Chybová hláška:

Panula

Začátečník
Ahoj,
mám takovýto problém. Nainstaloval jsem si MSTS. Nejprve čistě hru, pak instalační balík (aktualizace 79.1). Tím, že chci hrát aktivity nejnovější (BP 81), tak jsem si stáhl BP 80 a 81. Nainstaloval jsem je dle pokynů - tj. vymazal jsem aktivity (složky - Activites, Services, Paths a Traffic). Takto jsem postupoval u 80 i 81. Když jsem instaloval balík aktivit, tak jsem vymazal již jen Consists (aktivity byly prázdné). Když spustím hru přes Train Store, tak se hra načte, ale při načítání mi to napíše hlášku : Warning: At least one error occurred during the preparations for the Move Process. Are you sure you want to continue? For details of the error(s) choose No and see the information pane in Classic Train Store. Potom se mi hra otevře a normálně ji dám, aby se načítala daná aktivita. Když se ovšem načítá, tak napíše nějaká hláška, že je chyba načítání vozidla. Konkrétně u aktivity 81 topírna-noc napíše: Error Reading train data base file: Trains/Trainset/CD_363/CD-363015.eng Pak hra padne a nic... Přitom do Trainsetu jsem nerýpal, tak opravdu nevím, čím to je. Prosím poraďte, než vzteky rozdupu to DVD a potom PC:mad:
Díky!

Naposled editoval moderátor:
Panula napsal:
Ahoj,mám takovýto problém. ... Prosím poraďte, než vzteky rozdupu to DVD a potom PC!
Tak to klidně udělej a nezakládej zbytečně znovu vlákno s dotazem, kde je jasné, že jsi to namastil dohromady bez prostudování návodu pro update trainsetu.
Mimo jiné, TS umí docela dobře česky, nemusíš sem kopírovat En hlášky - můžeš si je přeložit třeba přes web.

A nešlo by se dám případně odkaz na dané téma? Prošel jsem si celý FAQ, kde jsem našel jen základní postupy pro instalaci. Tady jsou témata s obdobnými problémy, ale konkrétně jsem nic nenašel. Tj. to, co kde přeinstalovat, doplnit a nevím co! Hlášky jsem psal originál, abych to někomu nepřeložil jinak. A ten návod pro update TS jsem tady nenašel ;) A ani FAQ-u
Jo... Trainset mám nainstalovaný ten, co je přiložený v activites tj. Patch1.7.081920

Panula napsal:
A nešlo by se dám případně odkaz na dané téma? Prošel jsem si celý FAQ, kde jsem našel jen základní postupy pro instalaci. Tady jsou témata s obdobnými problémy, ale konkrétně jsem nic nenašel. Tj. to, co kde přeinstalovat, doplnit a nevím co! Hlášky jsem psal originál, abych to někomu nepřeložil jinak. A ten návod pro update TS jsem tady nenašel ;) A ani FAQ-u
Jo... Trainset mám nainstalovaný ten, co je přiložený v activites tj. Patch1.7.081920
Je vidět, že mícháš hrušky a jablka a máš základní problém vyznat se v pojmech.
Trainset jsou vozidla a ne Patch1.7.081920, návod k němu je u downloadu.
Všechno je na stránkách autora trati BP (a zároveň správce přiloženého trainsetu).

Zdravim
Nainštaloval som nanovo Windows avšak MSTS som nechal tak a po dokončení inštalácie OS mi zmizol len Editor & Tools.Vďaka rade od kamoša som ho už dostal do ponuky Štart avšak po jeho spustení mi začne vypisovať chyby týkajúce sa Trainsetu.Je to iba v niektorých loko,všetky chyby sú v časti Line : napr.106 alebo 216.Po odkliknutí mi napíše Error reading train database file.Viete niekto prosím ako to odstrániť alebo napraviť aby to šlapalo v poriadku? zatial som do ničoho ešte nerýpal tak ak by ste vedeli pomôcť veľmo ďakujem.Nerád by som celý MSTS nahadzoval úplne odznova

Ten tam práveže mám
Robo:

Tak som ho teda nainštaloval odznova a už by to malo byť v poriadku,zatial to je bez chýb

Příspěvek nejde odstranit, ikdyž je poslední !!!
Jde jen editovat.
Odstranit jsem chtěl kvůli již mezitím dořešenému výše.

Odstranit? Pro odstranění příspěvku zaškrtněte škrtací pole nalevo a pak klikněte na tlačítko vpravo.
Poznámka: Pokud je tento příspěvek prvním příspěvkem k tématu, povede odstranění příspěvku k odstranění celého tématu.
Odstranit teď

Ke shlédnutí této stránky nemáte oprávnění. Může to být z několika následujících důvodů:
Váš uživatelský účet byl buď pozastaven, nebo jste byl(a) vyloučen z přístupu k tomuto zdroji.
Ke shlédnutí této stránky nemáte oprávnění. Třeba se pokoušíte shlédnout něco, co byste neměl(a)? Podívejte se na pravidla fóra, zda k této akci máte oprávnění.
Váš účet stále ještě čeká na aktivaci, nebo povolení moderátora. (Znovu odeslat aktivační kód.)

Nyní jste přihlášen(a) pod uživatelským jménem:...

dobrý den mám takový problém že jsem si do simulátoru dodal aktivitu všechno je se soupravama je v pořádku ale při spuštění mi to hlásí chybějící textury pro objekty v terénu přičemž tam ty textury mam a pak mi to spadne

Mám problém když dám hrát hru tak po chvilce nabýháni se mi oběví hláška př: "CHYBA V MSTS ,nelze přidat vozidlo Res (uid 2000002) do světa" můžete mi to někdo pomoc vyřešit?

Ak ti to padá pri spustení aktivity tak si prekontroluj všetky consisty s Res vozom či nie sú umiestené mimo koľají...
Skontroluj si S, SD, Wag súbory Reska či sedia názvy a pod.
Teda aspoň sa domnievam, že je to ten problém, ktorý som mal aj ja.

Tak tahle chyba se mi objevuje, když mám moc uložených pozic a/nebo moc consistů. Zkus je promazat.

Teď jsem pustil MSTS a chtěl otestovat soupravu AM96 SNCB,jenže když se dokončilo načítání,MSTS se mi automaticky zavřelo.:(

To honzyf04: No a co? Co Ti asi kdo může na základě Tvé informace poradit. Myslíš, že někdo zkušený honem poběží stahovat AM 96 SNCB, aby Ti na zlatém podnose naservíroval, v čem je problém? To asi těžko!!!

Takže zapni kromě počítače i svůj mozek a pokud do instalace uvedeného vlaku vše fungovalo zkontroluj:
- zda jsi nainstaloval vše, co bylo třeba a kam to patří;
- zda nechybí kabina a zvuky ... hlavně kabina by mohla být problém;
- zda máš správně sestavený vlak;
... a další základní věci ...

a pak až piš sem, ale s pořádným popisem, co a jak jsi prováděl, aby bylo na co reagovat. Smysluplný dotaz mi můžeš klidně poslat i přes sz.

Honza U.

Honza napsal:
To honzyf04: No a co? Co Ti asi kdo může na základě Tvé informace poradit. Myslíš, že někdo zkušený honem poběží stahovat AM 96 SNCB, aby Ti na zlatém podnose naservíroval, v čem je problém? To asi těžko!!!

Takže zapni kromě počítače i svůj mozek a pokud do instalace uvedeného vlaku vše fungovalo zkontroluj:
- zda jsi nainstaloval vše, co bylo třeba a kam to patří;
- zda nechybí kabina a zvuky ... hlavně kabina by mohla být problém;
- zda máš správně sestavený vlak;
... a další základní věci ...

a pak až piš sem, ale s pořádným popisem, co a jak jsi prováděl, aby bylo na co reagovat. Smysluplný dotaz mi můžeš klidně poslat i přes sz.

Honza U.

Ono to je přes .exe

No a!?!

Dobrá rada ... pro Tebe i pro ostatní ... i když je vozidlo či cokoliv jiného distribuováno jako exe soubor, nic vám nebrání, naopak to vřele doporučuj, nainstalovat vše do pomocného adresáře, zkontrolovat co balík obsahoval, zda je vše v pořádku a nic nechybí, a pak až vše potřebné přesunout do ostrého adresáře MSTS ... je to sice trošku víc práce, ale naučíte se pracovat se strukturou MSTS a nebudete mít zbytečné problémy ...

Pokud jde o exe soubory z českých luhů a hájů (Zbyněk, Tax), lze je instalovat bez problémů přímo ...

Honza U.

A jedna technická ... co je to za hloupý zvyk při odpovídání na čerstvý příspěvek ho celý citovat ... pak má být fórum přehledné ...

Back
Nahoře