Chcete takúto kabínu ZSCS 183?

Chceli by ste takúto kabínu, alebo si počkáme na kvalitnejšiu?

• Stačila by aj takáto kabína.

Hlasů: 57 79.2%
  • Nie je to nič moc.

Hlasů: 10 13.9%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 5 6.9%
  • Nafotím to lepšie.

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    72

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Ja som jednoznačne za ;-)
Pre rakane sa kabína veľmi zíde, najmä na trati 321 od Košíc až po Žilinu a Čadcu :) Nepochybujem, že sa ku mne pridá aj mates.zscs a pegas :D:)

Na směrové páce chybí kulička, co když se říznu o holý závit ? :-))
Za svou osobu mám rád kabiny, kde je co největší výhled z okna. Podstatné je, aby byly zřetelné ručičky manometrů a ampérmetru. Nějaké vedlejší tlačítka, které jsou v MSTS stejně nefunkční je zbytečné dávat do záběru. Tady nevidím na Ampérmetr, což by byla dost podstatná chyba.

Pěkné, pěkné... Je ta kabina animovaná?? Podle zabržděné lokomotivní brzdy soudím že jo, ale nejsem si jistý

Kabína by bola plne animovaná, ak by sa dokončila. Ampermeter bude vzhľadom na možnosti fotenia a požadovanú polohu pohľadu v MSTS asi vždy v takomto blbom uhle. Nový cab by bol akurát trochu ostrejší a graficky krajší.

Mě se ten cab líbí. Nejsem proti. Kdyby se ale nafotil nový na stroji, který nemá tak zubožené stanoviště, tak by to bylo daleko lepší. Co už, nejsou jiné stroje nafocené, takže tutomu projektu bych dal zelenou.

To Nebulus. jezdí tam u Vás ještě stroje řady 182 nebo se to všecko vyházelo do šrotu? A jaký je rozdíl mezi kabinami 181/182/183?

Páči sa mi to.Napokon mne stačí aj tak jazdiť len s frontom :lol:

Naposled editoval moderátor:
No jo, ale bez sledování ampérmetru není možné se rozjíždět.
Když si vzpomenu na ne příliš vzhlednou kabinu u 130. Sice nic výstavního, ale dá se s tím dobře jezdit. S těžkým nákladním vlakem si neumím představit jízdu, že neuvidím na měřáky. Pokud to nejde, bude nutné tento měřák přehodit například místo voltmetru. Sice to bude fake, ale bude to použitelné.

Teď vážně. V reálu není možné u žádné lokomotivy při rozjezdu s vlakem zatočit volantem na 100% výkonu a se založenýma rukama sledovat, jak se mašinka rozjíždí. Buď by mašina šla do skluzu nebo by dřív zasáhl nadproud. Elektrické lokomotivy už máme naladěny a bez sledování ampérmetru se už nerozjedeme. U traktorů, bohužel ještě máme pikovláček, protože je rozjezd 300 z místa většinou možný. Nadproudy také bohužel v použitené verzi BIN nefungují tak jak by měly, tak to nahrazuje prokluz kol. Alespoň něco. A tyto skutečnosti rozlišují hračku od simulátoru, jak jste se přeli v jiném vlákně.
Pokud někdo chce dělat nové kabiny, musí být čitelný ampérmetr, manometry, voltmetr a samozřejmě rychloměr, ale rychlost se také zobrazuje pod F4 monitorem, tak tohle není až tak akutní.

Ad Čouda: U ZSCS už nejazdí žiadna 182, všetky sú v Poľsku alebo u iných súkromníkov, chodia len 183, muzeálna je 182 133 vo Vrútkach.
Rozdiely v kabínach: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1837&page=29
Ad Zbyňek:To je veľmi pekné že by sme chceli vidieť na všetky prístroje ale pri fotení to nie je stále možné, toto treba brať na ohľad, cab183 je ideálnou ukážkou toho, že to nie je "len tak".
No ale panstvo zabudli sme na cab181, ktorý nafotil David Hájek.

Naposled editoval moderátor:
Já jen reagoval na výzvu, napsat připomínky zavčas :-).

Čouda, copak 3xF5, pod tím se dá jet? Ha Ha Ha. To je jen informativní tabulka nebo diagnostika, pokud vlak nechce jet. A na řádek, kde je zobrazen proud jsem si málem namaloval čáru na monitoru, abych hodnotu pohotově našel, když jsem chtěl cejchovat ampérmetr u jiných kabin, kde je tento měřák také nečitelný. (362) :-)))))

3michal napsal:
Pre rakane sa kabína veľmi zíde, najmä na trati 321 od Košíc až po Žilinu a Čadcu :) Nepochybujem, že sa ku mne pridá aj mates.zscs a pegas :D:)

vidim ze my dvaja sa uz dost dobre pozname:)

ja som tiez ZA

Posun vpred to je, ale o slepačí krok... Keď to porovnám napr. s 770-515, s pripravovanou 240, tak je mi zle.

3michal napsal:

Ja sa hlásim všetkými desiatimi... ;)

Čouda napsal:
Dusso, udělej to, jak jsem psal, pomůžu s tím. Vyřežu ti kontroler.
Ešte nie je ukončené hlasovanie a rozhodnúť musí aj Nebulus.Mne je to jedno z toho pohľadu, že ak sa na to reálne pozriem, tak okrem Davidových foto cabu 181 nie je v súčasnej dobe reálna šanca dostať sa ku kvalitným fotkám na cab 183.

Docela mi vadí také jako Zbyňkovi že není viditelný ampérmetr možná že by se to dalo řešit půlvolantem ale nevím do jaké míry by to byla fantazmagorie. Jinak kabina jako taková je v pohodě ještě možná kdyby byl vidět lokomotivní vlakový zabezpečovač.
Přikláním se pro.

No ehm, s tým polvolantom na 183, to je asi taká fantazmagória ako čmeliak s Mirelom :D:D:D, a na VZ-tko je vidieť.

Back
Nahoře