schémata

peršink

Cestující
Zdravím, chtěl bych se zeptat zda někdo nemáte v elektronické podobě schéma zapojení nějaké x6x lokomotivy ??

Docela by mě zajímalo jak to vypadá.

Děkuji

peršink napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat zda někdo nemáte v elektronické podobě schéma zapojení nějaké x6x lokomotivy ??

Docela by mě zajímalo jak to vypadá.

Děkuji

Zdravím,
Dráčik má recht,je to opravdu "trošku" složitější.:) Něco "jednoduššího" jsem vystavil zde http://web.telecom.cz/ldt/msts/163_elnika.pdf .
Pro začátek snad postačí.;)

David

Dvě paralelní větve s motory v sérii a s buzením v sérii pro všechny motory jestli se nemýlím.

oni se nezapojejí všechny motory nejdříve do serie a poté serioparalelně ? Mě spíše zajímá, kam to buzení je připojené ? Do frekvenčního měniče ?

Ne, zapojení série a serioparalel má smysl jenom u lokomotiv se ztrátovou regulací,
aby na celém regulačním rozsahu lokomotivy dalo dosáhnout hospodárného stupně hned dvakrát (n-krát).
Z něčeho takového bude buzení krmené, obecně princip je jednoduchý, ale přesný popis už je za hranicí mých znalostí.

Pawlik -> děkuji.

Ale ten princip by mě docela zajímal, co jsem koukal na netu tak jsemnic kloudného nenašel a myslel jsem si, že tady něco najdu ...

Séria a sérioparalel je na 350 a 150(1) a nejakých starších jednosmerkách, 6-koláky majú aj sériosérioparalel. Ty sa pýtaš na x6x. Tie majú cudzie budenie. Kotvy sú v podvozkoch v serií so svojím budiacim meničom. Budiace vinutia sú tuším všetky 4 v serií so samosatným budiacim meničom (Batyr).

peršink napsal:
Mohl bych se zeptat co se ovládá přepínačem frekvencí VZ S157 ?
Děkuji

U tehle cedule
vz5.gif
se prepne na 50Hz

a u tehle
vz7.gif
se prepne na 70Hz ;)

Je to frekvence, na ktere prijima vlakovy zabezpecovac kod.

Naposled editoval moderátor:
peršink napsal:
Mě spíše zajímá, kam to buzení je připojené ? Do frekvenčního měniče ?
Ano, napájí se z dvoufázového frekvenčního měniče BATYR s konstantní šířkou výstupního pulzu a proměnným kmitočtem od 33Hz do zhruba 300Hz s krokem 33Hz.

Takže rotor toho motoru je na polovičce trakčního napětí při 3kV tedy 1500V a otáčky se regulují pouze frekvencí do statoru ?

Nie, aj "rotor" je riadeny budiacim meničom 4 frekvenciami 33,3 Hz, 100 Hz, 300 Hz a tzv horných 100Hz, ktoré sa ešte riadia šírkou. Tie prvé tri frekvencie sú to pišťanie a vrčanie, keď sa 363 pohýňa. Horných 100 sa používa nad cca 70km/h a požiadavke na vyšší výkon.

Back
Nahoře