Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Blow vašeho notebooku prodejců hardware kolem uší.
Podívejte se do BIOSu na zámek zápisu, pokud jsou údaje v něm a řešit ... (Je-li k dispozici).
Další chyby mohou zahrnovat:
Vadný SATA controler.
Zkoušku, pokud jste mimo MSTS C: \ Program .. se správně nainstalován. C: \ Program Win7 je pod chráněnou cestu. Lepší nainstalovat na jiný disk D: \ E: \ F:.
Používejte krátké cesty .. Například: F: \ MSTS .. bez mezer! Windows 7 je založena na starých NT-DOS!
Hodně štěstí
Baertram

Bez ohledu na to ...Installationalaufwerk pro MSTS nesmí být stejné jako u Windows.
Mimochodem, volba disku Instalace D: \ se dělo na základní hardware / selhání disku. Většina ostatních 3D hry .. S největší pravděpodobností budete mít stejnou chybu.
Baertram

CANDY napsal:
zdravím, chcem sa spýtať MSTS aj všetko je inštalované podla desatora od Zbynka. Spustim ako správce všetko od MSTS po Conbuilder nastavím velkosť disku na 4000( v desatore uvedene 3500) v 7-mičke musím ísť bez kompability mám tak 2 krát vyžšie FPS dokonca som pocítil že na notebooku s windows 7 mi MSTS šlape omnoho lepšie ako na Viste. Lenže problém je v tom že idem aktivitu všetko je ok fps 20-30 ale hra zrazu padne do čierneho okna a to je všetko. žiadna tabulka že MSTS prestal pracovať a bla bla skratka padne obraz zvuk ide dalej dokonca aj staničny rozhlas no nech robím čo robím hru naspať nenakopnem. nechápem prečo to padá ked je v 25 FPS. Hdd mi šlape na 5200 otáčkach , procesor 2,1 GHz dvoj jadro od Intelu, len ta grafika tá je integrovaná s velkosťou 128 MB vážne netuším v čom je problém. Prosím nejaké návrhy? rady? vopred dakujem

Ta hodnota 4000, jak píšeš, ta se odvíjí od vlastností Tvého systému. Není daná MSTS! MSTS bude fungovat podle toho, jak ji nastavíš. Má se to tak. Je to virtuální pamět' systému, oblast na pevném disku, kterou systém používá jako by RAM. Tvůj systém používá určitou doporučenou hodnotu. To je základ a odtud musíš počítat. U pana Šemory mohla být např. tato hodnota 3092 a proto použil výslednou 3500. Moje byla 4990 a proto používám 5500 (vždy zaokrouhlit a použít o 500 vyšší). Mám to vyzkoušeno. Když použiji 5000, hra se trhala, při 5500 jede čistě a při 6000 se už škube dost. Systém udává dvě hodnoty, musí se nastavit obě stejně, jak "počáteční velikost" tak i "největší velikost". Pak kliknout na nastavit a pak na OK a změna se projeví po restartu počítače. To dělá s touto hrou velké divy.

Tak jsem si pořídil nový PC s Windows 7 a MSTS nejde vůbec spustit. Ani jako admin. Pouze editor funguje. Trochu jsem pročetl fórum, ale nic podobného jsem nenašel.

MSTS jako takový je na listině kompatibility s W7. Takže spustit jít musí. A to že to jde, dokazuje běžící editor. Ono to je tak, že je nutno nainstalovat nejprve originální MSTS, nejlépe se všemi defalt tratěmi. Tato instalace se musí alespoň jednou spustit přes profiler, aby si MSTS mohl "očuchat železo". A až potom co se povede spustit libovolnou default trať (stačí ne volné jízdě), a je provedeno základní natavení prostředí (rozlišení, kvalita zobrazení a zvuky) je možno přidávat další věci jako je MSTS Bin a další trati. Vše je nutno zálohovat a po každém kroku vyzkoušet funkčnost. Vše je nutno instalovat jako správce.

Miran napsal:
Vše je nutno instalovat jako správce.
No já nevím, ale já jsem nikdy nic jako správce nainstaloval a ani nespouštěl a všechno mi vždycky šlapalo a šlape bez problémů. Vlastně akorát jediná věc a to při rozbálování aktivit, jsem musel nastavit tsunpack a registr_fix jako správce, ale na to jsem přišel až o víkendu, kdy jsem si řekl, že po x-letech zkusím zase aktivitu od někoho jiného. Takovou chybu už zase pěknou dobu neudělám, ale to jsem trošku odbočil.

Miran napsal:
MSTS jako takový je na listině kompatibility s W7. Takže spustit jít musí. A to že to jde, dokazuje běžící editor. Ono to je tak, že je nutno nainstalovat nejprve originální MSTS, nejlépe se všemi defalt tratěmi. Tato instalace se musí alespoň jednou spustit přes profiler, aby si MSTS mohl "očuchat železo". A až potom co se povede spustit libovolnou default trať (stačí ne volné jízdě), a je provedeno základní natavení prostředí (rozlišení, kvalita zobrazení a zvuky) je možno přidávat další věci jako je MSTS Bin a další trati. Vše je nutno zálohovat a po každém kroku vyzkoušet funkčnost. Vše je nutno instalovat jako správce.

Ale mě nejde spustit ani ten základ. Při kliknutí na zástupce jen problikne černá obrazovka a vrátí se plocha.

A co kompatibilita?? Nemáš zatrhnuto -- kompatibilita s xp sp2? Taky by to mohlo dělat problémy, i když jsou tady i tací, kterým to taky nevadí, uvidíme:rolleyes:

To vypadá na poškozenou instalaci toho původního MSTS, pokud tam vůbec je. Taky je otázka, jestli byla instalace z originálního disku. Takhle už to bez reinstalace nespustí nikdy. Navozoval jsem si různé stavy při instalacích, abych věděl, co můžu čekat. Když někdo někdy nainstaluje původní MSTS, musí opravdu vyzkoušet, jestli jede hra normálně bez chyb (jak píše Miran). V prostředí vypnout stíny a nastavit rozlišení (maximální velikost/32). Ostatní je vlastně nastaveno správně. A na toto musí jít např.originální BPéčko nainstalovat bez jakýchkoliv problémů. Pokud ale např. původní hru odinstaluje a znovu nainstaluje bez smazání složky Train simulator a bez vyčištění registrů!!!, nespustí ji ikdyby skákal po hlavě. A vypadá to tak , jak popisuje. Takže pokud někdo reinstaluje původní hru MSTS, je tam odinstalace úplná (vč.vyčištění reg.) nebo reinstalační odinstalace (opravná). Odinstalujte přes úplnou!!! odinstalaci a bez ohledu na to ještě vyhod'te z Microsoft Games složku Train simulátor do koše a znovu vyčistěte registry třeba pomocí EasyCleaneru. Přesně v tomto pořadí!!! Pak novou instalaci původního MSTS verze 2001 (tím se taky nainstaluje znovu "čistá" složka Train simulator), nastavení prostředí (aby jste nemuseli zbytečně přeinstalovávat BIN) a takto je to připraveno pro instalace tratí českých. Odborníci mě budou mít za blbce, ale píšu to pro ty, kteří to instalují prvně, aby věděli, čeho se vyvarovat. Při instalacích českých tratí pak je nutné program "spustit jako správce" z toho důvodu, že jinak se začne načítat ta původní hra a dojde k pádu. Neobjeví se na obrazovce fotografie Albatrosů, nýbrž ta trolej z původní hry. Podle toho to poznáte zcela bezpečně. A klíčová věc je pak v nastavení zástupců ty přepisy z launcher exe na train exe (podle desatera) a dopsání hodnot mem:512 atd. Pokud tohle neuděláte správně, všechno tuhne a zamrzá ihned po spuštění. Jinak jestli máte MSTS nainstalované na disku C,D,E,F... je úplně jedno. Jen u disku C je plynulost hry podmíněná častější defragmentací a čištěním disku. Když toto dodržíte, musí se hra rozjet. Ostatní je doplňková záležitost, aby hra jela co nejlépe a byla maximálně stabilní. Pokud ne, dopustili jste se někde velmi závažné chyby. F.

Hru jsem instaloval do uplne noveho cisteho PC. Zadna reinstalace. Ale asi uz vim, v cem bude problem. Pravdepodobne mam MSTS starsi verze, nez je 2001. Doma se podivam.

IL62 napsal:
Hru jsem instaloval do uplne noveho cisteho PC. Zadna reinstalace. Ale asi uz vim, v cem bude problem. Pravdepodobne mam MSTS starsi verze, nez je 2001. Doma se podivam.
Nezáleží na verzi MSTS,stejně při instalaci Bin se updatuje na verzi 1.4.Spíše bych to viděl na špatnou instalaci,postup už popsal Miran.Takže kompletní odinstalace,vyčistění registrů a pak postup podle Mirana.Pak to fungovat musí,jinak je někde chyba.

Petr Novák napsal:
IL62 napsal:
Nezáleží na verzi MSTS,stejně při instalaci Bin se updatuje na verzi 1.4.Spíše bych to viděl na špatnou instalaci,postup už popsal Miran.Takže kompletní odinstalace,vyčistění registrů a pak postup podle Mirana.Pak to fungovat musí,jinak je někde chyba.
Jeste me napada jeden poznatek. To druhe instalacni CD se nainstaluje hodne rychle. Na starem PC tak 15 minut. Ted asi 5. Da se z toho usuzovat na nejaky problem?

IL62 napsal:
Jeste me napada jeden poznatek. ........

Já mám ještě takový poznatek a doporučení: Nenašel by se v tvém okolí někdo, kdo počítačům opravdu rozumí? Možná by pro tebe bylo lepší zaplatit mu pár piv, a nechat to na něm.....

Miran napsal:
IL62 napsal:
Jeste me napada jeden poznatek. ........

Já mám ještě takový poznatek a doporučení: Nenašel by se v tvém okolí někdo, kdo počítačům opravdu rozumí? Možná by pro tebe bylo lepší zaplatit mu pár piv, a nechat to na něm.....
No kdyby tomu tak bylo, již bych to byl býval dávno udělal. Lidí, kteří v mém okolí počítačům rozumí, ale důležité je tam to slvíčko "opravdu." Tak to už je horší Ostatně představu si můžeš udělat tady na fóru. Bude to asi podobné.
Nicméně za radu děkuji a pokusím se někoho takového najit.

Tak už to funguje. Byla to taková prkotina a divím se, že to tady nikoho nenapadlo. Bez urážky. Změnit rozlišení monitoru!

IL62 napsal:
...a divím se, že to tady nikoho nenapadlo. Bez urážky. Změnit rozlišení monitoru!
A na vyšší nebo na nižší ?
Já mám sedmičky a pařím na 1600x1200, tedy maximum co MSTS a přiřazený monitor umí. A žádný problém. Takže co mělo někoho napadnout ? :D

Back
Nahoře