několika minut. Ale je to jen k dobru věci?Tommy66 napsal:Můj názor je jednoznačný. Žádná statická vozidla by se na trati nacházet neměla. Autor tratě je sice postaví například na kusou kolej, ale pak tam například chci udělat MN aktivitu a ony vozidla mi tam překážejí ( viz trať "dvoukolejka" ).
Před dvěma roky ještě nebyl BIN, tam kde je dneska.bob57_cz napsal:Nehledě k tomu, že tohle se tu už probíralo s dost živou diskusí před nějakými asi dvěma roky a je toho popsáno dost. Nejspíš v některém archívu.
Konečný verdikt tehdy vyzněl NE.
Tak k tomu se rád vyjádřím taky. Mne to ze začaátku štvalo taky, ale konkrétně u DVK vůbec ne. Tam to má Jiřík označeno např 5k a na ní je označena nákladní kolej s názvem vagón. Takže aktivitář tvořící manipulák ví kde vést trasu hráče a kde stavět traffic. Dokonce pro aktivitáře výbornou věcí je označení mostu, jako nákladní kolej. To se Jiříkovi moc povedlo, přesně vím, kde mám např. umístit 30 km/h (oprava mostu, povodeň...), nebo dovézt páru na most pro zatěžkávací zkoušku a po odpojení na mostě se tak aktivita ukončí. Horší je to na 321, tam má Martin jen nákladní kolej a pokud aktivitář trať perfektně nezná, tak to aktivity malinko komplikuje, ale po delší době tak 5. aktivitě na této trati už ví kde co je.Šnek napsal:Hynďa napsal:Podle mě zas autor nejlíp jak to ve stanici chodí a co kde stojí. To aktivitář, teda podle mě, tak dobře neví.Tommy66 napsal:Můj názor je jednoznačný. Žádná statická vozidla by se na trati nacházet neměla. Autor tratě je sice postaví například na kusou kolej, ale pak tam například chci udělat MN aktivitu a ony vozidla mi tam překážejí ( viz trať "dvoukolejka" ). Navíc je to zbytečné. Každý kdo aktivity tvoří dá do každé stanice příslušné vozy jako traffic takže ony pevné ztratí smysl, maximálně ještě snižují FPS. A pokud si trať pouze projíždíš tak si myslím že ti stejně chybět nebudou.
Dá se to ještě ošetřit tím,že v databázi tratě pojmenuješ kolej jako např.
5.kolej obsazená.
Ano, souhlasím že to zdržuje, když bych měl do velkých stanic dávat tolik trafficu co bych chtěl. Proto nevidím problém v tom, dát do velkých stanic na některé koleje vozy jako trvalé objekty + si tam samozřejmě může ještě aktivář přidat trafficu kolik chce.poison napsal:Tož taky přispěju do diskuse.
Nesouhlasím s Kubou a jeho 1).To bylo problémem před vznikem binu.Tehdy hra padala při větším počtu těchto traffic ve stanici,proto se vytvořil set vozidel s Low polys.Dnes je ovšem msts stabilnější a ustojí více těcho traffic na jednom místě,já osobně Low vozy nepožívám a dávám tam klasické vozy.To co píšeš Kubo spíš přijde,jakoby se ti ty traffic nechtěli dělat,protože to zdržuje.Ano,zdržuje a to hlavně ve velkých stanicích,ale to už je holt úděl aktivitáře.Další věc je ta,že někdo do stanic místo traffic,ostavených na prázdných kolejí, nacpe loose consisty.Ano pak to je opravdu na hraně s FPS a chováním simulátoru v inkriminovaném místě,a to nemluvím a opravování těchto souprav při použití jiného vozidla než má hráč v trainsetu.
Osobně stojím za tím,co napsal Tommy66.
Souhlasím,a musím podotknout,že práce s Tommym66 je v tomhle případě vynikající.duuso napsal:aktivitári by sa skôr mali zamyslieť na tým, že keď niečo tvorím pre trať ktorú som videl iba na mape tak sa "miestnych" aspoň spýtam čo a ako tam chodí, lebo už som v nejakej aktivite stretol v Galante aj 163-ku.Toť môj názor.