Aktivity matostav

Tak od dneska je na mojej stránke www.vargamatej.euweb.cz v časti MSTS Aktivity k stiahnutiu nová aktivita EC 104 Sobieski. Očakávam reakcie :P

Vzhľadom na to, že boli aj ohlasy, že aktivita nefunguje korektne na slabších PC som umiestnil do archivu k EC 104 Sobieski aj aktivitu pre slabsie PC. Rozdiel je len v tom, že táto aktivita pre slabšie PC neobsahuje 2 loose consisty, ktoré som použil pri pôvodnej aktivite.
Tak sosajte a hrajte sa.

Tak teď jsem ji na několikátý pokus dojel. V Otrokovicích mi zmizely budovy, perony, stromy...:D. Tak jsem musel dát znovu load a už vše bylo na svém místě. Je to tím, že tam máš spoustu nákladního trafficu (ani v reále na 330 tolik nákladních vlaků nejezdí). Ale silnější PC by to měly zvládnout. Nejlepší je to stávkující návěstidlo v Bohumíně, když jedu zpět s polskou loko na mou soupravu. Jízdy proti stůj je povolena až na snad 20-tý pokus mačkání TABu těsně před návěstidlem :D.

Aktivita se mi moc líbila, ale jízdní doby jsem moc nestíhal. Je to tam fakt dost na těsno. Před Svinovem jsem dostal stůj v čase 12:08:30 a mou trasu zabral protijedoucí traffic. Jinak bych to v pohodě stihl. Jízdní doba se mi špatně stíhala až na trati 270. Tu čekací dobu 2 minuty bych zrušil. Pokud mám zpoždění, tak je to blbost, abych ještě čekal 2 minuty ve stanici. V reálu cestující stihnou přestup za 30 vteřin.

A lokotku 363 jsem si vyměnil za 362 tak možná to nestíhání času je tím, že jedou s jinou lokomotivou, než je defaultně v aktivitě. Ale strašně mě to bije do očí, když jedu s řadou 363 140 km/h :D

Ber to jako podněty do budoucna ;). Jo a kdybys hledal někoho na testování aktivit, tak se na mě můžeš obrátit :)

Pavlík napsal:
Tak teď jsem ji na několikátý pokus dojel. V Otrokovicích mi zmizely budovy, perony, stromy...

Ahoj vdaka za reakciu. Tie budovy mizli aj mne ale az v Ostrave a pred Petrovicemi. Snazil som sa to ozivit pomocou trafficov. Ale asi som to ozivil az prilis :) Hej to navestidlo aj mna zarazilo. No s tym stihanim je to tak na tesno. 2 minutovu cakaciu dobu som nechal. Neviem preco ale zaspominal som na svoje casy na strednej skole, kde nam pan Ing. Kreibik asi po 5 poldeci vravel ze vlak musi cakat lebo nastupuju vozickari co boli na lyziarskom zajazde. Za tu 363 sa ospravedlnujem ale uz som to nechal tak.
Do buducna budem vediet.
A s tym testovanim ta beriem za slovo. Budem rad ked niekto prejde aktivitu predtym nez ju vidam. Zatial som si ich testoval sam. A priznam sa ze ked uz aktivitu idem asi 6 ci 7 krat tak to uz vobec nie je zabava ale otrava. A clovek stale zisti ze co to nejde ako ma.

Naposled editoval moderátor:
matostav napsal:
Tie budovy mizli aj mne ale az v Ostrave a pred Petrovicemi. Snazil som sa to ozivit pomocou trafficov. Ale asi som to ozivil az prilis :)

Vidíš, málem bych zapomněl. Ty budovy mi mizely ještě v Suchodlu a ve Studénce. V Ostravě a za ní už ne, protože jsem tam přijel pozdě a traffic už tam nebyl.

Zrovna jedu aktivitu IC 544 a chtěl bych se zeptat, přijedu k vjezdovému návěstidlu ŽST. Prosenice zhruba ve 4:48 a svítí na něm stůj, po asi sedmi minutách se rosvítí očekávej 100 a tak odjíždím, ovšem za Dluhonicemi sem dostal hlášku od Olomouckého výpravčího že mám odjezd, kde je tedy chyba ?

Ondra.H napsal:
Zrovna jedu aktivitu IC 544 a chtěl bych se zeptat, přijedu k vjezdovému návěstidlu ŽST. Prosenice zhruba ve 4:48 a svítí na něm stůj, po asi sedmi minutách se rosvítí očekávej 100 a tak odjíždím, ovšem za Dluhonicemi sem dostal hlášku od Olomouckého výpravčího že mám odjezd, kde je tedy chyba ?
Fuuha tak to netusim, pozriem sa na to. Ale podla mojho prilozeneho cestovneho poriadku v Prosenicich som prechadzal 4:46 a v Dluhonicich 4:52. Hlaska o odchode z Olomouca je 5:07.
Problem moze byt s trafikmi v okoli Prosenic. Ak hrac pride neskorsie cestu si moze zabrat trafik od Prerova. Zieden cd servis na blokovanie navestidla v prosenicich nemam.

Tak sem konečně dojel aktivitu IC 544 do konce a mám dost rozporuplný pocit, hlavně co se týče reálnosti či spíše nereálnosti nákladního trafficu. 6xkrát sem potkal jeden a ten samý náklad ve složení šestikolo+několik vozů Kils+Hins+Gabs. 3xkrát prapodivný náklad ve složení šestikolo+163 020+363 009+Easy. To už je devět šestikol, dost zajímavé, když zvážím že cargo jich má kolem sedmi a vyskytují se hlavně na Ostravsku a Valašsku a taky že to není konečný počet šestikol v aktivitě. Taky bych rád věděl co dělala lokomotiva řady 740 z osobními vozy v Pardubicích, neřeknu kdyby to bylo zašité někde na nějaké vzdálené koleji, jenomže to stálo na koleji, vedle které sem projížděl.

To jsou jenom ty největší chyb, pomijím mašiny osobky na nákladech (363 039 v Července s autama) nebo že v úseku Pardubice - Praha potkám 3xkrát lokomotivu 150 021 na rychlíku, vždyť těch skinů lokomotiv řady 150 zase tak málo není.

Děkuji za príma jízdu,
chápu, že Ondra se rozčiluje nad tím, kolik chyb se v Tvé aktivitě objevilo, ale....učení z nebe nepadají a já Ti chci za IC 544 poděkovat.
A věřím, že když se Tě ujme někdo slušný a trpělivý, poradí, jak a co a bude to pecka. :-)
Pro mě teda byla a já ještě jednou děkuji.

Také já chci poděkovat za príma jízdu. Mně chyby, které Ti vytýká Onndra, nevadí. Chápu, že jsi chtěl udělat provoz a to se Ti povedlo. Jen bych měl prosbu, o které tu psal Miram: "Autor by měl zajistit buď přílohou do textu nebo na jiném místě příslušné wag k vagonům, které stahuje z internetu a nejsou v našem standartu." Já se považuji za nováčka, který si sice umí opravit wag na naše poměry u souměrných vozů, neumí si ale opravit nesouměrné vozy, které Ty používáš. Takže pro příště Tě prosím, když použiješ nesouměrné vozy, dávej k nim soubory wag a sd.
Mě se na Tvé aktivitě velmi líbilo, žes používal zpoždění vlaku a měl jsi ho rozepsané. To oceňuji.

Ty chyby vadí a jsou docela zásadní a hrubé. V podstatě trafic dělá aktivitu, pokud aktivitář něpřipravil nějaké "zpříjemnění" a i tak toto tvrzení platí. Čili je nutno na tom zapracovat. Tady máš midrafone odkaz a sleduj co jezdí a nejezdí za nákladní vlaky:

http://www.chocen.tv/

Jé Promiň. TO je určeno pro Ondru. Se podívej v kolik jsem to posílal. Nějak jsem to poplet.

Zdravím všetkých a v prvom rade ďakujem za to, že ste mi odpísali a reagovali na moju aktivitu.
V prvom rade by som sa chcel ospravedlniť, že aktivita nie je podľa 100% reálnosti. Za prvé nie som z okolia ale zo Slovenska, takže trafiť nákladný trafik je pre mňa dosť zložité (a pri mojom zamestnaní nie je možné veľmi sledovať spomínaný odkaz chocen.tv občas som rád, že dojdem tých 30 km domov autom jak som unavený). O opakovaní trafikov viem a ospravedlňujem sa za ne.

K trafiku v pardubiciach 740+osobni vozy-vysvetlenie je také, že to má byť posun vozňov osobného vlaku smer Hradec Králové (napríklad to je to, že neviem, či vlaky v Pardubiciach pristavuje dieslova loko alebo priamo už loko, ktorá vlak vezie do Hradce Králového)

Na záver by som podotkol, že som chcel vytvoriť pohodovú aktivitu určenú na oddych.

matostav napsal:
Zdravím všetkých a v prvom rade ďakujem za to, že ste mi odpísali a reagovali na moju aktivitu.
V prvom rade by som sa chcel ospravedlniť, že aktivita nie je podľa 100% reálnosti. Za prvé nie som z okolia ale zo Slovenska, takže trafiť nákladný trafik je pre mňa dosť zložité (a pri mojom zamestnaní nie je možné veľmi sledovať spomínaný odkaz chocen.tv občas som rád, že dojdem tých 30 km domov autom jak som unavený). O opakovaní trafikov viem a ospravedlňujem sa za ne.

K trafiku v pardubiciach 740+osobni vozy-vysvetlenie je také, že to má byť posun vozňov osobného vlaku smer Hradec Králové (napríklad to je to, že neviem, či vlaky v Pardubiciach pristavuje dieslova loko alebo priamo už loko, ktorá vlak vezie do Hradce Králového)

Na záver by som podotkol, že som chcel vytvoriť pohodovú aktivitu určenú na oddych.
Chápu že to měl být posun, šlo o to že osobka žádné lokomotivy řady 740 nemá.

IC 544 Ostravan

Já jsem si nejdřív aktivitu otevřel v editoru a taky mě traffic překvapil. Hodinku jsem si s tím pohrál a traffic upravil. Je to rozhodně méně času, než autorovi zabralo aktivitu vymyslet a vytvořit. Dále jsem si uvědomil, že autor není Čech a má taky nějaké zaměstnání. Tak jsem nakonec autorovi traffic odpustil. Kladně hodnotím celkové odladění a správné načasování. Podstatné je pro mě to, že jsem se hezky svezl a během jízdy nenarazil na žádné problémy.

Po hodně dlouhé době jsem se vrátil k Tvému Ostravanu a odjel si jej celý. Přiíjemné poježdění. A konečně jsem docenil Tvůj SJŘ.
A když se podívám, jak byl hodnocen v době vydání, tak bych asi nějakou mouchu našel, ale nejsem hyperrealista. A jsem rád, že se něco kolem mě děje.
Bodla by nějaká aktivitka napříč republikami. :D
Já vím, udělej si ji sám,ale kdyby mi fungoval AE, tak se třeba do toho taky zakousnu. Ale nějak stávkuje.
Tak ještě jednou díky.;)

Midrafon napsal:
Po hodně dlouhé době jsem se vrátil k Tvému Ostravanu a odjel si jej celý. Přiíjemné poježdění. A konečně jsem docenil Tvůj SJŘ.
....
Tak ještě jednou díky.;)

Veľmi pekne ďakujem, takéto správy potešia :) Viem, že v trafikoch mám medzery, hlavne v radení. Používam na to želpage stránku a nákladné vlaky dávam podľa ľubovôle.
Aktivitu naprieč republikou by som aj spravil, len teraz mám dosť práce na aktivite pre trať BP. Snažím sa vytvoriť živú aktivitu aj s obehom súpravy. Ten obeh mi hlavne robí problém, už asi 2 týždeň sa neviem vymotať zo Smíchova, kvôli trafikom, ktoré mi blokujú trať. Ale verím, že sa to podarí.
Ešte raz vďaka, aspoň mám motiváciu :D

Matěji,
nejsem hyperrealista, někde je jasné, že tak by náklad nikdy nejel, ale upřímně řečeno, je mi to dost jedno. Je to jenom hra a já toto přežiju. Hlavně, když není aktivita nudná. A to Tvůj Ostravan není.
A na BP aktivitu?
Budu se těšit, mám ji pochopitelně taky a rád si ji zajedu.
Držím palce,ať se Ti dílo podaří.
Mirek

Back
Nahoře