Trať CR_310

Souhlasím s Folcekem. Je to unikátní projet s absolutně dokonalým výsledkem. Nevěděl jsem, že máš Pepo zdravotní problémy, jinak bych nic ohledně rozšiřování nepsal...
Každopádně děkuji i za už tak vzniklé dílo ;-)

Folcek_ napsal:
A nový úsek Olomouc - Šumperk je pro mě i návrat do historie, kdy jsem ve svých fotozačátcích jezdil na Uničovskou, kde se to velkýma souprava jen hemžilo a dunění cecků po Hanácké rovině se rozléhalo na kilometry daleko a nikoho ani nenapadlo, že za pár roků si to budeme už moct vychutnat jen prostřednictvím msts, za což ještě jednou velké DÍKY!!! ;)

Tak nějak jsem to viděl i já, jsou to pro mě vzpomínky hlavně na léta 2006-2009, kdy trať zažívala své nejzajímavější období, ať už to byly berty s klasikami v hodinovém taktu, občas prostřídané 851 nebo 831, odklony na tři mašiny, nebo zpočátku i sem tam třeba čmelák na manipuláku. A taky období kdy jsem tuto trať nejvíce navštěvoval a nemalou část i (po úsecích) prošel pěšky.

Měl jsem od Davida Hájka posbírané podklady už déle, ale se stavbou vlastní tratě jsem se nikdy pořádně nedostal dál než k položení kolejí (ještě v dávných dobách, kdy 310 nebyla ani v Jeseníku, pak to opět "usnulo" a věnoval jsem se jen vozidlům). Naštěstí se podařilo domluvit se s Pepou - snad se nebude zlobit, když to prozradím, ale původně už ani toto prodloužení (a v podstatě "uzavření" tratě zpět do Olomouce) nebylo v plánu - a poskládat koleje tohoto nádherného úseku znovu do projektu 310, což bylo ve výsledku výrazně užitečnější :) A Pepovi patří velký dík za to, že mi umožnil navázat na jeho dílo a hlavně pak, že dodělal krajinu a část návěstidel a dalšího "příslušenství", protože já bych to asi dělal ještě teď :eek: :)

Naposled editoval moderátor:
Marco Polo napsal:
...
d) 317 + 318
...

Zdravím,
videozáznamy z mašiny jsou, traťová dokumentace také, možná by se daly sehnat i fotografie objektů od kolegů z TRS, ale jak již bylo staviteli tratí několikrát zmíněno, jednou z největších motivací k další stavbě tratí jsou modely skutečných objektů specifických pro daný traťový úsek. Má to tedy háček - nechci sedřít Matese a na tvorbu modelů buňky bohužel nemám.:rolleyes:

David

Tak až ted jsem zasedl k sim. a po aktualizaci 310tky Vám všem děkuji za moc pěknou aktualizaci tratě a všem, kteří se na ní podíleli.Moc děkuji za takovou práci,to je prostě NÁÁDHERA.

Dobrý den.
Mám problém: Stáhnul jsem si 1. aktualizaci tratě (u Jacka díl 0 tratě 310). Jenže mi to píše asi 20 - 30 chyb o tom, že jsou poškozeny nějaké soubory. Řeším to proto, že se nechci dívat na chybové hlášky o tom, že to něco nemůže najít.
Předem děkuji za odpověď.

I já se přidávám. Trať 310 jsem pro jistotu ani nestahoval, protože mi při pohledu na celé ty hromady souborů naskakuje vyrážka...:roll:
Takže jsem to ani neřešil a smířil se s tím, že do Jeseníku si holt nezajedu. Chtělo by to nějakou "elegantní" instalaci na pár kliknutí. Vím, troufalá poznámka... Navíc ty doplňkové soubory mají zvláštní koncovky a hlásí se mi o ně při jejich otevření hudební přehrávač.:roll:

Teď jsem zkušebně dostahoval všech 15 dílů a naprosto v pohodě bez jediného problému. Takže u Jacka chyby pánové nebude.

Chmelotrans napsal:
Dobrý den.
Mám problém: Stáhnul jsem si 1. aktualizaci tratě (u Jacka díl 0 tratě 310). Jenže mi to píše asi 20 - 30 chyb o tom, že jsou poškozeny nějaké soubory. Řeším to proto, že se nechci dívat na chybové hlášky o tom, že to něco nemůže najít.
Předem děkuji za odpověď.

Ahoj, a máš i základní trať? Ta se skládá nejen z "dílu 0" (pokud mám použít tvou formulaci) jako exe soubor, ale ještě z dalších 15 bin souborů, které je potřeba stáhnout. Pak se teprve dají použít postupně další aktualizace..
A příště aspoň jednu chybovou hlášku opiš, nejsem jasnovidec, takže nevím, jestli jsi napsal opravdu to, co si myslíš :-D

ML636 napsal:
I já se přidávám. Trať 310 ...Chtělo by to nějakou "elegantní" instalaci na pár kliknutí.....Navíc ty doplňkové soubory mají zvláštní koncovky a hlásí se mi o ně při jejich otevření hudební přehrávač.:roll:

No jo, ale ty doplňkové soubory (*.bin) ani nezkoušej spouštět (a ani je podle toho, co píšeš nespustíš) Ty soubory se dají stáhnout v pohodě a právě ten první (velikostně nejmenší) je ona elegantní instalace na kliknutí - spouštěcí exe soubor, který se ti o těch 15 binových souborů sám postará a "rozbalí" ti celou trať 310. Tedy ale promiň, ale elegantnější instalace už snat ani být nemůže

Musí se to stáhnout někde bokem např. složka 310 na ploše a potom spustit exe a samo se to nakopíruje, jen zkontrolovat cestu k MSTS. Poté se může složka z plochy vymazat.

Kazan napsal:
ML636 napsal:
I já se přidávám. Trať 310 ...Chtělo by to nějakou "elegantní" instalaci na pár kliknutí.....Navíc ty doplňkové soubory mají zvláštní koncovky a hlásí se mi o ně při jejich otevření hudební přehrávač.:roll:

No jo, ale ty doplňkové soubory (*.bin) ani nezkoušej spouštět (a ani je podle toho, co píšeš nespustíš) Ty soubory se dají stáhnout v pohodě a právě ten první (velikostně nejmenší) je ona elegantní instalace na kliknutí - spouštěcí exe soubor, který se ti o těch 15 binových souborů sám postará a "rozbalí" ti celou trať 310. Tedy ale promiň, ale elegantnější instalace už snat ani být nemůže

Nechápu jak potom některým vůbec funguje MSTS :cry:

Já to stahoval u Jacka a v pohodě to funguje. To bude asi problém víte kde, že. Jinak pěkná aktualizace, díky. Jestli se Ti nechce chvilku počkat než se to stáhne, zas taková doba to není, tak se teda nesvezeš.

Spacir148, Kazan: Pánové, díky za rady, trať už chodí bez problémů. Stahování trvalo delší dobu a muselo se u něj holt trochu víc přemýšlet, ale dopadlo to dobře.
Ono to asi bude tím, že každá trať má svoje specifika instalace, která vy jako dlouholetí "lidi od fochu" ani nevnímáte a nevadí vám to. K trati 310 jsem narozdíl od jiných nenašel žádný ucelený návod, až včera jste mi to tu v pár větách napsali. Předtím jsem tak nějak pořád zkoušel a hledal, abych se nemusel ptát, ale tady se mi vlastní iniciativa nedařila.:roll: Takže úspěch. Už tam proháním Hydrobertu.

nechci být válečný štváč, ale vždyť u Jacka je i ta verze 1.1 akorát je na kousky rozdělena a s rozbalováním nikdy nebyl sebemenší problém. Potom postupně pozdoplňovat aktualizace a mělo by to šlapat bez problému.

Dobrý den.
Jak se dá prosím v trati změnit hlasové znamení o odjezdu za ten původní co je v angličtině? Děkuji za radu.
S pozdravem Luboš.

Back
Nahoře