chyba ammeter abs

Zdravím,
zkuste nainstalovat nejnovější bin 1.7.00819. Pravděpodobně máte nainstalovanou starší verzi.

Na stránkách J.Skůry je jasně uvedeno, že minimálně MSTS Bin 1.7.00819 musí být nainstalován :wink:

Zdarec chlapi. Já mám ten samý problém a už tam mám aj aktual 1.7.051922 a furt to dělá? nevíte čím by to eště mohlo byt? Díkec a zdar.

Tonda napsal:
Zdarec chlapi. Já mám ten samý problém a už tam mám aj aktual 1.7.051922 a furt to dělá? nevíte čím by to eště mohlo byt? Díkec a zdar.
Poslední stabilní verze je 1.7.051922, pak následovaly testovací, které nejsou stažitelné a poslední oficiálně stažitelná je 1.7.102222, která je tímto jediná použitelná pro všechny a tudíž i jediná nyní použitelná s ohledem na rozšířené vlastnosti vozidel.

Chlapi tak se omlouvám za svou blbosť!! Já sem měl nový Patch stahlý, ale neměl sem ho instalovaný, :eek: už to všecko funguje! Ale přece jenom bych se chtěl zeptat esi by něšlo vrátit házení stupňu na rajčáku u 150/1/350 na ten starý způsob?? Ten nový, sice hodně realistický, ale strašně na...no ovladatelný (kotel času než najedu na plný power a kotel času než s tama sjedu. Dík za pomoc a eště jednou sory. Zdarec.

Naposled editoval moderátor:
Tonda napsal:
Chlapi tak se omlouvám za svou blbosť!! Já sem měl nový Patch stahlý, ale neměl sem ho instalovaný, :eek: už to všecko funguje! Ale přece jenom bych se chtěl zeptat esi by něšlo vrátit házení stupňu na rajčáku u 150/1/350 na ten starý způsob?? Ten nový, sice hodně realistický, ale strašně na...no ovladatelný (kotel času než najedu na plný power a kotel času než s tama sjedu. Dík za pomoc a eště jednou sory. Zdarec.
Toto ovládání vzniklo jako snaha o co nejbližší přiblížení reálné lokomotivě, protože původní bylo jako pikovláček.
Ani na skutečné mašině to nejde shodit najednou a nějakou dobu trvá, než si zkrokuje. U x6y je čas pro pomalé sjetí z maxima na nulu 16s, rychlé pak za 8s. 150+151+350 bez rekonstrukce řídící jednotky s původním mezikontrolerem mají tyto časy ještě podstatně delší a fíra ví, jaké má řízení vlastnosti a tomu se přizpůsobí. Bohužel msts má určitá omezení a tak jsou v něm ty časy trochu delší než v reálu. Zvyknout se na to dá.
Mimochodem jsem kdysi jel s nějakou 150 ( tehdy ještě E499.2 ), která měla tak líný mezikontroler, že to bylo skoro stejné jako v msts.

Tonda napsal:

Rychlejší krokování se nedělá podržením klávesy ale rychlým opakovaným stiskem klávesy. Pak to krokuje jak v reálu. Ale stále mám víc a víc chutí na tohle vyrobit nějaký logický obvod. Vykuchat klávesnici, kontakty z kláves, které pro MSTS potřebuji, vytáhnout na tišťák. Ideální by byly vratné přepínače, které by se poskládaly ve stylu ovládacích prvků lokomotivy. A výkon by fungoval tak, že při podržení rajčáku v + nebo - by do dvou sekund bylo jedno sepnutí klávesy a při podržení například déle než dvě sekundy by následovala série spínacích impulsů (dala by se nastavit rychlost krokování) To by mohl spínat nějaký tyristor. podobným vratným přepínačem by se mohly ovládat světla, pantografy, atd. + solo klávesa - klávesa s Shift. Celá krabička o velikosti klávesnice by mohla mít i vstup USB pro normální klávesnici, aby se nemuselo nijak šachovat při spuštění MSTS.
Já už z elektroniky vypadl od těch dob, co jsem přestal stavět HO mašinky. Už nejsem v obraze a hodně jsem zapomněl. Stačil by mi nějaký návrh takového obvodu, součástky a šel bych do toho. Nejprve by to šlo otestovat s tlačítky a pak by se to dalo dát třeba až do trenažéru lokomotivy, jak to tady někdo ukazoval, co má za monstrum v pokojíčku.
:wink:

Jasné pane Šemora, souhlasím s Váma (vím jak to funguje v reálu) ale chtěl sem spíš vědět esi by to šlo vrátit na ten starý spůsob krokování. S tím novým bych odjel 6hod aktivitu a mohl bych klávesy A+D hledat pod stolem. Ale děkuju za odpověď.

Tonda napsal:
Jasné pane Šemora, souhlasím s Váma (vím jak to funguje v reálu) ale chtěl sem spíš vědět esi by to šlo vrátit na ten starý spůsob krokování. S tím novým bych odjel 6hod aktivitu a mohl bych klávesy A+D hledat pod stolem. Ale děkuju za odpověď.
Na ten starý způsob krokování by se musel změnit eng i kabina. To je opravdu jednodušší se naučit rychle za sebou mačkat klávesu. Když jsem se to naučil i já 50letý dědek a nedělá mi to žádný problém, viz aktivita Den blbec, kterou jsem při vývoji musel jet alespoň 10x, tak se to musí naučit každý :D (Klávesy A a D jsou odolné, určitě nebudou vyskakovat jak čertíci bertíci. :lol: )
Ale to už jsme asi mimo nadpis tohoto vlákna.

pane Šemora přemýšlel jsem před časem podobně jako vy. Problém je v tom, že z klávesnice v současné době nevytahnete žádné dráty. Údajně se na to nedá pájet nic. jsou tam jakési uhlíkové kontakty, co derží v takovém plastovém pouzdře a při stlačení klávesy se sepnou a tím dostane impulz čip a je vymalováno. Sháněl jsem starší klávesnici - PS2 port - ještě s klasickým tiš´tákem a normálními tlačítky, jenomže všude ticho po pěšině :-(

Čouda napsal:
pane Šemora přemýšlel jsem před časem podobně jako vy. Problém je v tom, že z klávesnice v současné době nevytahnete žádné dráty. Údajně se na to nedá pájet nic. jsou tam jakési uhlíkové kontakty, co derží v takovém plastovém pouzdře a při stlačení klávesy se sepnou a tím dostane impulz čip a je vymalováno. Sháněl jsem starší klávesnici - PS2 port - ještě s klasickým tiš´tákem a normálními tlačítky, jenomže všude ticho po pěšině :-(
To je pitomost. Plošky na membráně, které se při stlačení klávesy propojí, jsou zapojeny v matici (řádky x sloupce). Takže stačí si najít na konektoru tišťáku (tam kde je připojena membrána) příslušné vývody a jejch spojením dostanu požadovaný znak na výstupu. Ale lepší by bylo naprogramovat nějaký mikrokontrolér. Tak by bylo možno dokonce obejít i nutnost rychlého mačkání kláves a byla by možnost si zařízení přizpůsobit přesně podle požadavků.

Back
Nahoře