Dílna Jirky Tovačovského

Pavlík napsal:
Zbyňku, takovým běžným jevem je pohyb pantografu nahoru a dolů a pořád tak dokola. Třeba na esech.
Však vo tom se ví a řeší se to tak, že pohled z okénka je takový, že na sběrač není vidět. Jinak to opravit nejde. Ale ten pohled 5 za to i tak stojí. Pošlete mi někdo eng s nadefinovaným pohledem z levého okénka. Chci to vidět, jak to blbne, respektive nevěřím, že to blbne. :D

Zbyněk Šemora napsal:
...
Pošlete mi někdo eng s nadefinovaným pohledem z levého okénka. Chci to vidět, jak to blbne, respektive nevěřím, že to blbne. :D

Za cca.50 minut bude zveřejněno patřičné video. ;)

David

Videozáznam s problémem animací při pohledu z levého okénka stanoviště stroje OBB 1216 210 zde ... http://www.youtube.com/watch?v=_oPOrJuE-t0
a eng s nastavením tohoto pohledu zde ... http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/eng_obb_1216210_cz.zip

David

Díky za video. Já nevěděl, že Taurus má funkční dveře a zrcátka. :D Ale je zajímavé, že u žabotlamy, když se dívám přes klávesu 5, cvičí jen sběrač, ale dveře jsou v klidu. Normálně je otevřu, jsou otevřené a pak je zavřu a jsou zavřené. Viz mé video, kde je žabotlama. Proto si myslím, že by to nějak sladit jít mohlo. Ale u žabotlamy za jízdy dveře otevřít či zavřít nejdou, je to nějak blokované, možná tudy vede cesta.
Ale kdyby došlo na lámání chleba a mohl bych si vybrat, tak bych oželel na lokomotivě animaci dveří, protože ty se otevírají jen když fíra jde na stroj nebo když se tam sápe nějaký kontrolní orgán. Pokud by byla za lokomotivou souprava s otevíracími dveřmi, tak by nevypadalo dobře, kdyby se v každé stanici otevíraly i dveře do lokomotivy. Ale na druhou stranu, těmito animacemi model dostává třešničku na dortu v preciznosti.
Možná by stálo za úvahu mít dvě verze. Jednu pro kochání a druhou pro vlastní jízdu s aktivní klávesou 5 a bez animací. V tom špíglu není v možnostech MSTS, aby se jako špígl choval. Pak by nebyla třeba klávesa 5. Ale vlastně byla.
Jezdil jsem a vím co to znamená sedět v sedačce celé hodiny, jak z toho bolí záda a každý fíra je rád, že se ve stanici může protáhnout a projít se k okénku. Mnozí fírové jezdili i ve stoje. Jen sedět a vše řešit přes zrcátka, to může napadnout jen někoho z kanceláře, kdo nezná reálnou situaci. Ale jeden význam to snad má. Při rozjezdu vidím po vlaku jestli někdo nenaskakuje, či někoho netáhnu nebo někoho nevezu na madlech u zablokovaných dveří. Alespoň za mě podle předpisů platilo, že při odjezdu, když se vlak rozjíždí, strojvedoucí má ještě kouknout dozadu, jestli někdo nedává návěsti pro zastavení vlaku.

Takže u techto Taurů je to tak, že když zastavím ve stanici a otevřu dveře ve vozech pro nastupování cestujících, tak se mi automaticky otevřou dveře i na mašině? Jestli je to tak, tak bude opravdu lepší tyto animace na mašině oželet.

Pavlík napsal:
Takže u techto Taurů je to tak, že když zastavím ve stanici a otevřu dveře ve vozech pro nastupování cestujících, tak se mi automaticky otevřou dveře i na mašině? Jestli je to tak, tak bude opravdu lepší tyto animace na mašině oželet.

Zdravím,
ano,je to tak. Já bych zase oželel pohled na "kapra",který při "jízdě" zase neustále hýbe žábry a ploutvemi /viz.video/.;)

David

Fekál párty?:D:D:D
Na stanovišti doma, ať si každý jede jak chce...třeba ať si tam třeba popíjí....:P

To tak zvyknem lietať na FS ke. Keď drbnem na zem tak viem, že už nemám ďalej piť :)

Ono i v MSTS s jedním, dvěma pivkama pěkně jede :D
Při větším počtu už i lítám.
Ale to se málokdy stává.
Sry za balast, omluva Jirkovi.

Pavlík napsal:
Šnek napsal:
Aspoň se Ti vyvětrá kabina.

Zas takový prase nejsem :D
Vždyť je to lidské. :D
David: on ten pohled z okénka jde udělat tak, aby ta lyžina nebyla vidět. Alespoň někde to tak je.
Ale když už jsou ty animované dveře do lokomotivy, co tak tam dát čůrajícího mašinfíru. To je reál. Ale muselo by se prohodit levé dveře za pravé, protože na malou se chodilo vždy na opačnou stranu, než nastupují cestující.
Opět nezapomenu na mé začátky na dráze, kdy mě dali do turnusu s takovým dědkem. Ten mne nechal jet, jen když potřeboval na malou. Na odjezd si stoupl do bočních dveří odkud se chystal ulevit a dirigoval mne. "Dej tam směr, dej tam Manipulaci......a jeď". Tak jsem tam dal sérii, mašinka udělala c..c...cc..cccc a parťák na mě začak křičet "Co blbneš, teď jsem se pochcal" :D

Tak jsem otestoval ten pohled z levého okénka u jiných vozidel. Jardova beta chrochtadla i žabotlama, dveře opravdu cvičí všude. Je to jen asi o tom, aby se pohled nadefinoval tak, aby animované prvky nely vidět. U žabotlamy například se musíte moc soustředit, aby bylo cvičící dveře vidět. Ale u Tauruse před mrkacími zrcátky se není kam schovat. Buď udělat pozici hodně vykloněného fíry, ale zase budu vidět víc na dveře a sběrač nebo se dívat tak, aby při pohledu zpět bylo vše v zákrytu. A dívat se dopředu u klávesy 5 by se v manuálu zakázalo :D .

Nevím jestli jsem správně pochopil téma diskuze, ale mně se něco podobného stává u mé 843, kde jsem k vytvoření pohledu cestujícího použil s.soubor modelu...(konkrétně cd_843020.s) Když potom během jízdy přepnu na klávesu 5 proletí interiérem vozu rychlostí jízdy figurka strojvedoucího. Je to poněkud komické, nicméně člověku jenž simulátor vnímá s přihlédnutím ke všem kompromisům to rozhodně žíly netrhá :D

Zdravím,
tak jestliže už máte v pokojíčcích vyvětráno ;) a i přesto mají vaše PC problémy s načítáním kabiny pro stroje ES 64 U4,celou neděli jsem trávil tvorbou frontů v nízkém rozlišení /1024 x 768/. Kvalitativně jsou fronty samozřejmě na nižší úrovni a texty na displejích de facto nečitelné,ale snad už bude cab fungovat všem.:oops:

No nic hoši,jdu manželce vysvětlovat,že celodenní vysedávání u počítače bylo opravdu nutné a poté s ní budu sledovat "oduševnělé" pořady na TV Prima. ;)

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
... a poté s ní budu sledovat "oduševnělé" pořady na TV Prima.

To seš dobrej chlap!
Moje televize díky digitálnímu vysílání nefunguje, takže jsem tohoto pekla ušetřen. V souvislosti s tím si dovolím malou reklamu na film In Time...

Back
Nahoře