Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
No mne trať 321 ako som už písal v takých Košiciach išla na FPS 1-3 na Windows 7 a to mám Procesor Intel Core 2 Duo T 6400 2.0 GHz, 4 GB RAM a grafika Ati Radeon HD 3450 s 256 MB vlastnej pamäte a bolo to nehrateľné.
Po preinštalácii na XP na rovnakých miestach FPS okolo 20-25 takže ostávam verný XP aj keď mi teraz 32-bitová verzia rozoznáva len 3 GB RAM

3michal napsal:
No mne trať 321 ako som už písal v takých Košiciach išla na FPS 1-3 na Windows 7 a to mám Procesor Intel Core 2 Duo T 6400 2.0 GHz, 4 GB RAM a grafika Ati Radeon HD 3450 s 256 MB vlastnej pamäte a bolo to nehrateľné.
Po preinštalácii na XP na rovnakých miestach FPS okolo 20-25 takže ostávam verný XP aj keď mi teraz 32-bitová verzia rozoznáva len 3 GB RAM

Mno jo, ty máš výkonější PC nebo laptop, ale já jsem spokojený stím co mám ale jen mě štve ta grafika. Já bych si jí jako nechal vyměnit, ale je sdílená :-( tak se chci zeptat jest-li to má cenu instalovat či ne! A jaké mám zvolit nastavení aby to bylo hratelné.

Jano napsal:
3michal napsal:

Mám notebook

Mno jo, ty máš výkonější PC nebo laptop, ale já jsem spokojený stím co mám ale jen mě štve ta grafika. Já bych si jí jako nechal vyměnit, ale je sdílená :-( tak se chci zeptat jest-li to má cenu instalovat či ne! A jaké mám zvolit nastavení aby to bylo hratelné.

Ja jednoznačne odporúčam na tvoje parametre XP, toľko môj názor.

3michal napsal:
Jano napsal:
3michal napsal:

Mám notebook

Ja jednoznačne odporúčam na tvoje parametre XP, toľko môj názor.

Oka jdu na to a mám hrát MSTS na plné nastavení či na nějnišší?? Omlouvám se za mé blbé otázky, ale v MSTS jsem začátečník. Hrál jsem jen na podobných parametrech TRS a tam to jelo bez problému. Omlouvám se ta grafika není 64 MB ale 128 MB

To Richard
systému prostě došla volná operační paměť. Je potřeba zvětšit swapovací soubor a podívat se taky na volné místo na disku.

Mám problém, když mám starý soundcfg tak vše jede celkem svižně, ale naprd, kvůli těm zvukům. Pokud dám nový soundcfg ( např. od Jacka) tak při spouštění MSTS mi celkem na dlouho zamrzne po uvodním obrázku černá obrazovka... Pak následuje klasický výběr aktivity a po výběru znova zamrznutí hned při nahrávání trati do paměti počítače ( tuto hlášku normálně ani nevidím, většinou je to hned) a pak při aktivitě se to šíleně seká, i panáček co jde po nastupišti nejde plynule... Nevědil by mi někdo poradit, v čem by mohl být problém?? Na XP mi to nedělalo, tak ten dotaz dávám sem...

Miran napsal:
To Richard
systému prostě došla volná operační paměť. Je potřeba zvětšit swapovací soubor a podívat se taky na volné místo na disku.

Mám 2GB RAM, a 4GB stránkovací soubor ... tak nevím ...

faldicek napsal:
ve stanicích se FPS pohybovalo kolem 6-7, na trati pak různě kolísalo mezi 20-40.

dej mi sem prosímtě obrázek, jak máš nastavenou grafickou kartu.Jen tak čistě ze zajímavosti...

Teď nevím co přesně myslíš, jestli nastavení v nvidia panelu tak mám vše v původním nastavení. Obrázky Zde:
http://yfrog.com/31ovld4p
http://yfrog.com/j9ovld3p
http://yfrog.com/0wovld2p
http://yfrog.com/2oovld1p
Nechal jsem ty obrázky ve vyšším rozlišení, aby to bylo čitelné...

Mám další problém pod W7, nefungujou mi žádné zvuky v kabině, venku jsou zvuky OK, ale v kabině jako v hrobě. Zkoušel jsem pět mašin, elektriky i diesly a nic. Nevíte kde může být zakopaný pes??? Zvuky v nastavení mám na maximum i v ENGu je cesta v pořádku.

Díky faldíčku. Moc si mi pomoh. Už vím, že tady problém nebude...
NO Kubo, problém je v tom, že ten win7 ještě tak nějak nikdo moc neznáme. Uvidíme jak se to časem vychytá. Věřím, že to bude šlapat obstojně, když faldíčkoj to jede. Jen přijít na tu chybu...
aha! takže sem tu zas. Mám senzační novinku, všichni, komu to nejede na win 7 dobře, tak si vypněte antivir. TO je kurva ta žere výkonu úplně nejvíc. Já sem tady měl předinstalovanej jakési microsoft security a po vypnutí je to paráda. Hodnoty FPS nevím. MSTS spouštím v rozlišení 1024x768 v okně. Hra jede pěkně plynule záseky jenom takové probliknutí a jenom občas při větším načítání, ale oproti domácímu PC zlepšení o 100%. Jinak hraju to na NTB.

Ještě budu laborovat s nastavením grafiky apod, ale očekávám, že to nebude mít příliš značný vliv.

Čili odpověď na otázku, zda lze bezproblémově provozovat pod win 7 MSTS zní ANO, i když jak píše Kuba, můžem se setkat s komplikacemi, které má na svědomí pravděpodobně hardware nebo špatné nastavení čeholiv.
FPS podobně jako Faldíček

P.S. Ptám se KDO vyhodil tlačítko editovat?

Naposled editoval moderátor:
MSTS na sedmičkách provozuji už zhruba měsíc a se zvuky jsem zatím neměl problém, nemůže to být špatnými hodnotami v tom zvukovém souboru? Teď nevím jak přesně se jmenuje myslím soundcfg nebo tak nějak, vím, že se o tom mluvilo v jiném vlákně. Jinak stáhl jsem si nový TuneUp 2010, nefunguje úplně perfektně, ale zaujala mne jedna funkce a to tzv. turbo režim. Po stisknutí tohoto tlačítka se povypínájí různé nepotřebné funkce aby se navýšil výkon, jako Aero, indexování apod., takže teď napřed spustím tento režim a pak MSTS. Nyní po aktualizaci jezdím trať BP a FPS se pohybuje zhruba od 7 do 40, podle toho kolik se nachází v okolí objektů.
OT: To chybějící tlačítko mě taky štve a chybí i tlačítko pro smazání příspěvku...

Čouda: Tak jsem zkusil tvojí radu. Vypnutí antiviru sice zabralo, ale jen v řádu jednotek (1-3FPS).
Největším problémem je opravdu nastavení zvuků. Když hraju msts s nastavením soundcfg.dat ...,40,20,..., tak MSTS jede plynule (20-50). Ovšem když hraju s nastavením ...,500,200,..., tak se fps málokdy dostane přes 20.
S tím druhým nastavením jsem také zkoušel jet tak, že v nastavení msts vypnu zvuky a vše jelo plynule a tak jak má.
Otázka je, jak na to. Vyřeší se tento problém nákupem neintegrované zvukovky? Též hraji na ntb :)

No nejsem v týhle branži zrovna expert, ale mám dojem, že výměna zvukovky by asi problém nevyřešila, to s těmi zvuky souvisí podle mne s ostatním hardwarem (RAM, Procesor) protože se ty zvuky musí načítat, takže je to záběr spíše pro tzhle komponenty. Ale nevím, opravte mne pokud se pletu...

pro Kubu: zkus se mrknout do nastavení reproduktorů,jestli tam nemáš nastaveno 5.1,mě se to taky stalo,ale na XP.

pro faldička:mě náhodou ta zvukovka pomohla,nemusíš hned kupovat,zkus si ji někde půjčit a vyzkoušej.Nemusí to bejt zrovna nějaký dělo,mám taky starší,a je to gut.

Tonik napsal:
pro Kubu: zkus se mrknout do nastavení reproduktorů,jestli tam nemáš nastaveno 5.1,mě se to taky stalo,ale na XP.
No jasně, že mám nastaveno 5.1. To je chyba???

Back
Nahoře