OpenBve

VolejnikTomas

Pokladník
Co říkáte na toto?:

Konečně něco, kde se vlak v oblouku naklápí a kde TV nevypadá jako pouhý špagát;). Snad jen vlaky by nemusely být tak krabicoidní, ale vzhledem k tomu, že v původním Bve byl jediný pohled Cabview a všecky objekty byly pouze statické, je to docela pokrok. Tak nezbývá než tomuto projektu držet palce.

VolejnikTomas napsal:
Co říkáte na toto?:
... Tak nezbývá než tomuto projektu držet palce.
Čéče, ono to má niečo do seba ... Snáď to bude free ako pôvodné BVE a budeme vedieť do toho modelovať a robiť trate ...
... Básnická otázka: Čo na to Vince Black ?

Vlaky sú fakt krabice ako default MSTS1, ale za tú animovanú zeleň, počasie atď sa fakt nemusia hambiť.

perinakx napsal:
... Zatiaľ to nevyzerá ako na tom videu ale to bude asi tým že je to ešte iba BETA.
Aktuální verze OpenBve by animace již měla umožňovat, ale musí to být uděláno přímo v trati, a to by v případě trati Cross-City South mělo být v ještě nevydané verzi 1.4.

Tax: Free to je (snad i bude), ale o tvorbě tratí si nedělám iluze. Leda by k tomu byl i nějaký editor, protože tvořit trať v texťáku je dost:puke_l:.

no vypadá to fakt suprově ,vlak se v zatáčce naklání, dá se volně pohybovat po kabině i po vagónu, volně se měnící počasí, kapky vody stékající po okně za deště - no bomba. V jednu chvíli mě napadlo, jestli to není skutečnost

Je to pěkné, nicméně za plotem naší zahrádky je tráva vždy zelenější, zejména nemusíme-li ji sekat.

Ahoj,

pro openBVe dokonce existují i první 3 animované české vlaky. Jedná se o řady 163, 362, a 814 a naleznete je ke stažení na http://brnobve.eu. V sekci projekty si též můžete prohlédnout videa, na nichž jsou animace vidět... trať je samozřejmě pouze zkušební, chcete-li plnohodnotnou českou trať, stáhněte si First Brno Track. Na její úpravě pro openBVE se teprve pracuje, v současnosti jsou problémy s transparencí některých textur.

Asi jsem úplně blbej ale potřeboval bych poradit co všechno musím stáhnout abych mohl vyzkoušet novou verzi openBVE v1.2.2 ?:)

Obavám se, že tato hra nebude pro můj počítač to pravé ořechové :DZřejmě bych proskákal celou trasu, ale to by se to muselo nejdřív spustit.:D Ani nechci vědět požadavky na tento zlomový simulator :D

Ramon Juan napsal:
ale to by se to muselo nejdřív spustit.:D Ani nechci vědět požadavky na tento zlomový simulator :D

Návod je na stránke, a grafika v skutočnosti vôbec nieje taká náročná ako sa zdá trate sú "iba akože 3D".

Hezký den, dnes jsem měl dost času tak jsem si pořádně podíval na open BVE, tady je pár + a - který jsem zatím vyporozval

ZÁPORY:

- v lokomotivě chybí hodiny, čas se sice zobrazí při přijetí do stanice i
se spožděním ale bylo by dobré vědět i na trati kolik je hodin

- AI sice ve hře je ale jako statický objekt takže běžně potkáte na trati spoustu vlaků ale pouze stojí

- chybí možnost save

- chybí mě jako je v MSTS, TrackMonitor, nevím jak daleko je další zastávka a jaké rychlosti budou následovat

KLADY:

- hra je zdarma

- velikost hry (150Mb)

- naprosto úžasná grafika vzhledem k velikosti

- výborné zvuky

- nízké nároky na PC tudíž vysoké FPS i na starších strojích

- volný pohyb v kabině

- souprava se naklání do oblouků, je vidět zrychlení a brždění

- čeština

- měřič přesného zastavení

To je zatím asi tak vše co jsem vypozoroval, je možné že nějaké věci co jsem napsal jako Zápor ve hře jsou ale zatím jsem na to nepřišel:oops:

Nebylo by od věci kdyby moderátoři vytvořili samostatné vlákno jako má RailSimulator než tady v Hydeparku, jelikož tato hra má podle mě velký šanci na úspěch :)

Doporučuji všem co by jste chtěli zkusit něco nového tak neváhejte:)

Naposled editoval moderátor:
Nevím jak s track monitorem, ale na trati je třeba se vždy řídit návěstmi, které o rychlosti vypovídají. Viz předvěstní štíty apod., aspoň na mojí trati jsem si na to dal pozor a předvěstní štíty uvedl. chceš-li čas a podobné věci, stiskni 2x F10, naskočí ti kompletní diagnostika. vzdálenost stanic lze poznat též dle návěstí. A počkej teprve, co budeš říkat o grafice, až pro openBVe vyjde First Brno Track...:)

Back
Nahoře