Spracovanie videa - odstránenie zvuku

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Mal by som jednu otázku pre v spracovaní videa zdatnejších členov fóra:
Mám stiahnuté video z kamery do PC a potreboval by som z neho úplne odstrániť zvuk. Používam NERO7, resp. Ulead Video studio ( ale s ním moc kamarát nie som :cry: ).

nebulus napsal:
Mal by som jednu otázku pre v spracovaní videa zdatnejších členov fóra:
Mám stiahnuté video z kamery do PC a potreboval by som z neho úplne odstrániť zvuk. Používam NERO7, resp. Ulead Video studio ( ale s ním moc kamarát nie som :cry: ).

Zdravím,
já mám sice Pinnacle,ale snad bude princip podobný jako u zmíněného UVS.;)
V Pinnacle si tedy načtu videosoubor,který chci upravit a po načtení by se mi měla zvlášť zobrazit obrazová a zvlášť zvuková stopa.Napravo od každé stopy /zvuk a video/ je tlačítko se symbolem odemknutého zámku /kladky/.U obrazové stopy tedy na toto tlačítko kliknu a tím "zamknu" obrazovou stopu a zabráním tak jakékoli další manipulaci s obrazem.Potom si označím celou stopu zvukovou a stiskem klávesy "Delete" ji odstraním.Pak již mohu videosoubor uložit /příp.komprimovat/ do verze bez zvuku.

David

Takže ďakujem za rady ( aj tie poskytnuté cez SZ ). Nakoniec som v Nero objavil na pravom myšítku voľbu "Vlastnosti" a tam som stiahol hlasitosť na 0.

Zdravím,
nemáte náhodou někdo zkušenosti s "otočením" videozáznamu ? Přesněji,potřeboval bych zpracovat videozáznam jízdy natáčené z posledního vozu tak,abych jel "vpřed".:D
Je to možné provést v Pinnacle ?

Předem děkuji za radu.

David

V Pinnacle nevim, ale v Sony Vegas staci kliknout pravym na videostopu v timeline a vybrat reverse :-) Snad to bude podobne.

Jeden obrovský nedostatek Pinnacle Studia. Neumí Revers. Tedy v základu, dá se dokoupit plugin, který to umí.

Je to kruté, ale Pinnacle studio není dobrý nástroj. Pokud jsou možnosti, doporučuji produkty ze skupiny Adobe. Premiere Pro CS3...

No v tom pripade doporucuju stahnout VirtualDub a AviSynth a pouzit postup odsud: http://www.jakeludington.com/dv_hacks/20070306_reverse_a_video_clip_and_play_it_backwards.html

(ale nemam to vyzkousene)

Borek napsal:
... . Pokud jsou možnosti, doporučuji produkty ze skupiny Adobe. Premiere Pro CS3...

Zdravím,
tak jsem si pořídil zkušební verzi Adobe Premiere CS 3 a z hrůzou zjistil,že uvedený software nepodporuje formát videa .mpg .
To si jako pánové programátoři v jedenadvacátém století dělají legraci,nebo dělám při importu videosouborů .mpg někde chybu já /klasicky stisk tlačítka "Import" a dvojklik na daný videosoubor končí hláškou "formát nepodporován"/ ?
Jestli je tento formát opravdu nepodporován,asi by mě po koupi uvedeného softwaru /cca.25 000,- Kč/ a zjištění tohoto faktu trefil šlak.;-)

David

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,jelikož nechci zakládat nové vlákno tak píši sem.Potřeboval bych návody k videokamerám:Samsung VP-A30,JVC GR-AX210E.Jelikož jde o starší výrobky tak jsem nikde na netu návod nenašel ani podpora zákazníku tyto návody nemá.Jde o součást sbírky a rád bych to měl komplet.Za případné nabídky děkuji.latich

Back
Nahoře