Smírčí kříž

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyňku, stane se, na všechny to pak už asi působilo jako červený hadr a šlo to do spirály.

Zakopejme tedy válečnou sekeru a dělejme to co umíme nejlépe a co nás baví.

Za sebe Ti můžu říct jediné a co jsi už ode mne slyšel několikrát - u bych Ti řekl klidně to samé a do očí - neb si zatím stojím ....

V jednom máš pravdu - tady to funguje jako dobře seštelovaný motor - chytne na první škytnutí :D a hůř se to kontroluje - ale zase na druhou stranu nás nemusí štvát, že tady po nás zůstane nedopité pivo či frťan :D .....

Zůstanu u svých oblíbených filmů a ukončím to dalším titulem ..... takže "U mne dobrý" 3047fc050726355cf38491f2e103dab6.gif

Naposled editoval moderátor:
Opět nastala další perioda a situace se zde pěkně vyhrotila. Mikimu se za výrok o alkoholu omlouvám. Hold stalo se. Ostatní beru jako poučení, hold nechal jsem se opět vyprovokovat. Takže omluva všem. Dál nemá smysl kolem toho se rozepisovat.

Psal jsem v sobotu sem omluvu, hlavně pro Mikkyho 945. Hold zpočátku neškodná debata se vyostřila až kam neměla. Jenomže asi to neprošlo cenzůrou. Takže to zkusím znovu, omlouvám se všem. Hold jsme jen lidi a každý občas buď chybujeme nebo se rozpovídáme až za hranice, co si můžeme dovolit. Pokud se stane, tak si myslím, že na místě se omluvit.
Takže ještě jednou omluva všem a sypu si popel na hlavu, že jsem nad určitými narážkami nedokázal jen mávnout rukou.

Ahoj Zbyňku, omlouvám se Ti za můj včerejší "rejpanec" ohledně komolení nicku Miky945. Přehlédl jsem, že jsi se mezitím omluvil, tak to prosím neber jako další dějství. ;)

Ahoj Tome. Tobě samozřejmě také patří omluva. Debata nějak ujela špatným směrem a trochu se to zvrtlo. Člověk pak něco plácne a už se to těžko bere zpět.

Rád bych se omluvil všem, které se mi před třemi lety povedlo nějakým způsobem urazit v oné neslavné diskuzi o distributoru. Zotavoval jsem se tou dobou po poměrně komplikované operaci, i díky čemuž jsem pak pravděpodobně reagoval neadekvátně a byl na věc nezdravě upnutý. Zpětně rovněž vidím, že jsem de facto propagoval hloupost, ale k tomu bych se víc již nechtěl vracet...

K čemu se dříve či později vrátím, budou mé aktivity pro jednokolejné tratě, neboť škoda každých rukou, které netvoří, když už to umí.

PS: Kdyby mi mohl nějaký admin odstranit z podnicku ten popisek, byl bych rád, a to ačkoliv se brzdám, s chladnější hlavou, věnuji dál.

Děkuji.

Zbyňďo, na slezinu nedorazím, protože malýmu začínají prázdniny a tak je budem trávit na chalupě a těším se na to.
Ale potom co jsi zde poprvé oficielně napsal, že stavíš kvůli výdělku, slibuji že už tě nechám na pokoji.

Oto, to je velká škoda, doufal jsem, že si na slezině vše vysvětlíme a představíš se, kdo vlastně jsi. Protože nemá smysl se tady dohadovat. Upřímně, dle Tvých reakcí jsem si myslel že se jedná zase o někoho, kdo si potřebuje z někoho dělat legraci, jak se zde v minulosti dělo. Myslel jsem, že si na slezině podáme ruce a zasmějeme se u pivka nad žabomyšími válkami zde. Život je krátký a nemá smysl si jej znepříjemňovat malichernostmi.

Jelikož z druhé věty vyplývá, že jsi vše pochopil po svém, tak to napíši nějak v bodech zde proč se za DVD platí.

Před deseti lety s připojením k internetu 2kb/s když jsem měl finální BP1 byly dvě možnosti. Buď si práci nechat jen pro sebe a kamarády anebo jako placený SW na CD. Jiná volba nebyla.

Cena byla spočítána jednak z výrobních nákladů CD a jednak z práce kolem distribuce, kterou bylo možné dělat jen ve své pracovní době ve své kanceláři - prodejně. A tím bylo nutné finančně kompenzovat vynaložený čas, protože žádný zaměstnavatel by nikomu netoleroval dělat vedlejšáky. Na tuto činnost jsem si vyřídil živnostenské oprávnění a ze všech zásilek odvádím daně.
S odstupem 10 let mohu jen konstatovat, že současné ocenění je adekvátní vynaložené práci.

Když jsem šel do toho, byly nutné investice v řádech asi 40 tisíc, kde jsem neměl jistotu, že se mi to navrátí. Musel jsem si koupit kvalitní digitální fotoaparát, který bych jinak nepotřeboval. A dělal jsem v sekundových intervalech fotky z posledního vozu vlaku. To byly začátky. Po mnoha letech jsem si našetřil i na kameru, se kterou jsou podklady mnohem přesnější. Opět slouží jen pro potřeby MSTS a v posledních dvou letech jí využívám i na hudební produkce. Stále je to reklama v mé práci. Bylo nutné zakoupit SW na tisk formulářů (podací archy a hlavně poštovní poukázky), kde to bylo propojené s databází. Pak nakoupit balení po stovkách (kvůli lepší ceně) CD a obálky. Opět nejistá návratnost.

Oto, na MSTS se opravdu nedá vydělat. Ty peníze jen kompenzují ztracený čas na distribuci a vyrovnávají investice do MSTS.

Kdybych byl "za vodou" a vydělával hodně peněz, tak tohle vůbec neřeším. Poslední verzi nahraji na úložiště ke stažení a sbohem editore MSTS. Maximálně bych dal poplatek za stažení, aby se zaplatilo úložiště dat. Respektive bych se k editoru vracel jen občasně, z nostalgie, ale hlavně se věnoval práci, která mi skutečně vydělává a kde není čas na vedlejšáky.

Otázka je, kdybych do stavění tratí nešel a před deseti lety se víc věnoval svým bicyklům, možná bych dnes byl úplně jinde. Mám totiž výčitky, že kvůli MSTS jsem trochu svou hlavní práci zanedbával nebo mi unikl nějaký "vedlejšák", který by opravdu vydělával. Ale jsou to jen dohady, protože maloobchod má současně problémy globálně, tedy nejen jízdní kola. Nabídka je všude větší než je poptávka. Ale i tak v dobách kdy se opravdu dařilo, kdybych nedělal do MSTS, mohl jsem vydělat mnohem víc a mít rezervu na horší časy.

Pro neznalé. Ty DVD placky v dobách kdy se opravdu hodně prodávaly, když budu počítat hrubou částku tedy součet toho co zaplatí koncový zákazník, tak by zaplatily asi polovinu částky, co platím jen za nájemné prodejny. Takže dělat to pro výdělek, dávno bych zkrachoval.

Ještě pro informaci pro Otu. Tohle nepíši poprvé, ale v různých variacích to tady obhajuji od počátků tohoto fóra. Vždy asi jednou za rok je tady perioda a znovu to musí někdo nový řešit.

Pokud chcete reagovat, zkopírujte text a diskutujte v jiném vlákně. Sem se píše jen pro usmířenou.

Ale vždť se nic nestalo, není se za co omlouvat. Vedeme rozhovor prospívající k tvurčí práci v MSTS. :) Mimochodem, takových úseků na 321 bylo povícero a hlavně co Martin opravil již na hodně místech jsou odbočky do vedlejších tratí, které měl taky jen jako kratičké cancourky, za což byl z mé strany ihned kontaktován. :) :). Ono se musí při stavbě trati taky počítat, že například při pobytu v některé stanici odjede třeba motoráček na odbočnou lokálku a ne že tama profičím jen s ICčkem 160. :)

Back
Nahoře