Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku

Tax

Moderátor
Správce
Microsoft uvolnil betaverziu Windows 7 - najvyšší čas vyskúšať to aj s MSTS. Až je pravda, čo Microsoft zamýšla, Windows 7 by mali byť menej náročné na HW ( CPU 1 GHz, 1 GB RAM )... Zároveň by mali zmiznúť aj nedostatky, ktoré urobili z Visty nepopulárny OS.
Ja to zamýšlam vyskúšať na P4/2400/533 s 1 GB DDR - o výsledky a dojmy - až nejaké budú - sa rád podelím. Očakávam tu aj vaše postrehy a názory. Uvedenie Windows 7 na trh - rok 2010 - je takmer za dverami.

Pokiaľ čítate tento text, tak to je z PC s nainštalovanými Windows 7 Ultimate.
Betaverziu tohoto nového OS som napchal do postaršieho PC P4/2400/533 s 512 MB DDRa NVidia GF MX400 s 64 MB.
Inštalácia prebehla bez zvláštnych ťažkostí cca za 40 minút, systém našiel všetky potrebné ovládače s výnimkou zvukovej karty. Po nainštalovaní dvoch SW, ktoré priemerný úžívateľ potrebuje, antivírus NOD 32 + súborový manažér Total Commander a nainštalovaní zvukovej karty - ak sa podarí - pokračujem inštaláciou MSTS. Takmer by som zabudol - RAM som radšej doplnil na doporučený 1 GB. Snáď zajtra vložím prvé screeny s MSTS

Mám je taky, nainstalovány, zprovozněny. Žádný simulátor ani jiný podobný žrout tam zatím nemám, ale uvádí se, že na nadupané mašině s quad procesorem znamenají až 40% nárůst výkonu. Prý se konečně povedlo implementovat fungující podporu více jader.
http://orbxsystems.com/forums/index.php?topic=8247.0

Nuž ja tam simulátor mám, zatiaľ sa nerozbehol, tak pomaly skúšam, keď dovolí čas ...
Z toho, čo som doteraz videl a vyskúšal, chová sa to badateľne lepšie, než Visty na porovnateľných alebo mierne výkonnejších PC. Ako prvé som vyrazil prostredie Aero a mašina šlape takmer tak, ako keby v nej boli XP. Ak bude čas, pokračujem s laborovaním.
Až bude uskutočnené to, čo Microsoft zamýšlal, bude z toho nádejný operačný systém, aj napriek značnej grafickej podobe s Vistou.

jo, všim jsem si, že je to pěkně svižný, neotravuje tolik UAC, či jak se to jmenuje. Hehe, vistám to podobný je, takže současné Visty beru jako alfa verzi :D

Vyzkoušel jsem verzi 7068 a vše jede v pohodě.Zatím na dvoujádru se 4GB RAM jsem nepozoroval nějaké pomalé načítání,jede to svižně,rychleji než na XP.Otestuji 321 a uvidím,jestli budou velké rozdíly mezi Win 7 a XP.Na defaultních tratích jede jako vystřelené z praku. :D

Ahoj, máte tedy nějak vyzkoušeno jak ve Windows 7 šlape simulátor s tratí BP nebo 321?

A šlapalo by to i na 512MB RAM a jednojádrovém procesoru Athlon 1,2 GHz? Samozřejmě vypnout grafické rozhraní Aero. A jak by se asi choval systém jako takový? Myslím prohlížení internetu a sem tam nějaký ten filmeček.
Grafickou kartu mám NVidia GeForce6200 s 128 MB RAM vlastní paměti a HDD připojený před IDE PATA 133.

Mám staženou verzi 7100 a zítra ji nainstaluji a pak uvidím,v předešlé verzi nešla přidat žádná trať.
RAM 512MB je na hranici spustitelnosti,doporučuje se nejméně 1GB,nejlépe 4GB a více (pokud to základní deska umožňuje).Výkon procesoru není až tak důležitý pro prohlížení souborů na internetu.Filmeček - to už záleží na rozlišení a věř,že při FH se procesor pěkně zapotí.V rozlišení běžného DVD by jsi neměl pozorovat nějaké problémy,záleží také na kodování,pokud je film něčím kodován,např.H.264 je dost náročný na výpočetní výkon.:D

Můžu potvrdit funkčnost,mám win 7 7100 RC1 a MSTS jede ok na Intel Celeron 1,86 GHz, 2GB RAM ATI XPRESS 1100.Mám to spuštěný v okně a jede to bez problémů,takže Microsoft asi opravdu zapracoval a snaží se vylepšit si image po zpackaném Windows Vista

Takže první zkušenosti s verzí 7100 SK (slovenská verze).Msts se v pohodě nainstaloval,zkušebně projeté některé trati.Pak instalce češtiny,update na verzi 1.2 a instalace Bin 1.7.05220.Všechno v pohodě,výmaz celého trainsetu a consist,nakopírování vozidel z msts pod XP.Vše funguje,nakopírování Doukolejky a 090 do Routes.První zrada - ani jedna z tratí není vidět v seznamu nainstalovaných tratí.Smazání obou tratí,nová instalace JZD a Dvoukolejky.A opět to samé - jsou vidět pouze defaultní trati.Tak se ptám - tuší někdo,kde je ta zrada,když pod XP jsou trati normálně vidět?Pak jsem zkusil Train.exe spustit v modu kompatibility s XP.A zase to samé - trainset v pohodě,trati pouze defaultní.Je chyba mezi klávesnicí a židlí či si ze mě dělá msts dobrý den? :(

Zkoušel jsi to spouštět s oprávněním administrátora? Je to nutné nastavit v zástupci train.exe.

Jistě,W7 se spouští nativně s právy usera a když chci nainstalovat nějaký program či jej spustit,musím povolit spuštění pod právy admina.Podle mě je chyba někde jinde,proč Trainset zobrazí všechno,co v něm je,ale Routes ne? Trainset není vyšší složka než Routes,tak se musí spustit stejně.

Petře a zkoušel jsi porovnat vlastnosti adresářů defaultních tratí s tratěmi doinstalovanými - a pokud půjdeš ještě hlouběji, tak se zkusit podívat do tratí na trk soubor? Ten je důležitý na to, aby byly tratě v MSTS vidět ( pokud je v daném adresáři tratě - možná má nastaveny vlastnosti hidden) - tak zkus hledat tam.

Rozhodně musí být v paths adresáři tratě alespoň jeden path, ale nepředpokládám, že by to někdo mazal.

ahoj lidi. Moje zkošenos je taková, zkoušel jsem spouštění zástupce zkopírovaného z instalace v XP do win7 bez instalace ve win7 vše jde v pohodě když odmyslím uložení nastavení. Skusil bych se zaměřit na příslušný tsection.dat v globalu. Dále v adresáři tratě soubor .trk s hlavními inf o trati a nesmíš zapomenout alespoň na jednu aktivitu v trati. Druhá věc, nepoužíval si třeba předtím Train store, že by tam zůstaly zapomenzty soubory?

No, to že by Petr při svých zkušenostech zapomněl prohodit degaultní global za nějaký jiný, bych nepředpokládal. Co se týče té nutné aktivity v trati, to je jen tradovaná pověra. Když trať stavím a zkouším, nemám tam žádnou aktivitu a trať bez problémů funguje.

Jirko, pověra to není, ale je to fakt.

1) Start trati přímo v MSTS - stačí jenom vytvořené paths
2) Start trati v režimu průzkum z Trainstore - zde MUSÍŠ MÍT vytvořenu alespoň jednu regulerní aktivitu, protože TrainStore ji pak natáhne do MSTS při startu Průzkumu.

A tyto 2 věci se právě pletou.

No tak jsem zase chytřejší, ale takové vymoženosti jako je RR a Trainstore a další nepoužívám a má to taky něco do sebe. Neřeším prakticky žádné potíže - snad jen Vrbamovu trať ČSD se mi nepodařilo rozchodit.

Martens napsal:
Petře a zkoušel jsi porovnat vlastnosti adresářů defaultních tratí s tratěmi doinstalovanými - a pokud půjdeš ještě hlouběji, tak se zkusit podívat do tratí na trk soubor? Ten je důležitý na to, aby byly tratě v MSTS vidět ( pokud je v daném adresáři tratě - možná má nastaveny vlastnosti hidden) - tak zkus hledat tam.
Vidíš Martensi,tohle mě vůbec nenapadlo kontrolovat,protože pod XP s tímhle nikdy problémy nebyly... :eek:
ad mmouka - pokud by byl problém s globalem,tak msts nikdy nenastartuje,končí pádem bez hlášky,to už mám léta odzkoušeno.Trainstore jsem nikdy neměl nainstalovaný,ačkoliv ho mám stažený pro strýčka Příhodu.
Po přečtení všech předcházejích příspěvků se podívám na soubory *trk.Co se týče paths,tak jsem nejdříve zkopíroval celé trati pod XP,kde je všechno funkční a přece se nic navíc v Routes nezobrazilo.Tak se zaměřím přímo na vlastnosti souboru,třeba tam bude zakopaný pes.Dám vědět,jak to dopadlo.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře