Brzdový dotaz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tonda
  • Datum začátku Datum začátku

Tonda

Začátečník
Zdravim vás, přátelé. potřeboval bych prosim poradit.
1) Mám v trainsetu BP loko 731 a po spuštění mi nelze odbrzdit přídavná brzda. Zkoušeno všelijak a nakonec sem s nervama v kýblu zjistil že loko odbrzdí až po desátém (10.) zabrzdění a odbrzdění průběžnou brzdou. Poraďtě prosím jak to dát dohromady.
2) Jak lze v MSTS nastavit rychlost odbžďování průběžné brzdy? Zejména u jednotky 471 (Dejv) se mi zdá že jednotka odbžďuje až zákeřně dlouho (vzhledem k tomu že v reálu brzdí elektropneumatiky a tudíž velmi rychle reaguje).
3) jak lze nastavit převodník Tlak/Napětí i u jiných vozidel v MSTS (zatím sem postřehl pouze nové modely 151+350) aby při brzdění samočinou brzdou loko nebrzdila pneumaticky nýbrž elektrodynamicky a účinek této brzdy se měnil s velikostí zabrzdění.
Doufám že toho nechci moc a děkuji všem za odpověď. Mějte se a s pozdravem Tonda.

Zdravím, chtěl jsem se zeptat: mám trať ostravské tramvaje, limit byl na 60 km/h. Protože jsem si chtěl zajezdit rychleji, tak jsem ho nastavil na 230 km/h (tak rychle stejně to nejede :) ). Ale jakmile dosáhnu rychlosti 90 km/h, tak i když je tam limit 230, tak se mi automaticky hodí záchranná brzda. Nevíte, co s tím? Tlačítko bdělosti mám vypnuté. Díky za odp., kdo víte.

To vypadá, že má vozidlo v engu nastavěný nějaký speed limit. Avšem hrabání se v engu není nic pro nezkušené!!!

Edie napsal:
To vypadá, že má vozidlo v engu nastavěný nějaký speed limit. Avšem hrabání se v engu není nic pro nezkušené!!!

No jedná se o 810 a 110.

Pánové ale řekl bych že to není nic k mojemu dotazu. A Edie- k těm engům: kde se to má teda člověk naučit?? To by ani začátečníci nemohly jezdit autem když s tím neumí. Toto mě neřipadá jako moc rozumný dovětek.

Tonda napsal:
Pánové ale řekl bych že to není nic k mojemu dotazu. A Edie- k těm engům: kde se to má teda člověk naučit?? To by ani začátečníci nemohly jezdit autem když s tím neumí. Toto mě neřipadá jako moc rozumný dovětek.
No jo, jenomže začátečník se učí jezdit s takovým autem, jaké koupil. Lije tam palivo takové, jako předepsal výrobce a pokud toto auto má maximální rychlost 150 km/h, nepokouší se jezdit 230. A až se vyučí mechanikem nebo vystuduje konstruktérem, může se pokusit své auto trochu vylepšit. Takže jezdi tramvají šedesátkou tak, jak se má. A ptej se na inteligentní věci. Snad si nemyslíš, že Ti tu bude někdo radit, jak výsledky řady hodin ladění a zkoušení jízdních vlastností vozidla zprznit.

Tonda: Rohodně by měl už mít s MSTS nějaké ty zkušenosti, a zásahy do ENG by měl dělat pod dohledem zkušené osoby (pro rejpaly nemyslím přímo fyzické hodled :D). Však i v autoškole je instruktor.

To moderators: lock & delete

Tak ku příkladu když sem si stahnul model 843 od Vrbama (oficiálně z jeho stránek) tak bylo v engu směřování cabu a zvuků do nějaké složky ZVUKY/MAŠINY a Já sám musel přepsat engy na složky common.cab a common.snd. Kdybych toto neuměl, tak mě to dodnes nejezdí!!! a myslím že lidi kteří toto neumí tak je to asi dost nas:Dere že jim to furt háže chybové hlášky. Další kauza je ta, že jestli tady všichni mluví o přispůsobení MSTS co nevjíc k realitě tak je především v zájmů tvůrců, aby tohoto bylo dosaženo bez ohledu na to kolik kdo nad laděním modelu ztrávil. Konkrétně bych to přirovnal k mému primárnímu dotazu nahoře- viz odbrzdění 471: dodnes mi nikdo neodpověděl a nevím proč?

Přesměrování kabin a zvuků je základ, který by se měl mový zájemce o MSTS naučit co nejdříve. Tvůj dotaz na brzdy je odbornější záležitost, takže musíš vyčkat, až jen náhodou objeví někdo z těch několika, kteří se touto problematikou zabývají. A dotaz jak jezdit tramvají či 810tkou 230 km/h je nesmysl. K dalšímu se nebudu vyjadřovat, ty vykřičníky mluví za vše. Nezapomínej, že cokoli zde kdo vytvořil, tvořil jako amatér samouk, bylo to v jeho volném čase a zdarma. A ty máš požadavky, jako bychom za to brali 30 tisíc měsíčně.

Já po nikom nechcu zázraky. Ty jsi psal že by nikdo nezkušený neměl do engů hrabat a teď píšeš "že toje základ, který by se měl mový zájemce o MSTS naučit co nejdříve" což mi nějak nejde do hlavy. A v žádném případě sem nepsal že chci jezdit s tramvají čí 810, 230km/h- to si měl napsat někomu jinému, já si akorát v rámci rozumného chování upravuju eng aby se mi s tím dobře jezdilo.

Tak především jsem to psal obecně, jinak bych Tě citoval. O hrabání se zmínil Edie. Přesměrování je základ a to tím hrabáním Edie určitě nemyslel. U vozidel to vypadá nevinně, já se však setkávám s odbornými zásahy tratí. "Upravil jsem si Tvoji trať, aby se mi dobře jezdilo. Protože tam a tam se mi nelíbilo to a to a tam to jsi měl špatně. Ale přestala fungovat. Co mám dělat?" Co na to odpovědět. Proč se mne na to ptá, když ví, co tam mám špatně.

No priznám sa že raz dávno som si upravil 350 tak aby išla rýchlosťou 2000km/h.... MSTS nestíhal vykreslovať koľajnice a zobrazoval iba koľaje pár metrov pred mašinou. Tuším som je pridal nejaké tie MW výkonu naviac.

Já jsem psal, že to 230 ani nejede, to ani nechci, ale chtěl bych, když je limit 230, aby mi to na 90 nedávalo zábchrannou brzdu. Nechci jet se 110 230, chci s ní jet těch 100, které normálně jdou v prozkoumání tratě.

Hele, jestliže řada 110 má původní označení E458.0, tzn. maximální rychlost 80, je (pro hnidopichy - relativně) v pořádku, že ti to při 90 hází záchrannou brzdu! Copak můžeš překračovat nejvyšší povolenou rychlost vozidla?

Na takové pokusy si vem "něco akčnějšího"...

Takže to je tím, že "v papírech" má jen 80 km/h ? Pak ale proč v průzkumu trasy jede 124 km/h bez problémů?

Back
Nahoře