KimiR napsal:
Hlavně se mi líbilo když pak večer na ubytovně na Zbyňka Šemoru vyhekl,"vy jste pan vedoucí ?" To byla hláška co mě opravdu za celou sobotu dostala a ostatní co spaly na ubytovně.
Hold jsem asi vypadal důveryhodně. Mě zase překvapilo, když půl hodiny před odjezdem autobusu, kdy téměř všichni ještě spali, písknul jsem budíček, nástup na rozcvičku, (když už jsem byl pasován na vedoucího).....a představte si, my jsme ten autobus v klidu stihli.
Jinak chci ještě pochválit strojvedoucího Vindobony. Z Prahy odjížděl 10 minut opožděn, pak jsme něco nabrali couráním a zastavením do Velimi a v Kolíně jsme navýšili zpoždění na 15 minut. Na přestup v Brně jsem měl minut 8. Fíra zpoždění zkrátil a přijel do Brna dvě minuty před odjezdem mého přípoje. Takže cesta odsejpala bez zbytečného čekání v přestupních stanicích.
Ještě jsem se zasmál v lokálce, kde jsem se začetl do vánočního Grand expresu (čerstvě dodaného). Vychvalovali tam nově zavedené Brněnské expresy s nadstardantními službami, jako prodej novin a občerstvením. Když jsme cestovali tímto spojem do Prahy, tak jsem tak nadšené dojmy neměli a nadstandartní služby se nekonaly. Ve druhé třidě v umývárně nefungovala ani zásuvka pro naše notebooky. Pak přišla příjemná průvodčí, která s politováním oznámila, že zásuvka opravdu nefunguje, ale vedle v první třídě jsou funkční a nabídla nám, že si tam můžeme sednout, pokud nám nevadí maličkost, že v tom voze nefunguje topení.
Ale asi jsme na průvodčí udělali dojem a působili důvěryhodně, protože před Kolínem za námi přišla, že ji musíme zachránit, protože se za jízdy v našem voze otevřeli dveře a do vozu se hrnuly závěje sněhu. Tak jsem vykročil do chodby. Jenomže situace byla horší než vypadala. V prostoru dveří bylo kluziště. Ale průvodčí jsem uklidnil, že za chvíli bude vlak přibrzďovat na rychlost 40 (kopírujíc mou aktivitu Den blbec) a že zavření dveří zvládnu. Byla tam madla k držení, tak jsem dveře bez problémů zavřel. Cesta byla alespoň trochu akční.