Pomoc

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna brickfield
  • Datum začátku Datum začátku
B

brickfield

Host
Zdravim som tu novy a MSTS mam prvy den.. stiahol som si trat ŽSR 130 Bratislava - Štúrovo ale neviem ako to nainstalovat..mohli by ste mi poradit?

cital som si to tri krat a ziadne tema o instalacii trati som nenasiel :?:

Ahoj,potřeboval bych maličko poradit,už si nad tim lámu koleno nějakej čas a nemůžu s tim hnout.Mám instalaci MSTS s tratěmi jedoucími na Xtracku.Musel sem přeinstalovat wokna a od té doby(doufám,předtim sem to nezkoušel,moc na XT nejezdim)nemůžu dát do provozu tratě 321,310,183.Spustim MSTS,vyberu si trať,vozidlo a místo kde chci začít,spustí se nahrávání tratě,dojde do místa kde to napíše "nastavuji uživatelské rozhraní" a smrt-pozdrav Bilovi.Tratě Vysočina_1960,JZD,Ztracená_old a Lokálka jdou bez problému.Plácám se s MSTS už nějakej ten rok a tak by se dalo říct,že už něco znám(tak trochu),vyzkoušel sem,co sem znal,ale s timto si newim rady.Byl bych rád za nějakej tip,kterej by mi pomohl... dik tonik

Tonik: Za to môže najskôr nesprávny GLOBAL. Trate, ktoré ti nejdú používajú svoj vlastný. GLOBAL ktorý používaš teraz si zálohuj a do MSTS nakopíruj GLOBAL príslušnej trate.

Já si myslím že tyhle příspěvky sem vůbec nepatřej. Na to jsou tu jiné témata. Myslím že je toto téma tady zbytečné.
Jinak všechno bys měl na stránkach autora tratě a nebo tam bude readme.

Lukash napsal:
...za to môže najskôr nesprávny GLOBAL.
Ahoj,no zapoměl sem napsat,že instalace MSTS mám na jiném disku než wokna,tzn.že po přeinstalování nemusím s MSTS nic dělat,jen si dokopíruju do registrů klíče a na plochu nahodím ze zálohy složku se zástupcema a teoreticky by to mělo jet,což už sem prakticky taky několikrát udělal a vždycky to jelo bez problémů... Globaly sem zkoušel taky,od 310 mám-310 nejede,od 180-183 global mám,ale trať na něm nejede,od 321 nemám gde global stáhnout a na stávající global,kterej je mix globalů tratí které mám to taky nejede(ale před tím to jelo).Nejede to ani na global stažený od Petra Nováka..
..mám takovej pocit,že se toto pokadilo po posledních dvouch aktualizacích do 321.Aktualizace sem stáhnul,hodil do trati a nevyzkoušel....ale je to jenom doměnka...nemám to jak potvrdit tonik
Otík11 napsal:
Já si myslím že tyhle příspěvky sem vůbec nepatřej. Na to jsou tu jiné témata. Myslím že je toto téma tady zbytečné.
Jinak všechno bys měl na stránkach autora tratě a nebo tam bude readme.
no,tak nejedou mi tři tratě,tak mám plácat nesmysly do všech třech vláken najednou???

Naposled editoval moderátor:
můžeš mít třeba starou verzi x-tracku a to je jedna možnost proč nefunguje. Mě se to stalo víckrát. A nebo stačí jen přeinstalování celého simulátoru.
Mě padala trať 321 furt a pak sem přeinstaloval msts a bylo vše cajk

Zdravím, takže když už je tady toto vlákno založeno a někdo si jej bude číst, dovolím si zde reagovat.;)
Takže všeobecně z mých poznatků u MSTS platí toto:
1. Tratě nepoužívající XT, BP, Luhačovice jedou v pohodě po instalaci DVD s tratí BP.
2. Tratě používající XT, kdo má 321 a její global, tak mu pod tímto musí jet tratě DVK, 310 stará verze, Ztracená Old, Vysočina.
Trať Zvolen - Nové zámky musí mít svůj Global, Tramvaje Hradec jedou pod Globalem tramvají Olomouc. Jihlava - Brno mám pod globalem oné tratě, s jinými se mi to třískalo a 310 new mám taky pod global jen k této trati.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím, takže když už je tady toto vlákno založeno a někdo si jej bude číst, dovolím si zde reagovat.;)
Takže všeobecně z mých poznatků u MSTS platí toto:
1. Tratě nepoužívající XT, BP, Luhačovice jedou v pohodě po instalaci DVD s tratí BP.
2. Tratě používající XT, kdo má 321 a její global, tak mu pod tímto musí jet tratě DVK, 310 stará verze, Ztracená Old, Vysočina.
Trať Zvolen - Nové zámky musí mít svůj Global, Tramvaje Hradec jedou pod Globalem tramvají Olomouc. Jihlava - Brno mám pod globalem oné tratě, s jinými se mi to třískalo a 310 new mám taky pod global jen k této trati.
S pozdravem Dan.
Po zkušenostech s Globalem lze rozdělit trati na dva typy:
1) trati pro Xtrack - to jsou skoro všechny,teď z hlavy ty čísla neřeknu,ale např.321,310,090,240,všechny trati od JiříkaTK,Vysočina,Jednodlaždice,Ztracené obě verze a některé slovenské (doplním,až budu doma na svém PC)
2)trati pod BP - trať p.Šemory,120,270,Luhačovice a slovenské (viz bod 1)
Podle ohlasů uživatelů jede univerzální Global na tratích pod Xtrack bez problémů,jen někdy nefunguje F11,na to se budu muset časem podívat.Není zapotřebí mít spoustu Globalů a ty přehazovat.Nezapomeňte,ze jezdíme pod Binem a je třeba mít v Globalu odpovídající soubory *iom,jinak si koledujete o problémy,které se těžko řeší.Univerzální Global si stáhlo podle počitadla 100 lidí,to je číslo,které jsem vůbec nečekal.Odkaz na stažení je ve vlákně Global.Vyzkoušejte sami,co je lepší - mít spoustu Globalů,které nějak přehazovat anebo použít jeden a mít relativní klid.Spousta tratí zapisuje do Globalu věci,které mají být v trati a z toho pak vzniká ta nekompatibilita Globalů mezi sebou.Na vývoji budu dále pokračovat až bude troška času,teď jsem vytížen prací na trainsetu JiříkaTK.

stáhl jsem trať z http://www.train-sim.cz/

byl tam soubor ROUTES tak jsem jeho obsah nakopíroval do adresáře nainstalované hry. Teď se chci zeptat jak trať zprovozním ve hře:-) Díky

strawberry napsal:
stáhl jsem trať z http://www.train-sim.cz/

byl tam soubor ROUTES tak jsem jeho obsah nakopíroval do adresáře nainstalované hry. Teď se chci zeptat jak trať zprovozním ve hře:-) Díky

Nejen že musíte napsat, co je to za trať, ale pokud jste "soubor" ROUTES nakopíroval do složky ROUTES v MSTS, tak Vám to nepůjde.

Správný postup je otevřít v archivu s tratí složku ROUTES a do stejnojmenné složky v MSTS zkopírovat pouze složku s tratí (např. Breclav-Praha, Dvoukolejka.....)

P.S. : Asi jsem to napsal nesrozumitelně...... :D

Back
Nahoře