Pád MSTS v trati 313 Milotice-Vrbno (předchod den-noc)

Robert Schindler

Cestující
Někde se tu probíral pád simulátoru při přechodu z denní na noční kabinu, ale nějak to nemohu najít. Udělal jsem si aktivitu pro trať 313, kterou jedu v zimě, a něco po 15:39 mi MSTS pokaždé skoro na stejném místě spadne. Všiml jsem si, že se objeví zpráva "Nelze otevřít soubor s modelem OPAVA-OLOMOUC/Shapes/DirtRoad2LaneT.s" (zvolit "Pokračovat: ANO" ale nepomůže) nebo se krátce změní denní panel na noční a pak to hned zatuhne. Zkoušel jsem to i několikrát, dokonce jsem si i stáhl poslední (pracovní) verzi MSTS BIN (a pak znovu zkusil nahrát posledně uložený úkol). V jiných aktivitách se mi občas také objevovaly zprávy o nemožnosti otevřít nějaký soubor/model, ale vždycky stačilo dát "A" jako ANO a jelo se dál ...

Tak nevím v čem je problém - měl bych tuhle aktivitu raději jezdit jindy než v zimě? Nebo je na přepínání panelů nějaký jiný fígl?

Pokiaľ v MSTS chýbajú nejaké objekty ( aj napr. zvuky ), tak je vhodné ich doplniť, pretože za nepriaznivých podmienok ich neprítomnosť spôsobí pád simulátoru. A prepnutie deň/noc takouto situáciou je.

Změna den/noc, pokud to padá, je to jen záležitost verze Bin. Já vím jedno, že moje doporučená verze v mých aktivitách je 1.70819, tam vše 100% funguje. Další problém byl dříve animovaný objekt, který v době přechodu nesmí být v blízkosti. Jestli je i tohle vyřešeno jsem netestoval.

nebulus napsal:
Pokiaľ v MSTS chýbajú nejaké objekty ( aj napr. zvuky ), tak je vhodné ich doplniť, pretože za nepriaznivých podmienok ich neprítomnosť spôsobí pád simulátoru. A prepnutie deň/noc takouto situáciou je.

Měl bych tedy zkusit kontaktovat autora tratě? Nebo se pokusit projít složky jiných tratí, jestli se tam tahle textura nevyskytuje? Posledním řešením je změnit roční období v aktivitě - kdyby se jela na podzim (ve stejném čase), stmívalo by se později a k pádu MSTS by nejspíš nedošlo.

Zbyněk Šemora napsal:
Změna den/noc, pokud to padá, je to jen záležitost verze Bin. Já vím jedno, že moje doporučená verze v mých aktivitách je 1.70819, tam vše 100% funguje. Další problém byl dříve animovaný objekt, který v době přechodu nesmí být v blízkosti. Jestli je i tohle vyřešeno jsem netestoval.

Já jsem používal poslední kompletní verzi, pak jsem si stáhl poslední pracovní verzi. S tím animovaným objektem by to bylo možné, pokud se za něj považuje i auto, protože pád nastal vždy poblíž přejezdu, akorát že ne pokaždé na stejném místě, asi tedy záleželo, kdy se objekt přiblížil k přejezdu ...

Když už jsme u téhle trati - jestli jste ji někdo jel - ve směru z Vrbna jako by byly před Miloticemi dvě vjezdová návěstidla - je to vidět i v AE - ale v simulátoru je vidět jen jedno (to první ve směru jízdy) a je na něm žlutá. Jakmile projedu kolem něj, objeví se v track monitoru červená a ani nestačím zabrzdit a už mě to vykopne, že jsem přejel návěst "stůj". Pomůže pouze když s tím člověk počítá, projede pomalu kolem té žluté a pak si vyžádá souhlas přes tabulátor. Pomohlo by v AE to druhé návěstidlo označit jako nefunkční? Nabo spíš dát poziční událost, kde by byla zpráva s tímto varováním - něco jako "jeďte kolem žluté pomalu a pak stiskněte TAB"? To mi ale moc reálné tedy nepřipadá ... :-)

Zdravím, sice můj dotaz nesouvisí s tratí 313, ale týká se přechodu den/noc. Chtěl bych se zeptat, zda je přechod v aktivitě ze dne na noční textury ovlivněn animovaným objektem, který je někde poblíž. Já totiž vymazal všechny animované objekty po celé trati, ale stále se mi na některých místech nedaří tento přechod v aktivitě uskutečnit. Mám Bin 1.7.051922. Obávám se, že mi někde v trati zůstal nějaký animovaný objekt, o kterém nevím. Dá se ve WORLD souborech nějak najít definice animovaného předmětu? Předem všem moc díky za rady a typy.

PS: Pokud zapnu aktivitu v noci či v jiném počasí a denní době, všechny textury a vše ostatní je OK, takže by pád neměl být způsoben chybějícími texturami či podobně.

Jenda napsal:
Chtěl bych se zeptat, zda je přechod v aktivitě ze dne na noční textury ovlivněn animovaným objektem, který je někde poblíž.
Já mám v trati animované stromy a ještě jsem se nesetkal s tím, že by to při přechodu spadlo. Když bude čas, ještě to zkusim odzkoušet.

Hynďa napsal:
Já mám v trati animované stromy a ještě jsem se nesetkal s tím, že by to při přechodu spadlo. Když bude čas, ještě to zkusim odzkoušet.
A jéje, tak to už vážně netuším, čím jsou ty pády způsobeny... Pokud při zkoušení na něco přijdeš, ozvi se prosím.

Stoupl jsem si s mašinou hned vedle animovaného stromu a přechod z denních na noční textury proběhl bez problémů. Ale tak stromy noční texturu nemají, chtělo by aby někdo vyzkoušel animovaný objekt s nočními texturami.

Mě to taky padalo, pokud se tedy jedná o zimu. Vyměnil jsem si ENV soubory, přepsal jsem je za ty z trati BP a jelo to bez pádu.
A pardon, nepřečetl jsem to celé. Mě to padalo bez jakékoliv hlášky, ale byl to taky přechod den/noc. Když jsem nastavil v zimě rovnou noc, pak mě to ani nepustilo do hry.

Naposled editoval moderátor:
Gajdma napsal:
Mě to taky padalo, pokud se tedy jedná o zimu. Vyměnil jsem si ENV soubory, přepsal jsem je za ty z trati BP a jelo to bez pádu.
A pardon, nepřečetl jsem to celé. Mě to padalo bez jakékoliv hlášky, ale byl to taky přechod den/noc. Když jsem nastavil v zimě rovnou noc, pak mě to ani nepustilo do hry.
S tím já problém vůbec nemám, počasí mi v pohodě funguje všechno (kromě podzim a jaro snih). Přechod jsem zkoušel v počasí léto/jasno. Prostě jsem nastavil čas 21:46 a v určitou dobu (21:49) mělo dojít ke změně textur na noční. Ale na některých místech v trati (v čase 21:49)to při této přeměně spadne a já nevím proč...

Jenda napsal:
Prostě jsem nastavil čas 21:46 a v určitou dobu (21:49) mělo dojít ke změně textur na noční. Ale na některých místech v trati (v čase 21:49)to při této přeměně spadne a já nevím proč...

Samozřejmě jsem myslel čas 20:46 a 20:49. Omlouvám se.

Naposled editoval moderátor:
Při mém pokusu jsem jel v počasí zima/jasno, kde přechod mám nastaven 16:14 až 16:16. Stromečky se hýbaly, světýlka se rozsvícela a všchno OK.

Back
Nahoře