CD 141 001 a 162 040

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Ota11
  • Datum začátku Datum začátku

Ota11

Cestující
Zdravím nechtěl by někdo udělat skin lokomotivy 141 001 a 162 040 mám fotky ve vysoké kvalitě na naskinování? :)

Skôr, než niekto sprzní model a fuckne akékoľvek viac alebo menej vydarené screeny do verejnej diskusie, mal by sa opýtať autora, či mu to dovolí skinovať a autor skinu by mal pred akýmkoľvek zverejenením screenu alebo skinu kontaktovať autora modelu a dať mu svoju prácu k nazretiu a odsúhlaseniu. Toto platí všeobecne pre všetky modely a všetkých skinárov, ale dvojnásobne u nových kvalitných modelov autorov, ako sú Pikku, Ondra Janiš a Jarda Skůra a ďalší. Toľko môj názor ku skinovaniu predmetných 141 aj 162/3 - ovšem platí pre všetky "práce". Pozrite sa len, koľko je tu v poslednej dobe skinov šitých horúcou ihlou a po zverejnení screenov sa často debatuje o tom, že treba opraviť také a také detaily, často ani po viacnásobnom upozornení nedôjde k náprave. Pomaly ale iste začínam nadobúdať názor, že kvantita opäť začína prevyšovať kvalitu :?

Tax napsal:
Skôr, než niekto sprzní model a fuckne akékoľvek viac alebo menej vydarené screeny do verejnej diskusie, mal by sa opýtať autora, či mu to dovolí skinovať a autor skinu by mal pred akýmkoľvek zverejenením screenu alebo skinu kontaktovať autora modelu a dať mu svoju prácu k nazretiu a odsúhlaseniu. Toto platí všeobecne pre všetky modely a všetkých skinárov, ale dvojnásobne u nových kvalitných modelov autorov, ako sú Pikku, Ondra Janiš a Jarda Skůra a ďalší. Toľko môj názor ku skinovaniu predmetných 141 aj 162/3 - ovšem platí pre všetky "práce". Pozrite sa len, koľko je tu v poslednej dobe skinov šitých horúcou ihlou a po zverejnení screenov sa často debatuje o tom, že treba opraviť také a také detaily, často ani po viacnásobnom upozornení nedôjde k náprave. Pomaly ale iste začínam nadobúdať názor, že kvantita opäť začína prevyšovať kvalitu :?
Laci, tady bys nemusel být tak tvrdý - o skinování, ať se pokusí kdokoli, materiály - ať kolujou. To co píšeš by se mělo týkat zveřejnění daného skinu. Jenom tak umožníš začínajícím skinařům, aby si to alespoň zkusili a pak svůj výtvor konzultovali s autorem. Toť můj pohled na věc.

Martens napsal:
Laci, tady bys nemusel být tak tvrdý - o skinování, ať se pokusí kdokoli, materiály - ať kolujou. To co píšeš by se mělo týkat zveřejnění daného skinu. Jenom tak umožníš začínajícím skinařům, aby si to alespoň zkusili a pak svůj výtvor konzultovali s autorem. Toť můj pohled na věc.
Nepísal som, aby nikto neskinoval. Písal som o tom, že bez odsúhlasenia autorom modelu nikto nemá zverejňovať skiny alebo screeny z nich. Pre svoju vlastnú potrebu si skinujte čo chcete.
Inak 141.001 nepôjde dobre naskinovať, je to trocha špecifický prípad, pretože na rozdiel od zbytku rady 141 má tento stroj gulaté okná a na rozdiel od rady 140 zas iné podvozky. Na tom by sa museli dohodnúť autori modelov 140 a 141, teda Tomi a Pikku, aby si navzájom medzi sebou vymenili hotové komponenty do zdrojákov a pripravili tak v podstate nový model. A ak toto nastane, tak nebude čo skinovať, pretože jak Pikka poznám, nachystá všetky ( dve - tri - štyri ) možné existujúce varianty a nenechá si kafrať do svojho modelu.

Horšie je, ak o povolenie požiadam a odpoveď mi príde buď o 2 mesiace, alebo vôbec. Viď Ondra Janiš. Potom neviem, či sa mi vôbec oplatí posielať povolenie ohľadom 751 trebárs ...

Tak tady si to může stáhnout každej

Lokomotiva 140.001
"http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/49963/cd_140001.zip_15.54MB.html"

Lokomotiva 162.040
"http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/01370/cd_162040.zip_16.65MB.html"

Ale nejdřív by to chtělo na ten peršing udělat novej model. Nemám pravdu

Naposled editoval moderátor:
Robo napsal:
Horšie je, ak o povolenie požiadam a odpoveď mi príde buď o 2 mesiace, alebo vôbec. Viď Ondra Janiš. Potom neviem, či sa mi vôbec oplatí posielať povolenie ohľadom 751 trebárs ...
V každom prípade platia autorské práva a pokiaľ povolenie od autora nedostaneš, nemáš nič vypúšťať na verejnosť - ani skin, ani screeny z neho.

Tax napsal:
V každom prípade platia autorské práva a pokiaľ povolenie od autora nedostaneš, nemáš nič vypúšťať na verejnosť - ani skin, ani screeny z neho.

Škoda, že náplňou autorských práv je niečo iné, ale nemienim sa tým tu, na tomto fóre, zaoberať.

Tax napsal:

Proč to vůbec píšeš? To snad všichni vědí. Nebo snad někdo vypustil něco bez povolení?? :?

Ota11 napsal:
Zdravím nechtěl by někdo udělat skin lokomotivy 141 001 a 162 040 mám fotky ve vysoké kvalitě na naskinování? :)

Měl bych drobnou poznámku ke skinu 141.001 - lokomotiva je to určitě zajímavá, ale zatím v MSTS vymodelovaná není ! Možná by šlo udělat skin na klasickou Tomiho bobinu, ale doporučoval bych to konsultovat přímo s Tomim. Ohledně řady 162 - podle mě by nevadilo mít tento skin na 362ku Jardy Skůry (a hned mě všichni nekamenujte, těch drobností na střeše a trafa pod lokomotivou si stejně normálně nikdo nevšímá :D)

Vitas napsal:
Proč to vůbec píšeš? To snad všichni vědí. Nebo snad někdo vypustil něco bez povolení?? :?
Písal som predovšetkým toto:
Toľko môj názor ku skinovaniu predmetných 141 aj 162/3 - ovšem platí pre všetky "práce". Pozrite sa len, koľko je tu v poslednej dobe skinov šitých horúcou ihlou a po zverejnení screenov sa často debatuje o tom, že treba opraviť také a také detaily, často ani po viacnásobnom upozornení nedôjde k náprave. Pomaly ale iste začínam nadobúdať názor, že kvantita opäť začína prevyšovať kvalitu :?
Akurát že to zaniklo medzi ostatnými ( a zbytočnými ) komentármi

Vypustit screen nie je v rozpore s licenciami ani Payware modelu a uz toboz nie Freeware modelu. Ale vydat skin samozrejme az po obdrzani povolenia od autora.

Zdravím,
na novém modelu strojů 162/163 se pracuje.Přesněji,pracuje se na úpravách Jardova stroje ř.363/362.
Pikku,neboj,trafo už na spodku upraveného modelu není.Zato je tam nádherný kaslík s tlumivkou. :lol:
Mám již připraveny textury pro několik kousků /ŽSSK 162 a ČD 163/,takže až budou namapovány,mohl bych je případným zájemcům poslat jako vzor k tomu,ať si mohou v předstihu vytvořit textury svých skinů.Zatím se ale pracuje na enginu i dalších věcech,takže předem hlásím,že na dotazy typu "kdy" a "kde" to bude odpovídat nebudu.Jednoduše proto,že sám nevím. :wink:
Informuji jen proto,aby jste se zase měli na co těšit,případně skinaři připravovat fotografie strojů ř.162/163 na "řezání" do textur. :lol:

No,snad i tato zpráva alespoň trošku potěší čtenáře dnes poněkud "rozhořelého" fóra. :?

David

Tax napsal:
...Inak 141.001 nepôjde dobre naskinovať, je to trocha špecifický prípad, pretože na rozdiel od zbytku rady 141 má tento stroj gulaté okná a na rozdiel od rady 140 zas iné podvozky. Na tom by sa museli dohodnúť autori modelov 140 a 141, teda Tomi a Pikku, aby si navzájom medzi sebou vymenili hotové komponenty do zdrojákov a pripravili tak v podstate nový model. A ak toto nastane, tak nebude čo skinovať, pretože jak Pikka poznám, nachystá všetky ( dve - tri - štyri ) možné existujúce varianty a nenechá si kafrať do svojho modelu.
Pikku napsal:
Měl bych drobnou poznámku ke skinu 141.001 - lokomotiva je to určitě zajímavá, ale zatím v MSTS vymodelovaná není ! Možná by šlo udělat skin na klasickou Tomiho bobinu, ale doporučoval bych to konsultovat přímo s Tomim.
141001 je takový exot, že ani slepenec 140+141 nebude odpovídat originálu. Ač má kulatá okénka jako 140, nemá stejnou kastli a v mnohém se liší.
O náhradě podvozků z 141 to platí dvojnásob - naprosto jiné vypružení ( http://www.prototypy.cz/141/obr/141001e.jpg )
Prostě by musel být komplet samostatný model.

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Zdravím,
na novém modelu strojů 162/163 se pracuje.Přesněji,pracuje se na úpravách Jardova stroje ř.363/362.
Pikku,neboj,trafo už na spodku upraveného modelu není.Zato je tam nádherný kaslík s tlumivkou. :lol:
Mám již připraveny textury pro několik kousků /ŽSSK 162 a ČD 163/,takže až budou namapovány,mohl bych je případným zájemcům poslat jako vzor k tomu,ať si mohou v předstihu vytvořit textury svých skinů.Zatím se ale pracuje na enginu i dalších věcech,takže předem hlásím,že na dotazy typu "kdy" a "kde" to bude odpovídat nebudu.Jednoduše proto,že sám nevím. :wink:
Informuji jen proto,aby jste se zase měli na co těšit,případně skinaři připravovat fotografie strojů ř.162/163 na "řezání" do textur. :lol:

No,snad i tato zpráva alespoň trošku potěší čtenáře dnes poněkud "rozhořelého" fóra. :?

David

Jojo, to je moje noční můra, doufám, že to aspoň nějak rozumně namapovaný a nebude to křivý, jako to škůrovo Eso, zkoušel jsem dělat kuře a vzýval jsem Starýho jako boha, kterej uměl udělat model jednoduše. I ty podvozky se mi u Starýho líbí nějak víc, nevim proč, asi jsou takový jakože plnější, zatímco u Škůry je to kostřička. Doufám, že až bude peršing bude i update Esa :-)

Okrem opráv by bolo dobre nejak rozumne znížiť polygóny. Ak si mám predstaviť, že niekto naskinuje povedzme 10 skinov na nový model a jeden model zaberá od 10 až 16 MB, tak ide z toho strach. Podobne aj modely 350, 150 ... S modelom, ktorý má cez 20 000 polygónov nie je žiadna sranda.

Mě nevadí že zabírají tolik místa, ale ten model od skury je pěkný, ale mohl by rozanimovat i druhý pantograf u lokomotiv 363.045 a 362.119 :D

Ota11 napsal:
Mě nevadí že zabírají tolik místa, ale ten model od skury je pěkný, ale mohl by rozanimovat i druhý pantograf u lokomotiv 363.045 a 362.119 :D

Čo je na tom, že je pekný, keď sa naň nedá plnohodnotne skinovať ? Čo sa týka 363 045 a 362 119, sú to staršie verzie jeho modelu a nemyslím si, že pán Skura ich niekedy upraví.

Back
Nahoře