Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Když s tím programem umíte pracovat, tak je to ok. Revo Uninstaller nemaže vše tak rychle jako CCleaner.

Rozhodně je to lepší než se hrabat ručně v registrech a něco tam "dodrbat".

Když trať smažeš z Routes, tak je komplet pryč. To je pravda, ovšem pokud jsi ji nenainstaloval pomocí instalátoru, což je zrovna případ trati BP. Neříkej mi, že nikde nezůstane po ní žádný zápis (v registrech ovšem ne, to je pravda). Někde musejí zůstat minimálně "uninstall" informace.

To záléží od toho, ake je instaler spravený. Môže ísť len o rozbaľovací exe....

Právě že Zbyňkův instalátor tvoří zápis do Seznamu nainstalovaných programů a do nabídky Start a tvoří i uninstall informace. Dělají to i některé další instalátory, např. vozidla od Poláků.

Díky za rady. Jen pro opravu, původně jsem to popsal špatně, přemýšlel jsem nad blbostma a pak tady napsal něco jiného :) Problém nastal při instalování, aktualizování a mazání tratě 321, které mám starou verzi doma, nechtěl bych na BP házet špínu :)

Pavlík napsal:
Právě že Zbyňkův instalátor tvoří zápis do Seznamu nainstalovaných programů a do nabídky Start ...
Jenomže tohle je volitelné, stačí zatrhnout "nevytvářet ikony" .
Ale pointa je v tom, že nějaký SW na čištění registrů nesmaže z adresářů například zbytky starých aktivit, které by při nové instalaci MSTS mohly dělat problémy.

Já bych doporučil MSTS nesvěřovat žádnému uninstalleru, ale pěkně si MSTS vyčistil ručně. Kouknu na Routes a ručně smažu, pokud tam něco zůstalo z trati, kterou jsem odinstaloval, Kouknu do comsists a také vše raději přesunu do záloh. Global to samé. Ale na správu aktivit je nejlepší Activity Mover, jen opět consisty si musím promazat ručně, protože víc aktivit může sdílet tentýř consists.

Jelikož jsem celou složku Train simulator smazal a při instalaci si MSTS vytvořilo novou, tak promazávání Routes, Global atd. odpadá, to musí být zbytky někde ve WIN, zkusím Revo uninstaller.

Tak Revo nic nenašel, ale pomocí regeditu jsem našel po odinstalaci v HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Microsoft Games dvě složky: Train simulator a Train simulator tools..smazat?

Pavlík napsal:
Právě že Revo Uninstaller Pro ty zbytky starých aktivit smaže. CCleaner nikoliv.
Jestiže nainstaluju aktivitu tak, že její soubory nakopíruju tam kam patří z nějakého jiného adresáře, tak i ten slavný Revo Uninstaller Pro je v pr...i a nemá co kde mazat.
Vyprdněte se v tomto případě na ty všechny unistalery a používejte obyčejný selský rozum. MSTS nezapisuje svoje knihovny nikam jinam než do svého vlastního adresáře. A vytvoří si klíče v registrech. To je všechno. Smazáním adresáře (X):\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator nebo jeho přejmenováním bezpečně MSTS zlikvidujete z počítače. A pomocí CC Cleaneru potom zlikvidujete i zápisy v registru.

Pokročilý scan a mám trial pro. Z regeditu jsem to tedy smazal, ještě nechám prohledat celý PC, jestli jsem někde nedopatřením nerozbalil např. aktivitu apod.

Miran: ale tohle přesně jsem dělal ( smazání složky Microsoft games a projetí ccleanerem ), tak jak je možné, že po nainstalování čisté hry a jejím spuštění to na mě vyhazuje chybové hlášky Error reading from train database file ... cdc 163-010\cdc 163-010.eng ?

behungry napsal:
Miran: ale tohle přesně jsem dělal ( smazání složky Microsoft games a projetí ccleanerem ), tak jak je možné, že po nainstalování čisté hry a jejím spuštění to na mě vyhazuje chybové hlášky Error reading from train database file ... cdc 163-010\cdc 163-010.eng ?

Čistého MSTS pouze z instalačních CD? To se mi nezdá.

já to nahraju asi na video až jak vypadají ty složky po instalaci a co se stane když hru spustím :D já to taky sám nechápu proč se to děje, hledal jsem všude možně, 2 dny instaluju a mažu v kuse a nic

Máš nainstalovaný Bin? Když to hlásí chybu v engu, tak to tipuju na rozšířenou sekci světel a to bez Binu fungovat nebude.

Mě spíš napadá otázka proč chce MSTS instalované pouze z instalačních CD cdc 163-010\cdc 163-010.eng?

Spíš to svědčí o pochybném původu instalačních cdček.

Podle mě uživatel nainstaloval MSTS a přidal trať 321, jak píše v příspěvku 584. S tím tam dostal i naše lokomotivy, ale Bin tam nemá.

Back
Nahoře