Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
To baresm
máš-li široký monitor je to správně, MSTS používá zobrazení 4:3, monitor je 16:10. Pokud to chceš mít roztažené použij jiné nastavení ovladače monitoru zpravidla zapnout převzorkování podle monitoru. Nastavení monitoru si najdi v FAQ, ale tam se řeší právě opačný problém, nicméně tam je popsáno kam se leze v různých GK (Nvidia, ATI)

Nazdar,

Měl jsme stejný problém jako Kuba a podařilo se mi jej zdárně vyřešit, tak napíši jak jsem na to šel, aby to případně mohlo pomoci někomu s podobným problémem...

Při spuštění AE se mi nezobrazovali koleje a návěstidla. Mám grafiku ATI a používám Catalyst control center. V 3D nastavení jsem nastavil první kolonku ( SMOOTHVISION: Vyhlazování) na řízené aplikací a hle koleje a návěstidla jdou vidět. Tohle pomohlo mě i Kubovi, možná to nebude fungovat všem, tak se pohrabte v tom nastavení 3D a snad to nějak půjde.

Snad jsem to popsal dost srozumitelně, každopádně víte kde psat případné dotazy;)

Já jsem zkusil laborovat ve Vistách a nejprve jsem vše povypínal, koleje v editoru naběhly, tak jsem zkusil vše dát do původního vlastního nastavení a fungovalo to také. Jenomže to byl nějaký šum, po druhém restartování, kdy jsem zkusil nadefinovat to samé i u jiném příhlášení, tak jsem zjistil, že opravdu tahle volba musí být vždy takto, jako je na obrázku a až teprve vidím koleje a návěstidla. Jak píše Kulice.
c25f75637c0af370e17adbfc2444e5c8.jpg

Naposled editoval moderátor:
Měl bych dotaz, mám W7 a chtěl jsem si nainstalovat XP mode. Tak jsem nainstaloval Virtual PC 2007, pak XP mode, a v jeho složce jsem našel soubor tutorial. Tak jsem ho otevřel, a byl tam postup na "aktivaci" XP modu, která vycházela spuštěním z nabídky Start, ale v tom je u mě problém, že já Virtual PC ve Startu nemám. Nevěděl by někdo, co s tím? Díky

To Edie
a jakou máš verzi W7? Na Home Premium to nedostaneš, a pokud chceš na tom XP Mode provozovat MSTS, tak asi dopadneš jako já. Všechny pokusy to rozběhnout selhaly a tak jsem to vzdal. Jinak já jsem se spuštěním XP modu neměl žádné problémy, vše fungovalo jak má. Restartoval jsi počitadlo po instalaci Virtual PC? Mám takový dojem že to bylo nutné.
A ještě jeden postřeh co se týká W7 a MSTS. Tady se doporučovalo spouštět v módu kompatibility s WXP sp3. V mém případě (W7 Ultimate 64 bit) se to ukázalo jako blbost, nejlepší výsledky byly bez jakékoiv kompatibility, pouze spouštět jako správce a všechno chodí jak má. Parametry při startu stejné jako v WXP tedy -mem:1024. Je zajímavé že RE se u českých tratí BP i 321 rozbíhal s FPS 2-3 ale po chvíli pohybování s kamerou se najednou rozběhl na cca 30 FPS. Přičítal jsem to velikosti tratí, ale z omylu jsem byl vyveden při spuštění rozpracované trati 036 která je proti BP i 321 nepatrná ale toto chování se projevilo i zde. Že by to bylo použitým kolejivem? Asi ano a nezáleží na tom zda je to kolejivo BP nebo Xtrack, defaultní trati nedělají žádný problém. Má ještě někdo podobné zkušenosti?

Mirane, Pokud máš aktuální BP, tak to musí v editorech šlapat jak hodiny, protože v místě načtení je nechráněný přejezd a je tam osazený zvukový sloup. To je podmínka, aby se v editoru dalo hýbat. Pokud máš jiný vstup, tak si tam zvukový sloup umísti a pojede to jako hodiny. Já to zkoušel o víkendu na Vistách a MSTS už zde funguje plnohodnotně. Samozřejmě plus nastavení v grafice viz obrázek výše.

Ahoj Mirane,
PC jsem nerestartoval, to bude možná ono...jinak moje verze je jako ta Tvá. Zítra se na to podívám ještě jednou, dnes se musím učit na zápočtovou z matiky :(.

Tak jak jsem si myslel, že jsem všechny problémy 7 přešel a ono to tak není... Narazil jsem na další problém a nevím jak z něj. Trať 250 i Luhačovice šlapou jako hodinky... Ale 321, 180 dělá problémy, při spouštění MSTS mi celkem na dlouho zamrzne po uvodním obrázku černá obrazovka... Pak následuje klasický výběr aktivity a po výběru znova zamrznutí hned při nahrávání trati do paměti počítače ( tuto hlášku normálně ani nevidím, většinou je to hned) a pak při aktivitě se to šíleně seká, i panáček co jde po nastupišti nejde plynule... Nevědil by mi někdo poradit, v čem by mohl být problém??

Já si xp mod také instaloval a ve startu je windows Virtual PC, a co když to zadáš do vyhledávání ve stratu, najde to?

Edie, můžeš mi vysvětlit proč tam cpeš Virtual PC 2007?
Jdi na tento odkaz:
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx
a postupuj přesně podle toho co je tam napsáno! A musí to vyjít na první pokus.
Jo a ještě něco, tvúj hardware musí podporovat virtualizaci. Zjstíš to nástrojem uvedeným tamtéž v kroku 2.

Mirane, mile rád ti to vysvětlím. Zde psali, že nejdřív mám sáthnout a nainstalovat Virtual PC, tak jsem myslel že MVPC 2007.

No a je to jasný na tom tvém odkazu to popisujou blbě a přesně obráceně. Postupuj podle toho co píše MS na stránce s downloadem. a bude to OK

Nezkoušel jsem MSTS ještě.....zkusím po pondělí, teď se musím učit na další zápočtovou písemku (Základy algoritmizace), a vím, že bych se neučil a pařil MSTS.

Nazdárek,

Dnes jsem si koupil nový notebook bez Os a chci si tam nainstalovat Win 7 a chtěl jsem se zeptat jest-li mi na těchto parametrech poběží MSTS z Tratí 321 a BP.

Procesor: 1,73 GHz
Ram: 1 GB
Grafická karta: Intel Mobile 965 s 64 MB ( vím grafika je slabá, ale co jsem se ptal tak by na to až takový vliv mít neměla a ještě jsem se chtěl zeptat jest-li někdo neví o nějakém programu na zvýšení výkonu grafické karty Intel.)
Předem děkuji za kladné odpovědi Jano

Edie napsal:
Podle mě, je tohle na 7 vražda. Poukej radši po XP.
Mno kámoš má ten samej notebook co já a koupil ho už přímo z Win 7 Home Premium CZ 32-bit a jede mu vše v pohodě, dokonce i nějaké nové hry. Ale nevím jest-li se to popere z MSTS mám ještě stolní PC s těmito parametri a tak se to sem tam kousne :-)

Procesor: 1,60
RAM: 512MB
Grafika: ATI Radeon 9520

Back
Nahoře