Modely lokomotiv ř.150/151

David Hájek napsal:
Zdravím,
no,slovo "loukotě" či "loukoťové" jsem možná použil nesprávně,takže mě snad opraví znalci.:)
Pro jistotu jsem ale slovo uvedl v uvozovkách,abych nemátl laickou veřejnost a té odborné nezavdal důvod k mému pranýřování.;)
Důležité je,že jsme se pochopili a stroj 151 004 nebude vyžadovat úpravu kol.

David

Myšleno patrně toto: monobloková kola
Monobloky jsou kola, kde je okolek, věnec i náboj z jedniného kusu materiálu.
Opakem je obručové, kde je náboj a věnec (loukoťový nebo plný) a okolek (obruč) zvlášť. Proto je možné od pohledu snadno zaměnit monoblokové a obručové s plným věncem.
Po průšvihu v Eschede je tendence nahrazovat obručová kola u vysokorychlostních vozidel monoblokovými. Má je i nová řada 380 (109E)

to: David Hájek

Dnes jsem letmo zahlédl 151 004 při průjezdu přes Pečky a pokud jsem si při té rychlosti dobře všiml, má "loukotě".

Blackwolf napsal:
to: David Hájek

Dnes jsem letmo zahlédl 151 004 při průjezdu přes Pečky a pokud jsem si při té rychlosti dobře všiml, má "loukotě".

Zdravím
a děkuji za aktuální informaci.

David

Dnes vezla 151 004 Ex 525, při pobytu v Přerově jsem ji obhlédl a mohu potvrdit, že má "loukotě"

Ahoj,mam maly dotaz,kdyz byla oprava 151 018 tech sloupku na cele(moc siroke) nechysta se nahodou aktualizace i ostatnich lokomotiv?? nejsem modelar takze envim zda je to nejak extra tezke nebo neni cas,predem dekuju za odpoved:) a drzim palce s 151 004

Sciara18 napsal:
Ahoj,mam maly dotaz,kdyz byla oprava 151 018 tech sloupku na cele(moc siroke) nechysta se nahodou aktualizace i ostatnich lokomotiv?? nejsem modelar takze envim zda je to nejak extra tezke nebo neni cas,predem dekuju za odpoved:) a drzim palce s 151 004

Zdravím,
v plánu jsou úpravy všech Jirkových modelů strojů 150/151.Jenomže máme "krizi" /časovou ;)/ a tak se je třeba přednostně věnovat jiným věcem.
Na skinu stroje 151 004 ani Jirka ani já nepracujeme.Chtěl se do toho pustit jistý člen tohoto fora a tak jsem mu jen sháněl informace,jak to v současné době vypadá s těmi dvojkolími zmíněné lokomotivy.Onen zájemce o tvorbu skinu se už ale dlouho neozval,takže těžko špekulovat nad tím,jak vše dopadne.:cool:

David

Ahoj!

před časem jste řešili monobloky, ty má stroj 151 006.Podle cvakání má taky mezikontroler.

Tomes napsal:
3michal napsal:
Tá mašinka je prekrásna
Škoda, že už nie je v reále medzi nami, a už ju nikdy na skutočných koľajniciach neuvidíme
Ale som rád, že na pamiatku bude v MSTS navždy :)

To není tak úplně jisté, údajně ČD uvažují o zprovoznění této lokomotivy, protože mají "na skladě" mnoho dílů z lokomotivy E 499.2017. Jsou to neověřené zprávy, ale z důvěryhodných zdrojů :wink:

To je blbost pač tahle 151 už je davno rozpalena!!! :-( nemusela 500m od meho baraku vpalit do mostu :-(

Naposled editoval moderátor:
zajda napsal:
Tomes napsal:
3michal napsal:
Tá mašinka je prekrásna
Škoda, že už nie je v reále medzi nami, a už ju nikdy na skutočných koľajniciach neuvidíme
Ale som rád, že na pamiatku bude v MSTS navždy :)

To není tak úplně jisté, údajně ČD uvažují o zprovoznění této lokomotivy, protože mají "na skladě" mnoho dílů z lokomotivy E 499.2017. Jsou to neověřené zprávy, ale z důvěryhodných zdrojů :wink:

To je blbost pač tahle 151 už je davno rozpalena!!! :-( nemusela 500m od meho baraku vpalit do mostu :-(
Blobost, je reagovat na víc jak půl roku starý příspěvek, zvlášť když v té době probíhalo dost spekulací o zprovoznění.

MrMindar napsal:
zdravim všechny a chci se zeptat jaký cabview funguje na lokomotivu čd 151?? cab 150 mi na ni nejde

Univerzální rada neexistuje. Nevím o žádné kabině spec. pro řadu 151 a tak používám tu z řady 150.
Odkud máš ten model lokomotivy 151 a odkud pochází ta nefunkční kabina 150? Potom by šlo poradit konkrétněji.
Podivej se co mas v .eng souboru nastaveno u polozky cabview.

Josef Vogeltanz napsal:
MrMindar napsal:
zdravim všechny a chci se zeptat jaký cabview funguje na lokomotivu čd 151?? cab 150 mi na ni nejde

Univerzální rada neexistuje. Nevím o žádné kabině spec. pro řadu 151 a tak používám tu z řady 150.
Odkud máš ten model lokomotivy 151 a odkud pochází ta nefunkční kabina 150? Potom by šlo poradit konkrétněji.
Podivej se co mas v .eng souboru nastaveno u polozky cabview.

no kanina i lokomotiva je ze stránek pana skůry vlak cd 151 007 a cab 150 ale já to s engy moc neumím :-(

Tu složku cab150 musíš mít ve složce Trains/Trainset/common.cab pak ti to bude fungovat.Zřejmě ji máš jinde a proto ti nejde.

Já mám tedy ve svém trainsetu hned 2 kabiny na 151 (001 a 014). Jsem si téměř na 100% jistý, že byly ke stažení na stránkách Jardy Skůry u nových modelů Jirky Tovačovského. Jejich autorem je Radim Hamr.

V update TBP je vše vychytáno. Kabiny od Radima na ostatní verze jsem dával do update před rokem. Jenomže nelze svévolně odkazovat na různé kabiny, ale podle ladění lokomotiv se ladění kabin muselo upravovat (Radim napsal několik verzí), jinak nesedí stupně. Takže pokud to má kdokoli rozházené, stáhněte si TBP 8, nainstalujte bokem, aby se nepřepsalo co nechcete a vytáhněte si všechny engy 150/151/350 a všechna cab150,151 a 350 (cvf) Pokud někomu nějaká varianta chybí, je v minulých aktualizacích TBP nebo by měly být na stránkách J Skůry, ale s jiným laděním.

Dobrý den,
nejsem si jist, zda-li je toto ten správný topic k tomuto dotazu (váhal jsem nad topicem o chování této řady), ale pokud tedy není, příště se polepšim.
Měl bych dotaz ohledně brždění. Zkoušel jsem různé věci, a všiml jsem si jedné (možná) chyby. Když nechám páku v poloze jízda, natlakuje se potrubí na 5.0 baru a vlak je plně odbržděn > během odbržďování zhasne kontrolka ztrátového tření. Když jsem ale zkoušel brzdit na plno, a posléze postupně odbržďovat, došel jsem s tlakováním potrubí na 4.6 baru a vlak jel bez brždění. Myslel jsem si že je to klam, ale když po tlakování zhasla kontrolka tření, přišlo mi to divné. Neměl by vlak zcela odbrzdit až na zmíněných 5.0 baru?
Zkoušel jsem to i u sesterské řady 350, ale tam toto fungovalo správně. Vlak i při 4.9 baru pořád (ale samozřejmě už opravdu líně) brzdil. Šlo to poznat i bez kontrolky tření, kterou 350tky nemají. Teprve na 5 vlak definitivně odbrzdil.

Pro upřesnění: testovaný banán byl ČEZ 151 019-7 a testovaná gorila byl nový (i když nepropracovaný) hugo 350 004-9. Nechtělo se mi testovat zbylé mašiny, ale zdá se mi, že podobné zvláštní chování brždění, jaké má ten banán, mají všechny mašiny s tímto brzdičem. Teprve až na hugovi se mi zdají brzdy OK a brzdí se s ním skvěle.

U které mašiny je chyba? A jak je to přesně v reálu?
Děkuji za odpověď.

To je neduh MSTS, má pouze částečně neodbrzditelnou brzdu. Při jakémkoliv zvýšení tlaku v potrubí dojde k úplnému odbrždění.
Jediné výhodisko je odbržďovat a když se dostanu na požadovaný brzdný účinek, tak brzdu zase přitáhnout a tím únik tlaku z válců ustane.

To jsem si myslel také, dokud jsem nezačal testovat huga. Jak už jsem řekl, u toho funguje brzda zcela podle reality (nebo mi to alespoň tak přijde), a nedovedu si vysvětlit proč.
Proti banánům ten stupeň nastaveno opravdu drží tlak nastavený v polohách jízda nebo z. poloha. Tedy pokud dám jízdu při 3.8 baru, a na 4.1 baru dám opět nastaveno, tlakování zcela ustane.
Oprava:
Máte pravdu. Zkoušel jsem max brzdu při stání, a potom jsem odbrzdil jen na zlomek sekundy, a i při 2.9 baru v potrubí se válce zcela odbrzdily a vlak se dal do pohybu.

A obejít tuto vlastnost MSTS nejde?

Back
Nahoře