Trať CR_310

Ještě pak Lipová Lázně - Javorník s Vidnavou a je simulace jesenicka kompletní. :D
Pěkná práce a poděkování všem, kteří se na 310tce a okolí podílejí!

Jsem myslel, že stavba / další rozšiřování už skončilo :-p ... Což ale samozřejmě nejznamená, že jsem proti tomu, naopak !!! :-)

David Hájek napsal:
Je třeba začít splácet dluh fandům na Hlučínsku ...
David
Že by konečně bylo kde prohnat Pilštyka s 8 Rybáky nebo 423-jku v retroaktivitě? Paráda, trať Opava - Hlučín, tak na tu jsem se moc těšil, když byl kdysi dávno u 310 tento oznam učiněn a už jsem taky myslel, že je toto protažení tratě uzavřeno. O to větší radost, že se mám na co zase těšit.:D

LUBA napsal:
Dobrý den.
Jak se dá prosím v trati změnit hlasové znamení o odjezdu za ten původní co je v angličtině? Děkuji za radu.
S pozdravem Luboš.
Zdravím.
Doporučuji nic neměňit, to v té angličtině je jizda proti stůj, ale v 310 by to snad mělo být česky. Jinak pak v aktivitě místo požádání přes stůj bude píšťalka.:D

RE:Marco Polo'
Jsem myslel, že stavba / další rozšiřování už skončilo :..........

Ještě,že má 310ka tři stavitele..;)
já mluvil minule čistě jen za sebe,
takže můžete děkovat Davidovi,že se do toho vrhl,
protože byl marod a doma je potom nuda.
Záleží jen ,jak často bude marodit aby bylo hotovo:D,
(ale to mu samozřejmně nepřeji.)

Jinak po slezině bude vydána opravná miniaktualizace,takže ,kdo ještě něco
do ní má,tak napište.(opravy)

pepah napsal:
...
Záleží jen ,jak často bude marodit aby bylo hotovo:D,
(ale to mu samozřejmně nepřeji.)
...

Zdravím,
což o to, marodím už od děcka a bude tak tomu už do smrti smrťůci, ale když přišla rýma a teploty, skolilo to i mě. :roll:
Když se to ale po pár dnech zlepšilo, bylo třeba něco dělat a proto tedy pokus o tratě 317 a 318. Jako vždy ale nic neslibuji a zatím pokládám jen kolejový svršek. ;)
Dnes jsem využil oblačného počasí a vyrazil nafotit objekty do Chuchelné, Bolatic, Štěpánkovic, Kravař ve Slezsku i Velkých a Malých Hoštic. Pravda, slunce cestou z Bohumína do Chuchelné (jelo se přes Polsko) sice zase vysvitlo, ale po hodině a půl čekání na chuchelenském nádraží zase pěkně "zalezlo" s tím, že tomu tak bylo až do večera. Musím ještě dodat, že takové texturo-šoto-výlety mají své kouzlo. Například včera večer jsem si proštudoval historii obce Chuchelné i Hlučínska jako takového a dnes bylo fajn si daná místa projít, nafotit a tak trošku i pochopit vše, co se ve zdejším kraji v minulosti dělo. Bohužel, dost často jsem i na fotografovaných objektech narážel na věci, které ne zrovna příjemnou minulost Hlučínska připomínaly. No, co naděláme. Nafoceno tedy je, tak už jen zbývá vyhlásit veřejnou zakázku pro modeláře. ;)

David

7eb59a8ee7989605b42355ef0a6b19e0.jpg

žst.Chuchelná

97ceb382db922cd549fe49abc0b19f86.jpg

Bývalá výpravní budova žst.Bolatice

c0c6b72a4a0526c508a911efb5f23766.jpg

Budova zastávky Štěpánkovice (foto IceTiger, 11/2008)

20aaff6160d6357a6b2990c5c7091c40.jpg

461e2bb63949d551a881fb86be753260.jpg

A Štěpánkovice dnes :roll:
Ke zbourání části budovy podle všeho došlo ve druhém pololetí roku 2013.

633893b6caaaa72ae4d50ef978ab8bb1.jpg

Výpravní budova žst.Kravaře ve Slezsku...

6f1f0e7a169366c5d1902bcb74c46ca0.jpg

... a jeden místní "výlev".

David

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
některé ze zmiňovaných budov jsem už modeloval pro Icetigerovu mapu v Trainz. Tak můžu nabídnout upravené textury pro usnadnění práce, nebo i kompletní zdrojáky.
Konkrétně mám výpravní budovu a nedaleko stojící bytovku v Bolaticích, zastávku ve Štěpánkovicích (ještě celou :roll: ), a zastávku Malé Hoštice.

Tak prozatím kolejově hotovo (bez dokončených vleček) ...

a503c3429a482dcf700f96f0c1c7dbc0.jpg

Další rýma a teploty mě skolí zřejmě až příští rok touto dobou, tak si na podnáspování, úpravy terénu, tvorbu textur pro modely atd. bude třeba počkat. ;)

Dane,
snažím se sehnat i dokumentaci k trati/vlečce z Kravař ve Sl. do Kobeřic ať můžeš dvěma Kocoury tahat 1 800 tun sádrovce do Opavy, odkud to pak "vezme" Brejlovec 753 do Ostravy. :oops: Uvidíme, jak se bude dařit.

David

David Hájek napsal:
Tak prozatím kolejově hotovo (bez dokončených vleček) ...

http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/msts_317_318.jpg

Další rýma a teploty mě skolí zřejmě až příští rok touto dobou, tak si na podnáspování, úpravy terénu, tvorbu textur pro modely atd. bude třeba počkat. ;)

Pěkné, ty jedeš jako drak.

David Hájek napsal:
Dane,
snažím se sehnat i dokumentaci k trati/vlečce z Kravař ve Sl. do Kobeřic ať můžeš dvěma Kocoury tahat 1 800 tun sádrovce do Opavy, odkud to pak "vezme" Brejlovec 753 do Ostravy. :oops: Uvidíme, jak se bude dařit.

David
Jen aby to pak nedopadlo takto :D

Já si ji velice dobře pamatuju. Přes háj a kolem těch vysypaných vozů jsem jezdil každý den. Dokonce jsem ve vlaku slyšel rozhovor průvodčího, který se s někým bavil, že si povídal s maníkem ze stavědla, kolem nějž létaly vozy po srážce a že se ten dotyčný málem... Což se celkem nedivím, já asi taky.:D Ale samozžejmě, ta vlečka v Kobeřicích mne napadla, hned jak se tu objevily první zprávy o trati Opava - Hlučín a ještě souprava Pilštyka 4 Be + Dsd + 3 Be, se kterou jsme s dědou co by malý klučina jezdívali z Opavy do Hlučína a pak na tramvaj linky 1, když nám ujel vlak do Ostravy, poněvač jak děda tehdy tvrdil, tak v nádražní hospůdce byl vynikajicí Zlatovar...:D:D

Já začal lokálky na opavsku objevovat (myšleno projíždět) až v první půli let devadesátych. Ale k zjištění, že i za řekou Odrou jezdí či jezdily vlaky, jsem přišel jinak. Babi v osmdesátých letech pracovala jako šéfka kantýny na koblovské šachtě a děda pro ni jezdil autem s tím, že mě brával ssebou. No a než babi spočítala tržbu, já měl čas s dědou skouknout nedaleký násep a podjezd na rozestavěné a nikdy nedokončené trati z Opavy do dnes polských Chalupek ( koukám, že dnes už tam ten podjezd není ... 49°53'0.147"N, 18°16'56.150"E ). :oops:

Později se tedy postupně projely štreky z Opavy do Hradce nad Moravicí, Jakartovic, Hlučína a nakonec i v roce 2008 v ramci pořizování videozáznamu pro účely stavby tratě v MSTS i štreka z Kravař ve Slezsku do Chuchelné. Trať z Opavy do Hlučína a zpět jsem měl tu čest projet i v roce 2003 v rámci plnění povinností průvodčího "historického" vlaku ve složení 423 041 + Bpjo. Jo, krásné časy ...

96bb4908a58b66f25cb1819cc47a8c72.jpg

Článek (fotografie) ...

David

V nejbližších dnech bude ke stažení na Jackových stránkách aktualizace
trati CR_310 v.3.1
V úseku Hanušovice-Zábřeh na Mor.jsem dosadil nákladní rychlostníky,
a až do Olomouce Km-ovníky a označení přejezdů pro omezenou rychlost(porucha).
David položil koleje na nový úsek tratí 317 a 318,toto je ve výstavbě,takže
zatím nehledejte chyby.
pro nedočkavce odkaz zatím na Ulozto:
http://ulozto.cz/xZwiQKXu/act-310-3-1-zip

David Hájek napsal:
...

Dane,

David

Dobří lidé pomohli a tak se údaje číselné dnes proměnily také v údaje grafické ... :rolleyes:

f162cc06418643606c74d85e7c8e70a2.jpg

deee2fcaf7b20994966abae97fda5680.jpg

3fcd6ac1f2e2e3cd32f61dcd69692c6f.jpg

Videozáznam z HDV sice k dispozici nemám, ale snad pomohou snímky na webu či letecké mapy. :cool:

David

Dnes to u Hanůvky ( 49°56'37.803"N, 18°1'23.821"E ) pořádně "mňaučelo" ... ;)

7d635374dd845dc55b49d5b54b5b83b2.jpg a5c04b339e1539ece4f29c0b58bc079e.jpg

David

Ahoj, 14 dní před ukončením provozu osobní dopravy do Jakartovic jsem měl štěstí a čas, a zajel se tam i osobně podívat jedním z posledních vlaků. Trať je v MSTS udělána úžasně a mnoho úseků, staveb a jiných míst jsem z vlaku poznal. Nemyslím jen 314, ale i trať 315, po které jsem také jel, když už jsem se do těchto končin naší republiky dostal. Tratě 317 a 138 jsem pochopitelně nevynechal, jenom zatím nemám možnost žádného srovnání, jelikož ještě nejsou finálně dostavěny. Proto se těším na další km nových kolejí, které rozšíří tento úžasný projekt...

Back
Nahoře