Trať Liberec-Tanvald

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hynďa
  • Datum začátku Datum začátku
Ono ti možná nakonec stejně nic jinýho nezbude. Takový Šnek čeká na model plzeňského nádraží pro 180/183 už dost dlouho a to mi ta budova přijde ještě složitější než liberecká. Pokud jsi tam byl, nebo ji znáš aspoň z obrázků - víš, o čem je řeč. Modelářů je málo a jsou vytíženi jinde. :(

Venny napsal:
Modelářů je málo a jsou vytíženi jinde. :(
No právě jenže ostrovní budova musí mít přesnej rozměr abych jí tam nacpal...Nevíte někdo o budově, která by se tam hodila?

Což o to vymodelovat tu budovu není až takový problém ale s těmi texturami to bude trochu šílené.

PS:Všechno jde když se chce... 8)

Na trati se neustále pracuje. Po vyřešení několika drobných problémů se věnuji krajině. Jde to ale doost pomalu.

Chci se zeptat jestli by se nenašel někdo na testování tratě - jestli vše funguje ap. Zatím toho na testování tolik není ale mě by to zdržovalo. Všem zájemcům předem děkuji.
S pozdravem Hynďa

Hynďa napsal:
... Chci se zeptat jestli by se nenašel někdo na testování tratě - jestli vše funguje ap. Zatím toho na testování tolik není ale mě by to zdržovalo. Všem zájemcům předem děkuji. ...
Daj betaverziu k voľnému downloadu a budeš mať testerov dosť a dosť ... síce aj kecálkov, ale zas z tých si netreba robiť hlavu. Verejný betatest ti len prospeje

Kadr napsal:
Už máš nějakého adepta kdo ti postaví reálné budovy?
Na sem tam nějaký budově pracuje Tomas.Lee ale je to začátečník, a navíc si staví vlastní trať takže na to moc času nemá. Zatím pracuju s objektama z jiných tratí.

Tax napsal:
Daj betaverziu k voľnému downloadu a budeš mať testerov dosť a dosť ... síce aj kecálkov, ale zas z tých si netreba robiť hlavu. Verejný betatest ti len prospeje
Na betaverzi je ještě hooodně brzo. Vlastně zatím jsou jen položeny koleje a krajina vzniká teprv v Liberci.

Nelze pokračovat ve stavbě dál, pokud si po sobě vše nezkontroluji, protože některé chyby jsou nevratné a pokud by nějaký kontrolní tester takovou chybu objevil a muselo se začít z nějaké předchozí zálohy znovu, tak nové práce by stejně přišly v niveč.
Takže sebekontrola opravdu není zdržování.
Na testování je trať možné dát před dokončením. Holá louka s kolejemi má smysl jen pro modeláře, kteří modelují objekty. Ale je to dobrá záloha své práce.

Zbyněk Šemora napsal:
Nelze pokračovat ve stavbě dál, pokud si po sobě vše nezkontroluji
Já si to kontroluji ale třeba teď ve středu jsem chtěl vjet na jednu kolej v LBC a MSTS kompletně zamrznul přitom když jsem stanici postavil tak bez problému fungovala. Zkrátka některé chyby se tam objeví až po čase a to bych musel každý den místo stavění vyzkoušet každou kolej v trati.

Pokud se staví dle nějakých zásad, tak není třeba kontrolovat každou kolej, vše musí fungovat.
Například mezi hroty vyhýbek může být nejkratší kolej 1m.
Položené koleje se musí uložit dřív, než se překročí modrý čtverec.
Kolej nesmí končit vyhýbkou.
Bacha na kříž ze 4 vyhýbek, ráda se databáze propojí tam, kde nemá a taková chyba už nejde nijak opravit, delete končí pádem MSTS.
Žádná chyba se neprojeví po delší době.

Zbyněk Šemora napsal:
Žádná chyba se neprojeví po delší době.
Už jsem několikrát musel použít obnovu databáze takže chyby mohli vzniknout zde ale je jasný že chyba nevznkne sama od sebe...

Zdravím, trať vypadá parádně, jen tak dál! Neni k dispozici nějaký screen i s tramvajovou tratí? A co se týká samotného Liberce - vzniká ještě něco jiného? Neví někdo o něčem? Díky a Ty Hynku klobouk dolu, jen vydrž!

Ahoj!
Děkuju moc, taková slova potěší a povzbudí do další práce. Tramvajovou trať ještě nemám úplně vyřešenou ale představu, jak to bude, mám. Jelikož stavím na BP, musím tramvajovou trať postavit jen jako takovou "kulisu". Co se týká Liberce, vím o dalších dvou směrech, které vznikají. Ještě jednou děkuju
Hynďa

Back
Nahoře