Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Také už testuji v sedmičkách a zíral jsem také na nastavení grafiky ATI.kucimsts napsal:Zdravím, tu vertikální synchronizaci sem vubec nikde nenašel. GK mám ati radeon X1600/1650, Catalyst Control Center 8.3.
Ani sem tam nikdenenašel nastavení poměru stran, takže zatím hraju v okně.
Už sem docela bezrandej.
Nakonec mi kamarád poradil, že nastavení obrazovek se nedělá v grafice, ale pravé tlačítko myši na plochu a rozlišení obrazovky. Tam se dá pracovat s rozvržením pro více monitorů, atd. Já také v grafice hledal volbu, aby obraz 4:3 nebyl roztažený, ale tam to opravdu není. Jelikož doma mám 16:9 jen televizi, tam se to dá přepínat přímo na televizi, tak jsem to neřešil. Já jen potřeboval proti defaultu udělat klonování obrazovek.
Jinak mé dojmy jsou asi takové. Instaloval jsem vše jako správce, nastavil spouštění jako správce, dle rad jsem nezadával kompatibilitu s XP a mohu říct, že funguje vše na první zapojení. Jen byl malý problém s trainstore, který nemohl najít jazykové volby, ale o tom se tady myslím někde psalo. Já si zatím češtinu přejmenoval na angličtinu.
Pak jsem si vzal editor a začal stavět. Chci udělat první save a ejhle, selhalo správné uložení. Pak mi došlo, že jsem asi u ikony editoru nezatrhl "spustit jako správce". Tak jsem to udělal, a už vše šlape jako hodiny, ale vyrobil se jiný problém.
Mám myš Logitec Revolution a pro rychlou práci používám funkční tlačítka pro ctrlC a ctrl.V. U této myši se zadává i nastavení pro některý SW, dal jsem na seznam i MSTS. A vše fungovalo, když jsem MSTS editory neměl jako správce. Po zatržení mi nešlo tlačítkem myši vkládat hodnoty souřadnic pro teleportaci na stavební místo, ani tlačítkem myši nefunguje kopírování objektů v terénu (ve Vistách tohle fungovalo).
Pak jsem si otevřel worldpad pro editování souborů w a nestačil jsem zírat. Musel jsem zrušit zalamování řádků, jinak byl text rozházený. Ale to hlavní, tady mi také nefungují funkční tlačítka myši pro kopírování i vkládání.
Pokud někdo ví, ptám se, "kde udělali soudruzi z NDR chybu" ?
Ale jinak celkové dojmy ze sedmiček jsou dobré. Když jsem měl ve Vistách v postranním panelu měřiče, tak při načítání byl procesor dlouho na 100% vytížení a pak spadnul nějak na polovinu, vytížení paměti také pomalu v červených číslech. Sedmičky, tady jsem 100% ještě neviděl a jako maximum to bylo kolem 50%. Paměť, asi do jedné třetiny.
Takže asi jedné, co mi vadí jsou funkční tlačítka myši. Když jsem instaloval ovladače, CD byla asi pro Visty, ale sosalo to z internetu, tak by měly být aktuální.
Kdysi jsem měl podobnou myš pro XP, ale pro Visty už ovladače nebyly a myš fungovala jen v základním nastavení. Doufám, že kvůli sedmičkám nebudu shánět novou myš. Ta co používám byla pěkně drahá. Jenomže bez tlačítek na myši ctrl C a ctrl V už nemohu žít
Ještě doplnění. Funkční tračítka myši mi v poznámkovém bloku nebo world, exel fungují, takže nefungují jen někde.
A pamatuji si, na nějaké starší myši, které měli programovatelné kolečko na myši, kde jsem si zadal ctrl-C a to fungovalo všude, kromě MSTS. Doufám, že to nebude problém i této relativně nové myši.
Naposled editoval moderátor: