Alfakanál - triky a tipy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kadr
  • Datum začátku Datum začátku
Pavlík napsal:
To s těmi okny je v SW naprosto normální. V MSTS je to samozřejmě v pořádku. Netřeba panikařit.
No ono "naprosto normalni" to zrovna nie. Ak toto zacne v SV s oknami, zmenilo teda nastavenie AA. V msts sice okna nebudu takto blbnut, ale mozu sa prejavit ine srandy, napriklad "roztrasene" textury pri pohybe kamerou, znizena kvalita zvlast u stromov do dialky pod. MSTS nema vlastny AA, preto hodne zalezi, aky sa nastavi. Ale to sem uz nepatri;)

Já si nemůžu pomoct, ale přijdou mi textury (zkoušel jsem zatím jen 020) nějak méně kvalitní než předím. Je to možné nebo to je jen klam?

E499_2002 napsal:
Já si nemůžu pomoct, ale přijdou mi textury (zkoušel jsem zatím jen 020) nějak méně kvalitní než předím. Je to možné nebo to je jen klam?
Moze to byt len klam, lebo si presvedceny o tom, ze ti to nieco pokazilo:P Ale tak skontroluj zakladne veci. Anizotropne filtrovanie a antialiaising v nastaveni GK, alebo zapis parametru pri spustani msts, zalezi, ako si to mal nastavene.

V grafice je všechno ok. Nechápu to, co mi způsobilo ty problémy. Musí to být nějaká knihovna či co. Hlavně nevím, jak to zvrátit. RR jsem odinstaloval a pořád nic...

No, to je super. Něco mi fakt podělalo grafiku MsTS. Nebo grafiku vůbec... Podívejte se, co mi třeba dělá Matesova lampa. Dělá to od té doby, co je nainstaloval RouteRitter. Takže co je špatně?
http://3x.cz/di-HSGJ.jpg
http://mates-msts-scren01.ic.cz/screny/lampaUL.jpg

A co konkretne myslis? Ak myslis tie flaky, tak tak normalne zobrazuje MSTS. Pokial sa ti zda, ze ti to teraz robi SV, tak daj CTRL+L a flaky nebudu. Ovsem v msts boli a vzdy budu.

Samo, že ty fleky. S Ctrl+L je to lepší. Co to je ka kombinaci? Já nevím, nějak se mi to celé nezdá. Asi začínám být paranoidní. Vidíte tu závislost? Jednoho dne se mi nenačte MsTS a já skočím z okna. :D

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
No, to je super. Něco mi fakt podělalo grafiku MsTS. Nebo grafiku vůbec... Podívejte se, co mi třeba dělá Matesova lampa. Dělá to od té doby, co je nainstaloval RouteRitter. Takže co je špatně?
http://3x.cz/di-HSGJ.jpg
http://mates-msts-scren01.ic.cz/screny/lampaUL.jpg
Route Riter za to nemůže,za to může uživatel sám.Buď dal úpravu trati a svolil s přepisem textur anebo převáděl textury do jiného formátu.S tímto programem pracuji dlouhá léta a nic takového se mi nestalo.RR se vždy ptá,jest-li může něco udělat.Tady bych viděl chybu mezi klávesnicí a židlí.

Čili, že bych si sám poškodil nějaký soubor či knihovnu? Nebudu-li brát v potaz, že mi nejde editovat S soubor?

Pokial sa pamatam, RR instaluje aj tga tool a SV a tym padom SV nastavi prave tak, ze zobrazuje v nizkej kvalite, cize tak, ako zobrazuje msts a to aj v pripade, ze dotycny SV ma. Tak isto mi vtedy vnutil instalaciu TGA tool, kde mi prestavil nastavenia podla seba. Nechcem sa dohadovat, bolo to uz davno, ale myslim, ze bez instalacie tychto veci RR nechcel pokracovat v instalacii. Kazdopadne, stale plati, ze tak ako zobrazuje SV s flakmi, je to aj priamo v msts, takze pri prehliadke objektu v SV je lepsie to mat zapnute. Casto totiz takto pridem na to, ze skinar exportol zly format ace-napriklad miesto ace-trans dal ace-alpha a tym padom je objekt ako maskace.

E499_2002 napsal:
Čili, že bych si sám poškodil nějaký soubor či knihovnu? Nebudu-li brát v potaz, že mi nejde editovat S soubor?
Ne poškodil,ale přepsal jiným souborem se stejným názvem... Editace *s souborů nemá s RR nic společného.

Hekl338 napsal:
Pokial sa pamatam, RR instaluje aj tga tool a SV a tym padom SV nastavi prave tak, ze zobrazuje v nizkej kvalite, cize tak, ako zobrazuje msts a to aj v pripade, ze dotycny SV ma. Tak isto mi vtedy vnutil instalaciu TGA tool, kde mi prestavil nastavenia podla seba. Nechcem sa dohadovat, bolo to uz davno, ale myslim, ze bez instalacie tychto veci RR nechcel pokracovat v instalacii. Kazdopadne, stale plati, ze tak ako zobrazuje SV s flakmi, je to aj priamo v msts, takze pri prehliadke objektu v SV je lepsie to mat zapnute. Casto totiz takto pridem na to, ze skinar exportol zly format ace-napriklad miesto ace-trans dal ace-alpha a tym padom je objekt ako maskace.
RR se instaluje jako první soft,tga tool se instaluje až pak.V žádném případě nemění nastavení SV,protože SV obsahuje instalace RR už v základu.Vůbec nechápu,jak by mohla instalace RR změnit rozlišení SV,to závisí pouze na rozlišení příslušných textur modelu.

To je super no, ale jak zjistím, který to byl? Jak říkám, průhledná alfa například na ČSD Rt. Byl průhledný s SV, teď není. Ten hnus kolem oken jsem také nikdy neměl. No... a ty textury, to snad ani raději nechci vedět. Každopádně já do ničeho nerýpal.

E499_2002 napsal:
To je super no, ale jak zjistím, který to byl? Jak říkám, průhledná alfa například na ČSD Rt. Byl průhledný s SV, teď není. Ten hnus kolem oken jsem také nikdy neměl. No... a ty textury, to snad ani raději nechci vedět. Každopádně já do ničeho nerýpal.
Tak jsem si v TGA Tool prohlédl tento model a alfa tam je.Hádal bych na chybu při instalaci něčeho okolo msts.Zkus si ten model stáhnout znovu,ten původní smaž a prohlédni si ho v TGA.Pokud bude v pořádku,tak jsou jen přepsané soubory.Pokud ne,tak je problém daleko horší.

Mozno nam ukaz obrazok, co je vlastne za problem. A ci je len v msts, ci len v msts, alebo oboje. Lebo mam dojem, ze tu sa mnohi uz ztracaju...

Back
Nahoře