Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
S tou OEM mám tyto zkušenosti.
Do práce jsem si kupoval nový počítač v roce 2003 s XP Home. Po třech letech mi bouchla základní deska, koupil jsem si novou a bez problémů systém reinstaloval. V roce 2006 jsem si kupoval počítač domů (blbá doba na koupi počítače). Před koncem záruky mi také odešla základní deska. Reklamoval jsem a poslali mi stejnou novou. Systém fungoval a pozdější reinstal s aktivací také. Pak byla legalizační akce do konce roku (z hlavy nevím, který to byl) si koupit OEM verzi i na starší počítač, tak jsem si dokoupil Visty Ultimate, které tam používám dodnes a nedělají žádné problémy. A na starší počítač v rámci akce jsem koupil Visty Home, jenomže o ně jsem přišel, když mi bouchla základní deska, sehnal jsem jinou a netušil, že tohle už aktivovat nelze. Pak jsem zjistil, že problémy PC nebyly v desce, ale v ramkách, tak jsem zkusil dát původní desku zpět, ale Visty už byly odmítnuty, že licenční číslo používá někdo jiný. Možná si ho někdo vygeneroval nebo se zablokovalo, když jsem zkoušel aktivaci na jiné základní desce.
A stejné je to i s MS Office. K notebooku a jmenovanému počítači mám OEM 2003 a také je to vázáno k základní desce. Prohodit licenční čísla nelze.
V práci mám asi rok poskládanou novější sestavu a kupoval jsem na to legalizační sadu XP, která po aktivaci je jako OEM.

Jinak sice potvrzuji, že na Sedmičkách vše šlape lépe, ale na XP nedám dopustit. V práci a notebook jedině XP. Potřebuji to mít propojené přes VNC server. Klasická vzdálená plocha mi rozhazovala ikony, možná to neumím, ale dál jsem to neřešil. A vypalování DVD. V Sedmičkách jsem nenašel adekvátní aplikaci k NERO 6. Koupil jsem si NERO 10 do sedmiček a nevyhovuje, dal jsem to pryč. Nikde jsem nenašel volbu kolik chci kopií, rychlost vypalování, uložit projekt, vypálit obraz disku. Možná to tam někde je, ale já to nenašel. A takových věcí je víc, které běží jen v XP. Proto je dobré se jich nezbavovat a starší PC zbrkle nevyhazovat.

Zbyněk Šemora napsal:
...
A takových věcí je víc, které běží jen v XP. Proto je dobré se jich nezbavovat a starší PC zbrkle nevyhazovat.

Zdravím,
no,musím přiznat,že se těch sedmiček a de facto i jakýchkoli jiných-novějších OS než jsou XP docela "bojím". O 64-bitové verzi čehokoli ani nepíši.
Jako stará "konzerva" jsem si už zvykl na to,že textury dělám v jedenáct let starých programech,přivykl zvukovce /jejímu SW/ SoundBlaster 5.1 z roku 2002 a na učení se práce v "moderních" grafických editorech apod. moc volných buněk už nemám.
Ale beru,že vývoj jde vpřed a kdo si chce zajezdit či něco tvořit pro RW,musí toho hodně obětovat.;)

Co se týče těch "sedmiček",budu asi šporovat na tu verzi,která není vázána na daný HW. Přeci jen,za několik let se může něco v PC měnit a nerad bych byl u verze OEM závislý na rozhodnutí MS zda mi její instalaci povolí i na stroj s jiným HW.

David

Sedmiciek sa neboj, ani tych 64 bit. Tiez som taky, ze pouzivam stary zoner z nejakeho casopisu, rok ani nepamatam a bezi. Popravde, zatial som nenasiel aplikaciu, ktora by som nerozbehal pod W7 64bit. Akurat prve dva tyzdne som nadaval, nez si clovek zvykne:D

Hekl338 napsal:
... Popravde, zatial som nenasiel aplikaciu, ktora by som nerozbehal pod W7 64bit ...

Napríklad Autocad musí mať špeci verziu pre Win7, ani 3ds max 5.1 mi nešiel pod W7/64, musel som prejsť na vyššiu verziu ...

Zbyněk Šemora napsal:
Hekl338 napsal:
... zatial som nenasiel aplikaciu, ktora by som nerozbehal pod W7 64bit. Akurat prve dva tyzdne som nadaval, nez si clovek zvykne:D
Rozběhej mi NERO 6 nebo vnc-4_1_2-x86_win32.exe budu Ti vděčný :D
Rozběhej mi programy v TurboPascalu psané pro DOS a I80286 a starší procesory pod W95/98 a to nemluvím o W7 a taky ti budu vděčný... ;););)
Bohužel pokrok nezastavíš.....

Zbyněk Šemora napsal:
Hekl338 napsal:
... zatial som nenasiel aplikaciu, ktora by som nerozbehal pod W7 64bit. Akurat prve dva tyzdne som nadaval, nez si clovek zvykne:D

Tak si dej NERO 8 nebo vyšší a určitě to půjde.

Matýsek napsal:

Minimálne 98 % ľudí vo Win7 Nero celkom určite k ničomu nepotrebuje, Win 7 napáli súbory na disk aj bez zbytočného balastného softu. A ten, kto potrebuje špecializovaný napalovací soft tomu je Nero k ničemu :D

Matýsek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Hekl338 napsal:

Vždyť příspěvěk zpět píšu, že jsem si koupil Nero 10 a vyhodil jsem ho, protože bylo k ničemu. Nenašel jsem tam volby, jak jsem byl zvyklý, načíst projekt a zvolit počet koipií, jako je v NERO 6 To co mi nabízí k vypalování umí i Windows. Ale psal jsem, že jsem možná málo hledal. Zajímalo mě to jen informativně.

Miran napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Hekl338 napsal:
Rozběhej mi programy v TurboPascalu psané pro DOS a I80286 a starší procesory pod W95/98 a to nemluvím o W7 a taky ti budu vděčný... ;););)
Bohužel pokrok nezastavíš.....

Tak misto VNC pouzivame na win7-64 UltraVNC ve verzi UltraVNC_1.0.8.2_x64 a beha bez problemu.

Programy v turbopackalu pouzivajici unitu CRT se daly opravit. Tusim, ze tppatch.exe se jmenovala utilitka na opravu. (treba tady??? http://www.volny.cz/pavel.toth/pn/patch.htm )

Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Hekl338 napsal:

Vždyť příspěvěk zpět píšu, že jsem si koupil Nero 10 a vyhodil jsem ho, protože bylo k ničemu. Nenašel jsem tam volby, jak jsem byl zvyklý, načíst projekt a zvolit počet koipií, jako je v NERO 6 To co mi nabízí k vypalování umí i Windows. Ale psal jsem, že jsem možná málo hledal. Zajímalo mě to jen informativně.

Zkus prográmek Ashampoo Burning Studio, já jsem s ním spokojený...

Tak samozřejmě, že i v Neru 10 a novějším jsou ty volby, co Zbyňkovi chybí. Jen je potřeba je najít. Rrozhraní se od té doby šestkové verze změnilo.

Pavlík napsal:
Tak samozřejmě, že i v Neru 10 a novějším jsou ty volby, co Zbyňkovi chybí. Jen je potřeba je najít. Rrozhraní se od té doby šestkové verze změnilo.
Tak poraď. Zajímá mne to. Já mám nějakou oškubanou základní verzi, ale co je zamčené je mimo oblast mých zájmů. I NEro 6 jsem měl oškubané s koupí vypalovačky.
Udělej obrázky, kde to je a možná mne to pak zapálí :D Hold dělám moc věcí najednou a pak nezvládám proniknout do hloubky. :D
A dá se nastavit i rychlost vypalování ? Nebo jsou nějaké modernější technologie, kde už tohle není třeba a kvalita je vždy konstantní. Když například zkusím vypalovat 16x, tak už je na medii vidět, že je to jen trochu šmrncnuté proti 8x či 4x, když vypaluji v NEro 6

Zbyňku, já mám full verzi Nera 11 a takto tě můžu navést. Pošlu sem později pár screenů. Zatím nejsem u sebe na PC. Pokud bude problém v té osekané verzi, tak to zjistíme záhy. Nero 10 se od 11 moc neliší.

Mě běží bez problémů Nero 7 v plné verzi a vyšší verze nejsou k vypalování zapotřebí.Anebo použít free verzi Ashampoo Burning Studio a je po problémech.

Práve som to objavil - je to free, ovláda sa to jednoducho, má to všetko potrebné, NERO letí z PC von ...

http://www.burnaware.com/downloads.html

faldicek napsal:
On má podle mě problém v tom, že má obraz ve formátu 4:3, tzn. že na bocích má černé pruhy. Je to tak?

No 4:3 ne. Spíš ještě 2x menší. Prostě malý čtvereček uprostřed.

chtel bych vas poprosit o radu co s timhle:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.uloziste.net/thumb/4f534f1687239/msts.jpg

mam notas asus s intel core i7,ram 6GB a grafiku GT555 s win7
zkousel jsem nastavit uz kde co,ale porad se nemuzu zbavit toho "efektu" v kolejich.

http://www.uloziste.net/thumb/4f534f1687239/msts.jpg

omlouvam se tohle je spravny obrazek

Ten "efekt" v kolejích není chyba, ale "vlastnost" MSTS. Podobné artefakty obdržíš i při jízdě v noci, a to nezávisle na ročním období. Příčina problému je v zobrazení odrazu světla na jednotlivých částech trati. Ač se ti to zdá neuvěřitelné, model celkové trati se skládá z těchto kousků samostaných modelů. A každý je "osvětlován" a počítán samostatně.

Toto nieje problém nastavenia a pod, ale tieto výhybky majú inú zimnú textúru ako koľaje. To je vše :-)

Back
Nahoře