Dílna Jirky Tovačovského

Děkuju. Klikal jsme přímo na "www" ve Tvém profilu, takže jsem si myslel, že se "zrada" konat nebude. =)
Už "bydlí". Ještě jednou dík =)

David Hájek napsal:
A máme zde první "sběračový" průšvih ... http://img412.imageshack.us/img412/8413/teljeskpernyrgztse20111.jpg

Chlapi,kurnik,čtěte ty návody k tomu ovládání sběračů u strojů ES 64 U4 verzí CZ a SK. :D:D:D
Jinak,obrázek je z maďarského fora,kde jich je z aktivity EC 173 "Vindobona" i více.:oops:

David
Davide, psal jsi to v maďarštině?

Naposled editoval moderátor:
No,stane se.;)
V každém případě má "Co-Driver" pěkné obrázky ... http://marci.triak.hu/msts/viewtopic.php?t=24&start=15325

David

Tak já se přidám ke gratulaci..modýlký jsou úúúchvatné a perfektně jezdí. Polohu sběračů samozřejmě dodržuji neb jsme to ve středu braly při dopravě (a samozřejmě se mě na to učitelka musela zeptat nicméně věděl jsem :D :D ) takže jezdím tak jak se má..no prostě nemám více slov..modýlky září jak jen mohou takže perfect work!

Já ještě jednou musím ty taurusy pochválit, hlavně 1216.2, jen se ještě s něma musím naučit brzdit, hlavně odbrzdit v správnou chvíli se mi snad podařilo jen jednou. Lukáš

David Hájek napsal:
A máme zde první "sběračový" průšvih ... http://img412.imageshack.us/img412/8413/teljeskpernyrgztse20111.jpg

Chlapi,kurnik,čtěte ty návody k tomu ovládání sběračů u strojů ES 64 U4 verzí CZ a SK. :D:D:D
Jinak,obrázek je z maďarského fora,kde jich je z aktivity EC 173 "Vindobona" i více.:oops:

David
Maďaři jezdí na BP ?
Ale jinak to ovládání sběračů si také musím pročíst a naučit se to, protože jsem měl problém stáhnout sběrač.

David Hájek napsal:
No,stane se.;)
V každém případě má "Co-Driver" pěkné obrázky ... http://marci.triak.hu/msts/viewtopic.php?t=24&start=15325

David

Chce to nějakou autorizaci.

Tak beru zpět. Je tam přesně napsané, co se má kam vyplnit. Ale nechápu proč to tak mají.

Zdravím,
nové Jirkovy modely či kabiny strojů ES64 Ux sice někoho nepotěšily /především správce serverů :(/,ale někoho i nepřímo pobavily.
Na jedné ze západoevropských diskuzí jsem se docela pousmál příspěvku obsahujícímu podiv nad tím,že takto "kvalitní" modely jejich autor neprodává. :D Tedy,snad mi to překladač správně přeložil.;)

Co se týče dosud zveřejněných "seriozních" problémů /problém s odstíny bílé na displejích či neanimované stěrače za seriozní opravdu nepovažuji :rolleyes:/ s modely a caby,jde zhruba o tyto ...

1.
Především zahraničním uživatelům se nelíbí příliš velké číslice digitálních hodin a rychloměru. Jestli se ale nepletu,řešením je výměna/oprava souboru se zápisy velikostí patřičných fontů.Tento soubor ale není součástí modelu či cabu,takže si opravu bude muset provést každý uživatel sám.

2.
V Čechách se nelíbí absence pohledu z levého okna,tak s tím začnu pomalu laborovat.;)

3.
Co se zvuků týče,je mi jasné že především u strojů ES 64 to ideál není. V době tvorby zvuků totiž nebyly k dipozici všechny potřebné nahrávky /především zvuk měniče,jež se z peronu při rozjezdu mašiny nahrát nedal/,které již k dipozici od zahraničního kolegy jsou,takže bude-li se dařit,brzy by mohl být update.
V Břeclavi pořízená nahrávka externích zvuků stroje OBB 1216 obsahovala také zvuk ventilátoru /viz.současná verze ext.zvuků/ a zvuk měniče v jeho výrazném zvuku zanikal,ale jak je slyšet na níže uvedeném videu,stroje ES 64 U4 se zřejmě mohou rozjíždět i bez toho ventilátoru a měnič je tak slyšet perfektně.Právě tato zvuková "varianta" se mi jeví jako nejlepší.

Pro představu rozjezd strojů ES 64 U2 /měniče s GTO tyristory/ ... http://www.youtube.com/watch?v=G6t9sU4cTOk&feature=related
a ES 64 U4 /měniče s IGBT tranzistory/ ... http://www.youtube.com/watch?v=EfSqy09EP5Y&feature=related

4.
No a další připomínky jsou k podobě textur,přesněji k formátu DXT. V zahraničí se už objevily snímky s texturami stroje 1216 210,kde autor příspěvku "řeší" pixel po pixelu a konstatuje,že formát DXT jinak pěkné modely degraduje.
No nevím,osobně se mi zdá formát pohledově lepší než jakýkoli formát jiný,nepíše o datové velikosti.:rolleyes:
Ovšem je to jen můj názor a nemusí ho samozřejmě sdílet všichni.

Počkáme tedy na další připomínky a uvidíme co dále.;)

David

Ty zvuky jsou dobrý. Ale opravdu chybí ten levý pohled nejen při levo stranem provozu, ale hlavně v brně spousty ec jezdí na narušiště na které se kouká ven z levého okýnka.

Zdravím,
tak pohled z levého okna stanoviště asi nebude. Po vložení zápisu Inside a nastavení parametrů do engu lokomotivy se při pohledu z levého okna "rozhýbou" všechny animované prvky modelu /zrcátka,sběrače,u verze CZ a SK i dveře apod./ a neustále opakující se animace nelze nijak ovlivnit /zastavit/. Na to tedy mé znalosti či spíše neznalosti nestačí a tak se zřejmě bude třeba smířit se stávajícím stavem.;-)

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
tak pohled z levého okna stanoviště asi nebude. Po vložení zápisu Inside a nastavení parametrů do engu lokomotivy se při pohledu z levého okna "rozhýbou" všechny animované prvky modelu /zrcátka,sběrače,u verze CZ a SK i dveře apod./ a neustále opakující se animace nelze nijak ovlivnit /zastavit/. Na to tedy mé znalosti či spíše neznalosti nestačí a tak se zřejmě bude třeba smířit se stávajícím stavem.;-)

David

To tak ale dělá ve všech modelech. Lukáč

lukas matura napsal:

Jestliže ano,uznejte sami,že taková zhovadilůstka kdy se ve 200 km/h rychlosti začnou otevírat/zavírat dveře stanoviště,sběrače stále zvedat/spouštět či zrcátka otevírat/zavírat by vypadala hodně divně.;)

David

David Hájek napsal:
lukas matura napsal:

Jestliže ano,uznejte sami,že taková zhovadilůstka kdy se ve 200 km/h rychlosti začnou otevírat/zavírat dveře stanoviště,sběrače stále zvedat/spouštět či zrcátka otevírat/zavírat by vypadala hodně divně.;)
David
Tak tohoto jevu jsem si ještě nikdy nevšiml. Možná je to tím, že jako správný fíra sedím za kolem a nelétám někde vzduchem :D.
Ale je fakt, že občas se také kochám. Ale že by u žabotlamy se za jízdy otevíraly dveře, toho bych si všiml. Možná jen někdo má takový šum na určitém počítači.
Jinak musím pochválit Jackovy zvuky. Sice Ex moc neznám, ale in na 1216 je paráda. Ale hlavně má vše dobře naladěné.
Já bohužel na ježdění moc času nemám, protože jsem tady slíbil aktualizaci trati, tak musím kmitat, aby tato práce byla alespoň trochu koukatelná. Ale zvědavost mi nedala abych se na Taurusovi nesvezl. :D

Zbyňku, takovým běžným jevem je pohyb pantografu nahoru a dolů a pořád tak dokola. Třeba na esech.

A to sa pozeráš na pohľad číslo 4 ? Pretože, LOD je tvoj problém ak áno. Inak som si toho vôbec nevšimol a to skoro vždy jazdím na vonkajší pohľad.

Back
Nahoře