Podsudecka Magistrala Kolejowa

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Przemek 86
  • Datum začátku Datum začátku
P

Przemek 86

Host
Witam serdecznie sąsiadów!! :) Tworzę trasę do mstsa z Kędzierzyna Koźla do Nysy, projekt nosi nazwę Podsudecka Magistrala Kolejowa. Premiera trasy planowana jest na marzec/kwiecień tego roku. O trasie można przeczytać na polskim forum msts i zobaczyć też kilka obrazków w galerii. Mam pomysł, aby wydłużyć trasę z Nowego Świętowa do Głuchołaz i dalej do Czech. Obecnie kursują tam pociągi transgraniczne polskie i czeskie. Czy byłby ktoś zainteresowany współpracą? Niestety ja nie znam dobrze terenów po czeskiej stronie, a może wśród użytkowników forum jest ktoś z tych okolic. Pozdrawiam!

Przemek 86 napsal:
Witam serdecznie sąsiadów!! :) Tworzę trasę do mstsa z Kędzierzyna Koźla do Nysy, projekt nosi nazwę Podsudecka Magistrala Kolejowa. Premiera trasy planowana jest na marzec/kwiecień tego roku. O trasie można przeczytać na polskim forum msts i zobaczyć też kilka obrazków w galerii. Mam pomysł, aby wydłużyć trasę z Nowego Świętowa do Głuchołaz i dalej do Czech. Obecnie kursują tam pociągi transgraniczne polskie i czeskie. Czy byłby ktoś zainteresowany współpracą? Niestety ja nie znam dobrze terenów po czeskiej stronie, a może wśród użytkowników forum jest ktoś z tych okolic. Pozdrawiam!

Dovolil bych si velmi "volný" překlad Přemkova příspěvku.

"Srdečně zdravím sousedy :)
Stavím trať z Kiederzyna Kozlí do Nysy.Projekt se jmenuje Podsudecka železniční magistrála.Premiéra /zveřejnění/ tratě je plánováno na březen až květen tohoto roku.O trati si lze něco přečíst na polském fóru MSTS a shlédnout tam i několik screenů.Mám v plánu vybudovat i trať z Noweho Swietova do Glucholaz a dále do Čech.Jezdí tam mezistátní polské i české vlaky.
Byl by někdo ochoten spolupracovat? Neznám totiž krajinu na české straně a možná je tady někdo z těchto oblastí.
Zdravím"

Podsudecka Magistrala Kolejowa v1.0 do pobrania na stronie www.pmk.trainsim.pl

Pod koniec roku ukaże się oficjalna poprawka v1.1 naprawiająca kilka wykrytych błędów.

Stąd należy pobrać poprawkę do semaforów:

http://www.trainsim.republika.pl/loki/forum/Prudnik_sp1.zip

Zapraszam do pobierania i życzę miłej zabawy!

Przemek 86 napsal:
Podsudecka Magistrala Kolejowa v1.0 do pobrania na stronie www.pmk.trainsim.pl

Pod koniec roku ukaże się oficjalna poprawka v1.1 naprawiająca kilka wykrytych błędów.

Stąd należy pobrać poprawkę do semaforów:

Zapraszam do pobierania i życzę miłej zabawy!

Zdravím a pro "nepolonisty" si opět dovolím překlad Přemkovy zprávy.

"Podsudecká železniční magistrála v.1.0 je k dispozici na www.pmk.trainsim.pl .
Zhruba na konci roku bude vydána oprava trati v.1.1,ve které bude odstraněno několik chyb verze 1.0.
Odtud třeba stáhnout opravu nastavení návěstidel :

Nabízím Vám tedy trať ke stažení a přeji příjemnou zábavu!"

latich napsal:
Pod jakým globalem je tato trať funkční?Dík.S pozdravem latich
Má vlastní upravený Global i zvuky. ( Archivy obsahují pouze doplnění základních složek msts ! ) Číst readme ...

Zde http://www.pmk.trainsim.pl/?s=8 se mimo jiné praví:

" Wykorzystany materiał torowy to Xtracks v 3.17, Ytracks v 0.1, Mtracks v1.50 oraz update Mtracks1902_Upd, rozszerzający pakiet czeskich track'ów UZK_3.15a, tsection PLv16. "

po stažení zvuků k téti trati mi antivirák hlásí,že je tento soubor nakažen virem Adware Generic 3.Mám to jenom já,nebo je problém u všech co to stáhli ?

Ahoj.
Při tvorbě aktivity na již poslední verzi tratě s názvem Prudnik: http://psk.trainsim.pl/ jsem narazil na jednu zajímavost, se kterou jsem se v MSTS ještě nesetkal. Jezdíte někdo na této trati? Jde o toto:
1. Když mi svítí stůj, konkrétně v Glucholazech směr Glucholezy Město, stisknu klávesu tab., tak mi nezahlásí jízdu proti stůj povolenou, stůj projedu a ani mi nespadne rychlost na 30. Stůj tam svítí proto, že dál na trati není koncové návěstidlo. Traffic tama neodjede, to je zámá věc, ale proč nereaguje kl. "Tab" zvujově.
2. Při křižování ve stanici Zdieszowice mi traffic zastaví už na koleji před peronem, aniž bych měl zadán vyčkávací bod a po chvilce se rozjede a zastaví normálně na vb a odjede.
3. Když mi v některých místech vjede traffic do stanice, za ním jede třeba po 4 minutách další, tak pokud mají stejnou trasu nevjede přes vjezdové do stanice a visí na stůj.
Nemůže to nějak souviset, že je trať jak pro MSTS, tak OR? Jinak moc hezky udělaná trať a letní počasí s ranním rozedněním je uplná bomba, jak se prohazují textury je něco nádherného.

Ahoj.
Při tvorbě aktivity na již poslední verzi tratě s názvem Prudnik: http://psk.trainsim.pl/ jsem narazil na jednu zajímavost, se kterou jsem se v MSTS ještě nesetkal. Jezdíte někdo na této trati? Jde o toto:
1. Když mi svítí stůj, konkrétně v Glucholazech směr Glucholezy Město, stisknu klávesu tab., tak mi nezahlásí jízdu proti stůj povolenou, stůj projedu a ani mi nespadne rychlost na 30. Stůj tam svítí proto, že dál na trati není koncové návěstidlo. Traffic tama neodjede, to je zámá věc, ale proč nereaguje kl. "Tab" zvujově.

Tak si otevřete editor a mrkněte se, jestli to návěstidlo má umístěný ten červený jehlan. Podle toho to vypadá, že ne, že autor umístil na konec trati jen model nefunkčního návěstidla. Stejně by nemohlo být postavené na volno, vyletěl by vlak z kolejí. Tedy mohlo by tam být funkční návěstidlo a možná by mohlo mít v nastavení zatrženo trvale na stůj, ovšem to by Vám potom fungovala Tab a zastavilo by Vás to, pokud budete mít zapnutý živák. Záleží, jak to mají v nastavení návěstidel. Předpokládám, že jako v našem MSTS. To je asi dáno základním programem MSTS. Myslím já. F.

Ahoj, jasně, ale to jsme se nepochopili. Já neměl na mysli návěstidlo ve šturcu na konci koleje, ale odjezdové z Glucholaz směr Glucholazy Město a Glucholazy Zdroj, Glucholazy Zdroj je koncová výhybna a tam nejsou návěstidla vůbec, proto to stůj v Glucholazech, přes které nodjede ani traffic. To je mi jasné, ale proč v trati nefunguje zvuk u klávesy "Tab" jde to nějak nastavit?

Ten zvukový soubor se jmenuje "d_perm_01" a najdeš to v adresáři sound ve většině našich tratí. Stačí to zkopírovat do sound tratě. Nebo i do sound v hlavním adresáři.

Ahoj Jirko.
No, takový nováček zase nejsem. :-) Ty soubory samozřejmě ve složce SOUND v hlavním adresáři MSTS mám. Že by se dodávaly do adresáře tratě, tak to slyším prvně, tudiž jsem zkusil a stejně je klávesa "tab" bez zvuku, takže to asi bude někde v nastavení tratě. Ale odbočím, našel jsem v trati pěkné vraky, ty by se daly použít i na nějaké koleje buď do Ztracené, nebo Dvoukolejky:
vraky.jpg

No pokud chceš, aby nebyla třeba ve všech tratích stejná píšťalka výpravčího, musíš tu odlišnou dát do adresáře tratě. To jsem udělal ve Ztracené, v Hradci i v JZD.

Pokud se Ti chce, tak mrkni do tratě, kolik kujus mají ty vraky. Ono to mohou být přeskinované normální modely. Já se nemohu podívat, mám pouze tratě jedoucí pod standardním Xtrack.

Pokud se Ti chce, tak mrkni do tratě, kolik kujus mají ty vraky. Ono to mohou být přeskinované normální modely. Já se nemohu podívat, mám pouze tratě jedoucí pod standardním Xtrack.
Ahoj, tak tady zase nvím jak. Model skin (pojízdný vím, otevču CB a kouknu na něj v něm, ale model v trati netuším.

Jinak jsem koukal do SOUND tratě a jsou tam nějaké nahrávky stuj, jen se nejmenují jako u nás d_pem..., ale ta klávěsa "Tab" je prostě hluchá bez zvuku, funkci proti stůj ale fyzicky plní, jenže hráč neví jestli po zmáčknutí může, či nikoliv proti stůj vyrazit. :-)

Najdeš je v trati v adresáři shapes. Zpravidla to má název mašiny (PKP....) nebo wrak
No dobře a jak z toho zjistím, kolik to má kujus, i když si myslím, že u tratě DVK a Ztracená je to docela nepodstatné, tam to zabírá tak málo, že i když mám plné nádraží vozů, skoro vždy nějak projedu. :-)

Jinak, kdo chtějí tvořit aktivity pro trať PKP Prudnik, nějak mne osolovila prozžetelnost sama a vzpoměl jsem na maďarskou trať Alfold_6, do niž nejde rozbalit aktivita ze souboru apk., a zálohoval jsem už skoro hotovou aktivitu a pak zkusil rozbalit a nastal ten samý problém. takže:
POZOR! na trati Prudnik nefunguje balení aktivit do apk., musí se kopírovat složky:
Z tratě:
ACTIVITIES, PATHS, SERVICES, TRAFFIC
Z trains:
CONSISTS
Někam bokem a popřípadě zabalit do RARu, či ZIPu a vydat... :-)
Dan

Jasné, už jsem to pochopil, já ten Shape viewer otevíral poue přes CB k tvoření souprav. Tak Jirko, má to 4.86 kujus. Ale i tak je to parádička, ten vrak se povedl a je BR 86 Reko.

Back
Nahoře