Dílna Jirky Tovačovského

Zbyněk Šemora napsal:
Model je to nádherný (1116), ale mám takový technický dotaz. Kam tato mašinka u nás jezdí, kromě Břeclav - Wien ?
Já měl za to, že tato nemá stejnosměrný systém 3kV, proto na našich EC jezdí 1216.
To jen reaguji na Čoudu, že můžeme jezdit do sytosti.

Zdravím,
1116 188 byla focena v Břeclavi,takže tam určitě může.:D
Stroje řady OBB 1116 jsou dvojsystémové (15 kV/16,7 Hz a 25 kV/50 Hz/,takže technicky by měly zvládnout jízdu po našich jižních tazích.
Ovšem je zde ještě hledisko VZ apod. Nevím jak jiné kousky,ale stroj OBB 1116 188 není vybaven MIRELem ani jiným "naším" VZ,takže papírově by například tato lokomotiva mohla zřejmě jen do zmíněné Břeclavi,Znojma a u jižních Čech si nejsem jist Č.Budějovicemi. Ale jak píši,je to ježdění jen na základě zvláštních povolení a s omezujícícmi podmínkami /max.rychlost apod./.
Znalci poměrů snad upřesní.

David

Na jihu se občas objeví i 1016, ale čistě jen chybou u OBB, takže vybrané stroje 1116 určitě rakušák nemá, myslím, že postačuje přenosná TRS.

Teď jsem to projel ze Střezimíře do Benešova. Hold od dělení mezi Bystřicí a Benešovem jsem musel výběhem. Ale dokutálelo se to tam slušně, protože je to z kopce. :D
Jen jsem měl problém stáhnout sběrač, ale asi na 10. pokus se mi to povedlo. :D. Přimlouval bych se do engu na klávesu 5 nadefinovat pohled z levého okna lokomotivy a navrhl bych to jako standart pro všechny lokomotivy, jak to zavedl ŽSR. Přece jen fíra častěji než chrápat do vozu potřebuje při odjezdu ze stanice koukat i z druhého bočního okénka :D .
Ale první šok byla malovaná kabina z pravěku TBP. Tam už přece máme pěknou 1116 od Maďarů Cab1216/1216.cvf
To 1216 je jen kvůli naším lokomotivám, ale jedná se o kabinu 1116, kam Nebulus jen vlepil a zprovoznil Mirel. Tenkrát jsem ani nedoufal, že někdo 1216 kabinu vymodeluje.
Měl jsem 7 kočárů OBB, v Benešově na začátku peronu 97km/h a v pohodě jsem zastavil mašinou na konci peronu. Je to technicky možné? V Olbramovicích jsem byl při provozním brzdění krátkej, proto jsem to takto risknul. Vozy OBB z TBP brzdy v režimu R (ne Mg)

Zbyněk Šemora napsal:
...Přimlouval bych se do engu na klávesu 5 nadefinovat pohled z levého okna lokomotivy a navrhl bych to jako standart pro všechny lokomotivy, jak to zavedl ŽSR.....

Taky bych se přimlouval, docela mi to tam chybí k dokonalosti.

lukas matura napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...Přimlouval bych se do engu na klávesu 5 nadefinovat pohled z levého okna lokomotivy a navrhl bych to jako standart pro všechny lokomotivy, jak to zavedl ŽSR.....

Nezbytnost při levostranném provozu. I když ten od GVD2013 u nás skončí.

Pěkný den,
po dnešním výpadku serveru msts.cz se dějí divné věci. Náhodou jsem zavítal k sobě na stránky a po obnovení provozu serveru se mi stratily všechny aktualizované (k 1.12.) zdrojáhy html a mé stránky pracovaly jako k datu 30.11.. Ač to nechápu, tak jsem je zprovoznil díky záloze, kterou si běžně nedělám a modely vydané k 1.12. (Jirkovo + můj update Messouna) jsou již opět stáhnutelné. Jsem zvědav kdy dostanu od M. Starého za způsobený kolaps, předpokládám díky Taurům ...

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Jardo, to asi dělají ty velké soubory. Já tak svého času podobně shodil server MSTS Sinus, když jsem vydal update trainsetu 250MB. Karel K. mi to pak vysvětloval, že na tento server nesmím dávat tak veliké soubory.

lukas matura napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Doplnit si to a upravit není technický problém, jenomže je lepší, když to upraví dle připomínek autor.
Právě je škoda, že ne všichni posílají betu před zveřejněním testerům. Jako to dělá například Jarda Skůra. Já mám sice také omezený volný čas, ale 380 i Taurus jsou mašinky, jak by řekl Čouda "které potřebujeme" a já takové rád provětrám.
Ještě musím pochválit Jackovy zvuky. Úplně jsem zapomněl, že 1116 zpívají stupnici, oproti 1216, která jen hučí jak automatická pračka. Ale mám pocit že při zastavování zpívají stupnici směrem dolů. Ale já vlastně brzdil jen vzduchem a možná to Jacek aktivované má.
Už nám chybí ke štěstí jen pěkný model pendolína. :D

David Hájek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Model je to nádherný (1116), ale mám takový technický dotaz. Kam tato mašinka u nás jezdí, kromě Břeclav - Wien ?
Já měl za to, že tato nemá stejnosměrný systém 3kV, proto na našich EC jezdí 1216.
To jen reaguji na Čoudu, že můžeme jezdit do sytosti.

Zdravím,
1116 188 byla focena v Břeclavi,takže tam určitě může.:D
Stroje řady OBB 1116 jsou dvojsystémové (15 kV/16,7 Hz a 25 kV/50 Hz/,takže technicky by měly zvládnout jízdu po našich jižních tazích.
Ovšem je zde ještě hledisko VZ apod. Nevím jak jiné kousky,ale stroj OBB 1116 188 není vybaven MIRELem ani jiným "naším" VZ,takže papírově by například tato lokomotiva mohla zřejmě jen do zmíněné Břeclavi,Znojma a u jižních Čech si nejsem jist Č.Budějovicemi. Ale jak píši,je to ježdění jen na základě zvláštních povolení a s omezujícícmi podmínkami /max.rychlost apod./.
Znalci poměrů snad upřesní.

David
Taurusy 1116 nemají aspoň co se týče zajíždění do ČB žádné úpravy. Takže se tam může objevit kterákoliv 1116 od Rakušáka.
Povolení mají jen do ČB, ale ČB - Č Velenice smí taky. Sám jsem tam jednou Tauruse hnal. Jinak 1116 zajížděli o do Brna nějaký ten GVD zpět, takže i tam by je člověk mohl použít.

1216 majú trochu inú reguláciu, ktorá pokial viem sa upravovala aj kvázi na trate SŽDC. Preto sú tam schválené. 1116 sa správa trocha horšie na našic (vašich) KO.

bobor napsal:
Dobrý deň,
stránka http://www.skura.msts.cz/sandal/obb_1216235.rar nefunguje.

Jak jsem psal, vše co bylo na server nahráno po 30.11. šlo do kopru. M. Starý zřejmě musel sáhnout k nějaké poslední záloze, nevím, nerozumím tomu, takže chyběl i tento soubor. Už je vše v pořádku a mašinku lze stáhnout.

Jinak Zbyňku, velké soubory to nejsou cca. 8,0MB, ale Taury na sebe strhly rekordní návštěvnost, což server zřejmě neustál! Jsem rád, že to dopadlo aspoň takto a nešlo do kopru vše, to bych se šel zastřelit

Ještě jednou se M. Starému omlouvám, nečekal jsem takový zájem ....

Šnek napsal:
... Jinak 1116 zajížděli o do Brna nějaký ten GVD zpět, takže i tam by je člověk mohl použít.
Kdepak, byly to 1216. Měl jsem tenkrát tu čest a dostal povolenku. Tehdy směly max 100km/h. Rychlíky Brno - Wien.
Jarda: Sorry, mě nedošlo, že kabina 190MB je jinde :D. Ale zájmu se nelze divit. Je to evropská mašina a podle některých je MSTS na úpadku, takže i tvorby je méně. Jenonže je to jen uměle vyvolaná bublina, MSTS zatím nemá konkurenci. A skutečnost, že zájem shodil server hovoří za vše.

Zbyněk Šemora napsal:
Šnek napsal:
... Jinak 1116 zajížděli o do Brna nějaký ten GVD zpět, takže i tam by je člověk mohl použít.
Kdepak, byly to 1216. Měl jsem tenkrát tu čest a dostal povolenku. Tehdy směly max 100km/h. Rychlíky Brno - Wien.
Pravdu máš, jezdili do Brna 1216. Kamarád se už ale proháněl na R do Brna 160. Postupně se omezení rušila. Dnes už Praha - Břeclav jezdí bez omezení.

Šnek: Tak to musel hodně krátit, vezmeme-li v potaz, že na stejně jízdní doby stíhaly i laminatky 230. Tatrusy ale chybu nemají. Líbí se mi animace zrcátel a dveří na stanoviště. Lukáš

Modely perfektní, určitě se krátit dalo, ale GVD byl postavenej na určitou rychlost a jak psal Zbyněk, zezačátku měli Taurusy omezení 100km/h, takže se nemohly udělat jízdní doby jako na 160km/h. Viz současnost, vlaky , mašiny, SJŘ na 160, ale jízdní doby vypočítaný do taktu 120-140 a to možná ještě přidávám.

Pánové, je problém jenom u mě, nebo i u jiných?
Ráno jsem se díval na Jardovy stránky a nikde nic podobného Taurům nevidím, teď jsem si přečetl důvod ... klik znovu a stav naprosto stejný, nikde nic. =( A člověk se tak těšil ...

fma_0526 napsal:
Pánové, je problém jenom u mě, nebo i u jiných?
Ráno jsem se díval na Jardovy stránky a nikde nic podobného Taurům nevidím, teď jsem si přečetl důvod ... klik znovu a stav naprosto stejný, nikde nic. =( A člověk se tak těšil ...

Obnov si stránky: ctrl+f5

A máme zde první "sběračový" průšvih ... http://img412.imageshack.us/img412/8413/teljeskpernyrgztse20111.jpg

Chlapi,kurnik,čtěte ty návody k tomu ovládání sběračů u strojů ES 64 U4 verzí CZ a SK. :D:D:D
Jinak,obrázek je z maďarského fora,kde jich je z aktivity EC 173 "Vindobona" i více.:oops:

David

Back
Nahoře