Dílna Jirky Tovačovského

dem napsal:
1016 ma tie isté parametre ako 1216. Jediný rozdielny údaj je výška kabíny strojvodcu. Tá sa napája nižšie ako 1216. A to sa dá pekne napasovať aj odoka.

Nazdar Milane,
díky za připomínku. Nejsem si jist /proto sháním výkresy/,ale není ještě rozdíl v délce lokomotiv ? Jeden z typů ES64 U2 /např. OBB 1016 či 1116/ a ES64 U4 /např. OBB 1216/ by měl být o cca. 30 cm delší. Zdroj této informace ale uvést nemohu,protože si ho prostě nepamatuji.:rolleyes:

David

No ten zdroj bude skôr JPP. Všetky sú rovnaké. To máš ako staré výkresy na 350/150. Tak 150 mala iné rozmery a je to v praxi úplne rovnaké.
Inak len tak zo srandy som si pozrel nápisi na skriniach mašín. Tak 1216 má 19.58 cez nárazníky na skrini a 1116 má 19.28 cez nárazníky. Takže tých 30cm rozdiel môže byť aj reálnych. Aspoň podla nápisov na mašinách.

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:

Děkuji za tvůrce. :)

Jeden z těchto strojů jsem viděl v pátek 11.2. projíždět Břeclaví os.n. směrem do Rakous,takže v aktivitách by uplatnění tyto lokomotivy zřejmě našly.;)

Jinak jde o typ ES64U4-B3,takže stroje mohou zajíždět do Německa.Rakouska,Slovinska a Maďarska.

David

Radim20 napsal:
Páni,kolik těch taurusů bude :) jsou to pěkné kousky

Zdravím,
těžko napsati. Každopádně by si měli na své příjít fírové v celé Evropě. ;)
Je toho ale ještě dost na práci /tvorba patřičných engů,úpravy zvuků apod./,takže termíny dokončení všech verzí modelů určit nelze.Modelově by ale mělo být vše hotovo /ještě se mírně doladí model stroje PKP IC 370/.Jirka se tedy pouští do další práce a co mám od něj poslední zprávy,potěší především naše jižní a západní sousedy,případně i naše "střídavé" Jihočechy a Moraváky.:)

Jen pro zajímavost,složka se všemi národními verzemi cabů pro stroje ES 64U4 s názvem "cabes64u4" mi už na disku zabírá cca.240 MB.:cool: Holt,model "evropské" lokomotivy vyžaduje velkou datovou oběť.;)

David

Dík za zajímavá infa. Výška sběračů bude předpokládám správná že ano? Respektivě na naše MSTS troleje. Jinak hodně štestí v tvorbě,snad se brzo dočkáme dalších pěkných screenů :)

Radim20 napsal:
Dík za zajímavá infa. Výška sběračů bude předpokládám správná že ano?

Zdravím,
tak o výšce zdvihu sběračů,respektive výšce "našeho" TV v MSTS bylo napsáno či spíše řečeno již mnoho. Jedni tvrdí,že výška "našeho" TV je v MSTS nastavena špatně,druzí tvrdí,že je nastavena správně a třetí tvrdí,že běžná výška TV v EU je mezi 5,5 a 5,6 metry.
Polská verze modelu stroje PKP IC 370 /animovány oba vnitřní DC sběrače/ má výšku zdvihu sběračů nastavenu tak,aby odpovídala výšce 5,6 metru. Vše potřebné nám sdělil polský kolega "psob",takže na jím dodané hodnoty byly zdvihy sběračů nastaveny.Zbývající modely budou mít hodnotu zdvihu sběračů 5,5 metru. Všem detailistům se samozřejmě nevyhoví,ale tak už to v životě chodí.
Ostatně,i v reálu není výška TV v celé trati stejná,takže řešit několikacentimetrové rozdíly na modelu nemá smysl.

David

Ahoj všichni kdy budou tyto výborné taurusy ke stažení.
Díky za odpověd

Krysík napsal:
Ahoj všichni kdy budou tyto výborné taurusy ke stažení.
Díky za odpověd

Zdravím,
to,jestli půjde o výborné Taurusy ukáže až zdrcující kritika všech "expertů" od MSTS,ale jisté je to,že se ještě dokončují drobnosti v cabu,engu a mírně se upravuje mapování na modelu.Pak ještě příjdou na řadu úpravy zvuků.Termíny zveřejnění sice slibovat nelze,ale je snaha přednostně dokončit a zveřejnit verzi stroje PKP IC 370 006 "Husarz".

Ještě mě napadlo,našel by se někdo,kdo by byl ochoten přeložit Readme k modelům a manuál ke cabu do němčiny ?

Předem děkuji za případné nabídky pomoci odeslané na e-mail davca@iol.cz .;)

David

Zdravím,
čas pokročil a tak je třeba trošku poinformovat širokou veřejnost.:oops:
Eng pro stroj PKP IC 370 006-6 je již dokončen /tedy alespoň dle mého názoru :)/ a tak je na řadě jeho sladění se zvuky a případně i cabem. Co se týče engu,dovolil jsem si ho nakonec "spíchnout" sám s tím,že jako výchozí eng byl použit ten starší pro stroje OBB 1216 od ZSR a do něj jsem jen dodal doporučené úpravy od boba_57. Oběma jmenovaným děkuji za vydatnou pomoc a rady. Nebudu polemizovat,zda bude takto vzniklý eng dobrý či špatný. Je prostě jaký je a ode mě coby laika nelze v tomto oboru očekávat zázraky.Osobně jsem byl rád,že se mi po dvou týdnech laborování podařilo doladit světla.:rolleyes:
Na modelu ještě Jirka upravuje mapování,aby se dal lépe skinovat.

Níže ještě posílám odkaz na balík z videozáznamem zkušební jízdy stroje PKP IC 370 006-6 na EC 110 ... .;)

http://simtrains.eu/trate/davca/davca/videozaznamy/Husar_370_mvv.zip

David

Perfektní práce, možná to tady už bylo, ale zeptám se, jsou animovaný všechny čtyři smetáky nebo jen ty dva vnitřní. Dík.

poison napsal:
Perfektní práce, možná to tady už bylo, ale zeptám se, jsou animovaný všechny čtyři smetáky nebo jen ty dva vnitřní. Dík.

Zdravím,
no,ono je to vzhledem univerzálnosti těchto lokomotiv a možnostem MSTS dost složité.Nyní se tedy "bavme" jen o stroji PKP IC 370.

Tyto lokomotivy byly či jsou schvalovány pro provoz v Polsku,Německu,Česku a Rakousku. Mimochodem,ČR je snad jedinou s uvedených zemí,kde je zatím pro pravidelný provoz neschválili /stav v květnu 2011/.
Vzhledem k tomu,že se v těchto zemích "provozují" rozdílné napájecí a zebezpečovací systémy,bylo třeba pošpekulovat na tím,jak se pořeší animace sběračů a indikace zab.zař. v cabu.
Co se týče sběračů,nakonec to Jirka prubnul takto :

Verze modelu DE a AT :
animace obou vnějších sběračů /nap.systém 15 kV/16,7 Hz AC/

Verze modelu PL :
animace obou vnitřních sběračů /nap.systém 3 kV DC/

Verze modelu CZ :
animace jednoho vnitřního /nap.systém 3 kV DC/ a jednoho vnějšího sběrače /nap.systém 25 kV/50 Hz AC/.

U verzí DE,AT a PL je ovládání sběračů v pohodě /použil jsem systém z nových modelů x6x/,ale u verze CZ vznikl zádrhel v tom,že MSTS zná jen přední a zadní sběrač.Při přechodu na jiné stanoviště by tak fíra sice ovládal sběrače stejně jako ze stanovistě předešlého,ale na modelu by se zvedaly sběrače opačné. Takže co s tím? Pro verzi CZ jsem tedy vytvořil dvě verze cab-frontu a to pro stanoviště č.2 /na tomto stanovišti začíná simulace/ a pro stanoviště č.1. To,na kterém stanovišti fíra zrovna sedí,se dozví pomocí indikace na pravém displeji a podle toho bude vědět,jak má ovládat který sběrač /pro AC nebo DC systém/.To bude mít vysvětleno v manuálu k lokomotivě,který si bude muset naštudovat a po podepsání proškolení odevzdat ve svém domovském depu.Ono totiž není moc dobré,když by pod střídavinou zvedl stejnosměrný smeták a naopak.;) Pravda,model verze PKP by pak například nemohl jet až do Němec,protože nemá animovány vnější sběrače a v cabu se nemá jak změnit jazyk a vlaječka na displejích,ale výše uvedené je podle mě a Jirky tím nejvhodnějším řešením.
S tím souvisí i indikace či spíše neindikace nap.systému na čelním displeji.MSTS nap.systémy nerozpozná,takže ani v cabu nelze nic indikovat.

Z výše uvedeného vyplývá,že tento model /a nejen on :)/ bude mít kvůli evropským napájecím systémům několik verzí a vlastně i několik verzí cabů,ale nedá se nic dělat - jde o interoperatibilní lokomotivy.Ostatně,kdo nebude všechny verze modelu potřebovat,může si klidně pro něj "nazajímavé" engy či .s soubory z trainsetu odstranit. Je to pak každého volba.
Pro zajímavost,složka s cabem pro Husara má cca.57 MB a kde ještě máme verze cabu pro stroje OBB 1216 a verze pro stroje bez MIRELu.Proto lze očekávat,že složka "cabes64u4" se všemi verzemi kabin pro lokomotivy typu ES64 U4 bude mít klidně i 250 MB.:D

David

983900e4c1aa093297f6e3399f1e2645.jpg

0335a56ff1bde497f051adb292fa9168.jpg

b1d9b80a22dd041d599c965f263ca5ea.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/1047004_a.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/1047004_b.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/1047004_c.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/1047503_a.jpg

ddd7c4fd54e89d7b7089347396794fc1.jpg

12b33f111c752a04baad9489f202340e.jpg

David

Back
Nahoře