Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
mates163 napsal:
Dobrý večer mám menší dotaz mám Win7 64bit AMD athlon II Dual Core 2,10GHz 4.00GB ram problém je v tom že při každém načtení musim simulator vypnout zadat kompabilitu win XP SP2 potom musim dát použít a poté musim tu kompabilitu zrušit když to tak neudělám tak se mi simulátor seká a FPS je 8-3 předem děkuji za rady
Dúležité je, jakou máš grafiku, některé nadupané nVidie už nepodporují staré hry, pokud na ně tedy nevyšly už nové ovladače. Ale tato základní informace v dotazu chybí. Jaká je grafická karta ?

Jinak nějakých 2,1 giga na procesoru je opravdu málo. U nového počítače jsem to testoval od frekvence 1200MHz a měl spuštěné MSTS přes Prahu. Plynulé to bylo až jsem šoupátko dal na 2800MHz.

Jinak nízké FPS také způsobuje, když zatrhne kompatibilita s SP3 XP.

Ptám se znovu: Proč nastavuješ nějakou kompatibilitu? Žádná taková "sranda" není pro spuštění MSTS potřeba, ba naopak, není doporučována!

Na margo Nvidie. Znovu zopakujem, ze zatial KAZDA Nvidia, dokonca aj preklinana 460ka dokaze bezat s msts bez problemov. Vsetko je o ovladacoch a spravnom nastaveni. Momentalne bezim s 540 kou, taktiez bez najmensieho problemu;) Co sa tyka W 7 a msts, bezim na 64 bit systeme. Ziadnu kompatibilitu som nenastavoval, ziadne ine nastavenia oproti XP taktiez a vsetko bezi bez problemov.

Ale nenapíšeš čo si spravil. Možno to číta niekto, kto má podobný problém. Tak uveď, čo si zmenil, čo malo za následok zmenu k lepšiemu. Toto je večný problém každého fóra a potom len "hledej moulo"...

Pánové,
prosím o radu. Mám W7 a instaloval jsem Trainstore dle tehdejšího návodu ( tj. DVD BP84 z konce 2009 ), kde pochopitelně není zmínka o poslední update na tento operační systém. Čili jsem nainstaloval pouze tři prvky ( základ, čeština, aktualizace ) a pokoušel se MSTS spustit. Program se choval nekorektně- při pokusu o přesunu kteréhokoliv souboru se zasekávál a po deseti vteřinách vynášel chybové hlášky ( že přesun souboru se nezdařil, zda-li chci pokračovat ). Na fóru jsem následkem toho pochopitelně vyhledal odpovídající update, nainstaloval, ale problém setrval. Kompletně jsem teda TS odinstaloval ( včetně manuálního smazání složky Train Store ) a nainstalovat adekvátně znovu ( důsledně dodržené pořadí instalací )- problém však pořád stejný. Jediná cesta, mne napadá, je smazat z registrů veškeré záznamy o tom, že kdy byl TS do počítače nainstalován a udělat to znovu a správně. Jenže nevím jak na to... Prosím poradíte mi?
Nebo vás napadá jiné řešní problému?

Předem děkuji za odpověď

Problém vyřešil již neaktivní člen naší komunity Vašek, možná si ho pamatujete ze 4. sleziny MSTS... Je to šikovnej kluk jeden ušatej :-)

Jestli je někdo kluk ušatá, to tady nikoho nezajímá. :D Ale když už jsi nadnesl problém, tak je i dobré napsat, kde soudruh z NDR udělal chybu. Mě by to zajímalo, jestli je to způsobené tím, co si myslím.

Moment. Něco mi tady nehraje.
Příspěvek odeslán ve 2:30 a ve 3:13 hlášíš, že do té doby jsi zvládl Vaška vytáhnout z postele, on si protřel oči, zasalutoval a ze sebe vysypal, aby jsi SW nainstaloval jako správce a například z mých stránek jsi stáhl záplatu pro W7.

Druhá varianta je, že jste spolu do rána někde pařili, ale proč Ti instalaci pro TS v sedmičkách nevysvětlil rovnou ?

Nebo třetí varianta je, že si po ránu z nás děláš dobrý den :D

Zbyněk Šemora napsal:
Moment. Něco mi tady nehraje.
Příspěvek odeslán ve 2:30 a ve 3:13 hlášíš, že do té doby jsi zvládl Vaška vytáhnout z postele, on si protřel oči, zasalutoval a ze sebe vysypal, aby jsi SW nainstaloval jako správce a například z mých stránek jsi stáhl záplatu pro W7.

Druhá varianta je, že jste spolu do rána někde pařili, ale proč Ti instalaci pro TS v sedmičkách nevysvětlil rovnou ?

Nebo třetí varianta je, že si po ránu z nás děláš dobrý den :D
Zbyňku vystihl jsi to, vytáhl mě z postele, prašivec :D celej problém spočíval v tom, že TrainStore neměl oprávnění k přesunu souboru (díky úžasné funkci UAC), takže přesně, jak řikáš, spustit program jako správce a nebo ještě líp, vypnout celé UAC.

Zdravím, chtěl jsem se zeptat proč mi hra vyhazuje chybu Error reading train database file i když ji mám čistou, bez jakýkoliv tratí? Odinstaloval jsem tratě, smazal složku Train simulator z Program files, projel registry Ccleanerem a nainstaloval hru, zapnu ji a vyskočí na mě cca 60 takových hlášek. Předtím jsem na WIN7 s hrou neměl žádné problémy, dokud jsem nenainstaloval Trať BP a poté ji nesmazal.

Nejlepší na odinstalování jakékoliv aplikace je Revo Uninstaller, který spolehlivě umožní vymazat klíče v registrech po odinstalování aplikace a veškeré její pozůstatky jak v Program Files tak i ve složkách Documents and Settings nebo Users. navíc je v češtině. Jeho nevýhoda je, že je shareware.

Vyzkoušej odinstalování MSTS s ním. V režimu Skenování zvol Pokročilý scan.

CCleaner je veľmi účinný nástroj ako si dodrbať Win......Čo sa týka odinštalovania MSTS tak na to netreba žiadnu vedu. Uninstal a potom ešte manuálne skontrolovať registre. Spustit regedit a dať hladať program , ktorý som odinštaloval. Rýchle, bezpečné a hlavne zostane Win celí......Neodporúčam, žiadne nástroje , ktoré sa hrabú v registroch.

Jo to je tak, když se BP instaluje z pochybných zdrojů :D
Žádná trať nemá vliv na registry MSTS. Tedy pokud se z Routes smaže, tak je komplet pryč.

Niekomu Zbyňek nevysvetlíš. Okrem toho MSTS sa zapisuje v registroch len na jedno miesto. Teda vlastne dve. To druhe je ponuka štart.

Back
Nahoře