Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
To nebulus:
aj tak možno. Tady je to jasné a máš pravdu. Ale něco podobné se děje i na širé trati zejména v zimní noci. A to je ten případ o kterém hovořím.

Miran: Áno, ono niekedy aj podľa nastavenia svetiel mašiny to blbne aj v letnej noci, kedy sa osvetľujú postupne pásy koľají a neprirodzene to svetlo poskakuje a pod.

Heuréka. Objavil som !!!
Práve som úspešne vtlačil svoj starý dobrý 3ds max 5.1 do 64 bitových Win 7, takže mám v PC hneď dva maxy - 8-čku v 64 bitoch a k tomu ako bonus funkčnú 5.1-ku - fungujú oba súčane :D

Ostáva podotknúť, že to beží na tejto zostave: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/991&pid=134792#pid134792

Naposled editoval moderátor:
ahoj všem,tak se s vámi všemi podělím o zkušenosti s msts na windows 7,prvně upozorním že msts instalováno podle tzv desatero.
Má sestava je procesor Intel core 2 duo e8400-3Ghz,2GB RAM DDR2 CORSAIR 800Mhz,grafická karta Ati Radeon 5770 GDDR5 1GB Ram a vše na Windows 7 ultimate 64bit v.7600-MSTS katastrofa na teto sestave když stojím mám fps 15,rozjedu se fps 10-13 po chvily se to totálně zaseká a fps 5-7,zkoušel sem stanici Česká Třebová,nevím čím by to mohlo být:roll:

Nejakými blbými ochrannými aplikáciami samotnej sedmičky. (kontrola používatelských kont a podobne vylomeniny Billa debila) Ja mám Win7 64 bit a MSTS šlape ako hodinky.

no to ano,šak sem přešel protože budu vylepšovat,respektivě budou 4gb ram,otázka je zda se to rozjede(msts)tak jak by mělo

No tak to samozřejmě ano,už sem je objednal 4gb 1066mhz,spíš jde o to o kolik se to zlepší,na xp sem měl fps 30-40(po nahrátí uložené pozice i 60-časem se to prostě nějáko zaseklo,ale fps byla stále 30-40)v aktivitách to samé,tak sem zvědav

Ja som si nainštaloval MSTS do notebooku ASUS kt. mi bol odporučený ako "herný". Na obale od MSTS sa písalo že verzia nie je pre windows 7. Ale po inštalácií mi všetko išlo ako malo i zatiaľ zo základnými vlakmi. Len ked som pripojil sieťový adaptér tak obrazovka ostala úplne čierna a z msts išiel len zvuk. Po opätovnom odpojení sieťového adaptéra som znova mohol riadiť vlak. Ale batéria mi nedovolila aj tak hrať a tak som znova zapojil sieťový adaptér. Zopakovala sa vyššie spomínaná situácia. Neviem čím to bolo spôsobené ale ja som to riešil zatvorením notebooku na 20 - 30 sekúnd. Po otvorení a prihlásení som mohol znova hrať. [/i]

DJBacky napsal:
Ja som si nainštaloval MSTS do notebooku ASUS kt. mi bol odporučený ako "herný".

Sorry za zmätok zle som stlačil namiesto pozrieť , odoslať. Nič to , ale ASUS ako herný notebook. Choď tam kde ti to doporučili a nakop toho dotyčného do gulečníka.

Edit Edie: Opraveno.

ASUS akoby išiel svojou cestou - na všetko je nutné použiť ich ovládače. Odporúčam stiahnuť z ich stránky najnovšie ovládače a možno to rozchodíš. Sám mám od ASUSu síce nie notebook, ale motherboard a grafiku, dá sa všetko rozchodiť, len bohužiaľ chce to trochu bádania ...:roll:

PS: "herný notebook" - také niečo existuje :?::)

orlov napsal:
... PS: "herný notebook" - také niečo existuje :?::)

Dobrý obchodník predá aj mŕtvemu z ucha :D
Ináč ano, existujú aj notebooky, ktoré znesú značnú záťaž jak na CPU, tak aj na grafiku a diskové operácie bez toho, aby sa nejako zvlášť prehrievali alebo bez toho, aby to malo nežiaduce účinky na výkon a životnosť noťasu, ale taký sotvakto má, pretože tam sa pohybujeme u ceny vysoko cez 1000 - 1500 €.
Už vidím, ako si taký noťas niekto v Alze kupuje :D:D:D
Tři vejce do skla to istia - čím lacnejší, tým lepší. Hlavne nech má "grafiku" :D

Takto nejako vyzerá 3ds max vo virtuálnom prostredí Windows XP vo Windows 7 x64:

21af09b87f323b0ad544ff4305a027eb.jpg

Aký to má význam? Môžem mať spustené dve inštancie 3ds max súčasne na jednom PC, môžem mať spustené súčasne v reálnom čase na 1 PC Win XP. Win7, Linux bez toho, aby som musel použiť multiboot, veľmi jednoducho vyzálohujem a obnovím pokajdené Wokná s nainštalovanými 3ds max a pod. Ešte ostáva vyskúšať MSTS vo virtuálnom prostredí, ale to si nechám na výkonnejší PC, ktorý momentálne zahníva ( rozumej nútene odpočíva ) pod stolom.
Aktuálna konfigurácia predmetného PC:
Procesor Intel G860 2x3 GHz ( Sandy Creek ), základná doska Intel H67BL, Pamäť 8 GB DDR3 Kingston, grafika zdielaná Intel HD Graphics, disky: SSD 60 GB Intel 330 na systém, 250 GB WD 7200 rpm na programy a dáta, 160 GB Hitachi 7200 rpm na dáta. Primárne určenie predmetného PC je Office a Webdesign, ale bohate stačí aj na 3ds max a MSTS.
Kto má hlboko do vrecka, kľudne mu môžem PC na báze procesorov rady Intel Dual Core G6xx alebo G8xx odporučiť, v spojení s doskami Intel H61, H67 či H77 získa primerane výkonný PC vhodný nielen pre MSTS

Zdravím,
nemáte někdo níže uvedenou zkušenost se spouštěním (či spíše nespouštěním) Shape Viewer-u pod Win 7 ... ?

ac5e95396aece4b35666c9893ca12949.jpg

Jestliže ano, poprosil bych o návrh řešení.:rolleyes:

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
nemáte někdo níže uvedenou zkušenost se spouštěním (či spíše nespouštěním) Shape Viewer-u pod Win 7 ... ?
.... Jestliže ano, poprosil bych o návrh řešení ...

Zopár obligátnych otázok: Kam si to inštaloval? Inštaloval si to ako správca? Spúšťaš to ako správca? O akú verziu Sviewera ide?

Mne to robilo to isté, ale už si nepamätám prečo. Včil to chodí tak, ako to chodiť má.

Co si pamatuji, instalováno i spouštěno jako správce. Verze 1.5 a umístěno zde ...

c55ea1f943ba61934fe53d28655f7cab.jpg

Ještě prubnu instalaci verze 2.2.

David

David Hájek napsal:
... Ještě prubnu instalaci verze 2.2.

No ja naozaj bežím na verzii od 2.0 vyššie, kuknem ktorú konkrétne, keď budem na Win7 počítači, Terazky som na XP :D

Takže upresnenie, vo Win 7 bežím na verzii 2.2.37 a šlape bez problémov.

Back
Nahoře