Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
klimi napsal:
Čouda: Tak jsem zkusil tvojí radu. Vypnutí antiviru sice zabralo, ale jen v řádu jednotek (1-3FPS).
Největším problémem je opravdu nastavení zvuků. Když hraju msts s nastavením soundcfg.dat ...,40,20,..., tak MSTS jede plynule (20-50). Ovšem když hraju s nastavením ...,500,200,..., tak se fps málokdy dostane přes 20.
S tím druhým nastavením jsem také zkoušel jet tak, že v nastavení msts vypnu zvuky a vše jelo plynule a tak jak má.
Otázka je, jak na to. Vyřeší se tento problém nákupem neintegrované zvukovky? Též hraji na ntb :)
Na něco podobného jsme narazili při testování uniglobalu a zřejmě použijeme nastavení soundcfg.dat,který má Jacek na svých stránkách.Stejně používáme všechny Jackovy zvuky,tak předpokládáme,že tohle má ve svých zvucích ošetřeno.Zvukovku mám Sound Blaster,integrovanou na desce mám vypnutou.

klimi napsal:
Péťa Novák: A jezdí ti vše (FPS) v pohodě s tou zvukovkou?
Abych pravdu řekl,moc jsem se tomu nevěnoval,zvuky byly slyšet jak v kabině tak i zvenčí a myslím si,že měly stejnou hlasitost.Budu se muset na to pořádně podívat,abych neradil ptákoviny...

Jasný, ale asi jsi jsme se nepochopili. Nemám problém s tim, že by mi nefungovaly zvuky, ale s tím, že mi prostě úplně nechutně snižujou FPS až o 20-30 snímků. Ale právě pouze s Jackovo nastavením soundcfg.dat. Bohužel, s tim defaultnim se to hrát nedá...

klimi napsal:
Jasný, ale asi jsi jsme se nepochopili. Nemám problém s tim, že by mi nefungovaly zvuky, ale s tím, že mi prostě úplně nechutně snižujou FPS až o 20-30 snímků. Ale právě pouze s Jackovo nastavením soundcfg.dat. Bohužel, s tim defaultnim se to hrát nedá...
Díky za upřesnění na tohle jsem se nekoukal.Abych řekl pravdu,na FPS nijak moc nekoukám,když msts jede plynule.Budu muset zjistit,kolik, FPS vůberc mám.Ono bude taky záležet na trati,velké trati mohou mít nižší FPS.Já jsem si všechny textury v trati překonvertoval z *ace do DXT.Snížila se tak velikost trati a za druhé se zrychlilo načítání textur díky menšímu množství dat.Tím by také mohlo stoupnout FPS.Po vánocích se na to pořádně podívám.

Nazdárek!

Tak sem rozchodil celý simulátor i programy pro vyměňování vozidel a pro tvorbu skinů pod win 7
nainstalováno mám:
MSTS (destero)
trainstore (desatero, češtinu přejmenovat na trainstore.eng a přepsat -> trainstore bude při spuštění křičet -> OK -> trainstore se spustí)
con builder (komp win xp, správce)
activity analysis (komp win xp, správce)
shape viewer nenastavovat nic, jinak bude hlásit chybějící knihovnu comdlg32.ocx.
ace it (od Johnz) také nic nenastavovat stejný problém jako v případě SV
activity mover (komp win xp, správce)
shape shifter (komp win xp, správce)

Zatím budu zkoušet kdyby se něco změnilo, dám vědět.

Čouda napsal:
Nazdárek!

Tak sem rozchodil celý simulátor i programy pro vyměňování vozidel a pro tvorbu skinů pod win 7
nainstalováno mám:
MSTS (destero)
trainstore (desatero, češtinu přejmenovat na trainstore.eng a přepsat -> trainstore bude při spuštění křičet -> OK -> trainstore se spustí)
con builder (komp win xp, správce)
activity analysis (komp win xp, správce)
shape viewer nenastavovat nic, jinak bude hlásit chybějící knihovnu comdlg32.ocx.
ace it (od Johnz) také nic nenastavovat stejný problém jako v případě SV
activity mover (komp win xp, správce)
shape shifter (komp win xp, správce)

Zatím budu zkoušet kdyby se něco změnilo, dám vědět.

Mohu vědět konfiguraci tvého notebooku? :)

CPU 2,2 Core duo T6600
RAM 4 GB
HDD 500GB
Grafika: nVidia GeForce G102M Cuda 512MB
OS Win7
S MSTS nemám žádný problémy, šlape to všecko jak má.

Zdravím,
tak jsem se stal čerstvým 7čkářem.
Můj laptop: AMD Turion X2 2.0GHz, 2GB DDR2 RAM, nVidia 7000M integrovaná GPU, Conexant HD 221 audio, Win 7 Ultimate 64bit.
Instalace systému proběhla jednoduše a rychle. Akorát blbne zvukovka - v porovnání s XPčkem nebo Vistou hraje hrozně potichu.
Istalace MSTS a dalších aplikácí v pohodě.
Akorát v MSTS mám problém se zvukama, zřejmě to bude nastavením soundcfg. Zkoušel jsem 3 různé "druhy":
základní msts - fps cca 15-17, zvuky mašiny ok, neslyším klapání kolejnic
msts bin - fps cca 7-8, zvuky mašiny ok, klapaní kolejnic jede.
upravený od Jacka - fps cca 5-6, zvuky mašiny ok, klapání kolejnic jede.
U XPčka jsem používal soundcfg od Jacka, fps jsem měl kolem těch 15, a všechny zvuky byly ok.
zatím jsem zkoušel jenom BP trať, pod MSTS Bin 1.8.052113.
Zkoušel jsem ten TuneUp 2010 s Turbo módem, a zdá se mi že efetkt je naprosto minimální.
Ale jinak jsem až na ty zvuky se 7čkou hodně spokojený.:)

Fabio: Jsem rád, že nejsem jediný, kdo má stejný problém :)
Jinak mám pocit, že problém bude právě v těch slabých integrovaných zvukovkách některých noťasů...

Naposled editoval moderátor:
Klimi-> Tak po hodně "brainstormingu" jsem to u mě spravil.
1. reinstaloval jsem ovladače na zvukovku v módu "Nevynucovat podepsané ovladače" (po zapnutí počítače dáš F8 a potom si to vybereš v menu). Použil jsem ovladače které mi nabídnul Microsoft. Vylepšily se potíže s hlasitostí - zdá se mi že na max hlasitost je to teď trochu hlasitější ale furt to néni ono v porovnání s XPčkem.
2. Vypnul jsem režim kompatibility (Předtím jsem to spouštěl v režimu XP SP3), a zanechal pouštět jako správce. samozřejmě používám parametr -mem:512.
S soundcfg od Jacka mi to teď jede s přijatelným FPS a dobrýma zvukama (akorát se mi zdá trochu tišší klapání kolejnic, ale pořád lepší než předchozí stav kdy bylo ve vlaku ticho jak v hrobě.)

Fabio-> Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo být kompatibilitou! TREFA! :) FPS vzrostlo o 5-15 FPS, ještě zkusim reinstalovat ovladače :) Díky moc chlape :)

Klimi-> ale co to bylo za nudou práci, vyzkůšat to pod každým režimem kompatibility....a pak nakonec příjt na to že je nejlepší to vypnout :)

Chápu :) Já už jsem taky kvůli tomu mnohokrát vše instaloval znova a nakonec zjistim, že to byla taková prkotina :D

Zdravím,

Dnes jsem si pořídil novvý notebook a je nutné na něm provozovat OS Windows 7 nainstaloval jsem MSTS a následně BP 84 a mám menší problém, když mám starý soundcfg tak vše jede celkem svižně, ale naprd, kvůli těm zvukům. Pokud dám nový soundcfg ( např. od Jacka) tak při spouštění MSTS mi celkem na dlouho zamrzne po uvodním obrázku černá obrazovka... Pak následuje klasický výběr aktivity a po výběru znova zamrznutí hned při nahrávání trati do paměti počítače ( tuto hlášku normálně ani nevidím, většinou je to hned) a pak při aktivitě se to šíleně seká, i panáček co jde po nastupišti nejde plynule... Nevědil by mi někdo poradit, v čem by mohl být problém?? Na XP mi to nedělalo, tak ten dotaz dávám sem... (text je skopírován od Kulice protože bych to líp nenapsal) nevíte jak to řešit? Předem díky

Back
Nahoře