Modely lokomotiv ř.350

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Zdravím,
a tímto informuji o přípravě nového modelu lokomotivy ř.350.Trať napříč Vysočinou je již v provozu,tak se snad bude na co těšit.;)
Jako první by měl z Jirkovy fabriky vyjet stroj 350 004-8.
Poslední screen jsem si dovolil pořídit z dosti profláklého foto-místa na či spíše u trati č.250.:)

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/350004a.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/350004b.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/350004c.jpg

Len dúfam, že bude aj skinovateľná, narozdiel od doteraz vytvorených modelov týmto kolektívom.

Robo napsal:
Len dúfam, že bude aj skinovateľná, narozdiel od doteraz vytvorených modelov týmto kolektívom.

Nazdar Robo,
týká se Tvá poznámka o nemožnosti skinování i modelu 150 224-4 a updatované 151 018-9 ?

David

Ahoj Dávide,

Narážam na stále pretvávajúci problém aj po update - deformáciu textúr. Nevravím, že je nejak veľká, ale jednoducho je. Skúsil som starú overenú skúšku - na textúru som naniesol priamku výraznej farby. Po exporte a následnom prehliadnutí v SW bolo vidieť, že priamku deformuje. Otázka je - prečo ?

Robo

jeeeeej,toto je slusivyyy........te lokomotive na novem modelu to slusi vic v kakadu nateru nez v blonskim.......smekam,uz aby byl k sosnuti,hezky na vindobonu,haska.....hungarii...tesim tesim

Sciara18 napsal:
........te lokomotive na novem modelu to slusi vic v kakadu nateru nez v blonskim.......

To bude skôr ten problém, že blonski nesluší ani reálnej mašine.;) A to sa netýka iba 350....

nebulus:mas pravdu....proto se tesim na tenhle kousek,konecne kakadu....vypada to slibne

Robo napsal:
Ahoj Dávide,

Narážam na stále pretvávajúci problém aj po update - deformáciu textúr. Nevravím, že je nejak veľká, ale jednoducho je. Skúsil som starú overenú skúšku - na textúru som naniesol priamku výraznej farby. Po exporte a následnom prehliadnutí v SW bolo vidieť, že priamku deformuje. Otázka je - prečo ?

Robo

Pěkný den,
protože mapování současných modelů není žádná sranda, tak si s tím modelář musí poradit jinak. Pro jeho práci je důležité vydat model,aby vypadal co možná nejlépe, v tu chvíli nemyslí na to, že bude jeho model někdo přeskinovávat :!:

Věřte mi, ač se to možná někomu nezdá, DOBŘE vymodelovat a hlavně namapovat řadu 150/151/350 chce pořádný fortel :!::!:

Ale Robo, aby jsis nemyslel, že tě nechápu tak rozumím i tobě, jako skinaři :)

Naposled editoval moderátor:
Zdravím Jardo,

Vďaka za názor, avšak v dole_citovanej vete sa asi nezhodneme.
Jaroslav Skůra napsal:
Pro jeho práci je důležité vydat model,aby vypadal co možná nejlépe, v tu chvíli nemyslí na to, že bude jeho model někdo přeskinovávat :!:

Vo všeobecnosti - ak niečo vydávam von, a ešte k tomu ide o model stroja, ktorý je pomerne rozšírený, teda jazdí, je silný predpoklad k tomu, že sa určite niekto nájde, kto ho bude chcieť skinovať.
Nasledujúca veta, alebo skôr nepísané pravidlo, bude asi znieť zvláštne, ale inteligentný človek ju pochopí - ak mapujem model, mapujem ho tak, aby tí, ktorí ho budú chcieť skinovať ako východzí model, na mňa nadávali čo najmenej. Vravím, toto celé je špecifický prípad. Samozrejme, v dnešnej dobe nikto nebude hromadne skinovať, poviem príklad, model stroja 498.0 Prečo ? To vie hádam každý.
Dúfam, že som týmto príspevkom nikoho nepobúril a ak áno, žiaľ, nebolo to jeho účelom. Pekný deň.

Robo

Robo napsal:
Zdravím Jardo,

Vďaka za názor, avšak v dole_citovanej vete sa asi nezhodneme.
Jaroslav Skůra napsal:
Pro jeho práci je důležité vydat model,aby vypadal co možná nejlépe, v tu chvíli nemyslí na to, že bude jeho model někdo přeskinovávat :!:

Vo všeobecnosti - ak niečo vydávam von, a ešte k tomu ide o model stroja, ktorý je pomerne rozšírený, teda jazdí, je silný predpoklad k tomu, že sa určite niekto nájde, kto ho bude chcieť skinovať.
Nasledujúca veta, alebo skôr nepísané pravidlo, bude asi znieť zvláštne, ale inteligentný človek ju pochopí - ak mapujem model, mapujem ho tak, aby tí, ktorí ho budú chcieť skinovať ako východzí model, na mňa nadávali čo najmenej. Vravím, toto celé je špecifický prípad. Samozrejme, v dnešnej dobe nikto nebude hromadne skinovať, poviem príklad, model stroja 498.0 Prečo ? To vie hádam každý.
Dúfam, že som týmto príspevkom nikoho nepobúril a ak áno, žiaľ, nebolo to jeho účelom. Pekný deň.

Robo
Budu se ho snažit odchytnout na Holešovicích nebo v mém rodném městě Pardubice a nafotit si na skin a určitě se jí budu snažit někdy naskinovat na tyhle krásný mašiny se nedá zapomenout já si myslím že je taurusy nenahraděj:)

Tak na to sa spýtaj Českých fírov ako nenahraditeľné sú naše 350-ky. Ťa pošlú do čerta aj s mašinou.

Robo napsal:
Nasledujúca veta, alebo skôr nepísané pravidlo, bude asi znieť zvláštne, ale inteligentný človek ju pochopí - ak mapujem model, mapujem ho tak, aby tí, ktorí ho budú chcieť skinovať ako východzí model, na mňa nadávali čo najmenej. ...
Robo
Vzhledem k tomu, že tento příspěvek je nepřímo určen mě, musím reagovat. Pokud stavím model, a je vcelku jedno, jestli to je model rozšířeného nebo unikátního stroje, tak je mi opravdu jedno, jestli ho někdo skinovat bude či nikoliv. Proto při tvorbě přemýšlím nad počtem polygonů a při mapování nad tím, zda se mi podaří vyhladit hrany nebo zbavit se nehezkých stínů, které engine MsTS umí a kterými zkazí nejeden pěkný model. Ono to totiž není žádná legrace, namapovat model tak, aby i v MsTS vypadal pěkně. (Ani mě se to někdy nepodaří.) Takže to, jestli na mě bude nějaký skinař nadávat, svědčí spíše o jeho neumění popřípadě přímo o něm samotném. To samé se týká i případných úprav modelu, které rozhodně nehodlám dělat na čísi požadavky. Chcete nějaký model zpracovaný tak či onak? Udělejte si ho nebo (ještě lepší) objednejte si ho a zaplaťte si ho. A skinaři, nadávejte si komu chcete, mě osobně jsou vaše stesky upřímně jedno. (Neplatí pro ty skinaře, se kterými jsem se vždy vcelku normálně domluvil.) Sorry za OT.

Pikku napsal:
Robo napsal:
Vzhledem k tomu, že tento příspěvek je nepřímo určen mě, musím reagovat ... Sorry za OT.
Súhlas. Neni nič jednoduchšie, než mudrovať, čo a ako malo byť namapované a kritizovať to. Vlepovať viac či menej upravené fotečky do hotovej šablóny - taktiež žiadna sláva, robievajú to už aj škôlkari. Veď to ide jak po masle, keď sa s tým modelár nejakých tých pár mesiacov potrápil. Keď chcete kritizovať a poučovať, čo ako má vyzerať a ako to má byť namapované, skúste si to najprv sami, čo je to zač postaviť model, dať mu nejaký tvar tak, aby sadli textúry, aby to nelámamlo svetlo, aby oblé polochy boli oblé a nemali zuby. Až bude po vás okrem rýpavých pripomienok vidieť nejaký výsledok, potom budeme schopní prijať kritiku aj od vás - ale od toho, ktorý len teoretizuje a poúča je takáto kritika neprijateľná.
PS: Keď už niekto dokáže nasrdiť Pikka tak, aby sa dopracoval k čomusi ako je jeho predošlý príspevok, tak to musí byť vážne umelec.

Davide, Jirko - Krása. Těším se, až se projedu s novým modelem, ale před jeho zveřejněním bych se ještě zeptal, bude upravena ta světlá plocha nad dveřmi do stanoviště? Díky a hodně zdaru :)

Heme

Back
Nahoře