Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
behungry napsal:
...že po nainstalování čisté hry a jejím spuštění to na mě vyhazuje chybové hlášky Error reading from train database file ... cdc 163-010\cdc 163-010.eng ?

Souhlasil bych s Michalem, tak potom to ale není čistá hra, jak píše behungry.

Jinak bych ještě doplnil, že instalace Tratě 321 obsahuje také aktivity, ovšem vozidla si musí uživatel obstarat už sám. Možná že zde bude ten zakopaný pes.

Ta cdc 163-010 byl příklad a instalační CD jsou v pořádku, po první instalaci na můj PC to nic nehlásilo. Instalaci 321 jsem dělal podle návodu, měl jsem první update, pak bin a nakonec trať

Pavlík napsal:
Jinak bych ještě doplnil, že instalace Tratě 321 obsahuje také aktivity, ovšem vozidla si musí uživatel obstarat už sám. Možná že zde bude ten zakopaný pes.

přesně proto jsem taky 321 mazal, chtěl jsem si koupit úplně nové dvd ( mám strašně starou verzi, kterou jsem aktualizoval a pak v tom měl binec ), kde je pár aktivit a trainset k ním a to postupně doplňovat aktivitama a vozidlama, toto ovšem nevysvětluje proč mi po instalaci čisté hry vyhazuje MSTS tyhle hlášky...
po promazání přes regedit chci teď zkusit nainstalovat znova MSTS a uvidíme co se bude dít, jestli to bude v pořádku, napíšu sem, ať to můžem uzavřít :D

Takže: při spuštění hry ( bez binu, updatu, tratí ) jako správce běží v pořádku. Při spuštění "jen tak" opět vyhodí stejné chybové hlášky. Tím pádem asi vyřešeno, předtím to dělalo i při spuštění jako správce. Omlouvám se za ty tři zprávy po sobě.

Dobrý den všem,mám drobný dotaz,při sestavení consistu v editoru a po jejím uložení se mi data ve složce consists neojevila až následně v samotné hře při výběru vozidel ze seznamu neumým si to vysvětlit a druhý problém na to navazující jak si je zobrazit když je budu chtít smazat protože samotné consisti bez dat z trainsetu tam být nemohou,děkuji za jakoukoliv odpověď,s pozdravem medvídek.

Zdravím.

Mám Windows 7 a MSTS vždy jelo normálně, ale zničeho nic nejede ve rozlišením přes celou obrazovku (i když ho změním), ale jen v malém čtverci uprostřed. Snažil jsem se asi 3-4x přeinstalovat MSTS, ale stále to dělá. Nemá někdo radu? Nechci reistalovat winy.

Díky.

Tak si v zástupci MSTS zruš v parametru -vm:w. Bez tohoto zápisu hra v okně není možná. Formátovat kvůli tomu disk mi připadá barbarské .D

A teraz si mu Zbyňek napísal také niečo čo nevylúšti ani do konca budúceho roku.......

Zbyněk Šemora napsal:
Tak si v zástupci MSTS zruš v parametru -vm:w. Bez tohoto zápisu hra v okně není možná. Formátovat kvůli tomu disk mi připadá barbarské .D

Zrovna jdu na isntalaci iAtkos, takže win projde stejně reinstalem (do dualbootu). Ale díky za radu.

Zdravím,
pochopil jsem správně,že si tuto verzi "balení" OS mohu pořídit pro své jedno PC s tím,že je v tomto produktu vše potřebné a nemusím již nic shánět /kupovat/ ... http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008C0V6000155I ?

Předem děkuji za odpovědi.

David

Ale tohle je OEM verze. Tzn. že je prodejná pouze s novým počítačem nebo s komponenty uvedenými v tom malém šedém odstavci v popisu. Jsou ale i tací prodejci kteří ti jí bez problémů prodají...

David Hájek napsal:
Zdravím,
pochopil jsem správně,že si tuto verzi "balení" OS mohu pořídit pro své jedno PC s tím,že je v tomto produktu vše potřebné a nemusím již nic shánět /kupovat/ ... http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008C0V6000155I ?

Předem děkuji za odpovědi.

David

Přesně tak jak tady píše faldicek. Pokud si nekupuješ nový počítač a chtěl bys W7 tak tyhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008C0V6000TEV . Jsou sice dražší ale nejsou svázány s žádným HW. To do budoucna znamená že pokud si pořídíš nové železo tak tuto verzi můžeš bez problémů nainstalovat na cokoliv a neporušuješ nic. Pochopitelně pokud bys starý počítač prodal musíš z něj tuto instalaci smazat. V případě OEM licence zaniká v podstatě likvidací hardware, protože ji nemůžeš přenést jinam. To že to jde, je snad libovůlí MS, kdy ti dovolí několikanásobnou aktivaci OEM na jiný stroj, samozřejmě za předpokladu že tato licence bude jediná funkční. Ono to má něco do souvislosti s haváriemi HW (vyhořelé desky atd..) ale tuto praxi může MS kdykoliv utnout.

Miran napsal:
Přesně tak jak tady píše faldicek. Pokud si nekupuješ nový počítač a chtěl bys W7 tak tyhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008C0V6000TEV . Jsou sice dražší ale nejsou svázány s žádným HW. To do budoucna znamená že pokud si pořídíš nové železo tak tuto verzi můžeš bez problémů nainstalovat na cokoliv a neporušuješ nic. Pochopitelně pokud bys starý počítač prodal musíš z něj tuto instalaci smazat. V případě OEM licence zaniká v podstatě likvidací hardware, protože ji nemůžeš přenést jinam. To že to jde, je snad libovůlí MS, kdy ti dovolí několikanásobnou aktivaci OEM na jiný stroj, samozřejmě za předpokladu že tato licence bude jediná funkční. Ono to má něco do souvislosti s haváriemi HW (vyhořelé desky atd..)

Zdravím,
v úmyslu mám poskládání si nového "stroje",takže mám zato,že je třeba šetřit na verzi bez onoho "OEM". :rolleyes:

Děkuji za vysvětlení.

David

Ne, pokud si poskládáš sám nový stroj a ona objednávka HW bude od jednoho dodavatele a bude obsahovat ony HW komponenty podstatné pro chod počítače (MB, GK. zdroj, HDD skříň) tak samozřejmě máš nárok na onu OEM licenci, a taky ji dostaneš. Pouze musí být uvedena jako položka na společné faktuře za HW. Jen nebudeš mít podporu přímo od MS, neboť jsi se stal "sestavovatelem" a veškeré problémy si musíš vyřešit sám.

Miran napsal:
Ne, pokud si poskládáš sám nový stroj a ona objednávka HW bude od jednoho dodavatele a bude obsahovat ony HW komponenty podstatné pro chod počítače (MB, GK. zdroj, HDD skříň) tak samozřejmě máš nárok na onu OEM licenci, a taky ji dostaneš. Pouze musí být uvedena jako položka na společné faktuře za HW. Jen nebudeš mít podporu přímo od MS, neboť jsi se stal "sestavovatelem" a veškeré problémy si musíš vyřešit sám.

Hmm,tak to je jiná. Děkuji.
Pak už tedy jen čekat,jaké že "problémy" ony sedmičky přinesou. :rolleyes:

David

Naposled editoval moderátor:
Takmer žiadne. Nepoznáš rozdiel. Vlastne spoznáš. Všetko ti pobeží lepšie....stabilnejšie. Možno bude len zopár starších programov, ktoré už pod 7 nepôjdu, ale už sa dajú nájsť pomerne dobré alternatívy.

Miran napsal:
... To že to jde, je snad libovůlí MS, kdy ti dovolí několikanásobnou aktivaci OEM na jiný stroj, samozřejmě za předpokladu že tato licence bude jediná funkční. Ono to má něco do souvislosti s haváriemi HW (vyhořelé desky atd..) ale tuto praxi může MS kdykoliv utnout.

Mirane, ono to tak už dosť dlho nefunguje - okamžite, jak vymeníš MB za iný typ, napr. Intel 945 za Intel H57 už si OEM nezaktivuješ, pretože si vymenil podstatný hardware, to jest základnú dosku, ku ktorému je licencia OEM viazaná. Pokiaľ je železo v záruke, môžeš požiadať o nový COA štítok ( nálepku s kódom ) pokiaľ to je už po záruke, máš smolu alebo použiješ naprosto identickú dosku toho istého výrobcu a vtedy sa zvyčajne aktivácia na nové železo podarí, ovšem kto by si upgradoval i945 na i945 ?
Ono ani neni čo špekulovať - dnes nové železo s Win 7, zajtra - pozajtra už bude v kurze Win 8 a po nejakom čase zostarne aj to - takže na nové železo nový OEM systém a keď bude človek meniť o 3 - 5 rokov comp, tak či tak bude nútený použiť aktuálny OS.
Win XP prežili takto dlho len preto, že sa nepodarila Vista, inak by boli tiež už dávno v zabudnutí podobne ako dnes W98 čí W2000.

Back
Nahoře