Voľba lokomotív a vagónov pre aktivity ČSD

Dan J.

Strojvedoucí
Chlapi zdravím. No já jsem to přesměroval na tu 414, ale nevím jestli ty zvuky jsou reál dle představy modeláře jak má mašinka znít. 310 jsem v provozu nikdy neviděl, jen na výstavách u nějaké příležitosti.;)
S pozdravem Dan.

RE: Modely parních lokomotiv ČSD

Problém u 310.0 je v tom, že se jedná pouze o reskin. Enginy jsou originální italské a je možné, že nebudou úplně kompatibilní s našimi zvuky, kabinami atd. Pokud vám nejdou zvuky, stačí pouze vzít sms soubory z defaultní řady 380, nakopírovat je do adresáře sound lokomotivy 310.0 a přejmenovat podle vzoru. Nebo si v enginech změnit směřování jak chcete. Reskiny jsou prostě k zlosti obecně :)

Pikku napsal:
......Reskiny jsou prostě k zlosti obecně :)
Ale ta nádhera, když jsem včera za mašinku zapojil 3 Ci od Taxe a vydal se na cestu z Káčova do Křížan na DVK, tak ta ten zmatek se zvuky 100% vynahradila.:D:D:D
S pozdravem Dan.:cool:

Dan J. napsal:
Ale ta nádhera, když jsem včera za mašinku zapojil 3 Ci od Taxe a vydal se na cestu z Káčova do Křížan na DVK, tak ta ten zmatek se zvuky 100% vynahradila.:D:D:D
S pozdravem Dan.:cool:

Čože ? Tri velké Ci-čka na 310.0 ??? Šak tá ťa musela preklínať :D
Za 310.0 patria 5-okeňáky, ale ten lenivec ich ešte nevymodeloval. Namiesto toho, aby robil veci, ktoré potrebujeme ako soľ radšej sa zabáva mazaním príspevkov na fóre :cool:

Ahoj Taxi.
Nooo, přikládám obrázek z knížky Dějiny Ostravy. Jen tak pro zajímavost a pokochání pro oči.:D Ty vozy na obrázku dole i lokomotiva jsou součástí sbírek muzea MHD v Brně Lišni, aspoň to tam před 15 a něco léty bylo. Ta nádražní budova místní dráhy SZD stála ještě před nedávnem a byla v ní Sazka Sportka nebo co. Od dob rekonstrukce jsem ve Svinově byl, ale dost jsem pospíchal, takže nevím, jestli ještě existuje.:?:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/42c5416ce00d85ff8e0995bbe7c4830a.jpg

S pozdravem Dan.:D

Ps: Vím že táhne jen 2 vozy, ale mám fotky i se 3 mi. Jo a chtělo by to ten služebáček k těm Dd-6, Df-6, co ty na to.:D:D:D:D

Dan J. napsal:
Vím že táhne jen 2 vozy, ale mám fotky i se 3 mi. Jo a chtělo by to ten služebáček k těm Dd-6, Df-6, co ty na to.:D:D:D:D
Ahoj Dane. Nejde o to, či ťahá 2 - 3 - 4 vozy, ide o to, že 310.0 bola mašina na miestne trate a mojou mailčkosťou modelované Ci s rozvorom 8m a Ce s rozvorom 7m boli určené pre osobnú dopravu na hlavných tratiach a na vedľajších tratiach so silnou dopravou cestujúcich. Pre miestne dráhy existovali podobné vagóny s rozvorom 4,5; 5,2 aj 6 m s 5 či 6 fiktívnymi oddielmi. Časom sa dostaneme aj k tomu, ale pokým nemáme vhodnú mašinu ako je napr. 310.0 alebo 422.0 nemá zmysel, aby som sa s tým nejako moc ponáhľal. Ináč Pikku naskinoval uhranku 331.0 a dala by sa naskinovať aj 310.4 a 310.5 ( vrútocká kačena 310.433 ) ale ako tu už Pikku spomenul, so skinmi parných lokomotív sú zvyčajne len ťažkosti :cool:

Tax napsal:
Ahoj Dane. Nejde o to, či ťahá 2 - 3 - 4 vozy, ide o to, že 310.0 bola mašina na miestne trate a mojou mailčkosťou modelované Ci s rozvorom 8m a Ce s rozvorom 7m boli určené pre osobnú dopravu na hlavných tratiach...
Ahá tak toto jsem vůbec netušil. Díkes za objasnění, já myslel, že to bylo celkem jedno. Tak jsem alespoň vyveden z omylu a o něco chytřejší. ;) Nicméně, stejně za ty ČSD 310 není co jiného dát. Dát tam rychlíkač Ringhoffer a Královopolská, tak to by mne ta mašinka asi teprv proklínala.:D:D:D Pak už mám v záloze jen německé cí-čka z Rakouska Uherska.
Dan:cool:

Dan J. napsal:
Tax napsal:
Ahoj Dane. Nejde o to, či ťahá 2 - 3 - 4 vozy, ide o to, že 310.0 bola mašina na miestne trate a mojou mailčkosťou modelované Ci s rozvorom 8m a Ce s rozvorom 7m boli určené pre osobnú dopravu na hlavných tratiach...
Ahá tak toto jsem vůbec netušil. Díkes za objasnění, já myslel, že to bylo celkem jedno. Tak jsem alespoň vyveden z omylu a o něco chytřejší. ;) Nicméně, stejně za ty ČSD 310 není co jiného dát. Dát tam rychlíkač Ringhoffer a Královopolská, tak to by mne ta mašinka asi teprv proklínala.:D:D:D Pak už mám v záloze jen německé cí-čka z Rakouska Uherska.
Dan:cool:
Ahoj Dane! Já jsem si za 310.0 dal tři Rybáky stejně jako to jezdíme na zvláštní jízdy ve skutečnosti. Někdy se přihodí ještě jeden rybák nebo Daa-k. To jsou pak krásné soupravičky!

Hynďa napsal:
... Já jsem si za 310.0 dal tři Rybáky stejně jako to jezdíme na zvláštní jízdy ve skutečnosti. Někdy se přihodí ještě jeden rybák nebo Daa-k ...
Ano, dnes sa za parné mašiny popchá všeličo, čo je práve k dispozícii. Ovšem rybáky či iné dvojosáky s povolenou rýchlosťou 80 km/h sú pre 310.0 s 40 km/h zbytočné - tie menšie vozy pre miestne trate boli stavané na rýchlosť 60 km/h.
Inak napríklad kačena 310.433 pri zvláštnej jazde z Vrútok do Oravského Podzámku ťahala 4 Ci-čka ( päťokeňáky ) a hitlak - do Kraľovian ju ťahal hektor, odtiaľ išla po vlastných, v Podzámku nasala vodu a naspäť došla tak-tak. Navyše na orávke mala s tými 5 kočármi roboty viac než dosť :D :cool:

Tax napsal:
Ano, dnes sa za parné mašiny popchá všeličo, čo je práve k dispozícii. Ovšem rybáky či iné dvojosáky s povolenou rýchlosťou 80 km/h sú pre 310.0 s 40 km/h zbytočné
No zbytečné... Za co bys dneska chtěl dát Rybáky? Za 498.022? To by teprve bylo zbytečné! Myslím si že 310.0 ty Rybáky slušej.

Hynďa napsal:
Tax napsal:
Ano, dnes sa za parné mašiny popchá všeličo, čo je práve k dispozícii. Ovšem rybáky či iné dvojosáky s povolenou rýchlosťou 80 km/h sú pre 310.0 s 40 km/h zbytočné
No zbytečné... Za co bys dneska chtěl dát Rybáky? Za 498.022? To by teprve bylo zbytečné! Myslím si že 310.0 ty Rybáky slušej.
Je třeba mít hodně odvahy začít radit lidem kteří tomu skutečně rozumí

Naposled editoval moderátor:

Hynďa napsal:
Za co bys dneska chtěl dát Rybáky? Za 498.022? To by teprve bylo zbytečné! Myslím si že 310.0 ty Rybáky slušej.
Máš zrejme nejaký slabší prehľad - dokončuje sa 354.1, máme 433.0, 434.2, 524.1, 456.0, 464.0 ... k rybákom ako vyšité :rolleyes:

Ale šak nakoniec daj si za to, čo chceš, v MSTS s tým môžeš voziť aj susedovu stodolu, stačí jej nadefinovať wag a hotovo. Tranzáci napríklad jazdia v rakvi, na štafliach, niekto ťahal za bastardom aj parník ... proti gustu žiaden dišputát. Hlavne keď nebazírujeme za hyperrealitou - to by si musel mať najmenej 100 exempárov 310-tky :D

PS: ak sa niekto chystá stvoriť origoš 310.0, mám ich tu dve a jedna z nich sa dá pohodle zo všetkých strán nafotiť.

Tax napsal:
Hynďa napsal:
Za co bys dneska chtěl dát Rybáky? Za 498.022? To by teprve bylo zbytečné! Myslím si že 310.0 ty Rybáky slušej.
Máš zrejme nejaký slabší prehľad - dokončuje sa 354.1, máme 433.0, 434.2, 524.1, 456.0, 464.0 ... k rybákom ako vyšité :rolleyes:

Ale šak nakoniec daj si za to, čo chceš, v MSTS s tým môžeš voziť aj susedovu stodolu, stačí jej nadefinovať wag a hotovo. Tranzáci napríklad jazdia v rakvi, na štafliach, niekto ťahal za bastardom aj parník ... proti gustu žiaden dišputát. Hlavne keď nebazírujeme za hyperrealitou - to by si musel mať najmenej 100 exempárov 310-tky :D

PS: ak sa niekto chystá stvoriť origoš 310.0, mám ich tu dve a jedna z nich sa dá pohodle zo všetkých strán nafotiť.
Já jsem to Taxi myslel spíš ve skutečnosti. Teda doufám že jsem správně pochopil že jsi mluvil o skutečnosti. V MSTS je samozřejmě strojů za které zařadit Rybáky dost.
Já už jsem Pikkovi posílal fotky 310.0134 tak snad se někdy dočkáme opravdu krásného modelu. Ne že by Vittoriův model nebyl pěkný ale přeci jenom v Pikkově provedení...;)

Ahoj,
jestli se můžu vložit do debaty, tak bohužel k té třistadesítce v TRAŤOVÉMU provozu zatím nemáme ani vozy ani trať.
Takže, pokud někdo bude trvat na opravdu reálném ztvárnění jejich nasazení někdy v šedesátých letech, jejich místo bude někde na vlečce v cukrovaru (to bývaly u nás takové fabriky na výrobu cukru :) ) nebo na topírenském posunu.
Nicméně, v případě nějaké fikce z dob, kdy tyto stroje vládly naším lokálkám než byly nahrazeny modernější a silnější řadou 320.0 a 422.0, je vzhledem k současnému parku vozidel MSTS asi nejpříhodnější jezdit s těmi Ci

Tom Kanka napsal:
... jejich místo bude někde na vlečce v cukrovaru (to bývaly u nás takové fabriky na výrobu cukru :) ) nebo na topírenském posunu. ...
No vidíš, zobral si mi to z jazyka. Inak asi si si všimol, Pikku má na webe pekné vagóny Vtr a Vtdr ložené práve cukrovou repou. Už len ten cukrovar chýba ...

Tax napsal:
Tom Kanka napsal:
... jejich místo bude někde na vlečce v cukrovaru (to bývaly u nás takové fabriky na výrobu cukru :) ) nebo na topírenském posunu. ...
No vidíš, zobral si mi to z jazyka. Inak asi si si všimol, Pikku má na webe pekné vagóny Vtr a Vtdr ložené práve cukrovou repou. Už len ten cukrovar chýba ...
No jo, je sice co a čím strkat, ale není kde!
To se bohužel někdy stává. :)

No, asi se usměješ, ale ten cukrovar se mi také líbil, a tak jsem jej nedávno použil do tratě jako základ fabriky opravující tramvaje. Pokud tomu někdo trochu rozumí a vysvětlí mi, co vše musí cukrovar mít a udělá náčrt, případně pomůže s výběrem objektů, tak v rámci vylepšování Dvoukolejky tam může být.

JiříkTK napsal:
No, asi se usměješ, ale ten cukrovar se mi také líbil, a tak jsem jej nedávno použil do tratě jako základ fabriky opravující tramvaje. Pokud tomu někdo trochu rozumí a vysvětlí mi, co vše musí cukrovar mít a udělá náčrt, případně pomůže s výběrem objektů, tak v rámci vylepšování Dvoukolejky tam může být.
A kdyby ti někdo poradil, tak mám někde na disku lokomotivu ještě od Havla s názvem (něco, to už nevím)_cukrovar Kopidlno, ale je to diesel.:D:D
S pozdravem Dan.
Dan J. napsal:
JiříkTK napsal:
A kdyby ti někdo poradil, tak mám někde na disku lokomotivu ještě od Havla s názvem (něco, to už nevím)_cukrovar Kopidlno, ale je to diesel.:D:D
S pozdravem Dan.
Tak už jsem to našel tu je screen, ale vůbec netuším, co je to za mašinku.:D:D:D

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/698c49b7758044cdc611b4a37277a4a3.JPG

Dan

Naposled editoval moderátor:

Zobrazená lokomotiva je rumunské výroby a jezdila také v cukrovaru v Hrochově Týnci,který je dnes již bohužel zbouraný.Byly minimálně dva typy LDH45 a LDH125

Back
Nahoře