Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Zkusil jsem reinstalovat systém na 32 bitů. Ramek mám jen 2 giga, tak 64 bitů stejně nevyužiji a měl jsem zbytečné nekompatibility.
Zdá se, že jsem si polepšil. Ve Vistách 64 i Semiček na 64 jsem měl hodnocení nejslabšího článku PC procesoru 4.8. U 32 bitového systému je můj procesor výkonnější a má hodnocení 5.0. Zatím mám jen pocit alespoň v editoru, že i MSTS je svižnější. A konečně mi fungují v MSTS i funkční tlačítka myši.
Jen jsem zažil šok, kdy všechny alfakanály mi filtrovaly pozadí, ale už nevím, jestli jsem to odstranil zatržítkem "spustit jako správce" nebo snížením některých parametrů v nastavení na grafice.
Takže není pravidlem, že pokud nainstaluji 64 bitový systém, že mi vše bude fungovat svižněji.

Ovšem lze to i jinak. Instalovat do stávajícího oddílu a dřívejší verze Windows bude ve složce Windows.old. V této složce se také zachovají kompletní adresáře Users, Windows a Program Files. Ale čistá instalace je daleko lepší.

Pavlík napsal:
Ovšem lze to i jinak. Instalovat do stávajícího oddílu a dřívejší verze Windows bude ve složce Windows.old. V této složce se také zachovají kompletní adresáře Users, Windows a Program Files. Ale čistá instalace je daleko lepší.
Pokud je třeba systém reinstalovat, tak jedině nejprve formátování oddílu a úplně nová čistá instalace. Já si jen zkopíroval do záloh složku s ikonami na ploše, abych to nemusel znovu vymýšlet a přepisovat názvy.
A proč je to lepší ? Například jsem si koupil novou grafiku. Odinstaloval jsem úplně vše, co mělo cokoli s ATI společného, odebral jsem ovladače i ze správce zařízení, až mi zhasla obrazovka :D (blbec). Ale po instalaci z originál CD se mi vytvořil ten samý starý ATI CAtalyst, jiný než mám v manuálu ke grafice a ještě oškubaný o nastavení rozlišení. Až jsem udělal novou instalaci systému, koukal jsem jako blázen na nové prostředí nastavení grafiky. Takže mé návody jak s širokoúhlým monitorem už neplatí a nic podobného jsem tam zatím nenašel.

Zbyněk Šemora napsal:
Odinstaloval jsem úplně vše, co mělo cokoli s ATI společného.
-----------------------------------------
Ahoj, - neodinstaloval vše, proto si system pamatoval staré nastavení.
Dá se to vysvětlit tím, že odinstalační program v lepším případě smaže i složku v Program files, ale zpravidla pozůstatky programu nechává.
Celý problém je v tom, že ve složce Dokumenty je skrytá složka Data aplikací a v ní je "uschováno" nastavení jednotlivých programů. Zde je to "nevysvětlitelné" - nově instalovaný program si převezme staré nastavení.
Správný postup odinstalace čehokoli:
Využít odinstalační program daného programu, po odinstalování a restartu ručně smazat případné zbytky programu v Program files, dále viz výše, Dokumenty, Data aplikací, a mazat složku po programu. Vyčištění registrů věci jen pomůže, např. soft CCleaner nebo Advanced Systemcare či jiné - např hledej na slunecnice.cz

Dokumenty ne, ale Documents and Settings :D. Vlastně sedmičky mají něco jiného. Já už si nepamatuji, kudy jsem do Data aplikací vlezl. SystémW7 mám jen doma.
Data aplikací, to mne nenapadlo, ale už jsem zde našel hodně věcí, které jsem marně hledal po disku.
Například SW pro můj cyklotrenažér sem instaluje všechna videa. Jelikož se jedná o velikosti řádově v Giga, tak jsem si před reinstalací systému ještě zvětšil oddíl pro disk C. 30 Giga by brzy nestačilo. Zkusil jsem 70 a uvidíme. Sranda je, že i když zvolím pro instalaci disk D, tak něco se mi instaluje na C. Podobně se chová Pinacle studio.
CCleaner už používám nějaký rok a celkem bez problémů.
Ale díky za info, zase jsem o něco chytřejší.

Edie napsal:
Zdravím, instaloval někdo MSTS v řežimu XP mode? Jakou jste zvolili cestu?

To som zvedavý, či to rozchodíš. XP mode nepodporuje Direct X, nie je to určené na hry, teda MSTS a iné zábavky by v tom mali byť nespustiteľné.

Edie napsal:
Zdravím, instaloval někdo MSTS v řežimu XP mode? Jakou jste zvolili cestu?
Tento mód není pro hry, ale pro kancelářské aplikace. Například pod 64 bitovým systémem nepojede účetní dosovský program. A právě k tomu slouží tato vymoženost u Professional a Ultimate.

Zdravím, mám takový probkémek ... Instalace a a vše kolem MSTS s 7čkách je OK, jenže je problém s instalací aktivit ... v čem je háček? Předem ď.

Ykusil jsi ten registr fix? Jinak u 64bit mi to nepomohlo a musel jsem učně přiřadit souborům .apk asociaci s tsunpack.exe, ten najdeš ve složce simulátoru...

Jo, RegistrFix tam mám, "aktivity" mají ikonku TSUnpacku, ale mrchy píšou "Failed to instal" ... Jinak jak mi to včera šlo, tak dneska mi už ani TrainStore nenajde trať a nic tím pádem nespustí :(

fma_0526 napsal:
Zdravím, mám takový probkémek ... Instalace a a vše kolem MSTS s 7čkách je OK, jenže je problém s instalací aktivit ... v čem je háček? Předem ď.
V sedmičkách funguje tento postup
Vložit instalační CD1 MSTS do mechaniky. Otevřít složku na CDROMu nebo DVD, najít setup.exe, pravé tlačítko myši a vybrat "spustit jako správce" Takto se asi musí MSTS nainstalovat.
Po úspěšné instalaci MSTS v ikoně pro spuštění zatrhnu volbu "Spustit jako správce", zapíši parametr -mem:512 (1024) a najdu si někde soubor registr_fix.exe. Opět pravé tlačítko myši, zvolit "Spustit jako správce" a tím se udělá oprava do registrů MSTS. Pak si najdu aktivitu v apk, stačí jen kliknout a aktivita se rozbalí se všim všudy. Ještě je druhá volba. Zkopírovat si na plochu tsunpack.exe z MSTS utils a soubor aktivity do tohoto souboru na ploše vkládat. To je vše.

Pekný deň všetkým,
mám jeden dotaz ohľadne win7. Kúpil som si nový notebook a nainštaloval som si win7 ultimate. Všetko ide v poriadku ale mám problem pri tvorení aktivít. To, že editor padá pri približovaní som už vyriešil vypnutím zobrazením návestidiel a nástupíšť. Problém, ktorý ma trápi je, že pri nadefinovaní trafiku a jeho teste pomocou activity editora nevidím tento trafik. Jediné, čo vidím je jeho trasa a to, že mi blokuje návestidlo. Ale nevidím ho ako vlak. Neviete prosím poradiť ako to mám ojekabátiť, alebo radu na oklamanie nepriateľa?

Vďaka za odpovede.

P.S. snažil som sa tu nájsť niečo podobné ale našiel som len témy k tomu, že nevidieť koľaje. A je tu už fakt toho dosť.

Viditelnost vozidel v editoru je jedna z voleb, která se zatrhávé.
Ale jedna otázka. Bylo MSTS instalováno způsobem "Spustit jako správce" ? Jestli ne, tak je chyba zde.

Já jsem nedávno zápasil s instalací Shapewieweru. Někdy mi šel nainstalovat, jindy ne. A nakonec jsem si aktivoval administrátorský účet, odtud vše zlobivé nainstaloval a vše funguje jak hodiny. (Počítač-Spravovat-Uživatelské účty-Administrator- zrušit volbu "účet je zablokován". Tohle přihlášení je pak s plnými právy a nedoporučuje se odtud procházet po internetu.
Mě se přihlášením z tohoto účtu vyřešily i jiné problémy než v MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
A nakonec jsem si aktivoval administrátorský účet, odtud vše zlobivé nainstaloval a vše funguje jak hodiny. (Počítač-Spravovat-Uživatelské účty-Administrator- zrušit volbu "účet je zablokován". Tohle přihlášení je pak s plnými právy a nedoporučuje se odtud procházet po internetu.
Mě se přihlášením z tohoto účtu vyřešily i jiné problémy než v MSTS.

Ďakujem veľmi pekne pomohlo to s tým vytvorením admin účtu. Ja som pôvodne inštaloval msts spustiť ako správca ale evidentne to nepomohlo. Preinštaloval som MSTS cez účet administrátora ako ste písali a hopsa hejsa do brandejsa už je to v poriadku.
Aspoň som sa naučil zas niečo nové :)

Back
Nahoře