Nový design ČD

Jak se vám líbí nové barvy ČD?

• Ano

Hlasů: 45 31.3%
  • Ne

Hlasů: 72 50.0%
  • Je mi to jedno

Hlasů: 27 18.8%

• Hlasovalo členů
    144
Čouda napsal:
To už je děs běs a člověk od pohledu nepozná jestli jde o hospodu, nebo o jedničku... Tím si dráha spíše poněkud uškodí.
Tolik můj názor na věc.

Na restauračním voze bude jeho označení ve 3 jazycích velkým písmem. Stejně tak, jak na voze lůžkovém.

Tommy66 napsal:
Musíte se ale na změny nátěrů podívat i z pozitivní stránky. Neustálými obměnami vzhledu lokomotiv se zlepšuje jejich adheze protože co nátěr to půl tuny barvy :D
To není tak úplně pravda. Při opravě "LAK I" se odstraňuje původní nátěr až na plech.

No tak ono se na to dá koukat.. ale jen pokavaď vedle nestojí 810 v klasickým nátěru..
je to jen o zvyk... jako pořád je to lepší než 123 v tomhle nátěru :)

Hele mě se to taky docela líbí. 810 v původním nátěru vypadá strašně omšelá, asi jako stará Karosa dosud jezdící jako MHD.

Pawlik napsal:
Teď už to opravdu vypadá jak vltavský parník :D
To máš pravdu,když jsem končil a koukal jsem na ONJ z galerky,tak jsem nevěřil svým očím!!!A nějak mi není jasné že dostal zrovna tento nátěr,přitom některé(v Praze asi 3-5 )stroje této řady již od nového GVD budou zrušeny. Ted už zbývá to jen posprejovat.

A mě se tento nátěr na 451 zrovna líbí. A jak zde vystavujete fotky ostatních řad, také to nevypadá špatně. Hold modrá je dobrá.
Ale to je věc názoru. Tady se kolikrát slintá po starém celočerveném unifiku např. na brejlovcích, ale tenkrát když to začalo jsme nadávali, jak ty krásné mašiny kazí. Nátěr to byl opravdu na zvracení a když tam domalovali na čela ty žluté pruhy, tak tomu jen nasadili korunu. Hrůza a děs, jako když nátěr lokomotivy vymyslí žák mateřské školy. Trochu k světu to začalo být, až ty žluté pruhy malovali kolem dokola a někde to bylo odvážnější, že na bocích byl šípový přechod. Na to už se dalo dívat. Pak se začaly lokomotivy malovat do nátěrů, jak si vymyslel někdo v dílnách a například červená a modrá SM488 s bílými doplňky, to když v novém kabátě přijelo k peronu, tak lidi se do toho báli nastupovat v domnění, že to není osobák, ale superexpres. Brejlovci měli hodně variant. Já si pamatuji na staré tišnovce hnědého brejlovce. Komouši to tenkrát posuzovali jako pracovní nekázeň, ale nátěr už zůstal a byl velmi oblíbený u fotografů.

Teď ta současná modrá má jedinou chybu, že se do ní maluje vše bez ohledu na trakci. Když někdo ukradne řadové tabulky, tak ani nepoznáme, jestli je to 363 nebo 163. Hold se musíme opičit po západu. A jak by bylo krásné, kdyby v této grafice fungovala zelená, modrá i červená. Nevěřím, že je to jen o kýblech barvy, že se tímto opatřením ušetří.

Ono je to kvôli údržbe jednoduchšie. Každá mašina má rovnaký náter a keď potrebuje nejakú opravu laku tak nie je treba pozerať o akú farbu ide a objednávať , (netreba mať na sklade toľko odtieňov) ale všetko je rovnakej farby takže či príde na opravu Eso, alebo autobus je to jedno. Najsmiešnejšie je , že nikdy sa farebná schéma , ktorá sa vymyslí nedokončí a už je tu druhá. Potom to vyzerá dosť komicky keď vlak je zostavený zo štyroch B vozov a vyzerá to ako metropol voľakedy.

dem napsal:
Ono je to kvôli údržbe jednoduchšie. Každá mašina má rovnaký náter a keď potrebuje nejakú opravu laku ....

Blbost. Tím ušetříš taky velký ho.no. Sic máš víc kýblů, ale nula od nuly pojde...

Nie je to blbosť. Je ľahšie skladovať len tri farby ako desať. Tak si na každý rad potreboval mať zásobu, takto môžu skladovať menej. Nejde o šetrenie ale o zníženie skladových zásob. Lepšia prehľadnosť. Je to jednoduchšie.

Zbyněk Šemora napsal:
Když někdo ukradne řadové tabulky, tak ani nepoznáme, jestli je to 363 nebo 163.

No a teď si nejsem jist, jestli máte pravdu Vy, nebo fotky Peršingů a Es. U lokomotiv řady 162/3 jsem si všiml, že klín tmavě modré barvy končí už pod dveřmi kabiny strojvedoucího, kdežto u prvních nátěrů 363 končí až v rohu skříně při přechodu na čelo. Možná, že novější nátěry už jsou sjednoceny a skutečně mezi vozy po krádežích tabulek (což asi brzy začne být v módě) nepoznáme, o jakou řadu jde.

Tady se kolikrát slintá po starém celočerveném unifiku např. na brejlovcích, ale tenkrát když to začalo jsme nadávali, jak ty krásné mašiny kazí.
To zcela srovnávat nejde.Tehdy měl každý druh trakce svoje,kdežto nyní půjde do toho modrobílého šmuku kromě pár vyvolených vše.
Je ľahšie skladovať len tri farby ako desať.
To mi připomnělo tu "inovaci" z Vrútek někdy z konce 70tých let.To stačila barva jen jedna.

To, kde klín končí, je přeci ta "jednotnost" :-D
(Najbrt-styl prochází určitým vývojem a mění se, dolaďuje...)

Zdravím,
nevím přesně kam to zařadit, ale co má být ta jednotka vzadu (471)?
http://www.ostravaci.cz/ostrava-foto/ostrava3480.jpg

Back
Nahoře