Prohlížet trať- nastavení času

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Rej
  • Datum začátku Datum začátku
R

Rej

Host
Ahoj přátelé, ubijte mne, pokud to tu někde už je, nicméně nemám čas hledat. Otázka zní: chci prohlížet trať a před startem zadat čas výjezdu jakýkoli, tedy i minuty, ne jen po celých hodinách. Jak na to?
Děkuju, Rej

Naposled editoval moderátor:
Javim napsal:
Mám tušení, že už jsem to tu párkrát zahlédl a výsledkem byl závěr, že to nelze ...

No to mi neřikejte že taková, nechci říkat prkotina jelikož sám nevím, věc nelze nějakým způsobem v tom zadávání ošetřit. Fuckt??

Chjo

Rej napsal:
Javim napsal:
Mám tušení, že už jsem to tu párkrát zahlédl a výsledkem byl závěr, že to nelze ...

No to mi neřikejte že taková, nechci říkat prkotina jelikož sám nevím, věc nelze nějakým způsobem v tom zadávání ošetřit. Fuckt??

Chjo
A proč si neuděláš jednoduchou aktivitu z bodu A do bodu B. Bez traffic řízeného PC, to máš to samé jako volnou jízdu a tam už minuty zadáš.:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Rej napsal:
Javim napsal:

Chjo
A proč si neuděláš jednoduchou aktivitu z bodu A do bodu B. Bez traffic řízeného PC, to máš to samé jako volnou jízdu a tam už minuty zadáš.:D
S pozdravem Dan.

Díky za radu, zkusím to, ikdyž aktivitám vůbec nehovím. Snad mi to půjde. Přesto však škoda, že to nejde rovnou. Chtěl jsem prostě na určitých nádražích stát v mnou zvolenou dobu a tyto pozice si sejfovat. Nezbude tedy nic jiného než se ponořit do aktivit......
Pokud by někoho ještě něco napadlo, díky. Rej

Rej napsal:
Díky za radu, zkusím to, ikdyž aktivitám vůbec nehovím. Snad mi to půjde. Přesto však škoda, že to nejde rovnou. Chtěl jsem prostě na určitých nádražích stát v mnou zvolenou dobu a tyto pozice si sejfovat. Nezbude tedy nic jiného než se ponořit do aktivit......
Ahoj, nadefinovat si trasu, to je to nejmenší.
a) otevři si editoe a dej nový úkol
b) vyber trať a zadej název např. "Rej_321_opava-svinov"
c) ten samý název napis i do "charakteristika úkolu" a "popis ukolu"
d) pak dej nahoře "nový" a otevře se ti okno, do 1. a 2. řádku zase napiš "Rej_321_opava-svinov" 3. řádek je consists (vlaková souprava, tak si ji poskládej, pojmenuj. Úplně dole dej nový a udělěj si trasu v tomto případě z Opavy do Svinova, zaškrtni stanice, kde budeš stavět. Ulož to a můžeš vyrazit.
Jooo málem bych zapoměl, v dolní polovině si zadej počáteční čas a roční období.;)
Dan.:cool:

Dan J. napsal:
Rej napsal:
Ahoj, nadefinovat si trasu, to je to nejmenší.
a) otevři si editoe a dej nový úkol
b) vyber trať a zadej název např. "Rej_321_opava-svinov"
c) ten samý název napis i do "charakteristika úkolu" a "popis ukolu"
d) pak dej nahoře "nový" a otevře se ti okno, do 1. a 2. řádku zase napiš "Rej_321_opava-svinov" 3. řádek je consists (vlaková souprava, tak si ji poskládej, pojmenuj. Úplně dole dej nový a udělěj si trasu v tomto případě z Opavy do Svinova, zaškrtni stanice, kde budeš stavět. Ulož to a můžeš vyrazit.
Jooo málem bych zapoměl, v dolní polovině si zadej počáteční čas a roční období.;)
Dan.:cool:

Dane díky moc!! Hned jak budu mít trošku víc času, tak se na to vrhnu. Díky!

Rej napsal:
Ahoj přátelé, ubijte mne, pokud to tu někde už je, nicméně nemám čas hledat. Otázka zní: chci prohlížet trať a před startem zadat čas výjezdu jakýkoli, tedy i minuty, ne jen po celých hodinách. Jak na to?
Děkuju, Rej
Ne, nejde to. Opravdu na té půlhodině tak záleží?

mikulda napsal:
Rej napsal:
Děkuju, Rej
Ne, nejde to. Opravdu na té půlhodině tak záleží?

...a stejně mi nejde do hlavy to, že když si sejfnu rychlík na nádru v Brně v 10:16h, tak ten sejf tu informaci přece nese v sobě, ne? Kdyby šlo si ten sejf třeba naklonovat na vícero libovolných časů. To přece nemůže bejt, ale on je, takový problém. No, nechme to, asi to fakt nejde.

Práce na pět minut je udělat si aktivitu jen vlaku hráče. Pak si mohu zvolit výchozí čas i na sekundy.
Volná jízda je opravdu jen pro rychlé prohlížení nebo jen pracovní zkušební jízdy.

Ještě by mohl pomoci spouštěcí parametr /timeacceleration.

Nevím co tady pořád řešíte. Nemožnost nastavení doby startu volné jízdy s přesností na minuty je dána programem a tečka. I když absolutně nechápu k čemu by taky byla dobrá minutová přesnost, stejně je onen vlak hráče na trati sám a má i volnou trasu, kde se nemůže nikdy s nikým potkat.
Mód timeacceleration slouží pouze pro urychlení běžícího času během jízdy a na nastavení výchozí doby startu vliv nemá.

Miran:
Mód timeacceleration slouží k urychlení času obecně, ne jen během jízdy. Pokud chci začínat volnou jízdu řekněme v 10:10, zadám výchozí čas nejbližší nižší, tedy 10:00 a těch 10 minut si urychlím. Pak si pozici klasicky uložím.

Rej:
Jsem v práci, nemám čas to hledat...

Rej: Čas ve hře plyne rychleji. Nejlepší bude, když si to vyzkoušíš. Jak na to je popsáno ve vlákně Start MSTS - parametry při spuštění .

To Michal:
Tohle vím taky, já jen nějak absolutně nemohu pochopit k čemu je tohle všechno nastavování a ukládání dobré. U volné jízdy je snad úplně jedno kdy začíná, a pokud si chci hrát s nějakým jízdním řádem tak jedině v aktivitě.
A domnívám se, že jsme o tomto, podle mne, nesmyslu napsali již dost plků, ne?

Rej napsal:
..jak to funguje?
Je to popsané v FAQ.

Ještě by se dalo spustit hru, uložit, upravit soubor *sav a znovu načíst. Ale stejně asi nikdy nepochopím, proč strašně záleží na tom, že pan ředitel železnic se svou drezínou vyjede na prohlídku tratě o půl hodiny dříve.

Miran:
Mě je to celkem fuk. Jen jsem nastínil jinou možnost, pokud se někdo nechce hrabat v AE a stačí mu vstupní body, které má.

Zdravím.
Jenže pozor. Pokud jedu volnou jízdu a neznám trať, tak se taky může stát, že mne MSTS pošle ve 120 km/h někam do šturcu.:D:D:D Takže výsledek volné jízdy je absolutně o ničem. Takže jak tu píše Zbyňěk, otázka 5 min. udělat si aktivitu jen s trasou hráče a navíc to možná uživateli nedá a začne se hrabat v traffic řízeným PC, no a hurá, máme nového aktivitáře a zase bude co jezdit.:D:D:D:D
Dan:cool:

mikulda napsal:
Ještě by se dalo spustit hru, uložit, upravit soubor *sav a znovu načíst....
No nevím, nevím,
*.sav soubor je v binárním tvaru, tam toho moc neupravíš.

Back
Nahoře