Fiktivní trať Ztracená_Old

Jiříku, Taxi, přiznávám, že jsem si odskočil od drátů kamsi do starovodských lesů na úzkokolejku, což je mi dnes moc líto. Pokud to však nebude Jiříkovi vadit, moc rád bych dále pokračoval a slibuji, že podle domluveného plánu. Dominik

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr182986_uzka.jpg

Já bych rád, aby byla prvně udělaná kompletní elektrifikace starého úseku. Do posledního drátu a značky. Nad drobnými kolejovými změnami na normálním rozchodu jsem zavíral oči už dříve, ty mohly být součástí rekonstrukce tratě. Pak je třeba trať trochu omladit, zvážit, co se mohlo za těch cca 20 let změnit. Co ubrat a co přidat.
Ale v tomto období se úzkokolejky převážně rušily a tady se staví nová. To mi nejde moc k duhu.

Dominiku, pokud předěláváš trať do určité doby, musíš si uvědomit, jak to v té době vypadalo. Když pominu dobový nesmysl výstavby úzké (ale novou vlečku postavit můžeš) zkus vyměnit sloupy TV. Vypadají 40 let staré a přitom by neměli mít nic extra za sebou. Pokud bys prosloužil stanice nebo zvýšil počet kolejí, také by se nic nestalo (Na jednokolejkách se zřizovaly dlouhé výhybny a sem-tam i nějaká ta štíhlá výhybka).

VáclavS napsal:
..... zkus vyměnit sloupy TV. Vypadají 40 let staré a přitom by neměli mít nic extra za sebou.
Toto vyřešíme úpravou textury, pokud mne paměť neklame, nebyly tam ani ty žluté pruhy, ale musím si to ověřit na dobových fotkách.

Žluté pruhy se používaly tam, kde byla ze strany sloupu kolej(e) navíc, nebo byl peron, aby byly víc vidět, ale běžně na trati se pruhy nepoužívají.

Žluté pruhy byly určitě odjakživa. Tohle musí řešit nějaký předpis. Určitě se na tohle ptalo i u přezkoušek, kde všude bývají žluto černé šikmé pruhy. Všude, kde je zůžený průjezdný průřez. Jestli jsou to i sloupy TV? Ale vím, že to bylo všude. Na rampách, na vratech do depa, dokonce i na zábradlí šibiny. Válí se mi na hardisku jedna oskenovaná vzácná fotka. Depo Masarykovo v Praze v plné slávě. Tenkrát jednou za oběh v turnusu jsme měli topírnu den a topírnu noc (inspirace pro mou stejnojmennou aktivitu ve stejném depu :D) Ta šibina snad už ani neexistuje. Vše zabetonovali Novým spojením. Proto ho nemám rád :D
d667f4bacfa437486bcd226759e6a72b.jpg

Naposled editoval moderátor:
Se žlutýma pruhama obecně je problém. Zejména použijí-li se zahraniční modely objektů. Doplňovat je na kdejaké skladiště by bylo velmi pracné a mnohdy vzhledem ke způsobu namapování i nemožné. A bohužel zatím neexistuje u nás skinař, který by se zabýval vytvářením různých variant objektů. Na mých fiktivních tratích se na to tedy dívám z vrcholu Olympu.

Co se týče výše zmiňovaných sloupů TV, mrknu na fotky volné trati z let 1980-1990, a pokud tam žluté pruhy nebudou, upravím texturu. S tím, že pak na tomto sloupu nebudou i v místě, kde by teoreticky měly být. Z 20 lidí, kteří po trati pak pojedou, si toho 15 ani nevšimne a jednomu to bude možná vadit.

Zbyněk Šemora napsal:
...Ta šibina snad už ani neexistuje. Vše zabetonovali Novým spojením. Proto ho nemám rád :D
Ta šibina ještě odolává a dokonce není tak zarostlá jako před lety, když jsme ji fotili. (Omlouvám se Jiříkovi za offtopic.)

VáclavS napsal:
Žluté pruhy se používaly tam, kde byla ze strany sloupu kolej(e) navíc, nebo byl peron, aby byly víc vidět, ale běžně na trati se pruhy nepoužívají.
Průzkum v několika ročnících Železničářů Ti dává za pravdu, většinou to bylo takto. Našel jsem sice nějaké výjimky, ale pro potřeby fiktivní trati zvolíme na širé trati sloupy bez žlutých pruhů.

JiříkTK napsal:
2/ V trati Ztracená_old, zohledním poslední Taxovy připomínky a dokončím záměnu vozidel za vozidla Brzdova a vydám aktualizaci. Zda bude i tato definitivní, bude záviset ještě na dalších okolnostech.

Dokonáno jest, definitivní Ztracená_old je ke stažení na mých stránkách.

Dnes bolo na trati Ztracená_Old rušno. Na úseku Poľana - Mlyny prebiehali skúšky nového Pikkovsko-Taxovského projektu.
Nevidíte na screenoch žiadné vozidlá ? To bude asi preto, že projekt zatiaľ zostáva v utajení. Možno ho predvedieme na nadchádzajúcej slezine.

034acc0ed344f243e9f027a1b4ebffef.jpg

2dc823ee70c785a01318ca9a5cb968d8.jpg

Naposled editoval moderátor:
I když jsem o dva příspěvky výše napsal "dokonáno jest", není tomu tak. A proto hledám několik nadšenců, kteří by měli chuť projet a opoznámkovat aktualizaci tratě na verzi 4.0. Co je tam nového: Vhodné úseky jsou podnásepovány, v Pustém Hamru přibyla remíza a proběhla rekonstrukce stanice Mlyny. Napojení odbočky do Polany je nyní na druhém konci stanice. A přibylo několik modelů "na míru" od Pikka. Nabídky prosím mailem a předem za ně děkuji.

Zkušební betaverzi tratě Tzracená_old verze 4.0 najdete zde:
http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/trate/Ztracena_old-4.0.rar
Aktualizaci je nutno nahrát do verze 3.0, která je od prosince na mém webu. Zdá se to samozřejmé, ale zjišťuji, že ji mnozí staženu nemáte.

Připomínky k trati uvítám. Předpokládám, že po opravení nalezených drobností (cca v příštím týdnu) dám na svůj web link na definitivní verzi. Aktivity pro hlavní trať neupravujte, mám hotové Os 11790, R1170, Os 5124, Os 5125, Sp 760, Pn 66121, Arpád, Košičan, Tatran a Praděd. Na Pútnika se chystám. Aktivity odbočnou trať budou ovšem vyžadovat větší úpravy.

[split] Fiktivní trať Ztracená

Zdravím testery verze Ztracené Old verze 4.0, tedy poslední pracovní verze tratě. Ctěl bych poprosit tvůrce aktivit o jeden pokus, který nezabere moc času. Jde o to, že když otevřu editor, a dělám aktivitu, tak vše funguje, mám na mysli zvětčení stanic přes manipulační okno i lupou myši přímo v okně tratě. Běda však pokud chci přiblížit koleje zhlaví ve stanici Podhora sněrem do stanice Skalka. Editor mi okamžitě vytuhne. Celou stanici mohu zvětčit na maximum, jen co se přiblížím k výhybkám zhlaví opět ihned pád. Tím když chci usazovat hlášky na reverzní body, musím mít rozlišení minimální a tak nelze z jistotou přesně umístit událost závislou na místě. Mohli by jste to někdo jiný vyzkoušet, zda je tento jev jen u mne? MSTS již pod Win7 a Bin distribuovaný na DVD s tratí BP.
Předem díky Dan.

RE: Fiktivní trať Ztracená

Dan J. napsal:
... Mohli by jste to někdo jiný vyzkoušet, zda je tento jev jen u mne? MSTS již pod Win7 a Bin distribuovaný na DVD s tratí BP.
...

Ono sa to zrýpe aj v XP, akonáhle chceš urobiť nejakú trasu. Pritom mám len X-Tracks s UZK, nepoužívam Uniglobal.

JiříkTK napsal:
http://jirik.tk.sweb.cz/obr_msts/Podhora_S-zhlav%C3%AD.jpg

No nezoufejte, nezapomínejte, že nemáte poslední verzi. Anebo je to jiné zhlaví?

Mám pocit, že mi to urobila lupa kdekolvek v trati, ale celkom určite v novom úseku.
Inak ten názov zastávky "Psí věs" je stobodový :D

JiříkTK napsal:
http://jirik.tk.sweb.cz/obr_msts/Podhora_S-zhlav%C3%AD.jpg

No nezoufejte, nezapomínejte, že nemáte poslední verzi. Anebo je to jiné zhlaví?

Ahoj, tam ještě jekž takž, zkus kousek dále směrem do tratě (za posl hrot vyh.). :-)
To je jediné místo v celé trati, kde mi to po zvětšení padne, jen tak pro zajímavost tak samo mi to padne u DVK v zastávce Strejčkov, pokud chci zvětšit na maximum nákladní kolej vlečky do stavebnin, ale pod globalem 321 to nepadlo, ale u Ztracené Old nepomohlo ani vyměnit (jen pro práci s editorem) Global.
Dan

Back
Nahoře