I/O error 23. Během instalace

MA.RTI.N

Začátečník
Ahoj mám problém s instalací trati Bratislava - Brno - Praha pro MSTS. DNes mi došlo instalační DVD od pana Šemory , MSTS bez problemů nainstaluji, ale jak chci české tratě tak to nejde. Pořád to píše chyby a už nevím co s tím :-( Pořád že nastala chyba při kopírování souboru a pak už se to nerozjede vůbec. JEdnou se mi to povedlo nainstalovat, ale to sem musel doinstalovat nějaký prográmek, tak se to rozjelo, naběhl microsoft a tim to končí , seklo se to celé. Prosím jestli měl někdo podobný problém tak ať mi dá vědět. Měl jsem starší msts cz jen do usti nad orlici a bylo to super, ted jsem se tesil a za boha to nejde nainstalovat. Snad to vyřešíme nějak. Díky moc všem za rady

MA.RTI.N napsal:
Ahoj mám problém s instalací trati Bratislava - Brno - Praha pro MSTS. DNes mi došlo instalační DVD od pana Šemory , MSTS bez problemů nainstaluji, ale jak chci české tratě tak to nejde. Pořád to píše chyby a už nevím co s tím :-( Pořád že nastala chyba při kopírování souboru a pak už se to nerozjede vůbec. JEdnou se mi to povedlo nainstalovat, ale to sem musel doinstalovat nějaký prográmek, tak se to rozjelo, naběhl microsoft a tim to končí , seklo se to celé. Prosím jestli měl někdo podobný problém tak ať mi dá vědět. Měl jsem starší msts cz jen do usti nad orlici a bylo to super, ted jsem se tesil a za boha to nejde nainstalovat. Snad to vyřešíme nějak. Díky moc všem za rady
Pokud si naistaloval vše co je na DVD/CD a máš k tomu ten správný MSTS Bin, pak by neměl být problém rozjet celou trať. Jedině problém mohl nastat v grafice PC a registrech, že ti to nebere .. (error23 patřil ke grafice v MSTS)

tak sem doinstaloval neco do msts a pak as to slo nainstalovat to cesky, jinak to tam nedostanu vubec, to behem kopirovani z dvd pise ty chyby :(

MA.RTI.N napsal:
tak sem doinstaloval neco do msts a pak as to slo nainstalovat to cesky, jinak to tam nedostanu vubec, to behem kopirovani z dvd pise ty chyby :(
No a co tak to vyzkoušet to na jiné mechanice DVD? Nebo taky můžeš zkusit nespouštět instalaci přímo z DVD, ale nejprve nakopíruj obsah onoho DVD do nějakéko adresáře na tvém HDD. A pokud toto kopírování proběhne v pořádku, měla by ti jít spustit instalace z té kopie na HDD. Pokud se ti nepovede ani kopie na HDD tak zahoď tvoji DVD mechaniku.

Jak delam postup
Nainstaluju original MSTS
Vlozim dvd s ceskyma tratema, nacte se a spustim instalaci a v pulce se zacne sekat a psat chyby a uz se nehnu.
Druhy postup taky nefunkcni
Nainstaluju original MSTS
pak nejaky train update
pak bin 1.7.xxx
A pak ty ceské trate, to instalace probehne bez jediného problému, ale jak se dokonci, spustim hru , nabehne logo microsoft, kuju a zacne nacitat a tam se to kousne a neodpovida to.

ale mechaniku DVD mam ok

tak jsem to zkusil nakopirovat na disk, instalace bez problemu, ale spusteni se sekne :-( tak ja uz fakt nevim

MA.RTI.N napsal:
Jak delam postup
...
Vlozim dvd s ceskyma tratema, ... kousne a neodpovida to.
Jaké DVD s tratema ? Kolik jich tam dáváš ? Které ?
Páté přes deváté ? Nekompatibilita Global-BP a XT...nic ?

Že MSTS neodpovídá, to není nic hrozného. Zkus vydržet třeba i 10 min (podle toho co máš za comp). Mě taky neodpovídá, ale po chvíli dycinky začne :)

Vitas napsal:
Že MSTS neodpovídá, to není nic hrozného. Zkus vydržet třeba i 10 min (podle toho co máš za comp). Mě taky neodpovídá, ale po chvíli dycinky začne :)
Tak to je problém vždy u větších tratí v MSTS co mají vlastní Global - ne ten Xtraks. Bohužel to asi nikdo nemůže vysvětlit, proč se takto děje ..

Okej už to jde, ale nechápu proč to nejde nainstalovat z DVD , proč to musim mit na disku? Jinak taky shruba 10 minut nez to nacte :-)

MA.RTI.N napsal:
Okej už to jde, ale nechápu proč to nejde nainstalovat z DVD , proč to musim mit na disku? Jinak taky shruba 10 minut nez to nacte :-)
Tak tohle už je teď asi jasné.
Ikdyž jsi nepodal dostatek relevantních informací, tak se z těch útržků dá soudit, že jsi instaloval BP.
Stačí se podívat na velikost instalačního souboru. Nemá pár mega, ale jsou to stovky mega. !!!
Pokud máš málo fyzické paměti RAM, tak se nelze divit, že to nejde z placky instalovat. Ten instalátor je vlastně archiv a napřed se musí rozbalit někam do tempu na disku a teprve odtud instalovat. S malou RAM je to i za použití swapu téměř nemožné při fragmentaci disku a správě swapu ponechané na systému.
Už kdysi jsem autorovi psal, že by měl upustit od megaarchivů a přejít na systém většího počtu dílčích menších archivů. Bohužel se dosud nenechal poučit a zřejmě předpokládá, že každý držitel jeho trati disponuje nadupaným počítačem z NASA nebo alespoň podobným tomu jeho stroji.
Přitom je stále ještě dost pařanů s PC výkonu 1GHz a 512MB-RAM i méně. S těmi slabšími už jaksi nepočítá.

bob57_cz napsal:
Tak tohle už je teď asi jasné.Ikdyž jsi nepodal dostatek relevantních informací, tak se z těch útržků dá soudit, že jsi instaloval BP
bobe57_cz nezlob se na mne, ale Amerika již byla objevena. Tazatel v první větě svého prvního dotazu píše, že jde o BP. Ale to nic nemění na skutečnosti že v tomto případě je skutečně lépe celý obsah DVD nakopírovat na HDD a teprve odtamtud instalovat, už jenom kvůli rychosti instalace. A co se týká strojů s 1GHz procesorem a 512 MB RAM a nějakou pofiderní gafikou, tak tam si taky dnešní moderní hry nespustíš. A Musíš uznat, že MSTS s dnešními modely a tratěmi taky nepůjde spustit na původně doporučené konfiguraci PC, o té minimální ani nemluvě.

Miran napsal:
bob57_cz napsal:
Tak tohle už je teď asi jasné.Ikdyž jsi nepodal dostatek relevantních informací, tak se z těch útržků dá soudit, že jsi instaloval BP
bobe57_cz nezlob se na mne, ale Amerika již byla objevena. ...
Vedle jak ta jedle. Máš dnes bojovnou náladu, jak jsem viděl v jiné části fora ?
Kdybys četl pořádně i jeho další glosy, objevil bys, že psal i o tratích ( množné číslo ) a ne pouze o jediné, na můj předešlý dotaz neráčil kloudně odpovědět.
A jestli sis nevšimnul, tak dosud zde nikdo neobjasnil vlastní zádrhel - proč to z placky nejde a z disku ano, pouze konstatoval, že to tak je, ale ne proč....
Popis vlastního úkazu není totéž jako jeho zdůvodnění.
Někdo si vystačí s tím, že mu blesk prostě zapálil chalupu, druhý hloubá proč, aby se tomu vyhnul.
Takže to není o objevování Ameriky. Jů ?

phptt napsal:
Vitas napsal:
Tak to je problém vždy u větších tratí v MSTS co mají vlastní Global - ne ten Xtraks. Bohužel to asi nikdo nemůže vysvětlit, proč se takto děje ..
Tento problém NESOUVISÍ s globálem. To může napsat jen neznalý člověk takovýto nesmysl.

Tak tohle už ve fóru bylo vysvětleno několikrát. MSTS při spuštění kontroluje mnoho souborů a to i obsahově. Pokud jejich obsah není OK tak je prostě vyřadí a nebude je načítat a ani nabízet v nabídkách. Konkrétně jde o 1) vazby mezi aktivitami a modely vozidel, 2) aktivitami a tratěmi.
1) - tohle netrvá nikdy moc dlouho v poměru k bodu 2.
2) - zde je ten největší problém s trpělivostí uživatelů. Pokud je MSTS spuštěno natvrdo rovnou a je v něm trať obsahující mnoho definic tras (path) tak se MSTS zabývá každou jednotlivou trasou a její kontrolou. A u Zbyňkovi trati je po její instalaci adresář s trasama plný. Takže pokud je správně nainstalována BP a pak hned spuštěn natvrdo MSTS tak je to minimálně na cigáro/kafe/oběd než dojde ke zkontrolování těch tras. Bohužel mezi tím není na obrazovce vidět žádný ukazatel průběhu načítání indikující jak daleko již MSTS ve své kontrole je.

Jediné, co se s tím dá dělat, je spouštět MSTS přes jiné pomocné programy v kterých jsou nežádané aktivity/vozidla/tratě přesunuty jinam mimo dosah MSTS. Tím se výrazně zmenší objem dat které MSTS při spuštění kontroluje a také je tím i výrazně zkrácen čas náběhu MSTS. Je ale nutností tyto pomocné programy dobře znát a umět je ovládat. To znamená před instalací dalších vozidel/tratí/jejich updatů vše vrátit zpět do MSTS a po instalaci doplňků opět nechat odsunout bokem. V rukou neznalého člověka mohou tyto pomocné programy nadělat více škody než užitku. Proto mohu lidem neznalým doporučit si zazálohovat před jejich použitím celý adresář s MSTS. Poznámka pro znalé - nerozpoutávejte zde diskusi o tom co je a není nutné zálohovat. To má smysl rozepisovat pouze v případě kdy by se na to někdo ptal.

PS
Bob57_cz, Miran - oba máte kus pravdy neboť oba jste si vyseparovali konkrétní kousek z předešlých příspěvků. Bohužel každý jiný. Takže pokud nechcete toto téma znepřehlednit tak se k tomu již nevyjadřujte. A to platí i pro ostatní. Pouze věcné příspěvky prosím.

Back
Nahoře