Trať CR_310

Zdravím, díky za pěkné screeny, bohužel trať se mi několikrát také nepodařilo stáhnout, přitom si myslím, že s rychlostí 7 Mbit/s a rychlostí stahování dat: 890 kByte/s se k pomalým připojením neřadím... Leč se mi stahování vždy přeruší v jiném okamžiku, kde může být chyba? Odjinud normálně stahuji.

Jenda napsal:
Zdravím, díky za pěkné screeny, bohužel trať se mi několikrát také nepodařilo stáhnout, přitom si myslím, že s rychlostí 7 Mbit/s a rychlostí stahování dat: 890 kByte/s se k pomalým připojením neřadím... Leč se mi stahování vždy přeruší v jiném okamžiku, kde může být chyba? Odjinud normálně stahuji.

Odporúčam ti free download mamažér FlashGet ktorý nájdeš napr. na http://www.flashget.com/en/download.htm . Ja ho mám asi dva roky a ešte sa mi nestalo aby som s ním niečo nestiahol.

Jenda napsal:
... Leč se mi stahování vždy přeruší v jiném okamžiku, kde může být chyba? Odjinud normálně stahuji.
Zaneprázdněný serv nestačí odpovídat na všechny požadavky a prohlížeč ( nejspíše IE ) vyhodnotí krátce nastavenou dobu jako překročení prodlevy a shodí to, neumí pak navázat.
OperaUSB se nemusí ani instalovat do systému a umí navazovat, takže staženo bezproblémově během pár minut bez dodatkového dl-manageru.

drn napsal:
Jenda napsal:
... Leč se mi stahování vždy přeruší v jiném okamžiku, kde může být chyba? Odjinud normálně stahuji.
Zaneprázdněný serv nestačí odpovídat na všechny požadavky a prohlížeč ( nejspíše IE ) vyhodnotí krátce nastavenou dobu jako překročení prodlevy a shodí to, neumí pak navázat.
OperaUSB se nemusí ani instalovat do systému a umí navazovat, takže staženo bezproblémově během pár minut bez dodatkového dl-manageru.

Stahoval jsem to s IDM a během pár minut to bylo stažený.

Osobně mám dobrou zkušenost s free manažerem Star download, tuto trať jsem stahoval asi na 4x a bez problémů. motorová myš

Taky jsem měl se stahováním problémy. Soubor vypadal že je vpořádku ale po rozbalení vyskočila hláška že ten a ten je poškozen. Úspěšný jsem byl až na asi 6 pokus.

Ahoj!

Pár dotazů na autory

jak to vypadá s modelování autentických budouv? Angažuje se v tom nějaká osoba?
bude vyměněna textura pod kolejema v žst Olomouc?
jak velkými změnami projde úsek Olomouc - Krnov než to bude finál?
byl by zájem o autentická vozidla na trať? => chtěl bych udělat stroj 749 121 a 751 338. Fotografie na stroj 749 253 mám. Rudej říjen taky máme, ještě by se hodila 751 335.

Děkuju.

Super trať!
Chce se zeptat, nevíte někdo, jestli to funguje i pod jiným globalem než 090? Díky

baresm napsal:
Super trať!
Chce se zeptat, nevíte někdo, jestli to funguje i pod jiným globalem než 090? Díky
Nevím, jaký global má CD 090, ale já jedu pod standardním Xtracks 3.20 UZK

Martens napsal:
baresm napsal:
Super trať!
Nevím, jaký global má CD 090, ale já jedu pod standardním Xtracks 3.20 UZK
090 má zatím Xtrack 3.18,ale doporučuje přechod na 3.20.
Baresm - když ti to funguje pod globalem 090,tak raději nezkoušej nic jiného riskuješ pád celého msts.Těch Globalů je víc,v zásadě jsou dva typy: Global typu Xtrack,to je 090 a jí podobné,např.321 a pak Global typu BP,což je trať p.Šemory a dále Luhačovice a další.Xtrack se nesnáší s BP,následuje vždy pád.
Stahování pomocí Opery proběhlo bez problémů během půl hodinky,případné ukončení stahování jsou na vrub prohlížeče,zkuste jiný či download manažer...:cool:
Jinak při kontrole CR_310 mi Route Riter verze 7.1.32 vyhodil tyto chyby:
Texture file NvstIO.ace referred by sigcfg.dat chybí z vaší trati, žádná alternativa není k dispozici v jiných nainstalovaných tratích.
Texture file NvstIP.ace referred by sigcfg.dat chybí z vaší trati, žádná alternativa není k dispozici v jiných nainstalovaných tratích.
forestmarker.s appears to be a Track or Road section being used as a Static shape
Texture file snow\j_milotice_st2b.ace referred by j_milotice_st2.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file night\j_milotice_st2b.ace referred by j_milotice_st2.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file snow\j_milotice_st2a.ace referred by j_milotice_st2.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file night\j_milotice_st2a.ace referred by j_milotice_st2.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file snow\nasyp_most_ocel.ace referred by most_1k10_ocelovy.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file snow\nasyp_most_ocel.ace referred by most_1k20_ocelovy.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file snow\plet_alfa.ace referred by nadjezd_11_bez_plet.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file snow\nad11.ace chybí ve vaší trati,alternativa byla použita místo - C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Routes\Trat 321\Textures\snow\nad11.ace
Texture file snow\nasyp_zed.ace referred by nasyp_1k10_koncovka.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file snow\nasyp_zed.ace referred by nasyp_1k10_koncovka_ocel.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file snow\nasyp_most.ace referred by nasyp_1k10_koncovka_ocel.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file autumnsnow\poppy.ace referred by poppy-lg.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.
Texture file springsnow\poppy.ace referred by poppy-lg.s chybí ve vaší trati, vy jste vybrali nekopírovat Summer strukturu.

CHYBY BYLY UVEDENÉ, NEKOMPAKTNÍ TRAŤ DO NĚJAKÝCH /KAŽDÝCH /ŽÁDNÝCH CHYBĚJÍCÍCH SOUBORŮ JSOU NAHRAZENÉ.

Na novou trať to považuji za úspěch,je to přece pracovní verze... :D

Čouda napsal:
Ahoj!

Pár dotazů na autory

...

Zdravím,
tak jestli mohu za Pepu ...

1.
Modely autentických budov tvoří Jacek a pomohl i Mates /např. zastávka Kylešovice/.Fotodokumentaci pořizuje i Kuba,který to má jako místní fíra velmi dobře "občíhnuto". :)
Já se v brzké době /možná už i tuto neděli;)/ chystám na nafocení všech budov nacházejících se na trati z Opavy do Ostravy-Svinova.Otázkou už ale pak bude,kdo je vymodeluje.:rolleyes: Jacka už totiž nechceme moc zatěžovat,protože toho má hodně.Dále pak zatím nemám potuchy,zda někdo pořídí fotodokumentaci budov mezi Bruntálem a Olomoucí hl.n.Já už to mám totiž trošku z ruky.

2.
Stanice od Opavy východ po Domašov nad Bystřicí by měly být již kolejově dokončeny.V menších žst. se budou průběžně dodávat přestavníky výměn,případně upravovat linky návěstidel.
Ve stanicích v úseku Domašov nad Bystřicí až Olomouc hl.n. včetně se ještě bude dolaďovat poloha staničních kolejí apod.
Někdo si zde posteskl,že nová verze tratě má poněkud "ořezané" počty staničních kolejí než ve verzi předchozí,ale s Pepou a Jackem jsme se dohodli,že trať postavíme dle současného stavu,přesněji dle situace,která je patrná z videozáznamu pořízeného dne 9.5.2008.;)
Jinak se samozřejmě bude trať za Domašovem nad Bystřicí trošku prořezávat od křovin,některé svahy se zalesní,dodají se odpovídající ocelové mosty apod.
Práce je tedy ještě mnoho.Osobně se "těším" na natahování troleje v Olomouci.

3.
Pro úsek Opava východ - Ostrava-Svinov již Elefanty máme.:) Jinak zde ještě jezdí panťáky ř.460 z DKV Olomouc,PJ Bohumín a na nákladech stroje ř.130,163 z SOKV Ostrava.Jestli se nepletu občas do Opavy zavítalo i ostravské šestikolo ř.181 či 182.Na lokálky v okolí Opavy vyjiždí stroje ř.809/810 a náklady jsou doménou lokomotiv ř.742.Kdyžtak mě Kuba opraví.
Rychlíky z Ostravy-Svinova do Olomouce hl.n. vozí motorové vozy ř.843 spolu s vloženými 043 a řídícími 943.Především těchto olomouckých kousků máme v trainsetech jaksi pomálu.:wink:
Nákladní doprava mezi Olomoucí a Krnovem se dnes realizuje s pomocí strojů řad 742,731 a 751.Soukromníci vozí své nákladní vlaky především stroji ř.740.O současné nákladní dopravě na trati č.310 a z ní odbočujících tratích se můžete dočíst v članku,který vyšel v časopise Dráha č.2/2009.Vše je v něm naprosto detailně popsáno a tento článek tak mohu vřele doporučit i případným tvůrcům "nákladních aktivit" na této a okolních tratích.

Jinak mne velmi těší,že se podařilo navázat spolupráci s kolegy z Polska,kam se koleje projektu "Trať 310" snad také jednou položí.:rolleyes:

David

Naposled editoval moderátor:
Ad Petr Novák:

Mám vážné obavy, že kolem GLOBAL se občas šíří informace a dotazy na hranici mýtů a legend. Předesílám, že pokud moje názory a zkušenosti se ukážou jako mylné - velice rád si nachám poradit. Nicméně moje zkušenosti s GLOBAL X-Track jsou takové:
X-Track se vyvinul jako kontinuální zvětšování počtu a typů kolejových a silničních dílů pro MSTS v nad národní úrovni, kterou zajišťovala (a doufám, že nadále zajišťuje ) skupina lidí kolem pana Okrasy. Tato skupina se starala a zajistila to, že ať kdokoliv vydal nějakou sadu kolejiva - tak ji tato skupina zařadila do X-Track a opatřila příslušnými indexi a odkazy (atd) tak aby, kterýkoliv uživatel MSTS na této planetě od Grónska počínaje Novým Zélandem konče mohl tyto nové sady používat.
Když jsem s MSTS začínal byla aktuální verze 3.06 ..... a od té doby sleduji její vývoj a musím konstatovat, že ten kdo má kompletní a aktuálně udržovaný X-Track nemá problém u takových tratí, které byly postaveny na bázy X-Track. Filosofie X-Tracku je taková, že počet typů se zvětšuje ale nové NESMÍ rušit nebo ovlivnit staré již vydané.
PŘÍKLAD: Z toho vyplývá že trať postavená ve verzi 3.15 je spustitelná od verze 3.15 a výše ...... (3.16, 3.17 ..... 3.20 .... atd)
Často v Diskus čtu, že tomu jdou spolu tyto tratě, jinému úplně jiné a díky tomu se zde hovoří o GLOBAL - versus konkrétní trať - versus verze.
Bylo mi divné, že i na mém PC jsou kofigurace tratí zase jinak než dle diskuzních příspěvků.
A zde bych si dovolil zveřejnit svůj názor/hypotézu :
Těch postupných aktualizací bylo už opravdu mnoho. Každá z nich obsahovala vždy dávku nových SHAPES souborů a k tomu soubor tsection.dat obsahující informace o tom jak se který díl jmenuje a jak a kam se po něm dá jezdit (řečeno hodné elementárně). Jenže tsection.dat je soubor na bázy textového souboru a tak aby se zabránilo problémům při spojování tohoto typu souboru s jeho starší verzí na uživatelském PC - je tento dodáván jako celek obshující nové + staré. A tady bystrý čtenář již vidí, kterak se blížíme k "oháňce zakopaného pejska". Stačí vynechat několik aktualizací X-Tracku a máte zaděláno na problém. A teď si vemte (a to je moje osobní zkušenost) že autor 1W22Q vydá svoji trať pod X-Track a na Vašem PC ? Chybové hlášky "chybí A1t0_44mStr.s" apod.
A jak jsme My Uživatelé začali tratě v rámci X-track dělit dle GLOBAL tak jsme si svoji nedostatečnou vědomostí zavřili tuto "polívčičku". A problém je tu.
Moc bych se přimlouval za níže uvedené řešení, které by mohlo nám všem pomoci:
Kdyby se Někdo ujal toho, že by na svých stránkách uveřejnil KOMPLETNÍ
verzi GLOBAL se stručným českým návodem (nejen pro začátečníky) - GLOBAL který by obsahoval VŠECHNY dosud vydané verze kolejiva, včetně všech úzkých rozchodů, včetně sad tramvajových kolejí .... atd
- byl by to počin hodný slov nejvyšší pochvaly a úcty. :-)

Čouda napsal:
Ahoj!

Pár dotazů na autory

jak to vypadá s modelování autentických budouv? Angažuje se v tom nějaká osoba?
bude vyměněna textura pod kolejema v žst Olomouc?
jak velkými změnami projde úsek Olomouc - Krnov než to bude finál?
byl by zájem o autentická vozidla na trať? => chtěl bych udělat stroj 749 121 a 751 338. Fotografie na stroj 749 253 mám. Rudej říjen taky máme, ještě by se hodila 751 335.

Děkuju.
Jestli budeš mít zájem, můžu nafotit naší opavskou 742 449, 714 014 a určitě se časem bude hodit 799 a ještě pár naších krabiček 810.
7242262b1651e29e22033c68e97a737f.jpg
(test nových služebních telefonů):D

David Hájek napsal:
Čouda napsal:
Ahoj!

Pár dotazů na autory

...

Zdravím,
tak jestli mohu za Pepu ...

1.
Modely autentických budov tvoří Jacek a pomohl i Mates /např. zastávka Kylešovice/.Fotodokumentaci pořizuje i Kuba,který to má jako místní fíra velmi dobře "občíhnuto". :) ...

2. ....

3.
Pro úsek Opava východ - Ostrava-Svinov již Elefanty máme.:) Jinak zde ještě jezdí panťáky ř.460 z DKV Olomouc,PJ Bohumín a na nákladech stroje ř.130,163 z SOKV Ostrava.Jestli se nepletu občas do Opavy zavítalo i ostravské šestikolo ř.181 či 182.Na lokálky v okolí Opavy vyjiždí stroje ř.809/810 a náklady jsou doménou lokomotiv ř.742.Kdyžtak mě Kuba opraví.
Rychlíky z Ostravy-Svinova do Olomouce hl.n. vozí motorové vozy ř.843 spolu s vloženými 043 a řídícími 943.Především těchto olomouckých kousků máme v trainsetech jaksi pomálu.:wink:
Nákladní doprava mezi Olomoucí a Krnovem se dnes realizuje s pomocí strojů řad 742,731 a 751.Soukromníci vozí své nákladní vlaky především stroji ř.740.O současné nákladní dopravě na trati č.310 a z ní odbočujících tratích se můžete dočíst v članku,který vyšel v časopise Dráha č.2/2009.Vše je v něm naprosto detailně popsáno a tento článek tak mohu vřele doporučit i případným tvůrcům "nákladních aktivit" na této a okolních tratích.

Jinak mne velmi těší,že se podařilo navázat spolupráci s kolegy z Polska,kam se jednou koleje projektu "Trať 310" také jednou položí.Tedy,alespoň v to věřím.:rolleyes:

David
ad 1) Prajzkou a Jakartky nafotit nějak zvládnu, ale Bruntál - Olomouc mám taky kapku z ruky. Pokud pojedeš zítra fotit a budeš mít čas se stav, budu odpoledne brousit koleje na Hlučín. (13421, 25 a 29)

ad 2)...

ad 3) Není skoro co opravovat, je to vyčerpávajcí. Jenom bych upřesnil, že 731 CARGO jezdí tuším jenom do Hrubé Vody z Olomouc, zbytek má pod palcem 742. 751 to nevím, nikdy jsem ji neviděl, čimž netvrdím že na olomoucku občas nejede, ale u nás na opavsku snad nikdy. Občas se do Kravař zatoulají i OKD s dvojičkou 753 pro Fallsy se sádrovcem. Šestikoláky taky vyjmečně, to už spíš přijede eso.

a ještě dovětek:

občas zde padne zmínka o Texturách v GLOBALU - jsem přesvědčen, že v rámci X-Tracku všechny kolejové prvky se odkazují na Textury nikoliv v GLOBAL a v příslušné trati. Na tom je založen princip UZK - to jsou vlastně české verze textur kolejí určené pro jednotlivé sady prvků :
A.....
A_concrete
A .... _d
a tak dále.
To že kolejové prvky ač jsou umístěny v GLOBAL (jsou tedy jaksi nad tratěmi, nebo-li tratě je sdílejí) si sahají po texturách v trati. Jinak by přece nebylo možné aby jeden a ten samý typ kolejiva měl v trati A jinou texturu než v trati B ....
Stále hovořím o X-track s jinými typy nemám žádnou zkušenost.

Zdravím, stáhl jsem si tuto novou pracovní verzi tratě, global 090, zazálohoval (přejmenoval) global a routes od BP, spustil MSTS, dal spustit trať a při načítání mě to vrátí na úvodní obrazovku s hláškou: Obrázek. Kdepak dělám chybu?

pepeQ-2 napsal:
...... Stačí vynechat několik aktualizací X-Tracku a máte zaděláno na problém.
To ne, každá verze XTrack je svébytná a kompletní. Takže když si dnes někdo poprvé instaluje MSTS, nainstaluje si XTrack 3.20 a jedou mu pod ním skoro všechny tratě, které jsou postaveny pod nižšími Xtracks. No zkušenost sice ukazuje, že to není naprosto stoprocentně platné tvrzení, proto to "skoro". Zdá se, že nějaká kolej či silnice jim v průběhu vývoje vypadla.

Ale ty naše nové české globaly (mimo BP - to je svébytná kategorie) obsahují spoustu věcí, které tam dodali autoři tratí, zimní a noční textury, modely objektů ba i návěstidel. To však do Globalu nepatří. Jak k tomu došlo? No často díky chybě v jedné hlášce MSTS. Např. v trati chybí zimní textura xxx.ace. Když ji MSTS nenajde v textures trati, podívá se do textures globalu a když ji ani tam nenajde, tak zařve "v global/textures chybí textura xxx.ace." No a stavitel ji tam doplní, jenže místo do tratě, tak do globalu. A tak vznikne specifický global pro určitou trať.
754.050 napsal:
Zdravím, stáhl jsem si tuto novou pracovní verzi tratě, global 090, zazálohoval (přejmenoval) global a routes od BP, spustil MSTS, dal spustit trať a při načítání mě to vrátí na úvodní obrazovku... Kdepak dělám chybu?
V root MSTS bys tedy měl mít global, global_BP, routes a routes_BP. A trať 310, spolu s tratěmi jedoucími pod Xtracks umístěnu v routes a tratě jedoucí pod globalem BP v adresáři routes_BP. Máš to tak?

V Routes mám jen trať 310 a v Routes_BP (přesněji Routes2) trať BP + prázdné složky standardních tratí. Podobně mám i Global (kde je 310) a Global2 (kde je BP) - jiné tratě nemám.

pepeQ-2 napsal:
A teď si vemte (a to je moje osobní zkušenost) že autor 1W22Q vydá svoji trať pod X-Track a na Vašem PC ? Chybové hlášky "chybí A1t0_44mStr.s" apod.
To sice vyskakují, ale po odklepnutí se dá po nich jezdit. Chybí sice model koleje, ale vlak to projede.
pepeQ-2 napsal:
Kdyby se Někdo ujal toho, že by na svých stránkách uveřejnil KOMPLETNÍ
verzi GLOBAL se stručným českým návodem (nejen pro začátečníky) - GLOBAL který by obsahoval VŠECHNY dosud vydané verze kolejiva, včetně všech úzkých rozchodů, včetně sad tramvajových kolejí .... atd
- byl by to počin hodný slov nejvyšší pochvaly a úcty. :-)
To by bylo pěkné, ale má to jednu nevýhodu - tento GLobal by byl moc velký a obsahoval by příliš mnoho zbytečných souborů, které nikdo nikdy nevyužije.
Můj návrh na řešení je toto:
Stavitelé, kteří použijí jiné modely kolejí, než ty, které jsou v balíčku Xtracks, nechť tyto modely dají ke stažení. Každý si je doplní do svého Globalu a na tsection. dat přitom šahat nebude.

754.050 napsal:
V Routes mám jen trať 310 a v Routes_BP (přesněji Routes2) trať BP + prázdné složky standardních tratí. Podobně mám i Global (kde je 310) a Global2 (kde je BP) - jiné tratě nemám.
Hmm, zkus k trati 310 přidat ještě jednu kompletní defaultní trať. Některé tratě to vyžadují.
No a to "Global (kde je 310)" je doufám překlep a je tam global090. Ale pozor, ne global/global.

Back
Nahoře