Trať CR_310

Ahoj, musím pochváliť tvorcov trate, zatiaľ prejdené úseky sa mi veľmi páčia. Našiel som aj jednu chybičku na ktorú sa chcem opýtať: prečo je Háj ve Slezsku v háji? Nie je vôbec označený ani nákladnými, ani osobnými koľajami. Dík.

ASP napsal:
Ahoj, musím pochváliť tvorcov trate, zatiaľ prejdené úseky sa mi veľmi páčia. Našiel som aj jednu chybičku na ktorú sa chcem opýtať: prečo je Háj ve Slezsku v háji? Nie je vôbec označený ani nákladnými, ani osobnými koľajami. Dík.

Zdravím,
jestliže jste jel do Ostravy-Svinova z Opavy východ,tak za Opavou-Komárovem je napravo i nalevo od kolejí velká tabule s nápisem tuším "Trať ve výstavbě". Proto je od tohoto místa nutné vše považovat za rozestavěné,nedokončené,nevyzkoušené,neoznačené a vůbec pro jízdu vlaků velmi riskantní a nebezpečné. ;)

David

Veď to, že ja som išiel náklaďákom z Ostravy Svinova a bolo mi čudné, že sem tam som mal trolej nad hlavou, potom jazda výbehom a zas trolej :D. Najviac som sa nahľadal Hája keď som si tvoril aktivitu a tam som mal práve križovať. To som už používal aj Google Earth :cool:

No,na úseku Ostrava-Svinov - Opava-Komárov bych ještě žádné veřejné aktivity raději netvořil. Je tam ještě hodně práce.:oops:

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
No,na úseku Ostrava-Svinov - Opava-Komárov bych ještě žádné veřejné aktivity raději netvořil. Je tam ještě hodně práce.:oops:
David
Ahoj.
Jooooo a až to jednou bude, tak bude i "Jeseničák" Bohumín - OV - OPv - OPz - Krnov - Glucholazy - Jeseník.:D:D:D:D

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
Ahoj.
Jooooo a až to jednou bude, tak bude i "Jeseničák" Bohumín - OV - OPv - OPz - Krnov - Glucholazy - Jeseník.:D:D:D:D

No,tím Bohumínem bych si moc jistý nebyl.:(
Bude-li se totiž dařít,čeká mě stavba rodinného sídla a tak není zapotřebí více "naznačovat" ... .;)

David

Tak už mám projetý úsek Hanušovice - Jeseník a nyní se řítím s rychlíkem Klidná síla dolů z Ramzové, na obratu.

Pánové, musím vám vyseknout poklonu. Jeseníky jsem si oblíbil, i když jsem tam byl (bohužel) jen třikrát. Ale ten kraj nejde zapomenout a klidně bych se tam podíval znovu. Bohužel na to v reálu není čas (a co si budeme nalhávat, i peníze), tak mám aspoň tu možnost v MSTS. A když je možnost tu trať projet s novým modelem (včetně zvuků) loďáku, tak je to potěšení hned dvojité.

Jen bych měl drobnou připomínku: při jízdě od Ramzové do Ostružné jsou před vjezdovým návěstidlem stanice Ostružná mlhovníky, přičemž druhý v pořadí má stejnou desku jako první (tedy 3 šipky nad sebou). Já vím, je to jen extra-kosmetický detail, ale kdyby tam někdo chtěl poslal traťováka se správnou deskou... :cool:

RE:Vojtik
už ho tam posílám,asi měli po noční a blbě viděli.
Ještě v lednu bude malé update trati(oprava počasí,textur a skloníků),
kde budou tyto vady odstraněny,takže ,komu ještě něco vadí,
nechť dá vědět.

Ahoj Pepo, když už tedy řešíme kosmetické věci...na trati z Krnova do Olomouce nám za poslední rok přibyly již nastálo nějaké pomalé jízdy...před Branticemi, mezi tunely a ve skalách u Hrubé Vody...v případě že by ses tím chtěl zabývat mohu ještě zjistit a zaslat přesné lokace (kilometry) :rolleyes:

Kontra
dovolím si odpovědět za Pepu, trať je stavěná podle videa z roku 2007, tomu odpovídají i objekty v trati. Nebude odpovídat aktuálnímu datu, ani budoucímu. To bychom pak museli neustále něco upravovat, dokonce bychom museli mazat modely autentických objektů, viz Zátor. Co např. nová fasáda budov, atd. ?
Pomalé jízdy, např. před Branticemi v době natočení videa nic nebylo, pak se tam po nějakém střetnutí zavedla na přejezdu desítka ve směru od Krnova. Teď je tam zářez v kopci a normální rychlost.
Každá trať nebo vozidlo v MSTS je nutné chápat jako model skutečnosti, odpovídající konkrétnímu období.

Jo jasně já to beru, a samozřejmě chápu...vždy je třeba se rozhodnout pro jednu z možností. Buď všechno stále aktualizovat a přestavovat, nebo nechat v podobě výstavby...co se např. Zbyněk Šemora nahandrkoval s některými co neustále upozorňovali na všechny odlišnosti. Jen jsem chtěl vědět, zda Pepa stojí o tyto připomínky :)

Připomínky k trati rád přijmu,
když člověk staví,nemá moc čas na ježdění a nějaký ten detail
se vždy najde na opravu,ale většině lidí je to asi jedno jestli je
někde něco špatně.Třeba i létající strom mě trhá žíly,natož strom
se zimní texturou na jaře a pod.
Takže v dodatečné malé aktualizace budou jen drobnosti a nebude se
zasahovat do databáze kvůli aktivitám.

Zdravím
a upřesním Jacka - videozáznamy byly pořízeny v roce 2008.;) Co se týče štreky mezi Ostravou a Opavou,i na ní došlo od roku 2008 k docela výrazným změnám /viz.zmíněná likvidace objektu zast.Jilešovice,protihlukové zdi ve Štítině a Opavě-Komárově,nové nástupištní přístřešky v Děhylově,Jilešovicích či Štítině atd./. Osobně ale nemám problém veškeré zásadní /zmíněné/ změny zvěčnit a poprosit modeláře o úpravy jejich stávajících modelů. Otázkou ale je,zda mě pak za to někdo z nich neodešle na "lampárnu".:rolleyes: Ovšem,nejdůležitější by bylo vyjádření Pepy a Jacka k tomu,zda traťový úsek 321 udržovat stále v aktuální podobě. Až mě někdy trefí šlak,starala by se o to Anežka Hájkovic.:D Jen ještě dodám,že SŽDC na trati Ostrava-Svinov - Opava východ plánuje v brzké době aktivovat nový traťový systém VZ /má se již "kódovat"/ plus další úpravy s čímž souvisí i následné zvýšení traťové rychlosti.

V MSTS se ale zatím jezdí maximální stovkou a ve volných chvílích osazují perfektní VredPitovy objekty v Háji ve Slezsku ... . ;)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/Haj_ve_Slezsku_a.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/Haj_ve_Slezsku_b.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/Haj_ve_Slezsku_c.jpg

David

RE:Pavlík
Kilometrovníky opraveny,
výměna je nalinkována správně ,
i u mně ve hře ,takže chyba je někde jinde?
Takže již brzy - opravný bakíček!!!

Back
Nahoře