Vozy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna mettys
  • Datum začátku Datum začátku

mettys

Začátečník
Mám problém že když natáhnu vagóny bo nějaký český loko. tak nahodím editor úkolů a vozy nikde ještě mi to hází chyby! Mohli byste mi pomoct? Děkuji

mettys napsal:
Mám problém že když natáhnu vagóny bo nějaký český loko. tak nahodím editor úkolů a vozy nikde ještě mi to hází chyby! Mohli byste mi pomoct? Děkuji
Zrejme nemáš posťahované všetko čo s tým súvisí - zvuky, u loko aj cabview - možno ti chýbajú *.s súbory - popíš to presnejšie a hlavne zrozumiteľne.
Ty si v podstate napísal, že ti nefunguje nič. Na takú otázku sa nedá odpovedať !

Tax napsal:
mettys napsal:
Zrejme nemáš posťahované všetko čo s tým súvisí - zvuky, u loko aj cabview - možno ti chýbajú *.s súbory - popíš to presnejšie a hlavne zrozumiteľne.
Ty si v podstate napísal, že ti nefunguje nič. Na takú otázku sa nedá odpovedať !

NO u lokomotiv sem půvedně neměl CABy ale ty sem si stáhl, U 263 použité v BR-PR, mi nejede jinak to píše: Error reading train database file Loko. mi nějaký dou, vagóny žádný. A chyby vždy hází soubory.wag

Neviem kam to napísať, tak to napíšem sem, kedže to súvisí z vozami.
Spravil som si pár skinov na Lowpollys modely od Kebarka ale pri Bdtmee mi robí takúto vec :
Ak si z nich zložím súpravu tak sa mi do seba "zastrčia"...Neviete prosím v čom je chyba ? Spriahla sú na 30cm, pri ostatných modeloch to nerobí. Ďakujem

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img33.imageshack.us/img33/8421/schrnka01l.jpg

Su zle naladene. Treba zobrat ladenie s jeho normalneho brata od Rada rabatina. Samozrejme na zaklade rozmerov zo SV upravit spriahadla. Ale toto roby zle nastavenie tusim pevnosti bud naraznikov alebo spriahla.

Takže chyba je v modeli alebo niekde vo wagu ? Ladil som to Výpočtami v exceli. Samozrejme najprv som si zobral rozmery z SW a potom len dosadil do tabuliek.
Pri ostatných vozoch to sedí dobre,akurát len pri týchto je to takéto...Takže neviem ako ďalej

Nepleť si dva pojmi. Jedno je nastavenie vzdialenosti spriahania. To sa počíta v Excel. A druhé je nastavenie nárazníkov a iných parametrov. Tie majú na starosti prelínanie. Zober celí wag s Radovho vozňa od Zbyňka. Tam sa to určite neprelína a prepíš tie položky čo treba prepísať+v Excel dolaď spriahanie podľa údajov z SV a malo by to ísť dobre.

Všetky mňou vydané Low poly vozne boli nastavené na 80cm. Keďže sa jedná o statické vozidlá nepovažoval som za potrebné vydať aj verziu s 30cm spriahlami.
Predpokladám, že si si tie spriahla zrejme upravoval sám na 30cm verziu a vyskytla sa tam chyba (vo wag súbore). Takže skús pohľadať chybu v tomto súbore.
Mne sa spájajú korektne.

Dem : Mal si pravdu, funguje to ! Hneď sa na to lepšie pozerá. Ďakujem ;-)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img339.imageshack.us/img339/8421/schrnka01l.jpg
Kebarko : Chcel som to mať jednotné tak som si ich upravil na 30 cm. Ale inak tvoje LP sú fajn, dúfam,že z tvojej dielne ešte čosi pribudne

Naposled editoval moderátor:
To Rocker: jen poznámka pro příště ... pokud dosadíš správné rozměry přepočítané ze ShVw pro spřáhla 30 cm, nesmíš zapomenout zkontrolovat řádek r0, kde se musí objevit také příslušná hodnota, tedy 30. V mojí volně přístupné excelovské kalkulačce je proto uveden i tento řádek, aby se na něj nezapomnělo.

Honza U.

Na riadok r0 si dávam pozor. Keď som ešte nemal šajn čo pri ladení prepisovať a prepočitávať tak som prepisoval len r0 :lol:
Až neskôr ma trklo, že to asi nebude všetko...

Naposled editoval moderátor:
Je zapotřebí při přepočítání z 80cm na 30cm též přepočítat rozměry v *sd souboru,na to se často zapomíná.

Back
Nahoře