T48.001 (ex. LXD2)

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Zkouším to s repaintem úzkorozchodné lokomotivy T48.001 (ex. Lxd2 z polského cukrovaru v Tuczne) provozovanou JHMD.
Použil jsem modelu z německých stránek věnovaných úzkorozchodným drahám pro MSTS - http://www.schmalspurweb.de/ od Vincenta Schlütera. I když si myslím, že jde o v celku zdařilý model, skinování jde celkem obtížně. Je požita jedna bočnice kapoty, která se zrcadlí a proto není možné na ni umístit logo JHMD jako u originálu. Napadl mě freightanim a proto se ptám zda by měl někdo zájem na případné spolupráci. Model má denní i noční kabinu a protože používá hydrodynamický přenos výkonu, použil jsem Jackovy zvuky pro řadu 725.
Dosavadní výsledek je zde:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://imgway.eu/data/6768_small.jpeg[/URL]

Vypadá to dobře. Takže už máme dalšího skinaře. Pracuj tedy dál ať nás potěšíš nějakým peršingem nebo jinou lokomotivou použitelnou v současných aktivitách...

Čoudo, myslím, že by bylo lepší ponechat na skinaři, co bude skinovat a co ne a ne zase buzerovat ....

A já bych se na současnost vapr... a šel bych do skinů ČSD.:D:D:D:D:D Ne vážně pěkné, další stroj pro úzkou .

S pozdravem Dan.:cool:

Ps: Hele Čoudo, když tu tak dáváš návrhy kdo co, nechce se ti do skinu ČSD T466.2 (742) :?: :D:D:D Myslím, že by jsi nás příznivce ČSD potěšil.

Naposled editoval moderátor:
Já jsem ti to i slíbil. Zatím předělávám trainset takže potom se domluvíme.

Martens napsal:
Čoudo, myslím, že by bylo lepší ponechat na skinaři, co bude skinovat a co ne a ne zase buzerovat ....
To je v pořádku. Nicméně já jsem jen skinař "sváteční". Obvykle se do něčeho pouštím, když narazím na absenci provedení pro domácí dráhy a přitom existuje odpovídající model. Začalo to kdysi dávno přeskinováním nákladu tvárnic a cihel u vozu Res od Ondry a vozů Uacs v barvách šumavské vápenky Hasit (později upravil Ppoolll). Posledním veřejným skinem byl vůz Tpps v barvách kroměřížských sladoven . To jsou všechno modely ještě uveřejňované v katalogu F. Havla.
Další tvorba už šla (a chodí) do šuplíku (Rils, Gbqs, Gbkkqs, Hbbillns, Smmp nebo teleskop. Shimmns). Příčinou byla zpravidla jazyková bariera a tím pádem nemožnost se dohodnout s autorem modelu. Většina zmíněných modelů tak jako tak už jezdí, poději skinovaných nebo nově vytvořených někým jiným.
I tak musím konstatovat, že značná část nákladních vozidel TBP je už značně morálně zastaralá a nejde jen o kryté vozy řady G. Na vině ovšem Zbyněk není, jeho prioritou je stavba a zdokonalování tratě.

Do budoucna bych se chtěl pokusit o skin kolařského vagónu Bvt453 na model Ondry Janiše. Dva tyto vozy již nějaký týden stojí u pošty na hl. nádraží v Plzni a snad mě neujedou než se tam vypravím si je nafotit.
Na závěr se vrátím ještě k Čoudovi. I když je svým projevem občas na vraždu, jsem mu vděčný za řadu skinů vozidel plzeňského DKV nebo klatovské PJ.

Čouda napsal:
Já jsem ti to i slíbil. Zatím předělávám trainset takže potom se domluvíme.
Ahoj.
Však já si to pamatuju, proto jsem to tu jen tak nadhodil.:D:D Jinak jasně, však kdo si počká...:D:D:D
Tak ať se daří, já bych měl taky konečně udělat pořádek ve svým trainsetu, ale moc se mi do toho nechce.:D
Dan:cool:

Tak tady pozor! Vděčný Jonášovi. Já jsem ty skiny akorát trošku doladil a zveřejnil.

Prosím Vás, nepleťte si Jonášovu práci s mojí. Teď o nic nejde, ale až zase bude mít Martens a spol náladičku, mohlo by se Vám a dokonce i mě vymstít.

Ty kolařský vagony schvaluju, ty potřebujeme jako sůl. Takže s chutí do toho a půl je hotovo.
Dan J. napsal:
já bych měl taky konečně udělat pořádek ve svým trainsetu, ale moc se mi do toho nechce.:D
Dan:cool:

Tak se spojíme a ty uděláš ČSD a já udělám současnost. Potom si to navzájem vyměníme a je to. Samozřejmostí ale ovšem jse všecko sladit dle normy csd_Xxxx.xxxx name: CSD Xxxx.xxxx

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
Tak tady pozor! Vděčný Jonášovi. Já jsem ty skiny akorát trošku doladil a zveřejnil.

Prosím Vás, nepleťte si Jonášovu práci s mojí. Teď o nic nejde, ale až zase bude mít Martens a spol náladičku, mohlo by se Vám a dokonce i mě vymstít.

To je pravda. Takže opravuji: ....jsem ti vděčný za zveřejnění Jonášových skinů.....

Back
Nahoře