Chybová hláška:

Zdravím vás, pánové, a přeji vám krásný poslední den v tomto roce! Narazil jsem na jeden problém, který se stává v trati 321 v Břeclavi... V mé rozpracované aktivitě se stalo mně i testerovi, že kterýkoli uložený save se pokaždé nepodaří nahrát správně. Pokaždé se po jeho načtení zobrazí hláška "Začátek úkolu koliduje s jiným objektem, který je proto zakázán". A dělá nám to pořád a téměř pokaždé. Lze s tím něco udělat tak, aby nebyl nutný radikální zásah do trasy vlaku hráče? Předem díky za odpověď.

Silnice není závodní dráha napsal:
Zdravím vás, pánové, a přeji vám krásný poslední den v tomto roce! Narazil jsem na jeden problém, který se stává v trati 321 v Břeclavi... V mé rozpracované aktivitě se stalo mně i testerovi, že kterýkoli uložený save se pokaždé nepodaří nahrát správně. Pokaždé se po jeho načtení zobrazí hláška "Začátek úkolu koliduje s jiným objektem, který je proto zakázán". A dělá nám to pořád a téměř pokaždé. Lze s tím něco udělat tak, aby nebyl nutný radikální zásah do trasy vlaku hráče? Předem díky za odpověď.

Někde se tady o tom psalo a už nevím kde. Něco v tom smyslu, že se nejdříve spustí aktivita nechá se načíst a pak se vypne a už potom to save fungovalo.

Není zač. Přeci jenom jsem na to nepřišel já. Jen jsem si pamatoval, že se tady o tom už psalo.

Nenainstalovaný MSTS BIN, anebo chyba v engu. Zkontroluj eng pomocí prográmku Conbuilder. Zde na foru je na téma Conbuilder samostatné vlákno. Pokud je těch chyb víc, tak to vidím na ten BIN.

To jarda coma
Otázka na dvě věci: Na nic a a na h....! Celá hláška by nebyla? Tzn. u jakého vozidla, kdy atd. Ale na první pohled to vypadá na nenainstalovaný MSTS BIN.

Na h.... asi tezko.
Hlásí mi to pri nacítání BP , a to vsechna vozidela z trainsetu.
Zkusil jsem tedy ze Zbyňkovýho cd znovu nainstalovat Bin,a global,verze BP 86.02 - T9 ale pořad je to stejné...

Bude to tým binom. Neexistuje aby všetky vozidlá hlásili chybu iba ak by išlo o svetlá. A to spôsobuje zle nainštalovaný bin. Aj zle inštalovaný rovná sa neinštalovaný.

Opět Jsem se pokusil spustit MSTS,ale nyní jsem se nedostal ani do menu,před koncem načtení mi to napiše:
Chyba při načítání vozidla
Soubor
Řádek 98
-po odkliknutí ok naskočí další okno-
Soubor : Train/trainset / "první lokomotiva v trainsetu dle abecedy"
Řádek 98
-po odkliknutí ok naskočí opět další okno-
Chyba při načítání vozidla
Soubor
Řádek 99
-po odkliknutí......-
soubor : Train/trainset / "druhé vozidlo v trainsetu podle abecedy"

A takhle se mi postupně vypíší všechna vozidla v trainsetu,a u každého to píše jiný Řádek xx , např : 98,99,243,291,301,205,284,286...atd

Abys mohl BIN naistalovat, musíš ho nejprve korektně odinstalovat. Viz manuál k BINu. Samozřejmostí je update MSTS v1.4

Tak jsem odinstaloval update a bin a nainstaloval je znovu z cd BP.
Do menu se už dostanu ,ale při načítání BP mi to někdy spadne,např když načítám Prahu.
Dále když si zobrazim klávesou F8 monitor, na přehazování vyhýbek,okno mi naskočí, dále přehodím vyhýbku, ve hře na trati se vyhýba přehodí, ale šipka na track monitoru zůstává pořád stejná.
A ještě se mi nezobrazují popisy na ukončovacím okně,které se spouští klávesou esc.

Tak mě napadlo ,jestli nemůžu mít rozchrutý global??
Chci se zeptat : Pokud bych chtěl reinstalovat global tak stačí??: ručně smazat složku global ze hry, následně z originálního cd přetáhnout složku global do msts na pc, a následně ubdatovat z cd BP ?? Nebo je jinej postup??
Díky za rady.)

Podle popisu se jedná o poškozenou instalaci MSTS, kde zmizely fonty.
Opravné řešení:
Odinstalovat MSTS BIN (Patch)
Nainstalovat z DVD BP češtinu.
Nainstalovat MSTS BIN (česky)
a ve finále global exe.
Pokud se popisky neobjeví, tak se udělá tento postup
Odinstalovat MSTS BIN.
Zkopírovat do záloh nebo možná stačí jen přejmenovat celou složku Train Simulator.
Odinstalovat MSTS, eventuelně vyčistit registry a nainstalovat znovu a to na jiný oddíl než mám systém.
Tentokrát zkopírovat ze zálohy Train Simulator jen složky Global, Routes, Sound a Trains.
Nainstalovat MSTS BIN (Paths) a global.exe

A samozřejmě pokud bude MSTS 100% funkční, tak si udělat pro příště zálohu celé složky Train Simulator.

A nakonec jako třešnička na dortu si konečně do zástupce pro spuštění zapsat ten parametr, jinak MSTS nikdy nebude stabilní a bude ve velkých stanicích padat. Opakuji to v tomto fóru každý den a přesto se na tohle znovu někdo ptá. Vzor vypadá takto, pokud mám MSTS na disku D:
okno Cíl
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512

A pokud používám Trainstore tak zapsat i tam, vzor a kam se to píše je na obrázcích v desateru na DVD BP nebo na mých stránkách.
Zapomněl jsem napsat, že před instalací BIN do nové instalace MSTS nejprve nainstalovat češtinu, jinak by nebylo přeložené vše.

Naposled editoval moderátor:
Dobrá zkusím to ,díky za radu. Napadá mě jestli jsem si to nerozhodil instalací jedněch ruských lokomotiv,spolu s cabem a zvuky z trainsim.ru. Vše bylo v exe souboru, a mohly pracovat v s jiným patchem ,a kdoví co ty .exe instalačky přeinstalovali...

http://www.trainsim.ru/download/2/?page=3

Back
Nahoře