dotaz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejvid
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím
a hledám ochotného modeláře, který by převedl model reléového domku primárně vytvořeného pro TRS. Model nám nabídl jeho autor a já ho tak posléze poprosil o upřesňující informace týkajících se textur a programu, ve kterém byl model vytvořen ...

"Textura je ctvercoveho formatu 2048x2048 TGA. Je v jednom souboru. Vytvoreno je to v 3dsmax v. 2012 ... ."

Jestli jsem se dobře koukal, jde o model domku z Bohumína ( 49°53'27.797"N, 18°20'37.855"E ).

Případní zájemci se mi mohou ozvat na e-mail davca@iol.cz .

Děkuji a jsem s pozdravem.

David

David Hájek napsal:
Zdravím
a hledám ochotného modeláře, který by převedl model reléového domku primárně vytvořeného pro TRS. ...

Ahoj Davide. Až to tvoril v 3ds max, neni žiaden problém. Stačí, aby to poslal vo formáte *.3ds, v tom to otvorí ktorákoľvek verzia 3ds maxu.

Zdravím,
modelář "Glocky" tvořící pro TRS mi (nám) poskytl model/y mostů přes řeku Ostravicí v Ostravě-Hrušově. Bylo mi sděleno, že zdrojový soubor je z G-maxu, ale že převod pro MSTS si již budu muset z pochopitelných důvodů zařídit sám. Všechny potřebné soubory mám tedy k dispozici, takže modelář, který by byl ochoten model/y převést do MSTS a posléze i případně mírně poupravit dle potřeb stavitelů tratí, se mi může ozvat na e-mail davca@iol.cz .

Jen dodám, že převod pro MSTS povolen je, ale ty případné úpravy samotného modelu (délka, šířka, dodání náspů apod.) bude třeba s Glockym samozřejmě projednat !!!

Předem děkuji za ochotu pomoci.

David

A mohl by mi ještě někdo napsat kde sehnat Gmax Gamepack, ten uvedený odkaz na Microsoft už neexistuje…

http://download.microsoft.com/download/TrainSimulator/Utility/1.0a/WIN98MeXP/EN-US/TrainSimGmaxGamePack.exe

Dobrý večer,

vymodeloval jsem nádraží Postřelmov (po staru) plus nějaké domy v okolí. Lámu si hlavu nad tím, jak tyto modely poskládat do jednoho celku tak, aby v MSTS byl jen jeden model (např. Postrelmov_stanice.s). Pokud by mi byl nějaký modelář ochoten poradit, budu jen rád. Ještě dodělávám stanice Bludov a Šumperk. Fotky dám na fórum, až to bude vše kompletní. Jestli to někdy půjde ven, tak pouze pro mapu p. Šemory.

Poskládej to všechno v modelovacím programu do jednoho modelu a přelož to jako celek.

Nevieme v akom programe si to modeloval, ale otvor si jeden objekt a cez funkciu Merge v Menu ( gmax, 3d studio) importuješ jednotlivé modely. Akurát je vhodné model pred importom Attachnúť a vhodne pomenovať, lebo ináč uvidíš len spústu objektov typu Box01 a podobne ktoré ponúkne na import :-)

Ak to máš celé v jednom zdrojáku, tak si zvolíš hlavný objekt a k nemu Attachneš zvyšné budovy.

Ahoj, rád bych si převedl mašinu z trs do msts, našel jsem na internetu, že se to dá udělat, ale už jsem bohužel nenašel jak. Mohl by mi někdo poradit, jak se to dělá, nebo kde se dá stáhnout ten program???? Popřípadě jak se s tím pracuje??
Předem díky za odpověď

vilik napsal:
Ahoj, rád bych si převedl mašinu z trs do msts, našel jsem na internetu, že se to dá udělat, ale už jsem bohužel nenašel jak. Mohl by mi někdo poradit, jak se to dělá, nebo kde se dá stáhnout ten program???? Popřípadě jak se s tím pracuje??
Předem díky za odpověď
Pokud nejsi autorem příslušného modelu, nemáš žádná práva převádět modely mezi různými systémy. A navíc to není žádná legrace. Ten program co sháníš (co by uměl na vstupu model pro TRS a na výstupu kompletní model pro MSTS) zatím nikdo nenapsal.
Zkus to být první,,,,

Back
Nahoře